• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

SEO Marketing voor meer online bezoekers

seo marketing betekenis

Auteur: Marco Bouman

Wil jij meer bezoekers op jouw website / in jouw webshop ontvangen? Dan is het nu tijd om te starten met SEO marketing. Want met SEO marketing vergroot je de stroom van bezoekers naar jouw website zonder hiervoor per klik (per bezoeker) te betalen.

Wat is SEO marketing?

De betekenis van SEO marketing: SEO marketing staat voor Search Engine Optimalisation. Dus extra en kwalitatieve online bezoekers genereren via Google en overige zoekmachines. Met SEO marketing trek je extra bezoekers aan via goed passende (kwalitatieve) zoekwoorden. Daarnaast behelst SEO marketing dat je website in alle SEO-facetten zo optimaal mogelijk is ingericht.

SEO marketing is een vast onderdeel bij online leads genereren en online klanten werven.

SEO marketing in 4 stappen

In dit artikel leg ik uit hoe je met je website (of je webshop) meer organische bezoekers genereert door het inzetten van SEO marketing. Wil je direct meer weten over mijn aanpak voor SEO marketing? Bekijk dan mijn SEO-optimalisatietraject.

Inhoudsopgave

 1. SEO marketingscan
 2. Zoekwoordonderzoek
 3. SEO-contentcreatie
 4. Linkbuilding

1. SEO marketingscan

Wanneer je meer organische bezoekers (niet-betaalde bezoekers) wilt genereren, is het van het uiterste belang dat je website qua SEO in goede staat is. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de gebruikte programmeercode, het backlink profiel, de snelheid (van desktop en mobiel), de gebruikte content, de structuur van je website en nog veel meer elementen.

Vriendschap met Google

In deze SEO marketingscan scannen we je complete website in al zijn facetten. Het idee is om zo mogelijke ‘SEO-lekken’ op te sporen, maar ook SEO-kansen in kaart te brengen. Hoe beter je website uiteindelijk performt… hoe makkelijker hij vriendschap sluit met Google en met andere zoekmachines. Dit is wat seo bedrijven doen!

2. seo Zoekwoordonderzoek

seo marketing

Naast een goed werkende website is het nodig om de beste zoek woorden te definiëren. Deze zoekwoorden worden gebruikt voor het maken van SEO-landingspagina’s… pagina’s waar jouw website straks bovenaan in Google gevonden gaat worden.

Welke zoekwoorden?

Ik start hier altijd met de wensen van mijn klant. Welke zoektermen heeft hij zelf in gedachten? Dit zijn er meestal een stuk of 20 - 100. Met deze zoekwoorden ga ik aan de slag, meestal via de zoekwoordplanner van Google Ads. Vaak kom ik dan met een uitgebreide lijst van meestal wel 1.000+ zoekwoordsuggesties.

Concurrentie in kaart

Deze suggestielijst is puur een lijst met inspiratie. Hieruit wordt door de klant een korte lijst met zoekwoorden gekozen. Deze zoekwoorden ga ik vervolgens onderzoeken op concurrentie. Zoekwoorden waar veel concurrentie op zit, zijn meestal lastig haalbaar. We zoeken dus naar het optimum tussen zoekvolume en concurrentie.

Luwte

Het resultaat hiervan is een shortlist van vaak kwalitatieve zoekwoorden (echt passend bij het domein), liefst met nog aardig wat zoekvolume en waarbij de concurrentie niet al te hoog is (niet dat Wehkamp, bol.com en Coolblue in de top 3 staan). We zoeken dus naar de kwalitatieve luwtes (haalbare ruimten in zoekresultaten). Lees meer over zoekwoordenonderzoek.

3. SEO marketingcontent

Zodra de shortlist van kwalitatieve zoekwoorden gedefinieerd is, start ik met het schrijven van de SEO-content. De bedoeling is dat ik per zoekwoordcluster (meestal starten we met 3 stuks) SEO-pagina’s ga creëren.

marketing seo

Zoekwoordcluster

Deze SEO-pagina’s worden op de juiste manier ‘doorspekt’ met de gekozen trefwoorden. De pagina krijgt meestal de scope van zoekwoordcluster. Dit wil zeggen dat een pagina niet op 1 zoekwoord geschreven wordt, maar op een groepje zoekwoorden dat bij elkaar hoort en ook zo door Google wordt herkend. Lees ook over hoe je ‘SEO-teksten schrijft’.

Conversiegerichte SEO

Het is voor SEO marketing belangrijk dat zo’n pagina unieke content bevat, conversiegerichte metatags heeft, de juiste zoekwoorddichtheid kent (circa 2 - 4%), leesbaar is, trefwoorden heeft die vooral in de kop goed zijn verwerkt, voorzien is van interne linkjes en H2-kopjes en naast deze SEO-ingrediënten ook nog eens conversiegericht is gemaakt.

Zodra deze SEO-content klaar is, wordt deze door de klant zelf geïmplementeerd: online gebracht. Bij deze SEO-content lever ik altijd implementatie-instructies mee, zodat zelfs een leek deze SEO-pagina’s tot leven kan brengen. Denk ook aan de zuivere URL en aan scherpe meta omschrijvingen, deze verhogen je click through rate enorm!

4. seo Linkbuilding

Zodra de SEO-content is geïmplementeerd, is het eenmalige werk qua SEO marketing afgerond. We spreken dan over een optimale SEO website, we hebben een shortlist van perfecte zoekwoorden, de SEO-content is klaar en staat inmiddels online. Nu is het tijd voor populariteit.

Populariteit vergroten

Een zeer essentieel onderdeel van SEO marketing is ‘online populariteit’. De activiteit die dit teweegbrengt, noemen we linkbuilding. Met linkbuilding worden er linkjes geplaatst die naar jouw website, naar de SEO-pagina’s, maar ook naar overige pagina’s verwijzen. Deze linkjes (ook wel backlinks genoemd) bouwen populariteit en zoekmachines positioneren voor een groot deel op basis van deze populariteit.

Maar niet alleen. Want stel dat je website qua SEO niet geoptimaliseerd is, of dat je website geen goed opgestelde Content & SEO bevat… dan kun je linkbuilden totdat je een ons weegt, maar veel extra bezoekers zul je niet genereren.

Kwalitatief linkbuilden

Linkbuilden lijkt eenvoudig, maar het is best complex om het zó te doen dat het echt waarde toevoegt. Zo moet het linkprofiel natuurlijk opgebouwd worden, evenals de opbouw van de ankerteksten, en ook de spreiding over de diverse linkbuildbronnen is zeer belangrijk.

Voor linkbuilding werk ik met een linkbuilder. Deze man doet dit al 7 jaar en beschikt over een groot netwerk en geautomatiseerde tools. Op basis van mijn briefing gaan we op zoek naar het optimum tussen kwaliteit en kwantiteit.

Geduld is een schone zaak

Dit linkbuilding gaat ervoor zorgen dat jouw website op den duur (dit kan soms 3 - 6 - 9 maanden duren) beter gaat positioneren in de zoekresultaten. En het mooie is: deze zoekwoordposities zijn redelijk vast (anders vergeleken met Google Ads).

Wanneer bovenstaande stappen netjes doorlopen zijn, dan volgen de trefwoordposities onherroepelijk (kan wel even duren)... en zo komt er een stroom van kwalitatieve bezoekers tot stand die jouw website gaan bezoeken.

Nu nog even zorgen dat jouw website zo conversiegericht is, dat bezoekers niet alleen komen kijken, maar ook gaan doen. 

Wil je meer weten over SEO marketing of ook meer bezoekers gaan genereren? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Succes,
Marco

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Gerelateerde wiki items
alt tag
zoek woorden
organic search
meta omschrijving
zoekvolume
on page seo
title tag
Zoektermen
seo copywriting
seo schrijven
seo optimaliseren
lokale vindbaarheid
online klanten werven
online leads genereren

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman