• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

SEO Marketing Voor Meer Online Bezoekers in 2023

SEO marketing

Auteur: Marco Bouman

Wil jij meer bezoekers op jouw website / in jouw webshop ontvangen? Dan is het nu tijd om te starten met SEO zoekmachinemarketing.

Want hiermee vergroot je de stroom van bezoekers naar jouw website zonder hiervoor per klik (per bezoeker) te betalen.

Daarover gaat deze pagina: SEO marketing!

inhoudsopgave

Wat is SEO marketing?

De betekenis van SEO marketing:  staat voor Search Engine Optimalisation en verwijst naar het proces van het optimaliseren van een website of online inhoud met als doel het verhogen van de zichtbaarheid en rangschikking in zoekmachine-resultatenpagina's (SERP's).

Met zoekmachine marketing trek je extra bezoekers aan via goed passende (kwalitatieve) zoekwoorden.

Daarnaast behelst SEO online marketing dat je website in alle SEO-facetten zo optimaal mogelijk is ingericht.

In essentie gaat het over het verbeteren van de kwaliteit en relevantie van de website-inhoud om de website te laten verschijnen in de topresultaten van zoekmachines, zoals Google, Bing of Yahoo, voor bepaalde zoekwoorden of -zinnen die door gebruikers worden ingevoerd.

SEO online marketing omvat een breed scala aan tactieken en strategieën, zoals het optimaliseren van inhoud, technische SEO, link building, het verbeteren van de gebruikerservaring, het gebruik van trefwoorden en het monitoren van prestaties van zoekwoorden en ranglijsten.

Door effectieve SEO online marketing toe te passen, kun je je online zichtbaarheid en verkeer vergroten, de betrokkenheid van gebruikers verhogen en uiteindelijk de conversieratio's en omzet verhogen.

SEO is een vast onderdeel bij mij bij: online leads genereren en online klanten werven.

Waarom is SEO marketing belangrijk?

SEO marketing is belangrijk omdat het helpt om je website beter zichtbaar te maken voor mensen die op zoek zijn naar producten of informatie die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf of niche.

Door gebruik te maken van zoekwoorden en andere optimalisatietechnieken, kun je jouw website hoger laten verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Dit betekent dat potentiële klanten eerder geneigd zijn om op jouw website te klikken en je bedrijf te ontdekken.

Bovendien kan SEO marketing helpen om de gebruikerservaring van jouw website te verbeteren, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid en conversiepercentage.

Door bijvoorbeeld te zorgen voor een snelle laadtijd en een gebruiksvriendelijke navigatie, zullen bezoekers langer op jouw website blijven en eerder geneigd zijn om actie te ondernemen.

Kortom, SEO marketing is een belangrijke manier om jouw online aanwezigheid te versterken en meer klanten aan te trekken.

SEO marketing in 4 stappen

In dit artikel leg ik uit hoe je met je website (of je webshop) meer organische bezoekers genereert door het inzetten van SEO online marketing. Volg deze 4 stappen en groei in organisch verkeer!

  1. SEO marketing scan

  Wanneer je meer organische bezoekers (niet-betaalde bezoekers) wilt genereren, is het van het uiterste belang dat je website qua SEO in goede staat is.

  Dan heb ik het bijvoorbeeld over de gebruikte programmeercode, het backlink profiel, de snelheid (van desktop en mobiel), de gebruikte content, de structuur van je website en nog veel meer elementen.

  Vriendschap met Google
  In deze SEO marketingscan scannen we je complete website in al zijn facetten.

  Het idee is om zo mogelijke ‘SEO-lekken’ op te sporen, maar ook SEO-kansen in kaart te brengen.

  Maar ook te kijken of er wellicht sporen zijn van black hat seo.... 

  Hoe beter je website uiteindelijk performt… hoe makkelijker hij vriendschap sluit met Google en met andere zoekmachines. Dit is wat seo bedrijven doen!

  2. SEO marketing zoekwoord onderzoek

  SEO marketing

  Naast een goed werkende website is het nodig om de beste zoek woorden te definiëren. Deze zoekwoorden worden gebruikt voor het maken van SEO-landingspagina’s… pagina’s waar jouw website straks bovenaan in Google gevonden gaat worden.

  Welke zoekwoorden?
  Ik start hier altijd met de wensen van mijn klant. Welke zoektermen heeft hij zelf in gedachten? Dit zijn er meestal een stuk of 20 - 100. Met deze zoekwoorden ga ik aan de slag, meestal via de zoekwoordplanner van Google Ads.

  Via dit zoekwoorden onderzoek kom ik vaak  dan met een uitgebreide lijst van meestal wel 1.000+ zoekwoordsuggesties.

  Concurrentie in kaart
  Deze suggestielijst is puur een lijst met inspiratie. Hieruit wordt door de klant een korte lijst met zoekwoorden gekozen.

  Deze zoekwoorden ga ik vervolgens onderzoeken op concurrentie.

  Zoekwoorden waar veel concurrentie op zit, zijn meestal lastig haalbaar. We zoeken dus naar het optimum tussen zoekvolume en concurrentie.

  Luwte
  Het resultaat hiervan is een shortlist van vaak kwalitatieve zoekwoorden (echt passend bij het domein), liefst met nog aardig wat zoekvolume en waarbij de concurrentie niet al te hoog is (niet dat Wehkamp, bol.com en Coolblue in de top 3 staan).

  Ik zoek dus naar de kwalitatieve luwtes (haalbare ruimten in zoekresultaten). 

  3. SEO marketing content

  Zodra de shortlist van kwalitatieve zoekwoorden gedefinieerd is, start ik met het schrijven van de SEO-content.

  De bedoeling is dat ik per zoekwoordcluster (meestal start ik met 3 stuks) SEO-pagina’s ga creëren.

  SEO marketing betekenis

  Zoekwoordcluster
  Deze SEO-pagina’s worden op de juiste manier ‘doorspekt’ met de gekozen trefwoorden. De pagina krijgt meestal de scope van zoekwoordcluster.

  Dit wil zeggen dat een pagina niet op 1 zoekwoord geschreven wordt, maar op een groepje zoekwoorden dat bij elkaar hoort en ook zo door Google wordt herkend. Lees ook over hoe je ‘SEO-teksten schrijft’.

  Conversiegerichte SEO
  Het is voor SEO marketing belangrijk dat zo’n pagina unieke content bevat, conversiegerichte metatags heeft, de juiste zoekwoorddichtheid kent (circa 2 - 4%), leesbaar is, trefwoorden heeft die vooral in de kop goed zijn verwerkt, voorzien is van interne linkjes en H2-kopjes en naast deze SEO-ingrediënten ook nog eens conversiegericht is gemaakt.

  Zodra deze SEO-content klaar is, wordt deze door de klant zelf geïmplementeerd: online gebracht.

  Bij deze SEO-content lever ik altijd implementatie-instructies mee, zodat zelfs een leek deze SEO-pagina’s tot leven kan brengen.

  Denk ook aan de zuivere URL en aan scherpe meta omschrijvingen, deze verhogen je click through rate enorm!

  4. SEO marketing Linkbuilding

  Zodra de SEO-content is geïmplementeerd, is het eenmalige werk afgerond. We spreken dan over een optimale SEO website, we hebben een shortlist van perfecte zoekwoorden, de SEO-content is klaar en staat inmiddels online. Nu is het tijd voor populariteit.

  seo marketing betekenis

  Populariteit vergroten
  Een zeer essentieel onderdeel van SEO zoekmachinemarketing is ‘online populariteit’. De activiteit die dit teweegbrengt, noemen we linkbuilding.

  Met linkbuilding worden er linkjes geplaatst die naar jouw website, naar de SEO-pagina’s, maar ook naar overige pagina’s verwijzen.

  Deze linkjes (ook wel backlinks genoemd) bouwen populariteit en zoekmachines positioneren voor een groot deel op basis van deze populariteit.

  Maar niet alleen. Want stel dat je website qua SEO niet geoptimaliseerd is, of dat je website geen goed opgestelde Content & SEO bevat… dan kun je linkbuilden totdat je een ons weegt, maar veel extra bezoekers zul je niet genereren.

  Kwalitatief linkbuilden
  Linkbuilden lijkt eenvoudig, maar het is best complex om het zó te doen dat het echt waarde toevoegt.

  Zo moet het linkprofiel natuurlijk opgebouwd worden, evenals de opbouw van de ankerteksten, en ook de spreiding over de diverse linkbuildbronnen is zeer belangrijk.

  Voor linkbuilding werk ik met een linkbuilder. Deze man doet dit al 7 jaar en beschikt over een groot netwerk en geautomatiseerde tools. 

  Hier vast een aantal handige linkbuilding tips.

  Op basis van mijn briefing gaan we op zoek naar het optimum tussen kwaliteit en kwantiteit.

  Geduld is een schone zaak
  Dit linkbuilding gaat ervoor zorgen dat jouw website op den duur (dit kan soms 3 - 6 - 9 maanden duren) beter gaat positioneren in de zoekresultaten.

  En het mooie is: deze zoekwoordposities zijn redelijk vast (anders vergeleken met Google Ads).

  Wanneer bovenstaande stappen netjes doorlopen zijn, dan volgen de trefwoordposities onherroepelijk (kan wel even duren)... en zo komt er een stroom van kwalitatieve bezoekers tot stand die jouw website gaan bezoeken!

  Marco bouman

  Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien of bekijk alvast mijn online groei traject:

  online groei traject

   

  gerelateerde artikelen

  Veelgestelde vragen:

  Waarom is SEO marketing belangrijk?
  SEO marketing is belangrijk omdat het helpt om jouw website vindbaar te maken voor mensen die op zoek zijn naar wat jouw bedrijf te bieden heeft. Het kan leiden tot meer organisch verkeer, hogere conversieratio's en meer zichtbaarheid voor jouw merk.
  Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een SEO-marketingstrategie?
  Een goede SEO-marketingstrategie omvat zoekwoordonderzoek, on-page optimalisatie, inhoudscreatie, linkbuilding en analyse en meting.
  Wat zijn enkele veelvoorkomende SEO marketing-fouten om te vermijden?
  Enkele veelvoorkomende SEO-fouten zijn het gebruik van black hat-tactieken zoals keyword stuffing en het kopen van links, het negeren van mobiele optimalisatie en het niet regelmatig updaten van inhoud.

  Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier :-)

  Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 5 tot 50 fte).

   

  1e Consult
  Gratis!
  Online Groei
  Traject: € 1.450,-
  Online marketing
  WIKI
  Meld
  je nu aan

  MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

   

   

     
     
     

   

  MARCOBOUMAN.COM

  Marco Bouman
  Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
  Groenekanseweg 246R
  3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

  Contactformulier

  T: 030-2272323
     

  marketing wiki
   

  ONLINE GROEIEN:

  Ook betere online resultaten?
  -Meer leads
  -Meer aanvragen
  -Meer orders
  -Meer offertes
  -Hogere conversies

  Bekijk het online groeitraject
  Tarief € 1.450,- 
  Lees meer

  groei traject
   

   

   

   

  Copyright © 2023 - Marco Bouman