• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Klanten werven: creatief, nieuw en online! met succes

creatief klanten werven
nieuwe klanten werven

Auteur: Marco Bouman

Ieder mkb-bedrijf heeft een website, maar er zijn er anno 2021 nog steeds slechts weinig die via internet succesvol meer nieuwe klanten werven...

Hoe is dit met jullie website gesteld? hoe is het met jullie online klanten werven gesteld?

Wil jij ook via jullie eigen website creatief meer klanten werven? Lees dan onderstaande mijn 14 klanten werven tips voor MKB bedrijven!

klanten werven op een creatieve manier (tips)

Dit is wat mij opvalt: de bedrijven die wel succesvol online meer nieuwe klanten werven (opdrachten binnenhalen), weten dat een geïntegreerde aanpak zorgt voor een continue stroom van meer nieuwe klanten. Zij werven klanten creatief via internet door aandacht te besteden aan een veelheid van aspecten, die in essentie terug te brengen zijn tot 3 hoofdaspecten: bekendheid, vertrouwen en conversie. Dat is de betekenis van online klanten werven!

Maar het merendeel van MKB websites werft niet of nauwelijks online klanten.

online klanten werven op deze drie hoofdpunten

Veel mkb-bedrijven genereren nauwelijks klanten (of leads) via internet, omdat ze zich vaak focussen op slechts een paar deelaspecten. Ze hebben bijvoorbeeld een fraai ogende webshop / website en zoekmachinemarketingtechnisch is alles goed geregeld, maar hun webshop / website mist dan bijvoorbeeld overtuigingskracht of conversiegerichte acties.

Deze tips om nieuwe b2b of b2c klanten te krijgen, zijn gebaseerd op ruim 13 jaar praktijkervaring van mijn online marketing consultancy bedrijf. Bedrijven helpen met creatief meer nieuwe klanten werven is iets wat ik met veel plezier doe :-)

Let op: het goed in praktijk brengen van onderstaande 14 tips om creatief klanten te trekken kan explosieve online groei veroorzaken!

Voorbeelden bedrijven creatief klanten werven

Sinds 2007 ben ik actief met begeleiden van mkb bedrijven in creatief online klanten werven / Cliënten werven. Zowel B2B als B2C. hier wat voorbeeld bedrijven waar ik oa. voor werk, B2C: kapsalon, regionale taxi,  restaurant, advocatenkantoor, reisbureau, financiele dienstverler, huidspecialist, b-c webshops. En B2B: administratiekantoor, uitzendbureau, infra bedrijf, b-b webshops, logistiek bedrijf, schoonmaakbedrijf, coach, ict bedrijf etc. 

Van 0 klanten per maand naar een continue stroom van nieuwe klanten.

Wat is klanten werven?

De betekenis van klanten werven is dat je zorgt dat de klanten (leads) vanzelf naar je toe komen in plaats van erachter aan te jagen. Deze benadering heet ook wel pull marketing. Door je website / webshop zo aantrekkelijk mogelijk te maken en door te investeren in aantrekken van kwalitatief bezoek... werf je automatisch klanten / leads.

Dat is in mijn ogen online klanten werven in optima forma. Dus niet per telefoon of andere kanalen, lekker direct via internet online! Als een magneet! Wil jij dat ook? Als je wilt kan ik jouw website / webshop scannen.

creatief klanten werven

Inhoudsopgave:

Tip 1: Geef
Tip 2: Schrijf wervende teksten
Tip 3: Werk aan focus
Tip 4: Beken kleur
Tip 5: Maak je website SEO-proof
Tip 6: Bedenk een creatieve traffic builder
Tip 7: Ga de interactie aan
Tip 8: Zorg voor een concreet aanbod
Tip 9: Van 'wij' naar 'jou'
Tip 10: Bouw aan een mailbestand
Tip 11: Stimuleer bezoekers tot actie
Tip 12: Werk aan online zichtbaarheid
Tip 13: Spreek de bezoeker aan
Tip 14: Lever excellente service
Aanpak voor online klanten werven!

14 tips om succesvol meer nieuwe klanten te werven 

Tip 1: Geef!creatief klanten werven

Een eenvoudige manier om meer creatief nieuwe opdrachten binnen te halen is bezoekers te binden door te geven. Wat je geeft krijg je terug, geloof ik in. Geef bijvoorbeeld een gratis e-book, waardevolle tips en suggesties, interessante artikelen en ervaringen, een kennismakingskorting, een probeerversie etc. Door iets van waarde te geven, bouw je aan positieve betrokkenheid en vertrouwen bij je online bezoekers.

Tip 2: Schrijf wervende teksten
Als mensen jouw website / webshop bezoeken, dan wil je ze overtuigen van de kracht van jouw aanbod. Een wervende tekst is dan echt een must om bezoekers te binden en te overtuigen. Bij wervend schrijven besteed je doelbewust aandacht aan dilemma’s en problemen die leven binnen jouw doelgroep en geef je antwoord op de vragen waar jouw bezoeker mee zit. Een belangrijk element bij nieuwe klanten werven! Waardevolle content verhoogt de gemiddelde sessieduur!

Tip 3: Werk aan focus
Veel webshop / websites bieden een overvloed aan diensten, oplossingen en informatie. Hoe breder jouw aanbod, hoe lastiger jouw bezoeker vindt waar hij naar op zoek is. Meer nieuwe klanten binnenhalen via internet kan ook door te kiezen voor een focus op een beperkt aantal onderwerpen. Hierdoor wordt jouw online positie scherper, je onderscheidend vermogen duidelijker, jouw aanbod kwalitatiever en komt jouw webshop / website hoger bij de zoekresultaten. Lees meer hierover in mijn artikel: de ultieme online marketing strategie.

Tip 4: Beken kleur
creatief nieuwe klanten werven
Een duidelijke, consistente en authentieke uitstraling schept vertrouwen en maakt onderscheid. Wat zijn de drijfveren van jouw bedrijf? Wat is jouw onderscheidende vermogen? Wat zijn de argumenten om jouw producten of diensten af te gaan nemen?

Het is raadzaam om eens te onderzoeken hoe jouw klant hierover denkt. Laat deze punten in woord, beeld en kleur in je online positionering naar buiten toe uitstralen. Benoem overal duidelijk de voordelen en waarde van jouw product of dienst. En gebruik hiervoor ook USP's. Weer een stukje dichter van bezoeker naar klant.

Tip 5: Maak je website 100% SEO-proof
Laat je webshop / website de taal van de zoekmachines anno 2021 spreken voor meer nieuwe klanten. Er zijn veel andere kanalen, maar vaak blijkt dat het werven van organische bezoekers de meest krachtige bezoekersstroom op gang brengt. En het leuke is, na een investering zijn deze bezoekers gratis in tegenstelling tot Google Ads. Werken met de juiste zoek woorden, met goed opgezette conversiegerichte landingspagina's en het realiseren van backlinks naar je site / pagina toe brengt de zoekmachines in actieve staat. Maak je website online vindbaar!! Meer bezoekers, meer klanten-kans!

Tip 6: Bedenk een creatieve traffic builder
Een goede webshop / website met een goede conversie is niet succesvol zonder bekendheid. Er bestaan vele creatieve acties om in korte tijd veel bezoekers te krijgen. Voor mijn bedrijf heb ik bijvoorbeeld een tijdje geleden een online marktonderzoek geïnitieerd waarbij de respondent de uiteindelijke resultaten gratis toegestuurd krijgt. Veel partijen besteden hier aandacht aan, respondenten bezoeken mijn webshop / website en achteraf komen ze terug voor de resultaten. Dat werkte heel goed!

Tip 7: Ga de interactie aan met je klanten
creatief klanten werven
Door ontwikkelingen als internet zijn veel markten transparanter geworden. Jouw klant heeft het steeds meer voor het zeggen. Hij kijkt, vergelijkt en vindt wat hij wil via internet. Door de dialoog aan te gaan met je b2b klanten, bouw je aan betrokkenheid, inzicht in zijn specifieke behoeften en deel je deze informatie met jouw hele doelgroep.

Tip 8: Zorg voor een concreet aanbod
Zeker in (zakelijke) dienstverlening (b2b creatief klanten werven) worden diensten online vaak onvoldoende duidelijk gepresenteerd. Hoe scherper je diensten worden geëtaleerd, hoe beter de conversie optimalisatie van je webshop / website zal zijn. Jouw klant wil namelijk een concrete oplossing voor zijn probleem. Algemeenheden trekken niet zijn aandacht. Wat heb je concreet te bieden en hoe presenteer je dit online?

Tip 9: Van ‘wij’ naar ‘jou’
Veel webshop / websites zijn nog steeds voornamelijk gericht op ‘wij, ik, ons’. Je vindt dit terug in droge kost als ‘onze visie’, ‘de oorsprong van ons bedrijf’ etc. Als achtergrondinformatie is dit niet echt storend, maar zorg er vooral voor dat jouw klant en zijn behoeften centraal staan in de belangrijkste content van je webshop / website of blog. Hierdoor vergroot je de aantrekkingskracht van je webshop / website en bouw je aan vertrouwen en conversie. Meer hierover in mijn artikel Pakkende teksten om online te verleiden.

Tip 10: Bouw aan een mailbestand
De meeste mensen (zakelijk en privé) besteden 80% van hun tijd op internet aan gemiddeld 30 webshops / websites. Een krachtig middel om een bezoeker tot vaste bezoeker te maken, is hem te binden door inzet van bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Door met herhaling jouw lezersgroep te informeren over interessante onderwerpen, bouw je aan een relatie met je potentiële klant. Zelf had ik binnen het eerste jaar van mijn bedrijf (2007) ruim 2.000 mkb bedrijven verzameld.

Tip 11: Stimuleer je bezoekers tot actie
creatief klanten wervenMet succes meer nieuwe klanten werven is niet mogelijk zonder conversiegerichtheid. Dat wil zeggen dat jouw webshop / website je bezoeker stimuleert om actie te ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn: aanmelden voor een nieuwsbrief, downloaden van informatie, teruggebeld worden, gratis proberen etc. Zorg ervoor dat iedere pagina van je webshop / website je bezoeker aanzet tot actie. En gebruik goede call to actions. Een belangrijk onderdeel binnen conversie optimalisatie.

Tip 12: Werk aan online zichtbaarheid
Het aantal bezoekers van jouw webshop / website wordt voor een belangrijk deel bepaald door de bezoekers die via verwijzende webshops / websites bij je terechtkomen (backlinks). Veel aandacht kun je daarom besteden aan links ruilen, gratis links plaatsen, online profielen maken, reageren op webshops / weblogs / websites, zelf een weblog starten, persberichten versturen etc. 

Tip 13: Spreek de bezoeker aan
Een onderdeel van meer klanten online klanten werven, is het expliciet aanspreken van de bezoekers van jouw website / webshop. Hierin slaag je het best door direct de dilemma’s / onderwerpen waar jouw bezoeker mee bezig is, aan te stippen. Doordat je dit expliciet doet, voelt de (nieuwe) bezoeker zich meer aangesproken en kan er herkenning ontstaan. Dit heeft directe invloed op de bounce rate (daalt) en het conversiepercentage (stijgt).

Tip 14: Lever excellente service
Potentiële (b2b) leads mogen niet afhaken door gebrek aan service. Zorg ervoor dat jouw webshop / website snel geladen wordt, vermijd foute pagina’s, reageer snel op vragen en e-mails, kom beloftes na en bedank je bezoeker voor iedere actie die hij uitvoert. Creëer een sfeer van excellente service en leg je potentiële klant volledig in de watten. Een gebruiksvriendelijke website doet wonderen!

klanten werven

aanpak voor nieuwe online klanten werven

Wil je ook meer nieuwe b2b klanten werven / Cliënten werven? Meer leads, aanvragen, ingevulde contactformulieren, telefonisch contact etc.? Laat mij jullie hierbij helpen. Meestal start ik met een conversie optimalisatie traject, wanneer er nog weinig bezoekers zijn start ik met een SEO optimalisatie traject.

Conversie optimalisatie traject

Over Marco Bouman

nieuwe klanten werven

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online klanten werven: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien. 

Tot zo! 

Gerelateerde artikelen:

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman