• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Klanten Werven: Creatief, Nieuw en Online! Met Succes In 2023

nieuwe klantwerving
nieuwe klanten werven in 2023

Auteur: Marco Bouman

Ieder MKB-bedrijf heeft een website, maar er zijn er anno 2023 nog steeds slechts weinig die via internet succesvol meer nieuwe klanten aantrekken...

Hoe is dit met jullie website gesteld??
Lukt het jullie om een stroom van nieuwe klanten via jullie website te behalen?

Wil jij ook via jullie eigen website leadgeneratie toepassen? Lees dan onderstaande artikek met mijn 14 tips voor MKB-bedrijven!

Let op: het goed in praktijk brengen van onderstaande 14 tips kan explosieve online groei veroorzaken!

Inhoudsopgave:

creatief klanten werven

Wat is (online) nieuwe klanten werven?

Nieuwe klanten werven is het proces waarbij een MKB bedrijf nieuwe klanten aantrekt om zijn producten of diensten te kopen.

De betekenis van online klanten werven is dat je zorgt dat de klanten (leads) vanzelf naar je toe komen in plaats van erachter aan te jagen. Deze benadering heet ook wel pull marketing.

Het doel van online klantenwerving is om potentiële klanten te overtuigen om actie te ondernemen, zoals het bezoeken van een website, het invullen van een formulier, het aanvragen van informatie of het plaatsen van een bestelling.

In de online wereld omvat klantenwerving het gebruik van digitale marketingkanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie, online advertenties en content marketing, om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

Bedrijven kunnen ook gebruik maken van specifieke strategieën, zoals het creëren van aantrekkelijke landingspagina's, het aanbieden van kortingen en promoties, en het aanbieden van gratis proefperiodes om potentiële klanten aan te trekken.

Het succes van online klantenwerving kan worden gemeten aan de hand van conversieratio's, het aantal bezoekers dat daadwerkelijk overgaat tot de gewenste actie, zoals het plaatsen van een bestelling of het invullen van een formulier.

Door het gebruik van de juiste strategieën en technieken kunnen bedrijven hun online klantenwerving verbeteren en hun omzet en winst verhogen.

wat zijn goede klantwerving kanalen?

Eerst geef ik je graag een overzicht van de meest voorkomende klantwervingskanalen (20)

Om te laten zien dat het online kanaal in de meeste gevallen wel heel erg aantrekkelijk is. Welke kanalen gebruiken jullie?

- Online adverteren: Adverteren op platforms zoals Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, LinkedIn Ads en anderen, kan helpen om je merk te promoten en potentiële klanten naar je website te leiden.

- Contentmarketing: Het creëren en delen van waardevolle en relevante content, zoals blogs, video's, e-books, enz., kan je merk helpen om een ​​autoriteit in jouw branche te worden en potentiële klanten aan te trekken.

- E-mailmarketing: Het versturen van e-mails naar uw abonnees kan helpen om jouw merk te promoten en potentiële klanten naar jouw website te leiden.

- Event marketing: Overtuig potentiële klanten face-to-face. Er is geen betere vorm van adverteren dan het delen van de ervaring van een tevreden klant. Waarom zou je hen niet in het zonnetje zetten tijdens een event? 

- Affiliate marketing: Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf of adverteerder (de merchant) samenwerkt met een externe partner (de affiliate) om de verkoop van zijn producten of diensten te stimuleren.

- Retentiemarketing: Retentiemarketing is een marketingstrategie die gericht is op het behouden van bestaande klanten en het stimuleren van herhaalaankopen (vooral voor webshops).

- Netwerken: Netwerken op evenementen, conferenties, en beurzen, of zelfs online, kan je helpen om in contact te komen met potentiële klanten en andere professionals in jouw branche.

- Inbound marketing: Inbound marketing is een online marketingstrategie die gericht is op het aantrekken van potentiële klanten door waardevolle content te creëren en te delen die aansluit bij hun interesses en behoeften.

- Direct mail: Het verzenden van gerichte direct mail-campagnes kan helpen om jouw merk onder de aandacht te brengen van potentiële klanten en hun interesse te wekken.

- Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Door uw website te optimaliseren voor zoekmachines, kunt je uw ranking verbeteren en potentiële klanten naar jouw website leiden.

- Betaalde zoekopdrachten: Het gebruik van betaalde zoekopdrachten, zoals Google AdWords, kan helpen om jouw merk onder de aandacht te brengen van potentiële klanten die actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

- Mond-tot-mondreclame: Het bieden van uitstekende klantenservice en producten of diensten van hoge kwaliteit kan ervoor zorgen dat jouw klanten je  aanbevelen bij hun vrienden en familie, waardoor u nieuwe klanten kunt werven.

- Referral marketing:  Nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame. Testimonials en gedeelde ervaringen van blije klanten zijn een geweldige manier om op een goedkope manier nieuwe potentiële klanten aan te trekken. 

- Influencer marketing: is een marketingstrategie waarbij merken samenwerken met influencers - personen met een grote aanhang op social media - om hun producten of diensten te promoten. 

- Koude acquisitie: Koude acquisitie is een verkooptechniek waarbij een bedrijf of verkoper potentiële klanten benadert die nog geen eerdere interesse in de producten of diensten van het bedrijf hebben getoond.

Integrale aanpak

Je kunt zien dat veel van de meest voorkomende kanalen online zijn. Ik geloof vooral in een mix van kanalen, zelfs dat offline kanalen goed ingezet kunnen worden in een totale aanpak.

Verder in dit artikel zoom ik vooral in op de mogelijkheden van het werven van nieuwe klanten via online kanalen, omdat dit vaak de meest effectieve en Kosten efficiënte manier van aantrekken van nieuwe klanten is.

nieuwe klanten werven

Voorbeelden mkb online klantwerving

Sinds 2007 ben ik actief met begeleiden van MKB-bedrijven in creatief online klanten werven / Cliënten werven. Zowel B2B als B2C. Hier wat voorbeeld bedrijven waar ik oa. voor werk (deze lijst is niet uitputtend)

MKB DIENSTVERLENERS (LOKAAL / REGIONAAL)

Ik werk veel voor dienstverlenende bedrijven (dienstenmarketing) die met online leads genereren betere resultaten willen bereiken. Een greep uit de segmenten / branches van mijn klantenkring: 

 • Advocaten kantoren
 • Infrawerk: grondzuigen, zandblazen
 • Administratiekantoren
 • ICT-bedrijven
 • Financiële dienstverleners
 • Mediation kantoren
 • Logistieke oplossingen (AGV) 
 • Huidspecialisten
 • Service & onderhoud laden en lossen apparatuur 
 • Drukkerijen
 • Organisatie adviesbureaus 
 • Training & opleiding bureau's
 • Export houtbewerkingmachines
 • Etc.

MKB WEBSHOPS (NATIONAAL / INTERNATIONAAL) 

Een groot deel van mijn klantenbestand zijn mkb-webshops. De meeste richten zich op de consument en enkele op B2B (ook lead generation): 

 • Technische groothandel
 • Steigerbuizen en koppelingen
 • Vakantiehuizen (online boeken) 
 • Ongedierte bestrijding producten
 • Spatschermen 
 • Exclusieve wijn 
 • Plantenvoeding
 • Op maat kasten 
 • Kindertypecursussen
 • Parfum
 • Auto onderdelen
 • Inkt
 • DVD's en blue rays 
 • Dameskleding 
 • Spatborden
 • Superfood 
 • Etc

nieuwe Klanten werven via een succesvolle verkoop funnel

Een zeer bruibaar model voor online klanten werven is de Sales Funnel.

Dit model beschrijft hoe een potentiële klant door verschillende fases gaat voordat hij uiteindelijk een klant wordt.

"Van bezoeker naar prospect naar nieuwe klant"

Dit model kan ook worden toegepast op online klantenwerving om de effectiviteit van de marketingstrategieën te vergroten.

Hieronder staan de verschillende fasen van de sales funnel en hoe ze kunnen worden toegepast op online klantenwerving:

1. Awareness:
In deze fase is het doel om de aandacht van potentiële klanten te trekken en ze bewust te maken van je product of dienst.

Dit kan worden bereikt door middel van online advertenties, content marketing, social media en zoekmachineoptimalisatie.

2. Interest:
In deze fase is het doel om de interesse van potentiële klanten te wekken en ze te laten zien dat je product of dienst iets is waar ze behoefte aan hebben.

Dit kan worden bereikt door middel van aantrekkelijke landingspagina's, duidelijke call-to-actions en inhoud die relevant is voor de doelgroep.

3. Desire:
In deze fase is het doel om de potentiële klanten te overtuigen dat jouw product of dienst de beste oplossing is voor hun behoeften.

Dit kan worden bereikt door middel van gedetailleerde informatie over de voordelen van het product of de dienst, klantbeoordelingen en getuigenissen.

4. Action:
In deze fase is het doel om de potentiële klanten om te zetten in daadwerkelijke klanten.

Dit kan worden bereikt door middel van een duidelijke call-to-action, zoals een aanmeldingsformulier of een koopknop, en het aanbieden van eenvoudige betaal- en afhandelingsopties.

Het toepassen van de sales funnel op online klantenwerving helpt je om je marketinginspanningen te optimaliseren en de effectiviteit van je  online campagnes te verbeteren.

Door de potentiële klanten door de verschillende fasen van de funnel te leiden, kun je de kans vergroten dat ze uiteindelijk klant worden en de omzet en winst verhogen!

10 praktische tips om succesvol meer online klanten te werven 2023

creatief klanten werven
Tip 1: Werk met een leadmagneet

Een eenvoudige manier om meer creatief nieuwe opdrachten binnen te halen is bezoekers te binden door te geven.

Wat je geeft krijg je terug, daar geloof ik in. Maak een krachtige leadmagnet!

Geef bijvoorbeeld een gratis e-book, waardevolle tips en suggesties, interessante artikelen en ervaringen, een kennismakingskorting, een probeerversie etc.

Door iets van waarde te geven, bouw je aan positieve betrokkenheid en vertrouwen bij je online bezoekers.

Geven via een leadmagneet

Een leadmagneet is een gratis waardevol aanbod dat bedrijven gebruiken om potentiële klanten aan te trekken en hun contactgegevens te verzamelen.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een e-book, whitepaper, checklist, gratis trial, webinar of andere informatie die relevant is voor de doelgroep.

Door dit aanbod te promoten via social media, advertenties of andere marketingkanalen, worden geïnteresseerde bezoekers verleid om hun contactgegevens achter te laten in ruil voor de gratis content.

Deze leads kunnen vervolgens worden opgevolgd en omgezet in betalende klanten.

Tip 2: Schrijf wervende teksten

Als mensen jouw website / webshop bezoeken, dan wil je ze overtuigen van de kracht van jouw aanbod.

Een wervende tekst is dan echt een must om bezoekers te binden en te overtuigen.

Bij pakkende teksten besteed je doelbewust aandacht aan dilemma’s en problemen die leven binnen jouw doelgroep en geef je antwoord op de vragen waar jouw bezoeker mee zit. Maak van je teksten een leadmagnet!

Maar pas op... niet alles te dicht bij elkaar, geef je teksten witruimte zodat het lezen makkelijker wordt.

Een belangrijk element bij nieuwe klanten werven! Waardevolle content verhoogt de gemiddelde sessieduur en verlaagd de bounce rate (twee vliegen in een klap, dat is mooi!).

Een structuur die ik vaak gebruik hierbij:

 1. Benoem de problemen waar uw potentiële klant mee zit
 2. Benoem de oorzaken van het probleem
 3. Vertel hoe het ook kan
 4. Communiceer wat je kunt betekenen
 5. Zet aan tot actie

Tip 3: Zet in op linkbuilding

Linkbuilding is een effectief kanaal binnen online klanten werven omdat het helpt om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te vergroten.

Wanneer andere websites links naar jouw website plaatsen, ziet Google dit als een teken van kwaliteit en relevantie van jouw content.

Hierdoor zal je hoger in de zoekresultaten verschijnen en meer verkeer naar je website trekken.

En in Google Analytics zul je zien dat dit verkeer (organic search) vaak het meest kwalitatieve verkeer is.

Bovendien kan linkbuilding je helpen om je doelgroep te bereiken.

Wanneer jouw website gelinkt wordt op andere websites die relevant zijn voor jouw doelgroep, vergroot dit de kans dat potentiële klanten je website vinden.

Door gericht te linkbuilden, kun je dus meer relevante bezoekers naar je website halen en je conversie verhogen.

Het is wel belangrijk dat linkbuilding op een natuurlijke en ethische manier moet gebeuren.

Dit betekent dat je niet zomaar overal links moet gaan plaatsen, maar alleen op websites die relevant zijn voor jouw content en doelgroep.

Door op een verantwoorde manier aan linkbuilding te doen, kan het een zeer effectief kanaal zijn binnen online klanten werven.

Hier wat linbuilding tips op een rijtje.

Tip 4: Creëer onderscheidend vermogen
nieuwe klanten werven

Een duidelijke, consistente en authentieke uitstraling schept vertrouwen en maakt onderscheid.

Wat zijn de drijfveren van jouw bedrijf? Wat is jouw onderscheidende vermogen? Wat zijn de argumenten om jouw producten of diensten af te gaan nemen?

Het is raadzaam om eens te onderzoeken hoe jouw klant hierover denkt.

Laat deze punten in woord, beeld en kleur in je online positionering naar buiten toe uitstralen, geschikte online lokaties hiervoor:

 • Homepage
 • Website header
 • Website footer
 • Landingspagina's
 • Klantrecensies 
 • In wervende teksten
 • etc. 

Benoem overal duidelijk de voordelen en waarde van jouw product of dienst.

En gebruik hiervoor ook USP's. Weer een stukje dichter van bezoeker naar klant.

Tip 5: Optimaliseer voor zoekmachines

Laat je webshop / website de taal van de zoekmachines anno 2023 spreken voor meer nieuwe klanten: Search Enginze optimalisation!

Er zijn veel andere kanalen, maar vaak blijkt dat het werven van organische bezoekers de meest krachtige bezoekersstroom op gang brengt.

En het leuke is, na een investering zijn deze bezoekers 'gratis' in tegenstelling tot Google Ads.

Werken met de juiste zoek woorden, met goed opgezette conversiegerichte landingspagina's en het realiseren van backlinks naar je site / pagina toe brengt de zoekmachines in actieve staat.

Maak je website online vindbaar!! Meer bezoekers, meer klanten-kans!

In hoofdlijnen gaat dit om 3 apsecten:

 1. SEO content
 2. Technische SEO
 3. Backlinks 

Tip 6: Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Je kunt nog zoveel bezoekers op je website ontvangen, maar als je website 'lekt' op gebruiksvriendelijkheid, haken bezoekers af.

Een gebruiksvriendelijke webiste is intuïtief makkelijk te navigeren, waarbij de gebruiker snel en efficiënt de gewenste informatie kan vinden en acties kan uitvoeren.

Een gebruiksvriendelijke website heeft ook een duidelijke en overzichtelijke structuur, met een logische en consistente navigatie en een heldere indeling van content.

De website is geoptimaliseerd voor verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en smartphones, en laadt snel en efficiënt.

Een belangrijk aspect van een gebruiksvriendelijke website is dat de inhoud relevant en begrijpelijk is voor de doelgroep, met gebruik van duidelijke en begrijpelijke taal.

Een gebruiksvriendelijke website herken je aan:

 • Duidelijke navigatie
 • Eenvoudige zoekfunctie
 • Snelle laaddtijd
 • Toegankelijk
 • Call to actions
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Goede leesbaarheid
 • Up to date
 • En nog veel meer...

Hoe gebruiksvriendelijk is jullie website?

Tip 7: Werk met landingspagina's

creatief klanten werven

Een effectieve manier om prospects naar je website te trekken is te werken met landingspagina's.

Een landingspagina is een specifieke webpagina waar bezoekers op terechtkomen na het klikken op een link vanuit een advertentie, zoekmachine resultaat, e-mailcampagne of andere online marketing kanalen.

Het is meestal een losstaande pagina die ontworpen is om een specifieke actie uit te lokken van de bezoeker, zoals bijvoorbeeld:

 • Het invullen van een formulier
 • Het kopen van een product
 • Het downloaden van een whitepaper
 • Het aanvragen van een offerte
 • Etc.

Het grote voordeel van werken met een landingspagina is dat deze vaak hogere conversies haalt door zijn specifieke karakter.

Een goede landingspagina is te herken door:

 • Gepersonaliseerde content
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Snelle laadtijd
 • Duidelijke call to actions
 • Mobielvriendelijk

Werk jij al met landingspagina's?

Tip 8: Van ‘wij’ naar ‘jou’

Veel webshop / websites zijn nog steeds voornamelijk gericht op ‘wij, ik, ons’.

Je vindt dit terug in droge kost als ‘onze visie’, ‘de oorsprong van ons bedrijf’ etc.

Maar ook in de omschrijving van producten en diensten op de website.

Als achtergrondinformatie is dit niet echt storend, maar zorg er vooral voor dat jouw klant en zijn behoeften centraal staan in de belangrijkste content van je webshop / website of blog.

Hierdoor vergroot je de aantrekkingskracht van je webshop / website en bouw je aan vertrouwen en conversie.

Je zegt het zelfde vanuit een ander perspectief.

Meer hierover in mijn artikel Pakkende teksten om online te verleiden.

Tip 9: Bouw aan een Emailbestand

De meeste mensen (zakelijk en privé) besteden veel van hun tijd op internet.

Een krachtig middel om een bezoeker tot vaste bezoeker te maken, is hem te binden door inzet van bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Door met herhaling jouw lezersgroep te informeren over interessante onderwerpen, bouw je aan een relatie met je potentiële klant.

Zelf had ik binnen het eerste jaar van mijn bedrijf (in 2007) ruim 2.000 mkb bedrijven verzameld, waarvan er regelmatig een klant werd bij mijn bedrijf.

Een paar handige tips bij het versturen van nieuwsbrieven

 • Maak relevante en waardevolle inhoud
 • Personaliseer je nieuwsbrief
 • Gebruik aantrekkelijke onderwerpregels
 • Optimaliseer je Emails voor mobiele aparaten
 • Zorg voor een duielijke CTA
 • Meet en test continue

Tip 10: Gebruik overtuigende call to actions

nieuwe klanten werven

Met succes meer nieuwe klanten werven is niet mogelijk zonder conversiegerichtheid.

Dat wil zeggen dat jouw webshop / website je bezoeker stimuleert om actie te ondernemen.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Aanmelden voor een nieuwsbrief
 • Downloaden van informatie
 • Teruggebeld worden
 • Gratis proberen etc.

Zorg ervoor dat iedere pagina van je webshop / website je bezoeker aanzet tot actie.

En gebruik goede call to actions. Een belangrijk onderdeel binnen conversie optimalisatie.

Hier alvast een paar belangrijke ingrediënten voor een succesvolle CTA:

 • Val op
 • Verleid
 • Wees consitent
 • Maak urgent
 • Beknopt en eenvoudig
 • Gebruik actiewoorden
 • Wees specifiek
 • En nog veel meer...

Meest voorkomende valkuilen bij online klanten werven

Het werven van nieuwe klanten is niet louter het toepassen van lijstjes en opsommingen. Er kan ook heel wat fout gaan. Hier de meest voorkomende fouten die ik in mijn dagelijkse werk tegenkom:

- Geen duidelijk gedefinieerde doelgroep:
Als een bedrijf niet (goed) weet wie zijn doelgroep is, kan het moeilijk zijn om effectieve marketingcampagnes te maken.

Het is belangrijk om te begrijpen wie uw ideale klant is en wat hun behoeften en interesses zijn.

- Geen duidelijke waardepropositie:
Het is belangrijk om duidelijk te communiceren wat je bedrijf onderscheidt van de concurrentie.

Zorg ervoor dat je unique selling point helder en duidelijk is op je website en in je marketingmateriaal.

- Niet genoeg investeren in online marketing:
Online marketing kan een zeer effectieve manier zijn om nieuwe klanten te bereiken, maar het vereist wel de juiste investeringen.

Veel MKB-bedrijven maken de fout om te weinig te investeren in online marketing, waardoor echte resultaten uitblijven.

- Slechte website-ervaring:
De website van je bedrijf is vaak de eerste indruk die klanten hebben van uw bedrijf.

Het is belangrijk om een website te hebben die gemakkelijk te navigeren is, snel laadt en er professioneel uitziet.

Als je website niet aan deze criteria voldoet, kan dit potentiële klanten afschrikken.

- Geen effectieve call-to-actions:
Het is belangrijk om duidelijke en effectieve call-to-actions te hebben op uw website en in uw marketingmateriaal.

Dit moedigt potentiële klanten aan om actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het kopen van een product.

Door deze fouten te vermijden, kunt je de online klantenwerving van je MKB-bedrijf verbeteren en je kansen op succes vergroten.

Hoe pas je klanten werven nu effectief toe?

Er staat aardig wat informatie, tips en technieken op deze pagina. Hoe pas je dit nu als MKB-bedrijf toe?

Er zijn meerdere manieren om dit aan te vliegen, ik geef je hier de manier die ik al sinds 2007 hanteer.

Stap 1: Diagnose

De eerste stap bij het online klanten werven is het stellen van een heldere diagnose. Hoe staat je website of webshop er in al zijn facetten voor?

Mijn diagnose omvat de volgende punten:

Website-scan: ik bekijk je website (of shop) alsof ik een geïnteresseerde prospect ben. Ik let dan op vele facetten, zoals positionering, propositie, unieke waarden, klantwerving kanalen, de kwaliteit van de teksten, of ik word verleid, hoe het zit met de vindbaarheid, of het geheel geloofwaardig overkomt en nog veel meer. 

Concurrentiescan: in mijn aanpak bekijk ik op dezelfde manier drie van jouw online concurrenten. Wat is het verschil?, hoe pakken zij het aan? Wat gaat er fout? en waar blinken ze in uit? en nog veel meer.

Google Analytics-analyse: Een Google Analytics-account zegt heel veel over de kwaliteit van je webshop/site. Wat zijn conversiepaden, hoe lang blijven bezoekers, hoe hoog is de bouncerate voor de verschillende kanalen en nog veel meer.

Stap 2: Creatieve marketingsessie

Stap 2 in mijn werkwijze is dat ik samen met jou als opdrachtgever een creatieve marketingsessie houd.

Wat zijn de doelstellingen?, waar is men erg tevreden over?, welke klantwerf kanalen werken goed, of juist niet?wat heeft men in het verleden al geprobeerd en wat zou men nu echt graag willen?

Meestal is er meer mogelijk dan wordt gedacht.

In deze sessie bespreken we al mijn bevindingen uit de diagnosefase en stel ik behoorlijk wat vragen om een zo helder mogelijk beeld te krijgen van de situatie.

Vaak ontstaan er in zo'n sessie zeer bruikbare creatieve ideeën voor het effectiever werven van klanten.

In deze sessie is ruimte om alles wat belangrijk wordt geacht te opperen. Een compleet beeld.

Stap 3: Het klantwerf verbeterraport

Na de creatieve marketingsessie heb ik behoorlijk veel informatie over de huidige situatie.

Met al deze input stel ik een klantenwerf verbeterrapport op.

In dit rapport geef ik aan wat de belangrijkste verbeterpunten zijn en hoe deze kunnen worden geïmplementeerd.

Na oplevering van dit verbeterrapport heb ik altijd telefonisch contact met de eigenaar van de site/shop.

We bespreken het rapport en stemmen af over de inhoud. Dan ligt er voor hen een strategisch plan om klanten werven naar een volgend niveau te brengen.

Stap 4: Implementatie van het klantwerf verbeterplan

Het verbeteren van de conversieratio kan invloed hebben op verschillende facetten, waaronder de techniek, het design, technische SEO, het backlinkprofiel, een eventuele Google Ads-campagne, de teksten en andere items.

Meestal begeleid ik het implementatieproces en werk ik inhoudelijk mee (indien gewenst) aan het verbeteren van de teksten, SEO en eventuele wijzigingen in het design.

Voor andere aspecten begeleid ik externe professionals, zoals de webbouwer, Google Ads-specialist, social media-specialist en andere externe professionals.

Samen werken we vanuit een helder plan aan verbetering.

Stap 5: Periodieke monitoring

Zodra de implementatie heeft plaatsgevonden, zullen de online resultaten al een mooie groei laten zien.

Maar online klanten werven is geen eenmalige activiteit, het begint eigenlijk pas na de implementatie.

Voor de website/webshopeigenaren die ik begeleid, ga ik periodiek aan de slag.

Meestal maak ik 4 keer per jaar een uitgebreide rapportage van de stand van zaken.

Meestal hebben we 2 keer per jaar creatieve marketingsessies om de rapportages te bespreken, de inhoud te bespreken en verdere conversieverbeterslagen te adresseren.

Nieuwschierig geworden? bekijk dan mijn online groei traject.

Over Marco Bouman

nieuwe klanten werven

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online klanten werven: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien of bekijk alvast mijn online groeit traject:

online groei traject
 

Gerelateerde artikelen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier :-)

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 5 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman