• Persoonlijk & betrokken
 • Creatieve B2C aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

Succesvol Klanten Werven: 10 Praktische Tips & Aanpak [2024]

Meer klanten werven 2024

Auteur: Marco Bouman - laatste bewerking: 10 mei 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


Ieder MKB-bedrijf heeft een website, maar er zijn er anno 2024 nog steeds slechts weinig die via internet succesvol klanten werven...

Hoe is dit met jullie website gesteld??
Lukt het jullie om een stroom van nieuwe klanten via jullie website te behalen?

In dit artikel neem ik je mee in de wereld van nieuwe klanten werven via internet en ik beantwoord o.a. onderstaande vragen:

 • Wat is online nieuwe klanten werven? 
 • Hoe kan ik succesvol online klanten werven voor mijn bedrijf?
 • Welke MKB kanalen zijn er dan?
 • Welke Innovatieve ideeën zijn er voor klantenwerving?
 • Hoe werkt online klanten werven dan?
 • Welke stappen dien ik dan te doorlopen?
 • Welke valkuilen kom je tegen?
 • Hoe trek ik nieuwe klanten aan voor mijn webshop?

Wil jij ook via jullie eigen website meer nieuwe klanten aantrekken? Lees dan onderstaande artikel met mijn 10 tips voor MKB-bedrijven!

Dit artikel gaat over het werven van klanten voor zowel websites als webwinkels!

In dit artikel gebruik ik het woord ‘website’ voor zowel webshops als websites.

Let op: het goed in praktijk brengen van onderstaande 10 tips kan explosieve online groei veroorzaken!

Inhoudsopgave:

Ben je op zoek naar een praktische aanpak?
Bekijk dan mijn conversie optimalisatie traject!

creatief nieuwe klanten werven

Wat is online klanten werven?

Online klanten werven omvat het gebruik van diverse digitale kanalen, zoals sociale media, zoekmachines en e-mail, met als doel potentiële klanten naar je website te leiden. Het omvat tevens het optimaliseren van de website voor een effectievere gebruikerservaring, conversies en klantbetrokkenheid.

Anno 2024 is online klanten werven voor MKB-bedrijven van essentieel belang om te groeien in een competitieve markt.

Nieuwe klanten werven via internet omvat dus marketing strategieën en tactieken die gericht zijn op:

 1. Het aantrekken van nieuwe klanten via verschillende online kanalen
 2. Het effectiever maken van je website. 

Door het gebruik van de juiste online marketing strategieën en technieken kan ook jouw bedrijf het werven van nieuwe klanten verbeteren en je omzet en winst verhogen.

Dit artikel gaat dus vooral over nieuwe klanten werven en niet direct over klantbehoud of cross selling.

In dit artikel lees je hoe :-)

Ben je op zoek naar een praktische aanpak voor het werven van klantrelaties?
Bekijk dan de oplossingen die ik bied voor MKB bedrijven!

overzicht klantwerving kanalen (20)

Eerst geef ik je graag een overzicht van de meest voorkomende klantwervingskanalen (20). Veel van deze klantwerving manieren zijn gratis!

Om te laten zien dat het online kanaal in de meeste gevallen wel heel erg aantrekkelijk is.

Welke kanalen gebruiken jullie?

+ Online adverteren: Met campagnes adverteren op platforms zoals Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, etc., kan helpen om je merk te promoten en potentiële klanten naar je website te leiden. Je betaald meestal per klik.

+ Contentmarketing: Het creëren en delen van waardevolle en relevante content, zoals blogs, video's, e-books, enz., kan je merk helpen om een ​​autoriteit in jouw branche te worden en potentiële klanten aan te trekken.

+ E-mailmarketing: Het versturen van e-mails naar uw abonnees kan helpen om jouw merk te promoten en potentiële klanten naar jouw website te leiden en betrokken te houden.

+ Event marketing: Overtuig potentiële klanten face-to-face. Er is geen betere vorm van adverteren dan het delen van de ervaring van een tevreden klant. Waarom zou je hen niet in het zonnetje zetten tijdens een event? 

+ Affiliate marketing: Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf of adverteerder (de merchant) samenwerkt met een externe partner (de affiliate) om de verkoop van zijn producten of diensten te stimuleren.

+ Retentiemarketing: Retentiemarketing is een marketingstrategie die gericht is op het behouden van bestaande klanten en het stimuleren van herhaalaankopen (vooral voor webshops).

+ Leadgeneratie: Lead generatie kan klanten werven door het aantrekken van geïnteresseerde prospects via verschillende kanalen, het verzamelen van contactgegevens en het opbouwen van relaties via gerichte marketinginspanningen.

+ Netwerken: Netwerken op evenementen, conferenties, en beurzen, of zelfs online, kan je helpen om in contact te komen met potentiële klanten en andere professionals in jouw branche.

+ Inbound marketing: Inbound marketing is een online marketingstrategie die gericht is op het aantrekken van potentiële klanten door waardevolle content te creëren en te delen die aansluit bij hun interesses en behoeften.

+ Direct mail: Het verzenden van gerichte direct mail-campagnes kan helpen om jouw merk onder de aandacht te brengen van potentiële klanten en hun interesse te wekken.

+ Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je de ranking van zoekwoorden verbeteren en potentiële klanten naar jouw website leiden.

+ Betaalde zoekopdrachten: Het gebruik van betaalde zoekopdrachten, zoals Google Ads, kan helpen om jouw merk onder de aandacht te brengen van potentiële klanten die actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

+ Mond-tot-mondreclame: Het bieden van uitstekende klantenservice en producten of diensten van hoge kwaliteit kan ervoor zorgen dat jouw klanten je  aanbevelen bij hun vrienden en familie, waardoor u nieuwe klanten kunt werven.

+ Social media: Social media kan klanten werven door het delen van boeiende content, interactie met volgers, het opbouwen van merkloyaliteit en het genereren van mond-tot-mondreclame.

+ Referral marketing:  Nieuwe klanten via mond-tot-mondreclame. Testimonials en gedeelde ervaringen van blije klanten zijn een geweldige manier om op een goedkope manier nieuwe potentiële klanten aan te trekken. 

+ Influencer marketing: is een marketingstrategie waarbij merken samenwerken met influencers - personen met een grote aanhang op social media - om hun producten of diensten te promoten. 

+ Koude acquisitie: Koude acquisitie is een verkooptechniek waarbij een bedrijf of verkoper potentiële klanten benadert die nog geen eerdere interesse in de producten of diensten van het bedrijf hebben getoond.

Ooit... in 2007 toen ik begon met mijn bedrijf ben ik eerst gaan koud bellen. Ik vond het vreselijk. Toen ben ik gaan inzetten op waardevolle content maken online. Via mijn blog had ik binnen een jaar 2.000 ondernemers en MKB eigenaren verzameld in mijn nieuwsbrief bestand. Daarna heb ik nooit meer aan koude acquisitie gedaan!

Inzet van meerdere kanalen:

Je kunt zien dat veel van bovengenoemde kanalen online zijn. Ik heb vooral een goede ervaring met het inzetten van een mix van kanalen, zelfs dat offline kanalen goed ingezet kunnen worden in een totale aanpak.

Verder in dit artikel zoom ik vooral in op de mogelijkheden van het werven van nieuwe klanten via online kanalen, omdat dit vaak de meest effectieve en kosten efficiënte manier van aantrekken van nieuwe klanten is.

Nieuwe klanten werven

"Zonder voelsprieten naar buiten...
Gaat online klanten werven stroef"
 

nieuwe Klanten werven via een verkoop funnel

Een bruikbaar model voor creatief klanten werven is de sales funnel.

Dit model beschrijft hoe een potentiële klant door verschillende fases gaat voordat hij uiteindelijk een klant wordt.

"Van bezoeker naar nieuwe klant"

Dit model kan ook worden toegepast op online klantenwerving om de effectiviteit van verkoop strategieën te vergroten.

Hieronder geef ik de verschillende fasen van de sales funnel en hoe je ze kan toepassne op online klantenwerving:

1. Awareness:

In deze fase is het doel om de aandacht van potentiële klanten te trekken en ze bewust te maken van je product of dienst.

Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door middel van:

 • Online advertenties
 • Opvallende visuele elementen
 • Pakkende titels
 • Overtuigende metatags

2. Interest:

In deze 2e fase is het doel om de interesse van potentiële klanten te wekken en ze te laten zien dat je product of dienst iets is waar ze behoefte aan hebben.

Dit kan worden bereikt door middel van:

 • Aantrekkelijke landingspagina's
 • Persoonlijke verhalen
 • Inhoud die relevant is voor de doelgroep
 • Een gratis proefperiode

3. Desire:

In deze 3e fase is het doel om de potentiële klanten te overtuigen dat jouw product of dienst de beste oplossing is voor hun behoeften.

Dit kan worden bereikt door middel van

 • Gedetailleerde informatie over de voordelen van het product of de dienst
 • Casestudies
 • Exclusieve aanbiedingen
 • Gebruik maken schaarste / urgentie

4. Action:

In deze fase is het doel om de potentiële klanten om te zetten in daadwerkelijke klanten.

Dit kan worden bereikt door middel van

 • Een duidelijke call-to-action
 • Chat ondersteuning
 • Soepele checkout processen
 • Social media delen

Het toepassen van de sales funnel (gebaseerd op het AIDA model) op online klantenwerving helpt je om je marketinginspanningen te optimaliseren en de effectiviteit van je  online campagnes te verbeteren.

Door potentiële klanten door de verschillende fasen van de funnel te leiden, kun je de kans vergroten dat ze uiteindelijk klant worden en de omzet en winst verhogen!

10 tips om meer online klanten te werven 

Meer nieuwe klanten

1. Ken je ideale klant!

Wanneer je je ideale klant niet kent, weet je ook niet hoe je hem kunt bereiken!

Bepaal je ideale klant door onderstaande stappen te doorlopen:

 • 1. Analyseer je meest waardevolle klanten op hun kernmerken zoals bijvoorbeeld: demografie, bedrijfsgrootte en gedrag.
 • 2. Vraag je af: wie waardeert mijn product of dienst het meest? Wie zijn bereid te betalen voor mijn expertise?
 • 3. Onderzoek concurrenten en identificeer klanten die bij jouw aanbod passen en begrijp waarom ze voor die concurrenten kiezen.
 • 4. Verzamel feedback van bestaande klanten, ontdek hun behoeften en pijnpunten. Wat trok hen aan in jouw product of dienst? Vraag naar pijnpunten en verlangens.
 • 5. Gebruik data-analyse om trends te ontdekken en gedragspatronen te herkennen. Kijk bijvoorbeeld naar online interacties, aankoopgeschiedenis, etc om gedragspatronen te herkennen.

Breng alle informatie samen en stel een gedetailleerd ideale klantprofiel op.

Definieer hun doelen, uitdagingen en hoe jouw product of dienst in hun behoeften voorziet.

Door dit proces te volgen, krijg je een scherp beeld van je ideale klant en kun je gerichter klanten werven.

Tip 2: Werk met een leadmagneet

Een creatieve manier om meer nieuwe klanten binnen te halen is bezoekers te binden door te geven.

Wat je geeft krijg je terug, daar geloof ik in, hieronder een paar voorbeelden:

 • Geef bijvoorbeeld
 • Een gratis e-book
 • Waardevolle tips en suggesties
 • Interessante artikelen en ervaringen
 • Een kennismakingskorting
 • Een probeerversie 

Door iets van waarde te geven, bouw je aan positieve betrokkenheid en vertrouwen bij je online bezoekers.

Geven via een leadmagneet

Een leadmagneet is een gratis waardevol aanbod dat bedrijven gebruiken om potentiële klanten aan te trekken en hun contactgegevens te verzamelen.

Door deze leadmagneet te promoten via social media, advertenties of andere marketingkanalen, worden geïnteresseerde bezoekers verleid om hun contactgegevens achter te laten in ruil voor de gratis content.

Deze leads kunnen vervolgens worden opgevolgd en omgezet in betalende klanten.

Wil je meer hierover weten? lees mijn artikel over het ontwikkelen van een leadmagnet.

Tip 3: Schrijf wervende teksten

Als mensen jouw website bezoeken, dan wil je ze overtuigen van de kracht van jouw aanbod.

Een wervende tekst is dan echt een must om bezoekers te binden en te overtuigen.

Bij wervende teksen besteed je doelbewust aandacht aan dilemma’s en problemen die leven binnen jouw doelgroep en geef je antwoord op de vragen waar jouw bezoeker mee zit. 

Maar pas op... niet alles te dicht bij elkaar, geef je teksten witruimte zodat je teksten ook leesbaar zijn!

Waardevolle content verhoogt de gemiddelde sessieduur en verlaagd de bounce rate (twee vliegen in een klap, dat is mooi!).

Een structuur die ik vaak gebruik hierbij:

 1. Benoem de problemen waar uw potentiële klant mee zit
 2. Benoem de oorzaken van het probleem
 3. Vertel hoe het ook kan
 4. Communiceer wat je kunt betekenen
 5. Zet aan tot actie

Lees meer over hoe je wervende webteksten maakt! (25 tips)

En misschien nog wel belangrijker: lees hoe je helpful content maakt!

Tip 4: Zet in op kwalitatieve linkbuilding

Linkbuilding kan een effectieve methode zijn om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te vergroten.

Wanneer andere websites links naar jouw website plaatsen, ziet Google (en andere zoekmachines) dit als een teken van kwaliteit en relevantie van jouw content. Mits deze links relevant en echt zijn.

Hierdoor zal je website hoger in de zoekresultaten verschijnen en meer verkeer naar je website trekken.

En in Google Analytics zul je zien dat dit verkeer (organic search) vaak het meest kwalitatieve verkeer is.

Bovendien kan linkbuilding je helpen om je doelgroep te bereiken.

Door gericht te linkbuilden, kun je dus meer relevante bezoekers naar je website halen en je conversie verhogen.

Het is wel belangrijk dat linkbuilding op een natuurlijke en ethische manier moet gebeuren. Zoekmachines ontwikkelen zich in een rap tempo en nemen geen genoegen meer met lage kwaleiteit linkjes.

Wat maakt linkjes kwalitatief? 3 criteria:

 • Wanneer linkjes relevant zijn: het thema van de site waar jou linkje op komt is gelijk aan het thema van jouw website
 • Waneer jouw linkje echt iets toevoegd
 • Wanneer de website waar het linkje op staat autoriteit heeft

Wil je meer weten hierover, lees dan mijn artikel 'wat is linkbuilding'.

Tip 5: Creëer onderscheidend vermogen
Meer klanten door USP's

Een duidelijke, consistente en authentieke uitstraling schept vertrouwen en maakt onderscheid. Hier enkele vragen die jouw bezoeker (potentiele klant) kan hebben wanneer hij voor het eerst op jouw website komt:

 • Wat zijn de drijfveren van jouw bedrijf?
 • Wat is jouw onderscheidende vermogen?
 • Welke problemen en dilemma lost jouw product / dienst op?
 • Wat zijn de argumenten om jouw producten of diensten af te gaan nemen?
 • Waarom zou een bezoeker bij jou kopen?

Het is raadzaam om eens te onderzoeken hoe jouw klant hierover denkt!

Antwoorden op deze vragen vormen de Ingrediënten voor het ontwikkelen van onderscheidend vermogen.

Laat dit in woord, beeld en kleur in je online positionering naar buiten toe uitstralen, geschikte online lokaties hiervoor:

 • Homepage
 • Website header
 • Website footer
 • Landingspagina's
 • Productpagina's
 • Klantrecensies 
 • In wervende teksten
 • etc. 

Benoem overal duidelijk de voordelen en waarde van jouw product of dienst.

En gebruik hiervoor ook USP's.

Wil je meer weten over dit onderwerp: lees dan mijn artikel over ontwikkelen van onderscheidend vermogen.

Tip 6: Optimaliseer voor zoekmachines

Laat je website de taal van de zoekmachines anno 2024 spreken voor meer nieuwe klanten.

Er zijn veel andere kanalen, maar vaak blijkt dat het werven van organische bezoekers de meest krachtige bezoekersstroom op gang brengt.

En het leuke is, na een investering zijn deze bezoekers 'gratis' in tegenstelling tot Google Ads waar je blijft betalen per iedere klik!

Werken met de juiste zoek woorden, met helpful content, met goed opgezette conversiegerichte landingspagina's en het realiseren van backlinks naar je site / pagina toe brengt de zoekmachines in actieve staat.

Maak je website online vindbaar!! Meer bezoekers, meer klanten-kans!

In hoofdlijnen gaat dit om 7 apsecten:

 1. Bepaal de zoekintentie, het waarom achter een zoekopdracht.
 2. Weten op welke zoekwoorden je hoog in Google kunt en wilt komen?
 3. Deze woorden op de juiste manier terug laten komen op je website (on page seo).
 4. En deze content helpful en waardevol maken puur gericht op je potentiele klant.
 5. Zorg dat de technische SEO van je website op orde is.
 6. Zorg dat je website (als geheel) betrouwbaar is.
 7. Bouwen aan autoriteit o.a. door kwalitatieve backlinks

Wil je hier meer over weten, lees dan mijn artikel 'in 8 stappen hoger in Google'

Heeft jouw website een lokaal / regionaal afzetgebied, kijk dan hoe je met lokale SEO je klanten bereikt!

En ik wil je even wat leuks laten zien:

In de periode januari tot en met april 2024 heb ik een experiment gedaan met mijn eigen website. Zonder extra links, zonder teschnische verbeteringen... maar puur door mijn content meer helpful te maken steeg het organische verkeer van mijn website met meer dan 125%:

klanten werven door helpful content

Tip 7: Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Je kunt nog zoveel bezoekers op je website ontvangen, maar als je website 'lekt' op gebruiksvriendelijkheid, haken bezoekers toch snel af.

Op veel MKB websites zitten elementen die irritatie opwekken bij je bezoeker, een paar voorbeelden:

 • Lange teksten zonder witruimte
 • Te veel afleiding op de website
 • Gebrek aan persoonlijke aanspreking
 • Slechte mobiele gebruikerservaring
 • Ontbreken van een telefoonnummer voor contact
 • Onvolledige productinformatie
 • Onhandige navigatie op de website
 • Opdringerige pop-ups
 • Gebrek aan respons op gestelde vragen
 • Moeilijk leesbare lettertypen

Een gebruiksvriendelijke webiste is intuïtief makkelijk te navigeren, waarbij de gebruiker snel en efficiënt de gewenste informatie kan vinden en acties kan uitvoeren.

Een gebruiksvriendelijke website heeft ook een duidelijke en overzichtelijke structuur, met een logische en consistente navigatie en een heldere indeling van content.

De website is geoptimaliseerd voor verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en smartphones, en laadt snel en efficiënt.

Een belangrijk aspect van een gebruiksvriendelijke website is dat de inhoud relevant en begrijpelijk is voor de doelgroep, met gebruik van duidelijke en begrijpelijke taal.

Een gebruiksvriendelijke website herken je bijvoorbeeld aan:

 • Duidelijke navigatie
 • Eenvoudige zoekfunctie
 • Snelle laaddtijd
 • Toegankelijk
 • Call to actions
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Goede leesbaarheid
 • Up to date
 • En nog veel meer...

Wil je hier meer over weten? lees dan mijn artikel over gebruiksvriendelijke websites

Tip 8: Werk met landingspagina's

Een effectieve manier om prospects naar je website te trekken is te werken met landingspagina's.

Een landingspagina is een specifieke webpagina waar bezoekers op terechtkomen na het klikken op een link vanuit een advertentie, zoekmachine resultaat, e-mailcampagne of andere online marketing kanalen.

Het is meestal een losstaande pagina die ontworpen is om een specifieke actie uit te lokken van de bezoeker, zoals bijvoorbeeld:

 • Het invullen van een formulier
 • Het kopen van een product
 • Het downloaden van een whitepaper
 • Het aanvragen van een offerte
 • Etc.

Het grote voordeel van werken met een landingspagina is dat deze vaak hogere conversies haalt omdat deze pagina compleet geoptimaliseerd is voor conversie.

Een goede landingspagina is te herkenen door:

 • Gepersonaliseerde content
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Snelle laadtijd
 • Duidelijke call to actions
 • Mobielvriendelijk

Werk jij al met landingspagina's? Wil je hier meer over weten? lees dan mijn artikel over hoe je een landingspagina maakt!

Tip 9: Van ‘wij’ naar ‘jou’

Veel websites zijn nog steeds voornamelijk gericht op ‘wij, ik, ons’.

En wanneer je op deze websites leest, ben je binnen korte tijd 'klaar', terwijl je niet zo goed weet waarom...

Je vindt dit soort intern gerichte teksten terug in droge kost als ‘onze visie’, ‘de oorsprong van ons bedrijf’ etc.

Maar ook in de omschrijving van producten en diensten op de website.

Als achtergrondinformatie is dit niet echt storend, maar zorg er vooral voor dat jouw klant en zijn behoeften centraal staan in de belangrijkste content van je website of blog.

Bezoekers vinden het fijn om aangesproken te worden en de voordelen van jouw aanbod te lezen.

Hierdoor vergroot je de aantrekkingskracht van je website en bouw je aan vertrouwen en conversie.

Je zegt het zelfde vanuit een ander perspectief, het perspectief van jouw bezoeker / potentiele klant!

Tip 10: Gebruik overtuigende call to actions

Met succes meer nieuwe klanten werven is lastig zonder conversiegerichtheid / actiegerichtheid!

Dat wil zeggen dat jouw website je bezoeker stimuleert om actie te ondernemen.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • Aanmelden voor een nieuwsbrief
 • Downloaden van informatie
 • Teruggebeld worden
 • Gratis proberen etc.

Zorg ervoor dat iedere pagina van je website je bezoeker aanzet tot actie.

En gebruik goede call to actions. Een belangrijk onderdeel binnen conversie optimalisatie.

Hier alvast een paar belangrijke ingrediënten voor een succesvolle CTA:

 • Val op
 • Verleid
 • Wees consitent
 • Maak urgent
 • Beknopt en eenvoudig
 • Gebruik actiewoorden
 • Wees specifiek
 • En nog veel meer...

Lees meer over call to action: 7 voorbeelden en 14 tips.

Online groei traject

vermijd klanten wervingsdrempels

1. Het kiezen van niet-effectieve kanalen

Klanten werven anno 2024 gaat voor bijna ieder MKB-bedrijf online. Wanneer je je richt op oudere kanalen, ben je vaak meer energie/geld kwijt per geworven klant.

Hier zijn enkele kanalen die nu minder effectief zijn:

 • Koude acquisitie (dit is niet meer van deze tijd, een totaal bruto benadering)
 • Affiliate marketing (groot bereik, zeer lage kwaliteit)

2. Geen onderscheidend vermogen

Wanneer je klanten werft maar geen onderscheidend vermogen biedt, is de kans dat een potentiële klant daadwerkelijk een klant wordt klein.

Potentiële klanten zoeken niet alleen op trefwoorden, maar ook op generieke zaken, zoals:

 • Is deze website wel betrouwbaar?
 • Hebben ze een diep of een breed assortiment?
 • Hoe lang bestaat deze website al?
 • Waarom zou ik überhaupt hier bestellen als er ook nog 10+ meer alternatieven zijn?
 • Welke garantie wordt er geboden?
 • Wat biedt deze website extra?
 • Wanneer er geen zichtbaar onderscheidend vermogen is, druipen bezoekers snel af.

3. Niet aangesproken worden

De meeste mensen vinden het fijn wanneer ze ergens voor het eerst komen (online) dat ze worden aangesproken en dat er moeite wordt gedaan om bezoekers te helpen.

Wanneer dit element er niet is, zullen bezoekers sneller afhaken. Zorgen dat je potentiële klanten aanspreekt geldt voor alle wervingskanalen die je gebruikt.

Hoe kun je klanten werven meten?

Wanneer je de resultaten van klanten werven niet helder kan meten, kun je niet goed evalueren en bijsturen.

Er zijn verschillende manieren om het resultaat van online klanten werven te meten, hieronder staan een aantal belangrijke indicatoren:

1. Conversieratio: 
De conversieratio is het percentage bezoekers dat daadwerkelijk een aankoop doet op de webshop.

Het meten van de conversieratio kan helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van de website en het optimaliseren van de gebruikerservaring.

2. Gemiddelde sessieduur:
De sessieduur ook een kengetal uit Google Analytics geeft een goede indicatie van de kwaliteit van je bezoekers. Vaak geld hoe langer ze blijven hoe kwalitatiever het verkeer is.

3. De engagement rate:
In de nieuwe versie van Google Analytics (GA4) zit een kengetal dat het bouncepercentage vervangt: de engagement rate. Hoe hoger dit kengetal is hoe hoger de betrokkenheid is van jouw webshop bezoekers.

4. Aantal bezoekers
De omvang van je websiteverkeer is maatstaf voor online klanten werven. Let er wel op dat het vooral gaat om kwalitatief verkeer. Je kunt handig bovenstaande 3 kengetallen per verkeersbron meten in Google analytics.

Door deze indicatoren regelmatig te meten en te analyseren, kan je de prestaties van je website / webshop evalueren en verbeteren.


Case: Klanten werven door online marktonderzoek

Een van mijn eerste klanten was een online typecursus, speciaal gericht op kinderen tussen 9 en 13 jaar oud. Ondanks dat het product kwalitatief erg goed was, bleven acceptabele resultaten uit... Door het verkrijgen van inzichten ontstond de juiste input voor het verbeteren van de online resultaten. Bekijk deze casestudy.


Case: Meer klanten door een conversiegerichte website

Een infrastructuurbedrijf dat gespecialiseerd is in grondzuigen en zandblazen was op zoek naar een adviseur om hun online marketing naar een hoger niveau te tillen. De specifieke vraag was om een volledige strategie voor het werven van nieuwe online klanten te ontwikkelen en hen te begeleiden bij de implementatie ervan. Lees hier de aanpak en het resultaat.


Over Marco Bouman

Marco Bouman

Hallo, ik ben Marco. Als online groei consultant transformeer ik MKB-webshops/sites tot online marketingmagneet, met als resultaat: meer bezoekers, meer aanvragen, hogere conversies en meer orders!

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites geen acceptabel conversiepercentage weten te behalen!

ja, ik wil meer conversie
 

Gerelateerde artikelen

Marco in de media: in 7 dagbladen op 04/05/2024

Marco in de medai

Veel voorkomende vragen

Hoe kun je effectief klanten werven?
Effectief klanten werven kan in de meeste gevallen het beste via internet plaatsvinden. Meestal is deze manier goedkoper en effectiever dan offline methoden om klanten te werven. Een goede, conversiegerichte website en kwalitatief verkeer zijn daarbij essentieel.
Wat is online klanten werven?
Online klanten werven is het aantrekken van klanten (pull marketing) via je eigen zakelijke website. Dit gebeurt voornamelijk door middel van goede SEO en mogelijk Google Ads, waarbij een conversiegerichte website met gebruiksvriendelijke, wervende teksten en marketinggerichte aanpak belangrijk zijn.
Hoe werf je klanten via je website?
Het werven van klanten via je website hangt voornamelijk af van twee aspecten. Ten eerste, de hoeveelheid en kwaliteit van je bezoekers. Ten tweede, de mate waarin jouw website in staat is om bezoekers te converteren naar betalende klanten (conversieoptimalisatie).
Hoe kun je het beste klanten werven?
Er zijn veel verschillende manieren om klanten te werven die je kunt toepassen. Mijn ervaring leert dat klanten werven via internet bijna altijd de meest effectieve en kostenefficiënte manier is, tenzij je doelgroep kleiner is dan ongeveer 1.000 bedrijven.
Wat kost online klanten werven?
Er is geen vast prijskaartje voor online klanten werven, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Marco heeft een online groeitraject ontwikkeld om een grondige eerste stap te zetten, namelijk de diagnose. Hiervoor maakt hij een uitgebreid verbeterrapport op basis van Google Analytics, websitebezoeken, concurrentieanalyse en een gezamenlijke marketingsessie. De kosten voor deze eerste stap in online klanten werven bedragen € 1.450,-.
WAT MIJN KLANTEN ZEGGEN


"ontzettend blij met de stappen die we maken!"
"stop met zoeken"
"ik raad iedereen Marco en zijn team aan"
"ik ben erg tevreden over onze samenwerking"
"professioneel en vakkundig"
"we zijn erg blij met het eindresultaat"
"bijzonder inspirerend en nuttig"

Lees alle reviews


 

Online Groeiscan

Tarief: tijdelijk € 125,- (€ 200,-)

Auteur: Marco Bouman - laatste bewerking: 11 mei 2024


Krijg inzicht in de conversie groeikansen van jullie MKB website / webshop!

Je conversiepercentage ligt waarschijnlijk tussen de 0,5% en 5%?

Dus ruim 95% van je bezoekers doet niks? Hoe kan dat?

Krijg inzicht in de belangrijkste 3 conversiekansen voor jouw website (shop)

Je ontvangt een op maat rapport met 3 waardevolle tips (op 1 a 2 A4)!

Inhoud:

 • Ik scan jullie website / shop handmatig op meer dan 100 conversie ingredienten.
 • Ik maak binnen 5 werkdagen een rapportage (max. 2 A4) met de 3 belangrijkste verbeterpunten.
 • We hebben daarna online / telefonisch contact en ik licht de rapportage toe. 
 • Ontdek waar de belangrijkste conversie kansen voor jullie site / shop liggen.
 • Nu nog is deze online groeiscan € 125,-, normaal € 200,-
 • Ga je door met mijn conversie optimalisatie traject? Dan krijg je deze € 125,- korting.

* Deze scan is bedoelt voor MKB-bedrijven met minimaal 5 medewerkers (max. 50).

Veel gestelde vragen:

Op basis waarvan wordt deze scan gemaakt?
Deze scan wordt uitsluitend gemaakt op basis van wat er momenteel online zichtbaar is (jullie website/webshop) en mijn ervaring als online groeiconsultant sinds 2007. Ik scan jullie website/webshop aan de hand van meer dan 100 cruciale groeikansen en geef de drie belangrijkste in mijn rapportage weer.
Als ik deze scan aanvraag, waar zit ik dan aan vast?
Nergens aan! Het aanvragen van deze scan is volledig vrijblijvend. Binnen 5 werkdagen ontvang je mijn handmatige rapportage en ik zal deze rapportage telefonisch toelichten.

Ja, ik wil de conversie optimalisatie scan

Na ontvangst van dit ingevulde formulier ontvang je de factuur a € 125,-. Na betaling ontvang je de jouw conversie groeikansen binnen 3 werkdagen.

Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
KvK: 30218791

Vul onderstaande velden in.

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
SEO optimalisatie
Traject: € 1.250,-
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman