• Persoonlijk & betrokken
  • Creatieve B2C aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

online marketing Blog Artikelen

online marketing artikelen

Hieronder ruim 40 online marketing artikelen. Alle artikelen zijn gericht op online groei! (wat kan ik doen om het morgen beter te doen?)

Veel leesplezier, heb je een vraag of een mogelijk interessant thema voor mijn blog, dan hoor ik het graag!

Marco Bouman 

HELPFUL CONTENT
RUIM 250% GROEI DOOR HELPFUL CONTENT

Je leest het goed! In mijn helfpful content experiment heb ik mijn SEO-teksten getransformeerd naar echte helpful content. Lees wat ik heb gedaan en bekijk de resultaten.

Conversie killers
Deze conversiekillers drukken je online resultaat!

Het gemiddelde conversiepercentage van MKB-websites en webshops ligt ergens tussen de 0 en 5%. Dit betekent dat minimaal 95% van al jouw bezoekers je webshop (site) verlaat met lege handen, hoe kan dat??

HOE MAAK JE HELPFUL CONTENT?

Voor circa 98% van jouw bezoekers geldt: kijken maar niet kopen! Veel van deze bezoekers hebben zeker wel een koopintentie, maar ze voelen zich niet geholpen...

SEO AI blog
KOM JE MET AI SEO CONTENT HOGER IN GOOGLE?

AI-tools zijn inmiddels zo ingeburgerd dat ook MKB-bedrijven ze steeds vaker gebruiken. Dit is een vraag die mij vaak gesteld wordt: "Als ik AI SEO-content maak, kom ik dan hoger in Google?"

helpful content
WAAROM JE ONLINE BEZOEKER NIET BIJ JE KOOPT!

Voor circa 98% van jouw bezoekers geldt: kijken maar niet kopen! Veel van deze bezoekers hebben zeker wel een koopintentie, maar verlaten toch jouw website of webshop binnen luttele seconden.

Conversie optimalisatie mogelijk voor MKB?
Is Conversie Optimalisatie Mogelijk voor MKB?

Regelmatig krijg ik de vraag of conversie optimalisatie ook mogelijk is voor websites van MKB-bedrijven? Is dan een minimaal aantal bezoekers per maand nodig? Waaraan moet een website dan voldoen?

conversie uitbesteden?
Conversie Optimalisatie Uitbesteden of Zelf doen?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van MKB-ondernemers: is conversie-optimalisatie moeilijk? Moet is conversie optimalisatie uitbesteden? of kan ik het zelf?

online marketing artikelen
ONTWIKKEL DE GUNFACTOR VOOR JE WEBSITE

In een tijd waarin online concurrentie hevig is, is het fijn om een streepje voor te creëren. Wanneer je erin slaagt om je zakelijke webwinkel of website een gunfactor te geven, kweek je sympathie en verhoog je het conversiepercentage.

GEEF JE WEBSITE EEN AIDA BEURT!

Optimaliseer de klantreis van bezoekers tot klanten / aanvragers. Zet je website in het AIDA perspectief en zie je online resultaten met wel zeker 20% groeien!

Wat kost Conversie Optimalisatie?
Wat kost conversie optimalisatie?

Wat kost Conversie Optimalisatie? En wat levert het op? De anwoorden op deze vragen lees je hier. Check of Conversie Optimalisatie lonend is voor jouw bedrijf!

betrouwbare website
als het niet goed is verlaat ik je website

 Grote bekende webwinkels scoren vooral goed op betrouwbaarheid. Hun hele website is hierop voorzien. Hoe kun je nu als MKB website betrouwbaarder overkomen

van afleiding naar betrokkenheid
VAN AFLEIDING NAAR BETROKKENHEID

In een wereld van overload aan informatie en afleidingen is het lastig om je online bezoeker vast te houden. Maar doe je dit niet? dan zie je dat direct terug in je conversiepercentage.

Webshop conversie artikel
VERHOOG DE CONVERSIE VAN JE WEBSHOP

Het gemiddelde conversiepercentage van webshops in Nederland ligt tussen de 1% en 5%. Tot grote ergernis van iedere webwinkel eigenaar. Waarom doet meer dan 95% helemaal niets op jouw webshop?

HELPFUL CONTENT CHECKLIST

Zonder echte nuttige content lig je er binnenkort gewoon uit. Wil vindbaar blijven in Google, dan zul je je content helpful moeten maken. Beoorder zelf met deze helpful content checklist!

Google
MAAK VAN JE WEBSITE EEN E-E-A-T WEBSITE

Google maakt er geen geheim van dat het de voorkeur geeft aan kwalitatief hoogwaardige, helpful content die een bevredigend zoekresultaat biedt, plaats E-E-A-T in je website

artikelen marketing
SEO ANNO 2023 VOOR MEER ORGANISCHE BEZOEKERS

Steeds meer bedrijven gaan het nut inzien van SEO (= Gewoon goed gevonden worden in de zoekmachines zonder betalen per klik). Wanneer je met SEO start, is het wel handig om rekening te houden met het actuele algoritme (2023).

marketing artikelen
GOEDE SEO TEKSTEN SCHRIJVEN IN 5 STAPPEN

Hoe schrijf je nu echt goede SEO-teksten? Teksten die bijdragen aan meer organisch verkeer en die de bezoeker aanzet tot conversie. In dit online marketingartikel lees je de ultieme receptuur hiervoor. 

online marketing artikelen
HET GEHEIM VAN EFFECTIEVE LINKBUILDING ANNO 2023

Zoekmachines ontwikkelen zich, zoekopdrachten veranderen... Wat moet je doen om hoog te (blijven) scoren in Google? Welke manieren van linkbuilding werken juist nu goed? En hoe belangrijk is daarbij het backlinkprofiel van je website / webshop? 

artikelen over online marketing
DE JUISTE GOOGLE ZOEKWOORDEN VINDEN IN 3 STAPPEN!

Wanneer je je website / webshop beter vindbaar wilt maken in zoekmachines (vooral Google) is een goed opgezet zoekwoordenonderzoek cruciaal. In dit online marketingartikel lees je hoe je dit aanpakt!

online marketing artikelen
HET RECEPT VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBWINKEL

In dit marketingartikel zetten we uiteen hoe jullie je webwinkel echt succesvoller kunnen maken, samengevat in 15 succes ingrediënten!

online marketing tips
HOE MAAK JE VAN BEZOEKERS KLANTEN?

In dit marketingartikel lees je hoe je 3 conversiepaden constructief kunt inzetten om de conversie van jullie webshop (site) te verhogen.

internet marketing artikelen en tips
5 TIPS VOOR OVERTUIGEND MARKETINGMATERIAAL

Lees hoe jullie nu op een eenvoudige manier overtuigend marketingmateriaal kunnen opstellen. Ontdek de 5 belangrijkste elementen van overtuigend marketingmateriaal.

top 20 marketing artikelen
CRO: VERHOOG DE CONVERSIE RATE!

Wat je kunt doen om de Conversie Rate van je webshop / website te verhogen. Een selectie van 3 waardevolle CRO-artikelen. 

marketing artikelen tips
ONLINE STRATEGISCH MARKETINGPLAN MAKEN

Wil je met je webshop of website echt succesvolle resultaten boeken? Dan is het opstellen van een online strategisch marketingplan een belangrijke start!

online marketing artikelen
B2B MARKETING TIPS VOOR ONLINE SUCCES

Zet in op de meest effectieve wijze van B2B-marketing: via je eigen B2B-website meer leads en klanten genereren. 

online marketing artikelen
LONG TAIL ZOEKWOORDEN VOOR EEN CREATIEVE ONLINE BOOST

Wanneer je meer waardevollere bezoekers wilt, is het zeer handig om in te zetten op de zogenaamde Long Tail zoekwoorden. Een creatieve online boost!

artikelen online
5 TIPS OM DE BOUNCE RATE TE VERLAGEN

Hoe lager de bounce rate hoe kwalitatiever het bezoek. En kwalitatiever bezoek converteerd eerder. In dit artikel lees je hoe je de bounce rate kunt verlagen!

CALL TO ACTION SUCCESVOL INZETTEN

Wil je met je webshop / website een hogere conversie behalen? Dan doe je er verstandig aan om onze Call to action tips te lezen. 

online marketing artikelen en tips
DE GEMIDDELDE SESSIEDUUR VERHOGEN!

Wil jij een hogere conversie? dan is inzetten op het verhogen van de gemiddelde sessieduur (Google Analytics) een van de belangrijkste punten om op te pakken!

online marketing artikel
DIENSTENMARKETING ONLINE IN 3 STAPPEN

Dienstenmarketing is niet meer weg te denken uit internet. Maar hoe pak je dienstenmarketing aan via deze online benadering? Lees hier hoe je dit in 3 stappen doet!

artikelen internet marketing
Online groei door content marketing!

Je wilt meer halen uit je website / webshop, maar wat werkt nu wel en wat werkt nu niet? Bloggen, SEO-en, linkbuilden, extra pagina’s aanmaken…Je hebt waarschijnlijk wat gehoord over content marketing, maar is dat dan een effectieve methode?

internet marketing artikelen
SUCCESVOL EN SNEL HOOG IN GOOGLE

Lees in dit internet marketingartikel hoe jullie in 4 noodzakelijke stappen met de juiste trefwoorden bovenaan in Google komen!

artikel marketing
11 TIPS OM JE HOMEPAGE EFFECTIEVER TE MAKEN

Circa 20% van alle bezochte pagina's van een website is de homepage! Is jouw homepage wervend en effectief? Lees in dit marketingartikel hoe je je homepage effectiever kunt maken!

marketing tips en artikelen
ZEVEN INGREDIENTEN VOOR PROFESSIONEEL WEBDESIGN

Webdesign is een belangrijk onderdeel van web-effectiviteit. Een webdesign die helemaal klopt en in evenwicht is, doet zijn werk. In dit marketingartikel lees je de belangrijkste 7 design ingrediënten. 

marketing artikel
MEER KLANTEN DOOR KLANTINZICHT

Dit artikel gaat over hoe jullie via klantinzicht extra resultaten kunnen behalen en hoe jullie effectief en kostenefficiënt klantinzicht kunnen verwerven.

ONDERSCHEIDEN MET UNIQUE SELLING POINTS

Nieuwe bezoekers van jullie website / webshop kennen jullie nog niet. Het werken met onderscheidende USP's zorgt ervoor dat nieuwe bezoekers sneller snappen waar ze zijn.

online artikelen
PAKKENDE TEKSTEN OM ONLINE TE VERLEIDEN

Wanneer je jullie online bezoeker echt wilt verleiden.. dan heb je pakkende teksten nodig. In dit artikel 6 geheime pakkende teksten ingredienten.

SEO Marketing voor meer bezoekers!

Wil je meer organiche bezoekers naar jouw website / shop? Dan is het tijd om in te zetten op SEO marketing. Meer bezoekers via Google en zoekmachines.

online marketing artikelen
Conversiepercentage verhogen!

Wil jij ook zo graag je conversiepercentage van je website / webshop verhogen? lees dan mijn tips over hoe je dit het beste kan doen! Conversiepercentage verhogen

Wat kan ik voor je betekenen?

Wil je ook online groeien? of heb je een vraag over online groeien?
Ben je benieuwd of iets anders of beter kan? 
Vul onderstaande gegevens in en ik reageer snel (vrijblijvend), vaak binnen 1 werkdag :-)

Of, bel: 030-2272323 - mail: marco [at] marcobouman.com - app: 06-29.44.63.72 - LinkedIn

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
Hoog in Google
Traject: € 1.450
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin
Contactformulier

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman