• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Pakkende Teksten om Online te Verleiden

pakkende teksten voorbeelden

auteur: marco bouman

Pakkende teksten voor je website

 • Bevat jullie website / webshop pakkende teksten??
 • Teksten die je bezoekers raken en verleiden?

In dit artikel geef ik je 6 ingrediënten voor het schrijven van pakkende teksten voor je website of webshop!

Inhoudsopgave:

Wat zijn pakkende teksten?
1. Houd het pakkend
2. Focus op resultaat
3. Gebruik onderscheidende USP's
4. Maak het spannend
5. Spreek je doelgroep aan
6. Maak je pakkende teksten leesbaar
Heb je hulp nodig met pakkende teksten?

6 geheime ingrediënten voor pakkende teksten 

De betekenis van pakkende teksten: ze zetten aan tot actie! Met pakkende website teksten kun je je online bezoekers raken en verleiden om te converteren. Korte Pakkende teksten zijn onderdeel uit de totale mix van conversie optimalisatie. En met conversie optimalisatie verhoog je de effectiviteit van je website of webwinkel.

Wat zijn pakkende teksten?

pakkende teksten voorbeelden

Pakkende teksten betekenis = Pakkende teksten zijn teksten die je lezers (in dit geval online lezers) weten te raken, zodat ze sneller geïnteresseerd kunnen raken in wat jouw website of webshop te bieden heeft. Pakkende teksten vertellen op een enthousiaste manier het verhaal. 

Een pakkende tekst is niet zomaar geschreven. De tekst moet voldoen aan heel veel kleine en grote elementen. In dit artikel behandel ik de belangrijkste ingrediënten van pakkende teksten. 

1. Houd het pakkend!

Een pakkende tekst is bedoeld om je online lezer te ‘pakken’. En dit begint direct al met de eerste woorden, vaak de titel (H1). Deze mag vooral pakkend zijn! Een mooie lengte voor een H1-kopje is circa 35 karakters (inclusief spaties). En de meta omschrijving (in de zoekresultaten).

Het pakkend houden geldt niet alleen voor de H1 (de pagina-titel), maar ook voor de overige kopjes (meestal H2 of H3) in je online pagina, title tag en de meta omschrijving. Korte en bondige kopjes kunnen eenvoudig worden ‘gescand’ (mensen scannen meer dan ze lezen). Een korte pakkende tekst!

2. Focus op resultaat

pakkende teksten voorbeelden

Veel online teksten richten zich in detail op het beschrijven van een aanbod, terwijl een pakkende tekst juist de focus legt op wat het aanbod oplevert! Hier geldt: verkoop gaten, geen boren! Dit perspectief zorgt ervoor dat je teksten een stuk interessanter (pakkender) worden. 

Natuurlijk is het ook belangrijk om online bezoekers (potentiële klanten) te informeren over het concrete dat ze kunnen verwachten (de specificaties en de beschrijving van het aanbod). Alleen: het is beter om hier niet de focus op te leggen. 

3. Gebruik onderscheidende USP’s

USP’s zijn ideaal bij het schrijven van pakkende teksten. En ook ideaal om je website direct de juiste marketingjus mee te geven. Want wat maakt jouw bedrijf, producten, diensten, aanbod nu echt zo bijzonder?

Dan heb ik het niet over generieke zaken (hoge service / lage prijs), maar over die elementen die het bestaansrecht van jullie bedrijf raakt! Als je erin slaagt deze onderscheidende USP’s te vinden en kort te benoemen, pakken jouw teksten direct!

4. Maak het spannend

Teksten zijn er om te verleiden en om te informeren. Maar wanneer de teksten op jullie website / webshop zo compleet en helder zijn, is er weinig aanleiding voor meer, voor vragen, voor nieuwsgierigheid.

Een pakkende tekst mag best veel vertellen, maar het is ook mooi om iets van spanning / geheimzinnigheid te kweken, zodat de interesse van je online bezoeker wordt geraakt en hij best wel meer wil weten. Dus niet altijd het achterste van je tong laten zien, maar je teksten ook wat spannend maken!

5. Spreek je doelgroep aan

pakkende teksten schrijven

Veel websites en shops ‘praten’ vanuit hun eigen bedrijf. Wat ze doen, waar ze goed in zijn, wat ze aanbieden etc. Op zich zijn dit belangrijke elementen, alleen mogen ze op de tweede plaats. Want jullie pakkende webshop- / website teksten zetten de bezoekers centraal! Dan gaat deze eerste pakkende laag over de behoeften van jullie bezoekers en zijn dilemma’s / problemen, zodat een bezoeker zich al snel herkent.

Dan pakken deze teksten zeker! Zodra er herkenning is, ontstaat er vanzelf een drang om meer te weten en door te lezen. 

6. Maak je teksten leesbaar

Pakkende teksten dienen vooral ook pakkend te zijn. Niet alleen in de kopjes, maar ook de gehele tekst. Door het gebruik van kopjes kunnen jullie bezoekers eenvoudig de tekst / pagina scannen. Maar er zijn meer zaken die een tekst leesbaar maken. Hieronder een aantal belangrijke:

 • Een tekst zonder afbeeldingen wordt heel snel droog, bezoekers haken al snel af na de eerste alinea.
 • Zorg ervoor dat je ‘contentdeel’ (de breedte waarin je teksten online presenteert) niet te breed is. Circa 600 pixels breed is een ideale lengte voor pakkende weergave.
 • Zorg dat alinea’s niet te ‘dik’ worden. Een pakkende alinea telt maximaal 4 regels. Het is helemaal goed om soms kleine zinnetjes als alinea te presenteren. 
 • Het is belangrijk om je pakkende online tekst te voorzien van interne linkjes op relevantie: content als verdieping. 

Wanneer je deze receptuur volgt, komen je teksten steeds meer in de stijl van pakkende teksten te staan. Deze 6 ingrediënten geven al een goede richting aan. Weet dat er nog veel meer elementen zijn die jullie teksten echt pakkend maken. 

Heb je hulp nodig met je pakkende teksten?

Ik heb een pakkende pen en een pakkend brein dat al meer dan 20 jaar ervaring heeft met het schrijven van pakkende teksten. Heb jij pakkende teksten nodig? Bekijk dan mijn aanbod of neem direct contact met mij op!

Over Marco Bouman

conversie verhogen voorbeelden

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een grotere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.

 

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde wiki items

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 975,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman