• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Pakkende Teksten om Online te Verleiden 2023

pakkende website teksten

auteur: marco bouman

Zoek jij naar een manier om online beter te overtuigen?
Zodat online bezoekers zich voelen aangetrokken als een magneet?
Zodat je meer aanvragen, leads en orders kunt verwachten?
Dan is het nu tijd voor pakkende teksten :-)

wil je Pakkende teksten voor je website?

 • Bevat jullie website / webshop pakkende teksten??
 • Teksten die je bezoekers raken en verleiden?

In dit artikel (versie 2023) geef ik je 6 ingrediënten voor het schrijven van pakkende teksten voor je website of webshop!

Inhoudsopgave:

Wat zijn pakkende teksten?
1. Houd het pakkend
2. Focus op resultaat
3. Gebruik onderscheidende USP's
4. Maak het spannend
5. Spreek je doelgroep aan
6. Maak je pakkende teksten leesbaar

6 geheime tips voor pakkende teksten 

De betekenis van pakkende teksten: ze zetten aan tot actie! Met pakkende website teksten kun je je online bezoekers raken en verleiden om te converteren.

Korte teksten zijn onderdeel uit de totale mix van conversie optimalisatie. En met conversie optimalisatie verhoog je de effectiviteit van je website of webwinkel.

Wat zijn pakkende teksten?

voorbeelden teksten pakkend

Pakkende teksten betekenis = Pakkende teksten zijn teksten die je lezers (in dit geval online lezers) weten te raken, zodat ze sneller geïnteresseerd kunnen raken in wat jouw website of webshop te bieden heeft.

Deze teksten vertellen op een enthousiaste manier het verhaal. 

Een pakkende tekst is niet zomaar geschreven. De tekst moet voldoen aan heel veel kleine en grote elementen. In dit artikel behandel ik de belangrijkste ingrediënten. 

1. Houd het pakkend!

Een pakkende tekst is bedoeld om je online lezer te ‘pakken’. En dit begint direct al met de eerste woorden, vaak de titel (H1). Deze mag vooral pakkend zijn!

Een mooie lengte voor een H1-kopje is circa 35 karakters (inclusief spaties). En de meta omschrijving (in de zoekresultaten).

Het pakkend houden geldt niet alleen voor de H1 (de pagina-titel), maar ook voor de overige kopjes (meestal H2 of H3) in je online pagina, title tag en de meta omschrijving.

Korte en bondige kopjes kunnen eenvoudig worden ‘gescand’ (mensen scannen meer dan ze lezen). Een korte pakkende tekst!

2. Focus op resultaat

teksten pakkend

Veel online teksten richten zich in detail op het beschrijven van een aanbod, terwijl een pakkende tekst juist de focus legt op wat het aanbod oplevert! Hier geldt: verkoop gaten, geen boren! Dit perspectief zorgt ervoor dat je teksten een stuk interessanter (pakkender) worden. 

Natuurlijk is het ook belangrijk om online bezoekers (potentiële klanten) te informeren over het concrete dat ze kunnen verwachten (de specificaties en de beschrijving van het aanbod). Alleen: het is beter om hier niet de focus op te leggen. 

3. Gebruik onderscheidende USP’s

USP’s zijn ideaal bij het schrijven van pakkende teksten. En ook ideaal om je website direct de juiste marketingjus mee te geven. Want wat maakt jouw bedrijf, producten, diensten, aanbod nu echt zo bijzonder?

Dan heb ik het niet over generieke zaken (hoge service / lage prijs), maar over die elementen die het bestaansrecht van jullie bedrijf raakt! Als je erin slaagt deze onderscheidende USP’s te vinden en kort te benoemen, pakken jouw teksten direct!

4. Maak het spannend

Teksten zijn er om te verleiden en om te informeren. Maar wanneer de teksten op jullie website / webshop zo compleet en helder zijn, is er weinig aanleiding voor meer, voor vragen, voor nieuwsgierigheid.

Een pakkende tekst mag best veel vertellen, maar het is ook mooi om iets van spanning / geheimzinnigheid te kweken, zodat de interesse van je online bezoeker wordt geraakt en hij best wel meer wil weten.

Dus niet altijd het achterste van je tong laten zien, maar je teksten ook wat spannend maken!

5. Spreek je doelgroep aan

pakkende teksten schrijven

Veel websites en shops ‘praten’ vanuit hun eigen bedrijf. Wat ze doen, waar ze goed in zijn, wat ze aanbieden etc. Op zich zijn dit belangrijke elementen, alleen mogen ze op de tweede plaats. 

Want jullie pakkende webshop- / website teksten zetten de bezoekers centraal! Dan gaat deze eerste pakkende laag over de behoeften van jullie bezoekers en zijn dilemma’s / problemen, zodat een bezoeker zich al snel herkent.

Dan pakken deze teksten zeker! Zodra er herkenning is, ontstaat er vanzelf een drang om meer te weten en door te lezen. 

6. Maak je teksten leesbaar

Pakkende teksten dienen vooral ook pakkend te zijn. Niet alleen in de kopjes, maar ook de gehele tekst. Door het gebruik van kopjes kunnen jullie bezoekers eenvoudig de tekst / pagina scannen.

Maar er zijn meer zaken die een tekst leesbaar maken. Hieronder een aantal belangrijke:

 • Een tekst zonder afbeeldingen wordt heel snel droog, bezoekers haken al snel af na de eerste alinea.
 • Zorg ervoor dat je ‘contentdeel’ (de breedte waarin je teksten online presenteert) niet te breed is. Circa 600 pixels breed is een ideale lengte voor pakkende weergave.
 • Zorg dat alinea’s niet te ‘dik’ worden. Een pakkende alinea telt maximaal 4 regels. Het is helemaal goed om soms kleine zinnetjes als alinea te presenteren. 
 • Het is belangrijk om je pakkende online tekst te voorzien van interne linkjes op relevantie: content als verdieping. 

Wanneer je deze receptuur volgt, komen je teksten steeds meer in de stijl van pakkende teksten te staan. Deze 6 ingrediënten geven al een goede richting aan. Weet dat er nog veel meer elementen zijn die jullie teksten echt pakkend maken. 

En nog een paar essentiele ingredienten:

 • Ze zijn duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen die geen achtergrondkennis hebben over het onderwerp.
 • Ze zijn vaak kort en bondig, met behulp van krachtige, actieve taal om de aandacht te trekken.
 • Ze zijn aantrekkelijk en creatief, met behulp van visuele hulpmiddelen zoals foto's, afbeeldingen en video's om de lezer te betrekken.
 • Ze zijn gericht op de behoeften en interesses van de lezer, en benadrukken de voordelen die het onderwerp biedt.
 • Ze gebruiken soms humor, emotie of andere opvallende technieken om de lezer te laten lachen, huilen of nadenken.

Over Marco Bouman

conversie verhogen voorbeelden

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een grotere online effectiviteit.

Wil jij ook pakkende teksten en online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.

 

Gerelateerde artikelen:

meest gestelde vragen

Wat zijn pakkende teksten?
Pakkende teksten zijn teksten die de aandacht van de lezer trekken en vasthouden. Ze zijn interessant, inspirerend, overtuigend en boeiend geschreven, waardoor de lezer zich betrokken voelt bij het onderwerp.
Waarom zijn pakkende teksten belangrijk?
Pakkende teksten zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat de lezer geïnteresseerd blijft in wat er geschreven staat. Ze zijn vaak de eerste kennismaking met een bedrijf, product of dienst en kunnen dus bepalend zijn voor het succes van een onderneming.
Hoe schrijf je een pakkende tekst?
Een pakkende tekst schrijven begint met het bepalen van het doel van de tekst en de doelgroep. Vervolgens is het belangrijk om een aantrekkelijke kop en inleiding te schrijven, de tekst goed te structureren en te zorgen voor een heldere boodschap. Gebruik ook krachtige en beeldende taal en wees persoonlijk en empathisch in je schrijfstijl.

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman