• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Wat Is Domain Authority? En Hoe Verhoog Je Dit? [2023]

Hallo, het is fijn dat je hier bent! Ik wens je veel leesplezier met het volgende artikel.
Mijn naam is Marco Bouman, ik ben auteur van dit artikel, laatste bewerking: 20 augustus 2023

Als online groei consultant help ik MKB-bedrijven met online groeien sinds 2007.
Heb je een vraag? of wil je ook online groeien? laat het me weten.

domain authority verhogen

Iedere MKB-er wil beter gevonden worden met zijn website.

Niet alleen door geld in te zetten op Google Ads, of door veel energie te steken in social media. Maar ook gewoon goed organisch gevonden worden.

Een zeer belangrijk aspect bij goed organische gevonden worden (in de zoekmachines) is de domain authority (DA) van je webshop of website.

Dit begrip zegt iets over de hoeveelheid en waarde van de verwijzende linkjes naar je website toe.

Inhoudsopgave

Wat is domain authority?

Wat is de betekenis van domain authority? De domeinwaarde is een geschatte waarde die wordt gegeven aan een domein.

De waarde wordt gegeven door MOZ (grote SEO software speler).

Hier kun je direct je DA gratis checken.

MOZ geeft een waarde tussen de 1 en de 100. Hoe hogere het getal hoe hoger de waarde.

Een domein heeft een bepaalde waarde die is opgebouwd uit veel verschillende factoren.

Het aantal backlinks naar jouw website, het aantal verschillende ‘root domains’ die naar jouw website verwijzen, en de kwaliteit van de links die naar jouw website linken.

Hoe hoger de domain authority van je website is, hoe waarschijnlijker het is dat je website en haar zoek woorden beter gevonden worden in zoekmachines.

Natuurlijk spelen er nog andere factoren mee (de SEO teksten en de website zelf).

Maar een hoge DA heeft grote invloed op hoe hoog je website in de zoekresultaten komt.

wat is domain authority?

Welke factoren beinvloeden de DomAin authority?

Er zijn verschillende factoren die de domein autoriteit (DA) van een website beïnvloeden.

Hieronder vindt u enkele belangrijke factoren:

1. Kwaliteit en relevantie van inkomende links:

Het aantal links van andere websites dat naar uw website verwijst, is een belangrijke factor bij het bepalen van de DA. Het is belangrijk dat deze links van hoge kwaliteit zijn en relevant zijn voor uw website.

2. Interne linkstructuur:

De interne linkstructuur van uw website kan ook bijdragen aan de DA. Een goede interne linkstructuur kan helpen om de autoriteit van uw pagina's te verhogen en kan ook bijdragen aan een betere gebruikerservaring voor bezoekers.

3. Contentkwaliteit:

De kwaliteit en relevantie van de content op uw website kan ook bijdragen aan de DA. Goede, waardevolle content kan helpen om meer inkomende links te verdienen en kan ook bijdragen aan een betere gebruikerservaring.

4. Sociale signalen:

Hoewel het geen directe rankingfactor is, kunnen sociale signalen zoals likes, shares en retweets bijdragen aan de autoriteit van uw website en dus aan de DA.

5. Technische SEO:

Technische SEO aspecten zoals de laadsnelheid van uw website, mobiele vriendelijkheid, beveiliging en gestructureerde gegevens kunnen allemaal bijdragen aan de domein autoriteit.

Het is belangrijk om te werken aan deze factoren om de DA van je website te verbeteren en zo je zoekmachineprestaties te verbeteren.

Wat is een goede domain authority?

Als MKB-eigenaar die meer uit je online marketinginspanningen wilt halen, is het begrijpen van wat een goede Domain Authority (DA) is essentieel.

Domain Authority is een score die de geloofwaardigheid en autoriteit van je website weergeeft.

Hoewel er geen vaste waarde is die als "goed" kan worden beschouwd, zijn er enkele richtlijnen om in gedachten te houden.

Over het algemeen wordt een hogere DA als beter beschouwd. Websites met een hoge DA hebben vaak een grotere kans om hoger te ranken in zoekmachines en kunnen meer organic search verkeer aantrekken.

Een DA-score tussen 40-50 wordt over het algemeen als redelijk tot goed beschouwd, terwijl een score van 50-60 als zeer goed kan worden beschouwd.

Een DA-score boven de 60 wordt als uitstekend beschouwd en duidt op een sterke autoriteit in de online ruimte.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de DA-score relatief is en kan variëren afhankelijk van de concurrentie in jouw branche.

Het vergelijken van jouw DA met die van je concurrenten kan waardevol zijn om inzicht te krijgen in je positie en mogelijke verbeterpunten.

Hoewel het nastreven van een hogere DA belangrijk is, is het ook essentieel om te onthouden dat de DA slechts één van de vele factoren is die de prestaties van je website beïnvloeden.

Concentreer je ook op andere belangrijke aspecten, zoals kwalitatieve content, gebruikerservaring en technische optimalisatie.

domain authority betekenis

Hoe kun je de domain autoriteit verhogen?

Als eigenaar van een MKB-website of webshop wil je de domain authority vergroten om je online zichtbaarheid en geloofwaardigheid te versterken.

Gelukkig zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om dit te bereiken.

Zorg voor kwalitatief hoogwaardige content:

Creëer relevante en waardevolle content die aansluit bij de behoeften van je doelgroep. Dit kan bestaan uit blogartikelen, productgidsen, tutorials en andere informatieve inhoud.

Vergeet niet om zoekwoordenonderzoek te doen en gebruik te maken van relevante zoektermen in je content.

Linkbuilding:

Bouw kwalitatieve backlinks op naar je website.

Dit kun je doen door actief te zijn op relevante online platforms, gastblogs te schrijven voor andere websites en samen te werken met invloedrijke personen in jouw branche.

Het verkrijgen van externe links van betrouwbare en gerenommeerde websites kan je domain authority aanzienlijk verbeteren.

Technische optimalisatie:

Zorg ervoor dat je website technisch geoptimaliseerd is, het gaat hier vooral om de technische SEO elementen.  

Dit omvat zaken als snelle laadtijden, mobiele vriendelijkheid, een goede sitestructuur en het gebruik van relevante meta-tags.

Een technisch sterke website wordt vaak hoger gewaardeerd door zoekmachines, wat bijdraagt aan een hogere domain authority.

Sociale media:

Maak gebruik van sociale media om je website en content te promoten. Dit vergroot niet alleen de zichtbaarheid, maar kan ook leiden tot natuurlijke backlinks en verhoogde betrokkenheid bij je doelgroep.

Verbeter de gebruikerservaring:

Richt je op het verbeteren van de algehele gebruikerservaring op je website. Zorg voor een intuïtieve navigatie, duidelijke call-to-actions en een aantrekkelijk ontwerp.

Een positieve gebruikerservaring kan leiden tot meer verkeer, langere sessieduur en hogere betrokkenheid, wat uiteindelijk de domain authority ten goede komt.

Het verhogen van de domain authority is een geleidelijk proces dat consistentie en inzet vereist.

Door deze strategieën toe te passen, kun je de geloofwaardigheid van je website vergroten, hogere rankings behalen en meer organisch verkeer aantrekken.

gerelateerd artikel

hulp nodig?

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien of bekijk alvast mijn online groei traject:

online groei traject

  veel gestelde vragen

  Hoe wordt Domain Authority berekend?
  De Domain Authority wordt berekend door te kijken naar een combinatie van factoren, waaronder het aantal inkomende links naar de website, de kwaliteit van die links, de relevantie van de links en andere factoren die de autoriteit van de website kunnen beïnvloeden. Moz maakt gebruik van machine learning om deze factoren te analyseren en te wegen om tot de DA-score te komen.
  Wat is het belang van Domain Authority voor SEO?
  Domain Authority is belangrijk voor SEO omdat het kan helpen om de zoekmachine rankings van een website te verbeteren. Websites met hogere DA-scores hebben de neiging om beter te presteren in zoekresultaten dan websites met lagere scores. Dit komt omdat zoekmachines, zoals Google, de autoriteit van een website als een belangrijke factor beschouwen bij het bepalen van de relevantie van de website voor een specifieke zoekopdracht.
  Hoe kun je de Domain Authority van jouw website verbeteren?
  Er zijn verschillende manieren om de Domain Authority van jouw website te verbeteren, waaronder het creëren van hoogwaardige inhoud, het optimaliseren van on-page elementen, het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites en het regelmatig bijwerken van de inhoud op jouw website. Het is belangrijk om te onthouden dat de verbetering van Domain Authority tijd kost en dat het een continu proces is.

  Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier :-)

  Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 5 tot 50 fte).

   

  1e Consult
  Gratis!
  Online Groei
  Traject: € 1.450,-
  Online marketing
  WIKI
  Meld
  je nu aan

  MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

   

   

     
     
     

   

  MARCOBOUMAN.COM

  Marco Bouman
  Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
  Groenekanseweg 246R
  3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

  Contactformulier

  T: 030-2272323
     

  marketing wiki
   

  ONLINE GROEIEN:

  Ook betere online resultaten?
  -Meer leads
  -Meer aanvragen
  -Meer orders
  -Meer offertes
  -Hogere conversies

  Bekijk het online groeitraject
  Tarief € 1.450,- 
  Lees meer

  gratis groeiscan
   

   

   

   

  Copyright © 2023 - Marco Bouman