• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Website Optimalisatie | CRO x SEO = Online groei!

optimalisatie website
website optimalisatie

auteur: marco bouman

website optimalisatie

Hoe is het gesteld met de website optimalisatie van jullie website?

 • Groeit het online verkeer volgens plan?
 • Lukt het steeds beter om het conversiepercentage te verhogen?
 • Komen er steeds meer leads & klanten online binnen?

Als dit nog niet het geval is, lees dan dit artikel over website optimalisatie!
Direct op zoek naar een oplossing? Bekijk dan mijn optimalisatiepakket!

Wat is website optimalisatie?

Even beginnen bij het begin, de betekenis van website optimalisatie. Er worden vaak meerdere zaken onder ‘website optimalisatie’ verstaan. Zo wordt deze term vaak gebruikt in combinatie met SEO / Google / search engine optimalisation. Daarnaast wordt deze term ook vaak gebruikt in combinatie met CRO / Conversie (optimalisatie).

Ik hanteer de betekenis 'website optimalisatie': alle handelingen die jullie zakelijke website effectiever maken. Dit is niet enkel SEO- of conversie-gerelateerd. In dit artikel ga ik in op zowel de CRO (conversie optimalisatie) en de SEO (zoekmachine optimalisatie) van jouw zakelijke website. Alles om het aantal aanvragen, leads, offertes te verhogen.

Deze combinatieaanpak noem ik Converseo: SEO x CRO = online groei.

10 website optimalisatie tips (5 CRO tips + 5 SEO tips)

In dit artikel behandel ik de 10 belangrijkste website optimalisatie tips: 5 website optimalisatie tips wat betreft conversie en 5 website optimalisatie tips wat betreft SEO (vindbaarheid). Deze aanpak wordt gebruikt bij online klanten werven en online leads genereren.

5 website optimalisatie tips CRO (conversie)

Met andere woorden: 5 essentiële tips om jouw website te optimaliseren.
optimalisatie websites

CRO-tip 1: Doelgroep aanspreken

Een valkuil die op de meeste websites goed zichtbaar is, is het niet aanspreken van de doelgroep. Bij websites die dit wel doen, voelt de bezoeker zich aangesproken en ontstaat er eenvoudig iets van herkenning.

Je kunt dit het beste doen door direct de dilemma’s / onderwerpen waar jouw bezoeker mee bezig is aan te stippen. Dit kun je doen op de homepage, landingspagina’s, doelpagina’s etc.

CRO-tip 2: Onderscheidend vermogen uiten (USP’s)

website optimalisatie

De meeste websites slagen er prima in om helder aan te geven wat bezoekers qua aanbod kunnen verwachten. Maar weten ze ook wat ze specifiek bij jullie kunnen verwachten? Wat jullie aanbod sterker, mooier, unieker maakt? Of blijft het bij een platte omschrijving van dienstengroepen? Wat is hun onderscheidend vermogen? Hierop kun je mooi je website optimaliseren!

Een nieuwe bezoeker is weg binnen enkele seconden als hij niet iets ziet of leest wat zijn bijzondere aandacht trekt. Zo is het verwerken van USP’s een goede methode om onderscheidend vermogen te uiten.

CRO-tip 3: Doseren van content

Het is goed om te weten dat een nieuwe bezoeker vaak in luttele seconden besluit om te blijven of om naar het volgende Google-zoekresultaat door te klikken. Dan is het niet handig als de teksten op je homepagina of je landingspagina zo lang zijn dat je hier al de aandacht van je nieuwe bezoeker verliest.

Die lappen tekst kunnen wel erg waardevol zijn, maar niet boven in de piramide. Bezoekers gaan pas echt lezen wanneer ze de eerste overtuigingsstap hebben gemaakt. Ideal voor je website te optimaliseren! Een gebruiksvriendelijke website!

CRO-tip 4: Soft conversie stimulatie

Je website is meer dan een online visitekaartje, dat weet je. Je wilt het contact met nieuwe bezoekers opwarmen. Natuurlijk wil je dat ze een offerte aanvragen of een contactformulier invullen. Maar meestal is deze stap nog te groot.

Een geoptimaliseerde website houdt vooral ook rekening met hoe je slim het eerste contact kunt opwarmen. De volgende stap (offerte / contact) volgt daarna. Het is essentieel om een soft conversie stimulatiepad te creëeren. Je bezoekers een laagdrempelige actie te bieden om ze eenvoudiger over de streep te trekken. Voorbeelden zijn: nieuwsbrief, e-book etc. En gebruik vooral succesvolle call to actions.

CRO-tip 5: Maak je website overtuigend!

website optimalisatie

Ga eens voor de gein naar je eigen website toe en klik op een willekeurige pagina en lees de eerste alinea. Wat valt je op? Meestal start zo’n pagina direct met het onderwerp zonder aandacht te besteden aan je lezer, aan zijn problemen, aan naar wat hij eigenlijk zoekt, aan de gevoelige snaar die in deze eerste alinea al geraakt kan worden!

Wervende webteksten maken lekker nieuwsgierig en bouwen aan overtuigingskracht. Het benoemen van de voordelen, het uitleggen van het onderscheidend vermogen, resultaatgericht schrijven (verkoop gaten, geen boren) en zorgen voor herkenbaarheid, zorgen voor het beste resultaat. 

5 website optimalisatie tips SEO (search engine optimization)

Met andere woorden: 5 essentiële tips om je website op organische vindbaarheid te optimaliseren (SEO).

SEO-tip 1: Vind de juiste zoekwoorden

website optimaliseren

De allereerste stap is het maken van een zoekwoordenonderzoek. Hier zijn meerdere handige tools voor. De meest voor de hand liggende is de zoekwoordplanner van Google. Het is slim om eerst zo breed mogelijk te starten. Zo kom je tot een eerste lijst met alle zoekwoorden, zoekvolume en een indicatie van de concurrentie. Kijk vooral ook naar de long tail zoekwoorden.

Nu is het belangrijk om de gevonden zoekwoorden te clusteren. Op basis van deze clusters kun je een keuze maken waar te beginnen voor de creatie van landingspagina’s. Website optimalisatie voor Google.

SEO-tip 2: Maak conversiegerichte landingspagina’s

Alleen een landingspagina schrijven voor Google (SEO) levert op den duur bezoekers op, maar is vaak niet effectief. Er is meer nodig dan alleen een pagina vol SEO-copywriting. Het gaat erom dat je deze teksten direct ook conversiegericht maakt, zodat niet alleen meer bezoekers komen, maar dat ze ook blijven. Website optimalisatie in optima forma.

Een effectieve landingspagina bevat naast de reguliere SEO-content (in: titel, beschrijving, H1-, H2-, alt-tags, zoek woorden) minimaal 500 (liefst 1.000) woorden voorzien van afbeeldingen, interne links en eventueel relevant videomateriaal.

SEO-tip 3: Schrijf je SEO-tekst breed (cluster)

website optimaliseren

Wanneer je een goede SEO-tekst schrijft, schrijf je deze op alle gevonden trefwoordcombinaties uit het zoekwoorden onderzoek Google. Je pagina gaat dan meestal wel over 10 trefwoorden in plaats van 1.

Later, wanneer je SEO-tekst een half jaartje online staat, kun je op basis van de zoekopdrachten uit de Google Search Console deze trefwoordenintensiteit actualiseren. Op deze wijze vergroot je dan puur door de optimalisatie van je trefwoorden het organische verkeer / organic search van deze pagina.

SEO-tip 4: Schrijf wervende SEO-teksten

Een conversiegerichte SEO-schrijven gaat dieper dan alleen een platte trefwoordentekst. Je wilt uiteindelijk meer bezoekers, maar vooral meer conversies bereiken. Je tekst dient dan vooral ook conversiegericht te zijn. Zo behandel je in je tekst de problemen van je potentiële klanten. Het is dan heel goed om vooral ook even stil te staan bij de oorzaken van deze problemen (jouw website heeft zich hierin verdiept).

Dan is het ook mooi om het bruggetje te maken naar ‘hoe het ook kan’: het bereiken van een situatie waar het probleem er niet meer is. Dan is het tijd om onderaan de tekst aan te geven wat jouw bedrijf hierin kan betekenen. Dit is een conversiegerichte opbouw van je SEO-tekst.

SEO-tip 5: Verhoog de populariteit met linkbuilding

website optimalisatie

Alleen het hebben van conversiegerichte landingspagina’s is niet voldoende om op belangrijke trefwoorden bovenaan in Google te komen. En bovenaan in Google is wel belangrijk om echt meer bezoekers te genereren.

Sta je niet in de top 3, dan weet 95% van de zoekers je niet te vinden. Pagina’s populairder maken met linkbuilding betekent een positief signaal geven aan zoekmachines, mits het linkbuilden op een zuivere manier plaatsvindt. En zo heb je dan een seo website!

en nu?

Er zijn twee optimalisatie trajecten die ik je kan bieden:
Voor conversie optimalisatie: conversie optimalisatie traject
Voor SEO-optimalisatie: SEO optimalisatie traject

Over Marco Bouman

website optimalisatie tips

Ik, Marco Bouman, ben online groei consultant. Met veel enthousiasme begeleid ik klanten met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligente inzet help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

 

Gerelateerde artikelen:

Online groei door contentmarketing
- SEO-teksten schrijven in 5 stappen
CRO: verhoog de conversie rate!

Gerelateerde wiki items

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 975,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman