• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

title tag 2023

title tags

Title tag

De meeste MKB organisaties zijn zich steeds meer bewust van de mogelijkheden van online marketing. Sommige MKB bedrijven weten dat het organische verkeer zeer kwalitatieve verkeer is.

Deze bezoekers blijven vaak langer, klikken sneller door en converteren over het algemeen beter. Daarnaast is de title tag voor zoekmachines een zeer belangrijk SEO element. Hier gaat de pagina dus over. Tijd voor de perfecte Title tag.

En een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je website voor SEO (Search Engine Optimalisation) is het optimaliseren van je Title tag, niet te verwarren met de meta omschrijving

Vaak zie ik nog hele lange title tags die vrij slordig worden afgebroken door Google. Of title tags waar niet eens de belangrijkste zoekwoorden in staan. Hoe ziet de perfecte title tag er nu uit??

Het optimaliseren van de Title tag zorgt vaak voor een betere positionering en vaak ook voor een hoger click through rate.!

Inhoudsopgave

- Wat is een title tag?
- De lengte van een title tag
- Waarom is dit zo belangrijk?
- Hoe maak je een title tag?
- Optimaliseren ervan 
- Gerelateerde artikelen

Wat is een title tag?

De title tag is de tekst die verschijnt in het tabblad van je browser wanneer je een webpagina bezoekt. Zoekmachines zoals Google gebruiken de title tag als blauwgekleurde titel in de zoekresultaten. ...

Deze tag is het meest zichtbare onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). En zoekmachines hecten heel veel waarde aan deze title tag. 

wat is de beste lengte ervan?

Een goede vuistregel voor de lengte van de title tag is 60 tekens inclusief spaties. Het aantal karakters is echter niet precies te geven, omdat Google de lengte meet in pixels en niet in aantal karakters of aantal woorden.

Een zin met veel brede letters zoals de hoofdletters W en de A is eerder te lang dan een zin met veel smalle letters zoals de ‘i’ of de ‘l’. 

Het is handig om te proberen je title tag korter te houden van de 60 tekens. Ook kortere title tags worden door zoekers in Google beter gelezen / gescand.

Waarom is een goede title tag belangrijk?

Een goede titel is belangrijk om verschillende redenen:

Het trekt de aandacht van zoekers: Deze tag is het eerste wat mensen zien wanneer ze je website vinden via een zoekopdracht. Het is daarom belangrijk om een pakkende en relevante titel te hebben die de aandacht van zoekers trekt.

Het verbetert de SEO: Een goede title tag is een belangrijk onderdeel van SEO. Zoekmachines gebruiken de titel van een pagina om te bepalen waar de pagina over gaat.

Door een relevante en zoekmachinevriendelijke titel te gebruiken, kan je de SEO van je website verbeteren.

Het zorgt voor consistentie: Het is belangrijk om de title tag op elke pagina van je website te gebruiken. Dit zorgt voor consistentie en maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om de inhoud van je website te begrijpen.

Hoe maak je een goede titel tag?

Om een goede title tag te maken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

Houd het kort: De title tag mag niet langer zijn dan 60 karakters. Als de titel te lang is, wordt deze afgekapt in de zoekresultaten.

Gebruik relevante zoekwoorden: Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor de inhoud van de pagina. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen waar de pagina over gaat.

Maak het pakkend: Maak de titel interessant en pakkend. Dit trekt de aandacht van zoekers en kan ervoor zorgen dat ze op jouw pagina klikken in plaats van op die van je concurrenten.

Optimaliseren ervan

- Zoekmachines nemen de content in je title tag over. In tegenstelling tot de meta omschrijving, de content hierin wordt niet door Google gebruikt om te positioneren. 

- Het is handig om het belangrijkste trefwoord vooral de title tag te plaatsen. Zoekmachines lezen van links naar rechts. Dus beginnen met het belangrijkste zoek woord is zeer de moeite waard. 

- Gebruik afwijkende tekens je de title tag. Wanneer je met jouw title tag in de zoekresultaten staat is het handig om op te vallen! Door bijvoorbeeld de titel tag af te sluiten met ‘>>’ of iets dergelijks

- Zet alle woorden in je title tag in Hoofdletters, dit maakt je title tag in een oog op slag beter leesbaar.

- Het is handig om voordat je een title tag opsteld een in Google te kijken hoe je collega’s op dit zoekwoord hun title tag hebben samengesteld. Dit biedt waardevolle informatie om het net wat anders te doen. 

- Probeer een title tag niet te vaak te veranderen. Het is een belangrijk signaal naar 

- Maak, zover mogelijk, de titel tag spannend voor lezers. Het kan een vraag zijn of een statement. 

- zorg voor onderscheidend vermpogen in je title tag

- Bedenk bij alles wat je doet: de title tag is er voor Google om te positioneren en voor de bezoeker op sneller door te klikken.

gerelateerde artikelen 

- SEO anno 2023 voor meer organische bezoekers
- SEO marketing voor meer bezoekers

hulp nodig?

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Gerelateerde wiki items
alt tag
zoek woorden
organic search
meta omschrijving
zoekvolume
on page seo
Zoektermen
seo copywriting
seo online marketing
seo schrijven
seo optimaliseren

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman