• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

sessieduur verhogen (2023)

sessieduur verhogen 2023

Auteur: Marco Bouman

Hallo, welkom op mijn website.
Je bent op zoek naar manieren om de gemiddelde sessieduur te verhogen?

Daar help ik je graag verder mee!

- Hoe hoog is jullie gemiddelde sessieduur eigenlijk?
- Lukt het niet om deze sessieduur (Google Analytics) te verhogen?
- Wat is eigenlijk deze gemiddelde sessieduur?

Als je bekend bent met Google Analytics, dan ken je waarschijnlijk ook de gemiddelde sessie duur van jullie website / webshop!

En dan weet je wellicht dat het verhogen hiervan een zeer belangrijk aspect is binnen conversie optimalisatie

Vaak geldt: hoe hoger de gemiddelde sessie duur, des te hoger het conversiepercentage.

Lees rustig verder en ontdek wat je kunt doen om de sessie duur te verhogen!

Wat is een gemiddelde sessieduur (google analytics)?

sessieduur verhogen

Voordat ik in dit artikel tips geef hoe je de gemiddelde sessieduur (gemiddelde bezoektijd website) kunt verhogen, begin ik even bij het begin.

Wat betekent sessieduur? dit is een kengetal dat je terugvindt in je Google Analytics-account. Dit kengetal is zeer belangrijk voor het conversiepercentage. Dit getal geeft aan hoelang men per bezoek gemiddeld op de website / webshop aanwezig is.

In deze gemiddelde sessieduur zitten ook bouncers verwerkt (bezoekers die niet doorklikken in jullie webshop / website). Samen met de bounce rate vormen beide kengetallen de belangrijkste sub-kengetallen voor het verhogen van de conversie.

De gemiddelde sessieduur zegt vooral iets over de betrokkenheid van de bezoeker en de kwaliteit van jullie content. Hoe langer de gemiddelde sessieduur is, des te meer geïnteresseerd zijn jullie bezoekers.

Gemiddelde sessieduur verhogen - benchmarks

De gemiddelde sessieduur is per branche, bedrijf en website verschillend. Maar er zijn wel trends herkenbaar. Ik beheer ruim 300 Google Analytics-accounts en hieruit valt iets van een profiel te maken. Hier een paar sessieduur benchmarks.

Webshops
Ik zie dat bij succesvolle webshops (met een conversiepercentage hoger dan 1,5%) de gemiddelde sessieduur (benchmark) vaak tussen de 2:00 en 6:00 minuten ligt. (afhankelijk van de mate van concurrentie)

Artikelen websites
Bij websites die vooral voor lead-werving gebruikt worden, zie ik dat de gemiddelde sessieduur (benchmark) tussen de 1:30 en 4:00 minuten ligt. Wat opvalt, is dat hoe lager de sessieduur is, hoe hoger de conversie.

Lead websites
Dezelfde kengetallen gelden voor de zogenoemde online leadgeneratie websites. Maar zodra deze sites ook gebruikt worden door klanten (met een login etc.), zie je dat de gemiddelde sessieduur over het algemeen hoger ligt.

Hoe kun je de sessieduur verhogen?

sessieduur verhogen

Een hogere sessieduur levert meestal ook een hogere conversie op. Wat kun je nu doen om de sessieduur van jullie webshop / website te verhogen?

1. Verbeter je positionering

De hoogte van de sessie duur wordt voor een belangrijk deel bepaald door het aantal bouncers (bezoekers die niet doorklikken). Vaak zijn dit oriënterende bezoekers en als het niet helder is waar ze zijn / wat er wordt geboden, haken deze bezoekers af en klikken ze weg (bouncen).

Zodra je de online positionering van je website / webshop verbetert (door bijvoorbeeld onderscheidende USP’s prominent te noemen) en door in je content hier aandacht aan te besteden, bouw je aan online positionering, daalt het bouncepercentage en stijgt dus de gemiddelde sessieduur.

2. Zorg voor waardevolle content

Veel bedrijven zijn bezig met SEO. Lappen tekst met trefwoorden vind je op veel landingspagina’s terug. Maar als dit de kwaliteit van de content is, is dit vrij mager en is de kans dat bezoekers blijven en doorlezen klein.

Zodra je niet alleen goede SEO teksten op je website / webshop aanbiedt maar vooral ook waardevolle content (content waar bezoekers echt wat aan hebben), verhoog je de kwaliteit van de content en blijven bezoekers langer lezen en klikken sneller door.

3. Zet in op intern linken

Zeker als de kwaliteit van je content goed / beter is, is het handig om goed gebruik te maken van intern linken, zodat je in een artikel of landingspagina’s gerelateerde content aanbiedt. Hiermee stimuleer je het doorklikken in je website en dit verhoogt de sessieduur.

Wanneer de content waar je naartoe linkt waardevol is, zullen steeds meer bezoekers doorklikken op interne links. Deze interne links hebben ook nog eens een positieve invloed op SEO, zodat ook vanuit jullie eigen website / webshop Google-kracht wordt doorgegeven naar belangrijke pagina’s.

4. Gebruik ook andere content

Lezen (geschreven content) komt het meeste voor op websites en webshops. Maar ook het gebruik van andere media zorgt ervoor dat de gemiddelde sessieduur kan stijgen. Denk in dit verband aan bijvoorbeeld videomateriaal dat je kunt aanbieden.

Het mooiste is dan om je content in variatie aan te bieden. Dus door een mooi artikel te ondersteunen met een passende video en ook met afbeeldingen en overige content. Ook voor SEO is het goed om te werken met gecombineerde content.

de voordelen van een hoge gemiddelde sessieduur

Betere gebruikerservaring: Een hogere gemiddelde sessieduur kan aangeven dat bezoekers de website nuttig vinden en er graag meer tijd op doorbrengen. Dit kan duiden op een goede gebruikerservaring en kan helpen om bezoekers te behouden en terug te laten komen.

Hogere betrokkenheid: Een hogere gemiddelde sessieduur kan ook duiden op een hogere betrokkenheid van bezoekers bij de content op de website. Dit kan betekenen dat bezoekers langer blijven en meer pagina's bezoeken, wat kan resulteren in een hogere conversieratio en meer verkoop of leads.

Verbeterde zoekmachineoptimalisatie: Een hogere gemiddelde sessieduur kan ook bijdragen aan een betere positie in zoekresultaten. Zoekmachines zoals Google kunnen een hogere gemiddelde sessieduur als een teken van kwalitatieve en relevante content beschouwen, wat kan leiden tot een betere ranking in zoekresultaten.

Verhoogde advertentie-inkomsten: Websites die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten kunnen ook profiteren van een hogere gemiddelde sessieduur. Door bezoekers langer op de website te houden, worden er meer advertenties weergegeven, wat kan resulteren in meer inkomsten voor de website.

de relatie met conversie optimalisatie

Met deze vier sessieduur verhogende tips kun je al de gemiddelde sessieduur verhogen. Bedenk ook dat de gemiddelde sessieduur als instrument slechts weer een onderdeel is uit de totale mix van conversie optimalisatie.

Zo is het verhogen van de sessieduur belangrijk, maar zal het inzetten op meerdere / alle conversie elementen vaak een synergetisch effect sorteren.

Wil je het conversiepercentage verhogen?

Dan is mijn unieke conversie optimalisatie traject iets voor jouw bedrijf! Ik kijk dan mee in Google Analytics, we scannen de website / webshop en in een creatieve marketingsessie brengen we alle belangrijke conversieverbeterpunten in kaart. 

Over Marco Bouman

sessieduur verhogen tips 2019

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een grotere online effectiviteit.

Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.

 

Gerelateerde content

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman