Heb je behoefte aan meer uitleg over online marketing begrippen? raapleeg dan onze online marketing wiki.
- Persoonlijk & betrokken
- Op maat en creatieve aanpak
- 20 jaar online marketing ervaring
- Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
auteur: marco bouman
Het conversiepercentage is een veel gebruikt kengetal om aan te geven hoe kwalitatief (of ook wel effectief) jouw webshop of website is. Dit artikel is geschreven voor eigenaren van mkb-organisaties die meer uit hun website of webshop willen halen.
Het conversiepercentage is een belangrijk kengetal bij conversie optimalisatie!
Hoe hoog is jullie conversiepercentage??
Wat is de betekenis van conversiepercentage (conversieratio)? Er zijn vuistregels voor wat een gemiddeld of ‘goed’ conversiepercentage is. Een hele algemene vuistregel geeft aan dat bij mkb-websites het conversiepercentage meestal rond de 0,5% tot 1,5% ligt. Bij webshops is deze bandbreedte wat breder. Er zijn webshops die conversiepercentages halen van boven de 5%. Even bij het begin: wat is conversie?
Het is niet zo dat er een paar oorzaken zijn voor de hoogte van een laag conversiepercentage. Dit ligt in de praktijk veel genuanceerder. Een conversiepercentage zegt iets over de website / webshop, maar zegt zeker ook iets over de concurrentie. Wanneer je een hele mooie shop hebt met generieke producten en de prijzen liggen 30% hoger dan de concurrent, dan zal je conversiepercentage niet hoog zijn. Maar het conversiepercentage verschilt ook per branche (concurrentie).
Vaak zien we dat webshops die al langer dan 5 jaar bestaan vaak een groot klantbestand hebben. En deze vaste klanten (vaak het directe verkeer) converteren altijd beter dan nieuwe klanten (die nog overtuigd moeten worden). Dus heb je een webshop met terugkerende bezoekers dan is het bouwen aan een vaste klantenrelatie goed voor het conversieratio.
Maar wanneer het gaat om bijvoorbeeld een zakelijke dienstverlener die via internet leads / offertes wil genereren, dan is het zeer belangrijk om de juiste snaar bij de betreffende doelgroep te raken. Hoe meer zo’n website erin slaagt om het vertrouwen te wekken, des te hoger de conversieratio zal zijn. Dit conversiepercentage is zichtbaar in Google Analytics.
Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op
Dus feitelijk alles wat je online ziet heeft invloed op het conversiepercentage. Is het moeilijk om bepaalde content te vinden? Is de website zo nu en dan wel eens heel traag? Staan er op pagina’s grammaticale fouten? Is het design rommelig uitgevoerd? Dit zijn allemaal elementen die van invloed zijn op het gemiddelde conversiepercentage van een website of webshop.
Lees dan ons artikel ’10 gouden conversie optimalistatie tips’ waarin we de belangrijkste conversiepercentage oorzaken behandelen. Wil je direct aan de slag, bekijk dan ons uniek conversie optimalisatie traject.
Hallo, ik ben Marco, eigenaar van de Online-Marketingmachine. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een grotere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.
Bekijk alle klantervaringen
Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.
Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).
Heb je behoefte aan meer uitleg over online marketing begrippen? raapleeg dan onze online marketing wiki.