• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Wat is een backlink?

wat is een backlink?

Wat is een backlink?

Als je met je MKB website beter gevonden wil worden, wordt het tijd om je backlink profiel maar eens te spekken. Hoe meer waardevolle linkjes er naar jouw domein verwijzen hoe populairder je website wordt. Als er op je website dan ook goede SEO copywriting (content met relevante zoek woorden staan) zullen deze pagina’s / trefwoorden steeds hoger in de zoekmachines naar boven komen. Meer organisch bezoek, bovenaan in Gooogle? klinkt goed toch? Dan wil je ook weten: wat is een backlink?

Inhoudsopgave

- Wat is een Backlink?
- Wat zijn kwalitatieve backlinks?
- Autoriteit
- Context
- Vertrouwen
- Leeftijd
- Aantal uitgaande links

Wat is backlink?

Wat is de betekenis van een backlink?: Een backlink is een link van een andere domein (website / webshop / etc.) naar jouw website. Backlinks zijn voor de zoekmachines zoals Google belangrijk om te bepalen hoe populair jouw website is. Hoe meer backlinks, hoe meer positieve aanbevelingen je eigenlijk hebt van andere websites in de ogen van zoekmachines. Het is wel belangrijk om kwalitatieve  backlinks te maken, deze voegen daadwerkelijk populariteit toe.

Wat zijn kwalitatieve backlinks?

Zo maar een linkje van een andere website toevoegen is vaak niet waardevol en zonde van de inspanningen. Bij backlinks gaat het om kwaliteit. Hoe kwalitatiever de backlink is des te meer waarde deze heeft voor je website. Hier een paar factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van backlinks:

Autoriteit

Lang geleden hanteerde Google ‘pagerank’ om de autoriteit aan te geven, nu doen ze dit alleen nog intern. Een mooi  alternatief hiervoor zijn de DA (domain authority)- en de PA-scores van Moz. Hoe hoger deze waardes voor een landingspagina zijn, hoe groter de impact van een backlink is.

Context

Het is belangrijk dat de meeste backlinks naar je domein worden geplaatst in een juiste / voor jouw website relevante omgeving omringd met relevante content. Gaat jouw website over houten trappen, dan wil je het liefst ook zo veel mogelijk backlinks van landingspagina’s die hier ook over gaan.

Vertrouwen

De  laatste jaren wordt steeds meer gekeken naar ‘vertrouwen’. Majestic bijvoorbeeld gebruikt hiervoor de kengetallen ‘citation flow’ en ‘trust flow’. Hoe betrouwbaarder een domein is waar een backlink op komt, des te meer waarde dit toevoegt.   

Leeftijd

We hebben geen hard bewijs, maar we zien dat over het algemeen Google pagina’s met een hogere leeftijd (vanaf 5 jaar en ouder) over het algemeen beter waardeert. Leeftijd staat natuurlijk nooit op zichzelf: vaak is het zo dat een ouder domein vaak ook een hogere autoriteit heeft opgebouwd. 

Aantal uitgaande links

Daarnaast heeft een link de meeste waarde wanneer er niet al te veel andere uitgaande linkjes op de pagina staan. Hoe meer andere linkjes, des te lager de kracht van deze backlink. Dit is vaak het geval bij startpagina achtige websites. Soms wel met meer dan honderden verwijzingen op 1 pagina.

Interessant artikel over backlinks

- Het geheim van effectieve linkbuilding

Jouw hulp bij het verkrijgen van kwalitatieve backlinks

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

online marketing wiki

Gerelateerde wiki items
linkbuilding tips
wat is linkbuilding
deep linking
linkbuilding specialist
domain authority

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 975,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman