• Persoonlijk & betrokken
  • Creatieve B2C aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

Een Gebruiksvriendelijke Website - 30 Elementen!

gebruiksvriendelijkheid website tips 2024

Auteur: Marco Bouman - laatste bewerking: 20 april 2024


Je kent het wel, een website die niet te begrijpen is...

Of die zo bomvol met teksten staat, dat je niet weet waar je moet beginnen...

Of die zo traag laad dat je al bent vertrokken voordat de pagina is ingeladen...

Of je weet dat ze hebben wat jij zoekt, maar de mobiele versie rammelt aan alle kanten...

Niet alleen een bezoeker heeft veel baat bij een gebruiksvriendelijke website, ook Google (en andere zoekmachines) hechten hier steeds meer waarde aan.

Het hebben van een gebruiksvriendelijke website anno 2024 geeft je geen streepje voor... het behoort simpelweg tot de basis!

Het niet hebben van een gebruiksvriendelijke website betekent dat bezoekers sneller afhaken en Google je lager positioneert.

Hoe kun je nu je website gebruiksvriendelijk maken? Daarover gaat deze pagina. 

In dit artikel gebruik ik het woord ‘website’ voor zowel webshops als websites.

Inhoudsopgave

Wat is een gebruiksvriendelijke website?

Voordat ik je een mooie lijst met ingrediënten geef voor een gebruiksvriendelijke website, eerst even naar de definitie!

Een gebruiksvriendelijke website is een website die ontworpen en ontwikkeld is met het oog op de behoeften en het gedrag van de gebruiker.

Het is een website die intuïtief en gemakkelijk te navigeren is, waarbij de gebruiker snel en efficiënt de gewenste informatie kan vinden en acties kan uitvoeren.

Een gebruiksvriendelijke website heeft een duidelijke en overzichtelijke structuur, met een logische en consistente navigatie en een heldere indeling van content.

De website is geoptimaliseerd voor verschillende apparaten, zoals desktops, tablets en smartphones, en laadt snel en efficiënt.

Een belangrijk aspect van een gebruiksvriendelijke website is dat de inhoud relevant en begrijpelijk is voor de doelgroep, met gebruik van duidelijke en begrijpelijke taal.

De website biedt een goede gebruikerservaring, waarbij de gebruiker snel en gemakkelijk kan vinden wat hij zoekt.

Kortom, gebruiksvriendelijke websites zijn ontworpen en ontwikkeld met de gebruiker in gedachten, met als doel de gebruikerservaring te optimaliseren en de bezoekers te voorzien van relevante en nuttige informatie op een intuïtieve en gemakkelijke manier.

Welke elementen bevatten gebruiksvriendelijke websites (30)?

Goed werkende websites bevatten vele elementen die de gebruiksvriendelijkheid maken.

Hieronder 30 belangrijke elementen van gebruiksvriendelijke websites:

1. Duidelijke navigatie:

Een duidelijke navigatie betekent een gestructureerde menu-indeling die de gebruiker intuïtief door de website leidt. Gebruik logische categorieën en subcategorieën en vermijd te veel menu-items (6 tot 8 is een mooi streven).

Overweeg een combinatie van een horizontale menubalk bovenaan en eventueel een verticale zijbalk voor diepgaandere navigatie.

En voor webwinkels is het vaak handig om met te filters te hebben, zeker wanneer zoekresultaten pagina's meer dan 10 producten kunnen bevatten.

2. Zoekfunctionaliteit:

De zoekfunctie moet prominent zichtbaar zijn, bij voorkeur in de buurt van de navigatie. Zorg voor een autocomplete-suggestie terwijl de gebruiker typt en implementeer filters om zoekresultaten te verfijnen.

Het is aan te raden om de zoekfunctionaliteit eens goed te testen, in de praktijk blijkt dat hier eenvoudig wat foutjes in kunnen sluipen.

3. Responsief design:

Gebruik een 'mobile-first' of zelfs een 'mobile only' benadering bij het ontwerpen van het design de website. Zorg ervoor dat elementen zich aanpassen aan verschillende schermformaten en oriëntaties.

Test regelmatig op diverse apparaten om er zeker van te zijn dat alles goed wordt weergegeven.

4. Snelle laadtijd:

Minimaliseer de grootte van afbeeldingen en andere media zonder aan kwaliteit in te boeten. Gebruik caching en compressietechnieken om de laadtijd te verkorten.

Diensten zoals Google PageSpeed Insights kunnen helpen bij het identificeren van knelpunten. Vuistregel hierbij is een laadtijd van circa 1 seconde.

5. Toegankelijkheid:

Volg de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) om ervoor te zorgen dat je website toegankelijk is voor mensen met verschillende beperkingen.

Gebruik contrastrijke kleuren, alt-teksten voor afbeeldingen en overweeg het implementeren van schermlezer-vriendelijke functionaliteit.

6. Duidelijke inhoud:

Bied beknopte en begrijpelijke inhoud. Gebruik korte alinea's, opsommingstekens en duidelijke koppen om de leesbaarheid te vergroten. Zelf hanteer ik pakkende teksten.... ze zijn kort en overtuigend!

Zorg ook dat de inhoud is geschreven voor de bezoeker en niet vanuit het bedrijf, een subtiel verschil!

Gebruik relevante afbeeldingen en multimedia om de boodschap te versterken, maar overdrijf niet om verwarring te voorkomen.

En zorg dat mogelijke vragen worden beantwoord in plaats van dat je content vragen oproept! Met andere woorden: zorg voor helpful content!

7. Aantrekkelijk ontwerp:

Het ontwerp moet visueel aantrekkelijk zijn en passen bij de branding en doelgroep van de website.

Kies kleuren en lettertypen die consistent zijn en bijdragen aan de gewenste sfeer. Gebruik witruimte verstandig om elementen te scheiden en de aandacht te sturen.

Meer hierover lees je in mijn artikel: 7 Ingrediënten voor een professioneel webdesign!

8. Call-to-actions:

Plaats opvallende en duidelijke call to action knoppen met actiegerichte tekst, zoals "Koop nu" of "Meld je aan". Plaats ze op strategische locaties, zoals naast belangrijke inhoud of aan het einde van een artikel.

Geef ze een contrasterende kleur zodat ze gemakkelijk te vinden zijn.

Door het toevoegen van deze CTA's begeleid je je bezoekers en leid je ze door de inhoud, hierdoor maak je een goede kans dat de gemiddelde sessieduur stijgt!

9. Veiligheid:

Zorg ervoor dat je website een SSL-certificaat heeft, zodat de gegevens van gebruikers versleuteld zijn.

Houd de software van je website up-to-date en implementeer regelmatig beveiligingspatches om kwetsbaarheden te verminderen.

Bezoekers hechten veel waarde aan een betrouwbare website!

10. Goede gebruikerservaring:

Minimaliseer pop-ups en storende advertenties die afbreuk doen aan de gebruikerservaring. Test webformulieren grondig om er zeker van te zijn dat ze soepel werken.

Vraag ook om feedback van gebruikers en gebruik deze om voortdurende verbeteringen aan te brengen.

En gebruikerservaring zit niet alleen in de techniek van je website, maar ook in de helderheid, leesbaarheid van de content op je website!

Gebruiksvriendelijke website laten maken

11. Snel te begrijpen:

Een website moet intuïtief zijn, zodat bezoekers direct begrijpen waar ze zich bevinden en hoe ze kunnen navigeren.

Een krachtige slogan en houtsnijdelde USP's ondersteunen dit!

Organiseer informatie op een logische manier en gebruik bekende navigatiestructuren, zoals een menu bovenaan de pagina. Beperk complexe woorden en zinnen en zorg voor duidelijke en beknopte koppen.

12. Houd up to date:

Regelmatige updates van inhoud houden de website relevant en interessant voor gebruikers.

Plan regelmatig onderhoud om oude of verouderde informatie te verwijderen en nieuwe inhoud toe te voegen. Een blog of nieuwssectie kan helpen om frisse content te delen.

Het gebeurt maar al te vaak dat ik data tegenkom die al maanden voorbij zijn. 

13. Goede leesbaarheid:

Kies een leesbaar lettertype en houd rekening met de grootte en kleur van de tekst. Gebruik voldoende contrast tussen de tekstkleur en de achtergrond om vermoeidheid van de ogen te voorkomen.

Vermijn wollige en lange alinea's, werk vooral met korte alinea's en zorg voor voldoende witruimte.

Overweeg ook rekening te houden met de responsiviteit van het ontwerp, zodat tekst op verschillende schermformaten gemakkelijk te lezen blijft.

14. Ondersteun de inhoud:

Afbeeldingen en video's kunnen complexe informatie gemakkelijker te begrijpen maken en de gebruikerservaring verrijken. Zorg ervoor dat ze relevant zijn aan de inhoud en niet afleiden.

Voeg alt-teksten toe aan afbeeldingen om ze begrijpelijk te maken voor gebruikers met visuele beperkingen.

15. Laagdrempelig:

Plaats contactgegevens, zoals e-mailadressen, maar ook KVK gegevens en contactformulieren, op een duidelijk zichtbare locatie. Overweeg ook het gebruik van chatbots voor directe interactie.

Maak de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk, zodat gebruikers zich welkom en gehoord voelen.

Vermijd webformulieren met veel velden en maak alleen de meest essentiele velden verplicht.

16. Interne linken:

Verbind relevante pagina's op je website met elkaar door middel van interne links. Dit helpt niet alleen bij de navigatie, maar ook bij SEO en het versterken van de onderlinge relatie tussen de inhoud.

Verwijs bijvoorbeeld vanuit een blogpost naar gerelateerde artikelen op je website.

Het is handig om vooral ook te verwijzen naar waardevolle content (content met een hoger dan gemiddelde sessieduur).

17. Social media delen:

Plaats duidelijke deelknoppen voor populaire sociale mediaplatforms op je pagina's. Dit moedigt gebruikers aan om je inhoud te delen, waardoor je website meer exposure krijgt.

Voeg sociale mediaknoppen toe aan blogposts, productpagina's en andere relevante inhoud.

18. Vermijd irritatie:

Minimaliseer het gebruik van pop-ups, vooral diegene die de gebruikerservaring onderbreken. Als pop-ups nodig zijn, zorg er dan voor dat ze gemakkelijk kunnen worden gesloten.

Houd ook rekening met de plaatsing van advertenties om ervoor te zorgen dat ze niet te opdringerig zijn.

19. Maak je website efficiënt:

Optimaliseer de laadtijd van je website door afbeeldingen te comprimeren, onnodige code te verwijderen en caching te gebruiken.

Minimaliseer het aantal stappen dat nodig is om acties uit te voeren, zoals het invullen van formulieren. Efficiëntie draagt bij aan een positieve gebruikerservaring.

20. SEO optimalisatie:

Gebruik relevante zoektermen in je inhoud en meta-tags om zoekmachines te helpen begrijpen waar je website over gaat. En verdiep je in de zoekintentie van jouw bezoekers. Wat zoeken ze echt? 

Creëer unieke en informatieve meta-beschrijvingen voor elke pagina.

Overweeg ook het toevoegen van gestructureerde gegevens om zoekresultaten te verrijken met extra informatie.

Vermijd te veel gebruik van zoekwoorden op een pagina, dit leest niet lekker. En zoekmachines weten ook zonder een grote hoeveelheid zoekwoorden waar je pagina over gaat.

21. Meten is weten:

Regelmatige analyse van website statistieken, zoals bezoekersaantallen, bounce rates en conversieratio's, biedt waardevolle inzichten.

Gebruik tools zoals Google Analytics om te begrijpen hoe gebruikers omgaan met je site. Identificeer knelpunten en optimalisatiemogelijkheden op basis van deze gegevens.

22. Persoonlijkheid:

Injecteer persoonlijkheid in je website door middel van tekst, afbeeldingen, USP's, slogan en video's die je bedrijfscultuur en waarden weerspiegelen.

Toon echte mensen achter je website en communiceer op een authentieke en vriendelijke manier. Zorg ervoor dat je online persoonlijkheid aansluit bij je doelgroep.

Lees ook mijn artikel op Frankwatching over persoonlijkheid.

23. Succesverhalen:

Publiceer succesverhalen in de vorm van casestudies, video's of geschreven getuigenissen van tevreden klanten.

Benadruk hoe je producten of diensten specifieke problemen hebben opgelost en voordelen hebben geleverd. Voeg visuele elementen toe om deze verhalen kracht bij te zetten.

Bekijk ook mijn cases.

24. Veelgestelde vragen (FAQ):

Een goed samengestelde FAQ-sectie kan gebruikers helpen snel antwoorden te vinden op veelvoorkomende vragen.

Organiseer de vragen in categorieën en voorzie ze van beknopte, duidelijke antwoorden. Voeg zoekfunctionaliteit toe om gebruikers te helpen bij het vinden van specifieke informatie.

FAQ's kunnen de gebruikerservaring verhogen en hierdoor kunnen ze ook een positief effect hebben op je trefwoordposities in zoekmachine.

25. Live chat-ondersteuning:

Implementeer een live chat-functie op strategische pagina's van je website. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om direct vragen te stellen en problemen op te lossen.

Zorg voor getrainde medewerkers die snel en professioneel reageren om een positieve klantenservice-ervaring te garanderen.

Online groei traject

26. Gerelateerde inhoud:

Gebruik algoritmes om gerelateerde inhoud weer te geven op basis van wat de gebruiker heeft bekeken. Dit kan aanvullende artikelen, producten of diensten omvatten die interessant kunnen zijn.

Zorg ervoor dat de suggesties relevant zijn en de gebruiker aanmoedigen om dieper in je aanbod te duiken.

Het integreren van gerelateede inhoud maakt jouw content relevanter en waardevoller en stimuleert doorklik gedrag.

27. Eenvoudig contactformulier:

Plaats een kort contactformulier op een gemakkelijk zichtbare plaats, zoals in de voettekst of op een aparte contactpagina.

Beperk de velden tot essentiële informatie, zoals naam, e-mailadres en het bericht. Dit minimaliseert de drempel voor gebruikers om contact op te nemen.

En vermeld de belangrijkste gegevens op een webformulier (NAW / telefoonnummer / KVK) om bij te dragen aan online vertrouwen. 

28. Klantbeoordelingen:

Naast succesverhalen zijn klantbeoordelingen en sterrenwaarderingen van producten of diensten een krachtig hulpmiddel om vertrouwen op te bouwen.

Toon reviews op productpagina's en zorg ervoor dat ze afkomstig zijn van echte klanten om geloofwaardigheid te waarborgen.

Positieve klantbeoordelingen hebben een positief effect op je online vertouwen en autoriteit.

29. Integratie van sociale bewijzen:

Toon statistieken zoals het aantal volgers op sociale media, downloadtellingen of verkoopaantallen om de betrouwbaarheid van je bedrijf te versterken. P

laats deze bewijzen op strategische locaties, zoals de homepage, om potentiële klanten te overtuigen van je populariteit.

30. Gebruikersgerichte inhoud:

Stem de inhoud van je website af op de specifieke behoeften en interesses van je doelgroep.

Voer onderzoek uit om te begrijpen wat ze zoeken en bied waardevolle, op maat gemaakte informatie die hun vragen beantwoordt. Dit vergroot de relevantie van je website voor bezoekers.

Zorg dat de content op je website:

  • Je bezoekers aanspreekt;
  • Spreek in voordelen in plaats van het product / dienst zelf;
  • Er volledig voor je gebruiker is;
  • Er alles aan doet om de centrale vraag van je bezoekers te beantwoorden

gebruiksvriendelijke websites

Waarom een gebruiksvriendelijke website?

Gebruiksvriendelijke websites hebben verschillende voordelen, zowel voor de gebruiker als voor de eigenaar van de website en zoekmachines.

Waarom willen bezoekers een gebruiksvriendelijke website?

  • Bezoekers willen snel vinden wat ze zoeken;
  • Bezoekers willen een fijne gebruikservaring;
  • Bezoekers hechten veel waarde aan betrouwbaarheid;
  • Bezoekers zijn vaak ook kritisch;
  • Bezoekers vinden het vaak fijn dat ze juist ontvangen worden.

Wat zijn de voordelen van een gebruiksvriendelijke website voor jou als MKB bedrijf?

Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk voor jou als MKB is om een goed werkende website te hebben:

1. Verhoogde gebruikersbetrokkenheid:
Een fijne website zorgt ervoor dat bezoekers langer op de website blijven en meer pagina's bekijken, wat leidt tot een hogere betrokkenheid en meer kans op conversies.

2.  Verbeterde gebruikerservaring:
Een gebruiksvriendelijke website biedt een betere gebruikerservaring, wat leidt tot meer tevredenheid bij bezoekers en een positievere indruk van jouw bedrijf of merk.

3. Betere vindbaarheid:
Zoekmachines geven de voorkeur aan goed werkende websites, omdat deze een betere gebruikerservaring bieden en daardoor meer waarde toevoegen aan de zoekresultaten. Dit kan leiden tot een betere organische vindbaarheid.

4. Hogere conversieratio's:
Een goed werkende website kan bijdragen aan een hogere conversie, omdat bezoekers gemakkelijker de gewenste informatie kunnen vinden en acties kunnen uitvoeren, zoals het invullen van een formulier of het plaatsen van een bestelling.

5. Kostenbesparing:
Een gebruiksvriendelijke website kan kosten besparen door het verminderen van ondersteuningskosten en het verbeteren van de efficiëntie van de website.


Case: Meer klanten door een conversiegerichte website

In een website kan veel verbetert worden. Bij deze klant is de website opnieuw gebouwd rekening houdend met alle conversie optimalisatie verbeterpunten zoals ook de gebruiksvriendelijkheid. Deze website werdt bijna 3 x zo effectief


Hoe kun je de gebruiksvriendelijkheid van je website meten?

Hoe kun je nu meten in hoeverre je website gebruiksvriendelijk is?

Hier zijn enkele suggesties:

  • Vraag om feedback: Nodig vrienden, familie of collega's uit om je website te gebruiken en vraag om hun eerlijke mening. Let op hun reacties en suggesties voor verbetering.
  • Test de navigatie: Kijk of het voor gebruikers gemakkelijk is om door je website te navigeren. Kunnen ze snel de informatie vinden die ze zoeken? Zorg ervoor dat je menu's logisch zijn ingedeeld en dat de belangrijkste pagina's gemakkelijk bereikbaar zijn.
  • Analyseer gebruikersgedrag: Maak gebruik van analysetools zoals Google Analytics om het gedrag van je websitebezoekers te volgen. Let op hoe lang ze op je site blijven, welke pagina's ze bezoeken en waar ze afhaken. Dit kan inzicht geven in eventuele pijnpunten.
  • Test op verschillende apparaten: Zorg ervoor dat je website goed werkt op verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Controleer of de inhoud en functionaliteit consistent en gebruiksvriendelijk blijven, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt.

Door deze eenvoudige tests uit te voeren, kun je een beter inzicht krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Het is belangrijk om regelmatig te testen en te blijven verbeteren op basis van de feedback die je ontvangt.

Op deze manier kun je de online ervaring van je potentiele klanten optimaliseren en meer succes behalen.

gebruiksvriendelijkheid websites

5 valkuilen bij het gebruiksvriendelijk maken van je website

Je website gebruiksvriendelijker (laten) maken lijkt eenvoudig, maar toch zijn er valkuilen waar je makkelijk in trapt. 

Hier zijn vijf veelvoorkomende valkuilen bij het creëren van een gebruiksvriendelijke website voor MKB-eigenaren:

Valkuil 1: overweldigende hoeveelheid informatie

Je hebt vast veel te vertellen over je bedrijf, producten en diensten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat bezoekers van je website vaak op zoek zijn naar snelle en relevante informatie.

Vermijd daarom het bombarderen van je bezoekers met een overvloed aan informatie.

Houd de inhoud beknopt en gebruiksvriendelijk. Organiseer je pagina's in hapklare brokken, gebruik bullet points en koppen om belangrijke informatie op te laten vallen.

Door het overzichtelijk te houden, maak je het gemakkelijker voor bezoekers om te vinden wat ze zoeken.

Valkuil 2: verwarrende navigatie

Een van de grootste ergernissen voor websitebezoekers is een verwarrende navigatiestructuur. Zorg ervoor dat je menu-items duidelijk zijn en logisch georganiseerd.

Gebruik eenvoudige en begrijpelijke woorden in je navigatiemenu, zodat bezoekers direct weten waar ze naartoe worden geleid.

Bied ook altijd een zichtbare link naar de homepage, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen terugkeren naar het beginpunt.

Test regelmatig je navigatie om er zeker van te zijn dat het intuïtief en probleemloos werkt.

Valkuil 3: ontbrekende call-to-actions

Een andere veelvoorkomende valkuil is het ontbreken van duidelijke call-to-actions op je website.

Een call-to-action is een stimulans voor bezoekers om een specifieke actie te ondernemen, zoals het invullen van een contactformulier of het plaatsen van een bestelling.

Zorg ervoor dat je strategisch geplaatste call-to-actions gebruikt op relevante pagina's. Maak ze visueel aantrekkelijk, gebruik opvallende knoppen en verwoord ze duidelijk en beknopt.

Dit moedigt bezoekers aan om actie te ondernemen en verhoogt de conversiekansen.

Valkuil 4: geen gebruik van witruimte

Een andere veelgemaakte fout is het niet benutten van witruimte op je website. Witruimte is de lege ruimte tussen verschillende elementen op een webpagina.

Het is van cruciaal belang omdat het zorgt voor een luchtige en overzichtelijke uitstraling. Het maakt het gemakkelijker voor bezoekers om de inhoud te lezen en te begrijpen.

Vermijd overvolle pagina's en zorg voor voldoende ruimte tussen tekstblokken, afbeeldingen en knoppen. Dit verbetert de leesbaarheid en navigatie op je website.

Valkuil 5: gebrek aan consistentie

Consistentie is essentieel voor een gebruiksvriendelijke website. Dit omvat consistentie in kleurgebruik, typografie, lay-out en tone-of-voice.

Het helpt bij het opbouwen van herkenbaarheid en vertrouwen bij je bezoekers. Zorg ervoor dat je dezelfde kleuren en lettertypen gebruikt op alle pagina's van je website.

Houd ook rekening met een consistente lay-out en navigatiemenu op elke pagina. Een consistente gebruikerservaring draagt bij aan een positieve indruk van je merk en vergroot de kans op conversies.

Hoe gebruiksvriendelijk is jullie website?

Een tip om idee te krijgen van hoe gebruiksvriendelijk jullie website is, kun je eenvoudig in Google Analytics kijken naar de volgende kengetallen:

  • Bouncepercentage - Als een bouncepercentage hoger dan 50% ligt is dit geen goed teken
  • Gemiddelde sessieduur - Als de gemiddelde sessieduur lager dan 1:30 minuut idem.
  • Conversiepercentage - Als het conversiepercentage kleiner is dan 1% is dat vaak ook een duiding dat er veel verbetert kan worden

Marco Bouman

Marco Bouman

Hallo, ik ben Marco. Als online groei consultant transformeer ik MKB-webshops/sites tot online marketingmagneet, met als resultaat: meer bezoekers, meer aanvragen, hogere conversies en meer orders!

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites geen acceptabel conversiepercentage weten te behalen!

Ja, ik wil meer conversie

gerelateerde artikelen 

Veel gestelde vragen

Wat is een gebruiksvriendelijke website?
Een gebruiksvriendelijke website is een website die gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is voor de bezoekers. Het is een website waar bezoekers zonder problemen kunnen vinden wat ze zoeken, zonder dat ze daarbij te veel moeten zoeken of nadenken.
Hoe maak ik mijn website gebruiksvriendelijker?
Ten eerste is het belangrijk dat de structuur van de website duidelijk en logisch is. Dit betekent dat de menu's en de navigatie eenvoudig te begrijpen zijn. Daarnaast moet de website snel laden en mobielvriendelijk zijn. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de content van de website duidelijk en begrijpelijk is. Zorg voor korte zinnen en duidelijke koppen en maak gebruik van afbeeldingen en video's om de inhoud te ondersteunen.
Wat zijn de meestvoorkomende fouten?
De meestvoorkomende fouten bij het ontwerpen van een website zijn onder andere een onduidelijke navigatie, te veel tekst op een pagina, onleesbare teksten door verkeerde lettertypes en kleuren, het ontbreken van call-to-actions, en een website die niet goed werkt op mobiele apparaten.
KLANTEN OVER MARCO BOUMAN


"het werkt echt"
"met enthousiasme komen tot een perfect eindresultaat"
"ieder die serieus online wil groeien moet toch eerst bij Marco langs!"
"eenmaal met Marco aan tafel waren wij meteen om"
"we zijn tevreden en raden Marco + team aan"
"gedreven en geïnspireerd om creatieve diensten te ontwikkelen"
"bevlogen, enthousiast en deskundig"

Lees alle reviews


 

Online Groeiscan

Tarief: tijdelijk € 125,- (€ 200,-)

Krijg inzicht in de conversie groeikansen van jullie MKB website / webshop!

Je conversiepercentage ligt waarschijnlijk tussen de 0,5% en 5%?

Dus ruim 95% van je bezoekers doet niks? Hoe kan dat?

Krijg inzicht in de belangrijkste 3 conversiekansen voor jouw website (shop)

Je ontvangt een op maat rapport met 3 waardevolle tips (op 1 a 2 A4)!

Inhoud:

  • Ik scan jullie website / shop handmatig op meer dan 100 conversie ingredienten.
  • Ik maak binnen 5 werkdagen een rapportage (max. 2 A4) met de 3 belangrijkste verbeterpunten.
  • We hebben daarna online / telefonisch contact en ik licht de rapportage toe. 
  • Ontdek waar de belangrijkste conversie kansen voor jullie site / shop liggen.
  • Nu nog is deze online groeiscan € 125,-, normaal € 200,-

* Deze scan is bedoelt voor MKB-bedrijven met minimaal 5 medewerkers (max. 50).

Veel gestelde vragen:

Op basis waarvan wordt deze scan gemaakt?
Deze scan wordt uitsluitend gemaakt op basis van wat er momenteel online zichtbaar is (jullie website/webshop) en mijn ervaring als online groeiconsultant sinds 2007. Ik scan jullie website/webshop aan de hand van meer dan 100 cruciale groeikansen en geef de drie belangrijkste in mijn rapportage weer.
Als ik deze scan aanvraag, waar zit ik dan aan vast?
Nergens aan! Het aanvragen van deze scan is volledig vrijblijvend. Binnen 5 werkdagen ontvang je mijn handmatige rapportage en ik zal deze rapportage telefonisch toelichten.

Ja, ik wil de conversie optimalisatie scan

Na ontvangst van dit ingevulde formulier ontvang je de factuur a € 125,-. Na betaling ontvang je de jouw conversie groeikansen binnen 3 werkdagen.

Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
KvK: 30218791

Vul onderstaande velden in.

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
SEO optimalisatie
Traject: € 1.250,-
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

WAT IK BIED:

  • Vrijblijvende grondige kennismaking
  • Strategisch inzicht & praktische uitvoering
  • Een aanspreekpunt
  • Face to face afstemming
  • Complete verdieping in jouw klanten
  • Transformatie naar online marketingmagneet
  • Streven naar langdurige samenwerking
  • Geen kosten voor bureau of overhead
  • Beschikbaar voor MKB (5-50)
  • 16 jaar ervaring als online groeiconsultant
Copyright © 2024 - Marco Bouman