• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Wat Is een Niche en Hoe Creëer je Er Een [TIPS]>>

wat is een niche?

wat is een niche? (2023)

Wat betekent een niche? Websites, producten of diensten die zich in een niche markt bevinden, behalen in de regel veel hogere conversies dan ‘gewone’ sites / producten / diensten.

Gewone websites zijn vaak websites waar er 1001 van zijn. Een bezoeker vind het lastig om te kiezen, ziet de verschillen niet of nauwelijks en de conversie van deze ‘gewone’ websites (die zich niet in een niche markt bevinden) is over het algemeen laag. 

Inhoudsopgave

- Wat is een niche?
- Tip 1 focus
- Tip 2 positionering
- Wat zijn de voordelen van een Niche?
- Gerelateerde artikelen 

Wat is een niche?

De betekenis van een niche (markt) is: een niche is in de online marketing een specifiek deel van een bepaalde markt. Dit marktdeel bestaat uit een doelgroep met kenmerkende voorkeuren op het gebied van diensten en producten.

Een ondernemer binnen een nichemarkt specialiseert zich in dit soort zaken en weet de specifieke behoeften van de doelgroep hierdoor zeer goed te vervullen. Hierdoor hebben ze zich vaak ontwikkelt tot dé autoriteit in je branche.

Hoe kun je nu een niche (markt) creëren / bereiken?

tip 1: Focus

Als je bijvoorbeeld kijkt naar Wehkamp of een bol.com die hebben zich niet gefocussed / gespecialiseerd in een segment. Die bieden alles aan iedereen aan. Dit is het tegenovergestelde van een niche.

Bij een niche gaat het er juist om dat je je specialiseerd, dat je je helemaal toelegt op een segment of op een specifieke doelgroep. Je wordt als het waren een autoriteit. Dit consequent doen en uitbouwen heeft een zeer gunstig effect op je conversieratio.

tip 2: positionering

Vooral voor MKB websites geld dat ze er vaak niet in slagen om direct helder te maken wat ze nu eigenlijk doen, waar ze nu echt goed in zijn en waar ze zich in hebben gespecialiseerd.

Dit betekent dat bezoekers vaak naar dit soort informatie moeten zoeken. Waar ben ik? Wat kan ik verwachten? Het kan ook anders.

De website header is een zeer mooie locatie om dit verhaal (in korte steekwoorden) weer te geven. en ook in de website teksten die je gebruikt! Tijd voor online positionering.

Wat zijn de voordelen van een niche?

Minder concurrentie:

Een niche is een specifieke markt met minder concurrentie dan een brede markt. Hierdoor kunt u zich concentreren op een specifiek product of dienst en er de beste in worden.

U kunt zich richten op een beperkt aantal klanten die geïnteresseerd zijn in uw specifieke product of dienst, in plaats van te proberen te concurreren met bedrijven die zich richten op een brede markt.

Hoge winstmarges:

Door zich te richten op een niche, kunt u de prijzen van uw producten of diensten vaak hoger stellen dan uw concurrenten. Dit komt doordat klanten bereid zijn meer te betalen voor specifieke producten of diensten die moeilijker te vinden zijn op de brede markt.

Betere klantrelaties:

Met een niche kunt u zich richten op een specifieke groep klanten die geïnteresseerd zijn in uw product of dienst. Hierdoor kunt u zich meer concentreren op het bouwen van sterke relaties met uw klanten. Dit kan resulteren in loyale klanten die herhaaldelijk bij u terugkomen.

Expertise en geloofwaardigheid:

Door u te concentreren op een specifieke niche, kunt u uw kennis en expertise op dit gebied vergroten. Dit kan u helpen om als expert in uw vakgebied te worden beschouwd en uw geloofwaardigheid te vergroten. Dit kan op zijn beurt leiden tot meer klanten en hogere winstmarges.

Mogelijkheid tot differentiatie:

Met een niche kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten. Door u te concentreren op een specifieke niche, kunt u zich onderscheiden door bijvoorbeeld betere kwaliteit of unieke producten of diensten aan te bieden.

Dit kan u helpen om meer klanten aan te trekken en een positievere merkreputatie op te bouwen.

gerelateerde artikelen 

- Positioneringstrategie voor websites
- Onderscheiden met Unique sellingpoints
- De ultieme online marketing strategie
- De betekenis van een nice: wikepedia

hulp nodig?

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Gerelateerde wiki items
wat is een propositie
pull marketing
wat is een slogan

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman