- Persoonlijk & betrokken
- Op maat en creatieve aanpak
- 20 jaar online marketing ervaring
- Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
Meta omschrijving
Meta omschrijving
De meeste MKB organisaties zijn zich steeds meer bewust van de mogelijkheden van online marketing. Sommige MKB bedrijven weten dat het organische verkeer het meest kwalitatieve verkeer is. Deze bezoekers blijven langer, klikken sneller door en converteren beter. Dus tijd voor SEO optimalisatie en tijd voor het optimaliseren van de meta omschrijving.
En een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je website voor SEO (Search Engine Optimalisation) is het optimaliseren van je meta omschrijving. Deze meta description wordt meestal in de zoekresultaten van zoekmachines weergegeven. Hoe zien jullie meta omschrijvingen eruit? Het optimaliseren van de meta omschrijving zorgt vaak voor een hoger click through rate en uiteindelijk meer kwalitatieve bezoekers. Zeker de moeite waard om aan te pakken!
- Wat is een meta omschrijving?
- De lengte van een meta omschrijving
- Hoe optimaliseer je een meta omschrijving?
- Artikelen gerelateerd aan meta omschrijving
Wat is een meta omschrijving?
De meta omschrijving is de omschrijving van de inhoud van de pagina. Een ander woord voor meta omschrijving is meta description. Elke pagina dient een eigen, unieke omschrijving te hebben. De meta omschrijving is vaak zichtbaar bij de zoekresultaten pagina van een zoekmachine en een geoptimaliseerde meta omschrijving verhoogt het doorklikpercentage. Meta description is wat anders dan meta titel, ook wel title tag genoemd.
De lengte van een meta omschrijving
De meta description lengte verandert nog wel eens. Google probeert nog wel eens wat uit, maar vooralsnog lijken ongeveer 150-160 tekens (inclusief spaties) de limiet. Daarna wordt-ie afgebroken met puntjes. Op mobiel is de ruimte nog beperkter, daar worden maximaal 120 karakters getoond. Goed om deze meta omschrijving lengte te weten en rekening mee te houden.
Hoe optimaliseer je een meta description?
- Ondanks dat Google de zoek woorden die in de meta omschrijving niet (meer) gebruikt, is het wel handig om ze erin te vermelden
- Het is raadzaam om ruim onder de maximale tekens te blijven. Korte meta omschrijvingen worden beter gelezen
- Het is vaak voor het oog mooi om de meta omschrijving te structureren, met vinkjes of met andere tekens. Dit maakt hem beter leesbaar en hierdoor valt ie beter op.
- Het is raadzaam om in iedere meta omschrijving een USP te verwerken (Unique Selling Point)
- Zorg ervoor dat de meta omschrijving bestaat uit korte zinnetjes, zodat de meta omschrijving makkelijk gescand kan worden
- En het is zeer handig om in Google te kijken hoe andere sites hun meta omschrijving hebben opgesteld, hier kun je rekening mee houden en uniek zijn
Interessante artikelen gerelateerd aan meta omschrijving
- SEO anno 2021 voor meer organische bezoekers
- SEO marketing voor meer bezoekers
Jouw hulp bij het opstellen van de optimale meta omschrijving
Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.
Gerelateerde wiki items
alt tag
zoek woorden
organic search
zoekvolume
on page seo
title tag
Zoektermen
seo copywriting
seo online marketing
seo schrijven
seo optimaliseren
