• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Hoog in Google: succesvol en snel!

hoog in Google

hoog in google?

Aureur: Marco Bouman

Hoog in Google als element in online klanten werven
Wie wil dat niet? Liefst op positie 1! 

Kwalitatieve bezoekers door hoog in Google te staan

Je bent eigenaar van een mkb-bedrijf en je wilt meer klanten via internet werven? Dan is dit artikel voor jou bestemd.

Natuurlijk heb je naast meer kwalitatieve bezoekers ook een goede website nodig, die van bezoekers klanten maakt (conversie optimalisatie). Maar de focus van dit artikel ligt op het aantrekken van deze kwalitatieve bezoekers door hoger in Google te staan.

Vrienden worden met Google en zorgen dat je hoog, liefst op positie 1, komt! Daar gaan we het in dit artikel over hebben! 

Hoog in Google komen, de manier

Het aantrekken van bezoekers voor je website kan op vele manieren, maar uiteindelijk is nog steeds hoog in Google staan DE manier om kwalitatieve bezoekers naar jouw website te brengen. Goed gevonden worden door hoog in Google scoren en succesvol leads genereren en of online klanten werven, hoe bereik je dat?

hoog IN Google in 4 STAPPEN (seo)

1. Weten op welke zoekwoorden je hoog in Google kunt en wilt komen?
2. Deze woorden op de juiste manier terug laten komen op je website (on page seo).
3. Links (laten) realiseren naar de ‘trefwoordenpagina’s’.
4. Overige punten die je hoger in Google krijgen.

Deze 4 stappen (laten) uitvoeren, zal er gegarandeerd voor zorgen snel en succesvol hoog in Google vermeld te worden. Mocht de conversie van je website al acceptabel zijn, dan zal dit tot meer leads, aanvragen, prospects en klanten leiden!! 

1.hoog in google met de juiste trefwoorden

Hoog in Google seo

In principe is het niet zo moeilijk om hoog in Google te komen, maar het gaat natuurlijk wel om het resultaat. Een nummer 1-positie waarvan de gemiddelde sessieduur 10 seconden is, heeft geen waarde voor jouw bedrijf. Het gaat om het aantrekken van de kwalitatieve bezoekers, die op zoek zijn naar wat jij met je bedrijf aanbiedt.

De belangrijkste trefwoordvariabelen om gevonden te worden op Google (SEO)
Om hoog in Google te komen, is het kiezen van de juiste trefwoorden van belang. Dit gebeurt op basis van minimaal 4 variabelen:

 1. Klik met jouw bedrijf
 2. Zoekvolume
 3. SEO-concurrentie
 4. De haalbaarheid

De optimale mix tussen deze variabelen zorgt voor kwalitatieve trefwoorden waarop je graag gevonden wilt en kunt worden! Meer hierover in het artikel: Kwalitatieve bezoekers door conversiegerichte SEO-landingspagina’s.

Het belang van de juiste trefwoordenstrategie
Als deze fase niet juist wordt doorlopen, dan werkt dit door in alle andere stappen. Het vinden van de juiste trefwoorden, die vooral ook haalbaar zijn, is noodzaak. Bij haalbaarheid kijk ik bijvoorbeeld naar: de leeftijd van een domein, het aantal backlinks, het aantal links naar een betreffende pagina, de mate waarin de pagina is geoptimaliseerd, of deze is aangemeld bij belangrijke directories etc. etc. Allemaal van belang om hoog in Google te komen!

2. Optimaliseer je website / pagina’s op deze trefwoorden!

Google houdt van content, unieke content, waardevolle content. Als iemand zoekt op een trefwoord, dan zoekt Google ook op dat trefwoord binnen jouw website om vast te stellen of dat wat jij schrijft, past bij waarnaar de bezoeker op zoek is. Schrijven op trefwoorden is hierbij dus essentieel.

Strategieën voor on page optimalisatie
Het terug laten komen van de belangrijkste zoektermen op de website is dus een must. Dit kan op een aantal manieren. Je kunt huidige websitepagina’s aanpassen of je kunt geheel nieuwe pagina’s aanmaken. Het voordeel van deze laatste optie is dat je de URL zelf kunt bepalen. Bijvoorbeeld: www.domein.nl/trefwoord. Hierdoor komt het trefwoord in de URL, wat ook weer een belangrijk element is om hoog in Google te komen!

SEO-variabelen om hoog in Google te komen
De Google robots scannen jouw website op tal van variabelen. De metatags (titel, omschrijving, URL en trefwoorden), maar ook de H1-tag, de H2-tags, de zoekwoorddichtheid, title tag, meta omschrijving, het aantal linkjes met het trefwoord erin etc. Hoe beter je deze SEO-variabelen in je website hebt geïmplementeerd, hoe beter je positie in Google zal worden.

SEO-landingspagina’s
Een strategie die vaak wordt gekozen, is om aparte landingspagina’s te maken en deze compleet te optimaliseren voor het betreffende trefwoord. Het voordeel hiervan is dat je de URL, de description, de titel en alle andere variabelen kunt optimaliseren voor dit trefwoord. Lees ook mijn artikel over SEO landingspagina’s.

3. Krijg de juiste links naar je website / pagina’s! 

hoog scoren in Google

Met de juiste trefwoorden en de juiste on page optimalisatie ben je al een heel eind. Maar de kans is klein dat je alleen hiermee hoog in Google komt (tenzij de zoek woorden bijna geen concurrentie en / of weinig zoekvolume hebben, dan zou het kunnen).

Linkjes naar een specifieke URL
Als je een pagina hebt geoptimaliseerd of een aparte nieuwe landingspagina hebt gemaakt die voldoet aan de beschreven eisen, dan is het belangrijk (voor Google) om deze pagina ‘populair’ te maken. De enige manier waarop dit goed kan, is ervoor te zorgen dat er voldoende links naar de pagina verwijzen.

Wat voor links?
hoog in googleHierbij is het ook nog eens van belang dat je linkjes krijgt van populaire websites, met het liefst een hoge domain authority, en ook van pagina’s waar niet heel veel andere linkjes naar buiten toe op staan en het liefst (als het kan) met jouw trefwoord in de linktekst. Zo zijn er nog heel veel zaken waar je bij het verkrijgen van links (linkbuilding) rekening mee moet houden.

Met als uiteindelijk resultaat dat je pagina (URL) hoger komt in Google als er op jouw trefwoord wordt gezocht. Als alle stappen goed zijn verlopen, wil je natuurlijk de positie 1 bekleden! Want deze positie levert je gemiddeld 20% van het zoekvolume op! Een positie 2 levert je circa 10% op en daarna gaat het al snel naar beneden. Vanaf een positie 6 is de click through rate al bijna te verwaarlozen.

Het voordeel van nummer 1
Het absolute voordeel van een nummer 1-positie is het maximale aantal organische bezoekers. Daarnaast heeft een nummer 1-positie een bijkomende aantrekkingskracht. ‘Als het op nummer 1 staat, dan zal het wel goed zijn’ wordt er vaak gedacht. Je wordt eerder gezien als de specialist en bezoekers hebben al een positief gevoel voordat ze op je website komen.

Lees ook het artikel: Het geheim van effectief linkbuilden 2021.

4. Zet alle puntjes op de i

Los van het kiezen van de juiste trefwoorden, het optimaliseren van je website / pagina’s en het verkrijgen van linkjes zijn er nog veel andere zaken die bijdragen aan het beste resultaat.

Een aantal belangrijke puntjes op de i:

 • Kies een zuivere URL: het liefst een URL waar het trefwoord in zit.
 • Geef plaatjes op trefwoordenpagina’s de naam van het trefwoord.
 • Zorg dat er linkjes op deze pagina’s staan met het trefwoord erin.
 • Zorg ervoor dat je niet ‘overoptimaliseert’. Als een pagina te vol staat met trefwoorden, dan is de kans groot dat je helemaal niet meer verschijnt in Google.
 • Zorg ervoor dat de page title en description niet alleen het trefwoord bevatten, maar ook nog eens een prikkelende zuivere boodschap overbrengen.
 • Als er veel verbasteringen zijn van het trefwoord (dus woorden die bijna gelijk zijn of in een net andere volgorde staan), is het zinvol om hiermee rekening te houden met het linkbuilden en het optimaliseren van de pagina.

Zo zijn er nog veel meer zaken die onderdeel zijn van het grotere geheel en zorgen dat je hoog, liefst op nummer 1, in Google komt.

Hoe hoog staan jullie in google?

Hebben jullie al mooie trefwoordenposities? Of kunnen jullie wel wat meer organische bezoekers gebruiken? Als je hierbij wat hulp kunt gebruiken, bekijk dan mijn seo-optimalisatie traject.

 

Over Marco Bouman

hoog in google komen tips online

Ik, Marco Bouman, ben online groei consultant. Met veel enthousiasme begeleid ik mkb-bedrijven met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligent kader help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde wiki items

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook betere trefwoordposities en meer bezoekers?

ja, help mij met sEO Optimalisatie

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman