• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Lokale SEO anno 2021

lokale-seo

Lokale SEO

De meeste online marketing artikelen gaan over SEO (landelijke SEO) terwijl de meeste bedrijven een lokaal karakter hebben. Denk aan administratie kantoren, advocaten, huidspecialsten en overige dienstverlening. Juist deze bedrijven hebben behoefte aan lokale SEO. En daar gaat deze pagina over: lokale SEO anno 2021

Lokale SEO is dus eigenlijk niets anders dan SEO, alleen toegepast voor bedrijven die lokaal / regionaal beter gevonden willen worden!

Inhoudsopgave

- Wat is lokale SEO?
- 7 tips om de lokale SEO van je website te verbeteren
- Interessante artikelen over lokale SEO
- Jouw hulp bij het verhogen van je lokale vindbaarhied

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO optimalisatie is een thema in SEO (search engine optimalisation). Door verschillende werkzaamheden voor- en op een website te doen kan de Google-positie van een website in de lokale omgeving verbeteren en de lokale website beter vindbaar worden in zoekmachines. Dit is vooral belangrijk voor lokale / regionale bedrijven.

7 tips voor de lokale SEO van je website te verbeteren

Wanneer je lokaal beter gevonden wilt worden kun je dit het beste met lokale SEO verbeteren. Met andere woorden je website zo SEO inrichten dat deze in de nabije regio beter gevonden gaat worden!

1. Maak een goede Google bedrijvenpagina

Maak een Google mijn bedrijf pagina (voor zover je deze nog niet had) aan zodat je een extra vertoning kunt krijgen in de zoekresultaten. Vul alle contactgegevens en openingstijden in zodat jouw doelgroep je eenvoudig kan bereiken. 

2. Stimuleer reviews op de bedrijvenpagina

Bij lokale SEO is niet alleen de positie belangrijk, maar ook de reviews op de bedrijvenpagina. Goede reviews vormen de basis voor website bezoek (hogere click through rate). Vraag iedere klant om een review achter te laten. 

3. Zoek naar lokale SEO trefwoorden

Vaak zijn dit plaatsnamen. Wanneer je plaatsnaam combineert met inhoudelijke zoek woorden zijn deze uitermate geschikt om lokale landingspagina’s te maken of huidige pagina’s SEO te optimaliseren. Voorbeelden: administratiekantoor Utrecht, of echtscheiding advocaat Hilversum, of bouwbedrijf Amsterdam Noord etc.. Bij lokale dienstverlening wordt er vaak op trefwoorden met plaatsnamen gezocht. 

4. Implementatie plaatsnamen pagina’s

De gevonden zoek woord combinaties kunnen nu worden omgezet naar pagina’s in de website. Het is altijd wel handig om het zoekvolume even te checken (dit kan vrij eenvoudig met de zoekwoordplanner van Google). Op plaatsnamen met veel inwoners zit meer zoekvolume dan bijvoorbeeld op kleinere plaatsen. Het is goed om deze pagina’s te maken en ook intern te linken naar elkaar toe, zodat ze uit de website al power krijgen.

5. Plaats adresgegevens op je website

Deze tip is niet te missen. Bijna iedere website heeft adresgegevens op zijn website staan. Door adresgegevens in de footer te plaatsen staat het adres op iedere pagina. Hiermee zorg je ervoor dat iedere dienst gekoppeld kan worden aan een locatie. Zorgt ervoor dat deze plaatsnamen SEO content in ieder SEO facet wordt doorgevoerd:

- De title tag

- De content

- meta omschrijving

- De afbeeldingen

- Interne linkjes

- De url

- De kopjes / h-tags (hi, h2, h3)

- De omvang van de content

- Call to action buttons

6. Lokaal linkbuilden

Google ziet het verschil tussen landelijke backlinks en lokale backlinks. Het is verstandig om te zorgen dat je het linkbuilding ook zoveel mogelijk op lokaal niveau laat plaatsvinden. Dus mooie backlinks uit de directe omgeving voor optimale lokale SEO.

7. Zet bekende plaatsnamen op je website

Bijvoorbeeld in een plaatsnamen regel. Dit is een regel met de belangrijkste lokale plaatsnamen in de buurt. Het is handig om deze bijvoorbeeld boven de website footer te plaatsen, zodat deze regel op iedere pagina zichtbaar is. Zichtbaar voor publiek (ze zien de lokaliteit) en zichtbaar voor zoekmachines, koppelingen met plaatsnamen worden eenvoudig gelegd.

Interessante artikelen over lokale SEO 

- Het geheim van effectieve linkbuilding
- SEO anno 2021

Jouw hulp bij het verhogen van je lokale SEO 

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Online marketing wiki

Gerelaeerde wiki items

seo verbeteren
website header
gebruiksvriendelijkheid website
goede website
seo website
mooie websites
website footer
website hoger in google
website verbeteren
online klanten werven
leads genereren

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 975,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman