• Persoonlijk & betrokken
 • Creatieve B2C aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

SEO-Specialist Marco Bouman Inhuren

SEO-Specialist inhuren voor MKB

Auteur: Marco Bouman - Laatste bewerking: 21 juni 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


Sinds 1998, het jaar dat Google is opgericht, is SEO niet meer weg te denken uit de online marketingwereld.

Wereldwijd worden er 8,5 miljard zoekopdrachten per dag uitgevoerd! Dat zijn er 99.000 per seconde.

Niet voor niets willen bedrijven via Google of andere zoekmachines worden gevonden. Google/SEO is het marketingkanaal van het MKB.

Maar hoe kun je er als MKB-bedrijf voor zorgen dat je hoog in Google komt?

Dit hangt af van wel 200 verschillende factoren. Het inhuren van een SEO-specialist kan een handige zet zijn!

Wanneer je mij als SEO-specialist inhuurt, ben je verzekerd van 100% betrokkenheid en 15 jaar ervaring. Ik laat niet gemakkelijk los. Lees op deze pagina mijn aanpak.

In dit artikel gebruik ik het woord ‘website’ voor zowel webshops als websites.

Inhoudsopgave

Zo ziet het resultaat van een SEO-specialist eruit :-)

250% organische groei

Wat is SEO ( zoekmachine optimalisatie)?

SEO, of zoekmachine-optimalisatie, is het proces van het verbeteren van je website om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Dit trekt meer relevant verkeer naar je site, vergroot je online zichtbaarheid en versterkt je autoriteit.

Belangrijke SEO-aspecten:

1. Technische SEO
Technische SEO richt zich op de backend van je website, zoals laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en crawlbaarheid. Een technisch goed functionerende site zorgt ervoor dat zoekmachines je website gemakkelijk kunnen indexeren. Dit vormt de basis van SEO.

2. Content optimalisatie
Content is koning in SEO. Het gaat om het creëren van nuttige en waardevolle inhoud die aansluit bij de behoeften van je doelgroep.

3. Linkbuilding
Kwalitatieve linkbuilding blijft cruciaal. Het verkrijgen van backlinks van betrouwbare en relevante sites verhoogt je autoriteit en zichtbaarheid.

Nieuwe SEO-aspecten:

4. E-E-A-T
Google legt nadruk op E-E-A-T: Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness. Inhoud die deze elementen belichaamt, helpt je website betrouwbaarder te worden. E-E-A-T gaat over gebruikers helpen, content gemaakt door een expert op een website met autoriteit en betrouwbaarheid.

5. Helpful Content
De "helpful content" update benadrukt het belang van content die specifiek is gemaakt om gebruikers te helpen. Dit betekent dat je inhoud relevant en informatief moet zijn. Deze content staat haaks op de standaard SEO-content en is puur gemaakt voor gebruikers, niet voor zoekmachines.

Misvattingen over SEO

Als SEO-specialist kom ik vaak dezelfde misvattingen tegen over zoekmachineoptimalisatie.

Misvatting 1: SEO is een eenmalige taak

Veel ondernemers denken dat SEO een eenmalige taak is die je kunt afvinken. In werkelijkheid is SEO een doorlopend proces dat voortdurende aandacht en aanpassingen vereist.

Zoekmachines veranderen regelmatig hun algoritmen, dus je moet je content up-to-date houden en je site continu optimaliseren.

Misvatting 2: Meer zoekwoorden zorgen voor betere resultaten

Een andere veelvoorkomende misvatting is dat het toevoegen van zoveel mogelijk zoekwoorden automatisch leidt tot betere resultaten.

Dit kan echter leiden tot keyword stuffing, wat zoekmachines bestraffen. Richt je op het strategisch gebruik van relevante zoekwoorden en zorg voor kwalitatieve content die de intentie van de gebruiker beantwoordt.

Misvatting 3: Betaalde advertenties beïnvloeden organische zoekresultaten

Sommige ondernemers denken dat investeren in betaalde advertenties direct invloed heeft op de organische zoekresultaten.

Hoewel betaalde campagnes verkeer naar je website kunnen verhogen, hebben ze geen directe impact op de organische rangschikking. Organische SEO en betaalde advertenties zijn verschillende kanalen en vereisen elk hun eigen strategie.

Door deze mythen te ontkrachten, kun je effectievere SEO-strategieën ontwikkelen en betere resultaten behalen.

Wat doet een SEO-specialist?

Een SEO-specialist helpt jouw website hoger te scoren in de zoekresultaten door een aantal specifieke activiteiten.

Dit zijn ze in hoofdlijnen:

 1. Onderzoeken op welke zoekwoorden je hoog in Google kunt en wilt komen
 2. De zoekintentie achter zoekopdrachten vinden, het waarom achter een zoekopdracht (sinds 2019)
 3. ​Zoekwoorden op de juiste manier inbrengen in je website (on-page SEO)
 4. Pure en waardevolle helpful content maken gericht op je potentiële klant (People first-benadering)
 5. Zorgen voor een soepele gebruikservaring
 6. Zorgen dat de technische SEO van je website op orde is
 7. Zorgen dat je website (als geheel) betrouwbaar is
 8. Bouwen aan autoriteit, o.a. door kwalitatieve backlinks
 9. Van jouw website een E-E-A-T website maken
 10. Het volgen van SEO-trends voor een actuele aanpak

Een SEO-specialist voert deze activiteiten uit om je online zichtbaarheid te vergroten, je autoriteit te versterken en meer relevant verkeer naar je site te trekken.

Vragen?, neem vrijblijvend contact op met mij:

SEO specialist inhuren in 2024?

Welke SEO-oplossingen bied ik aan als SEO-specialist?

1. Zoekwoorden onderzoek

Dit is vaak de start van alle SEO-activiteiten. Op welke zoekwoorden is het slim om gevonden te worden? In een zoekwoordenonderzoek kijk ik naar zoekvolume, concurrentie, haalbaarheid en kwalitatieve klik, met als resultaat een nette rapportage.
Tarief: € 350,-

2. Technische SEO-audit

De technische staat van je website behoort inmiddels tot de basis (Google noemt dit de ‘core’). Wanneer hier aspecten niet goed zijn uitgevoerd, kan dit een negatieve invloed hebben op je organische vindbaarheid. Wij scannen handmatig je website op meer dan 100 technische SEO-punten.
Tarief: € 350,-

3. SEO / E-E-A-T-strategie

Google geeft de voorkeur aan kwalitatief hoogwaardige websites die een bevredigend zoekresultaat bieden. Het gaat hier om ervaring, expertise, autoriteit en vertrouwen. Ik maak een E-E-A-T-plan voor je website om hieraan te voldoen.
Tarief: € 300,-

4. Helpful content (voorheen SEO-content)

Dit is inhoud die echt waarde toevoegt aan gebruikers door nuttige informatie, antwoorden op vragen en oplossingen voor problemen te bieden. Ik schrijf volledige helpful content die hieraan voldoet en de beste content op een zoekwoord vindbaar maakt op het internet (zie ook mijn experiment).
Tarief: € 650,- per 2.000 woorden

5. Kwalitatief linkbuilden (periodiek)

Vroeger had je 20 linkjes voor € 50,-. Dit soort magere linkjes helpen je website onderuit. Linkbuilding lijkt iets minder belangrijk te worden, maar het is nog steeds belangrijk, mits het om echt kwalitatieve, relevante links gaat. Ik help je hiermee met mijn linkbuildingpakket.
Tarief: € 400,- per maand.

6. SEO monitoring

Maandelijks houd ik de SEO-resultaten bij en maak ik een kort rapport. Voor grotere SEO-projecten maak ik per kwartaal een uitgebreider rapport op basis van Google Analytics, Search Console en diverse SEO-tools. Centraal in deze rapporten staan mogelijke verbeterpunten. Naast deze rapporten organiseren we 2 SEO-marketingssessies per jaar.
Tarief: € 125,- per maand

Bovenstaande activiteiten vind je terug in mijn ‘Hoog in Google-traject’ waar ik uitgebreid uitleg wat ik doe en wat je kan verwachten! Dit traject kost tot 1 september vanaf € 1.450,- (i.p.v. € 1.750,-).

hoog in Google traject

Waarom een SEO-specialist inhuren? (voordelen)

Hier zijn vijf redenen waarom dit te doen:

+ Expertise:
Je hebt diepgaande kennis en ervaring van zoekalgoritmes en trends nodig om je website hoog in zoekresultaten (SERP) te krijgen.

Zo heb ik een eigen receptuur ontwikkeld voor:

+ Tijdsefficiëntie:
Ik optimaliseer je website efficiënt, zodat jij je kunt concentreren op andere aspecten van je bedrijf.

+ Resultaatgericht:
Door mijn ervaring weet ik welke strategieën werken en lever ik meetbare resultaten op.

+ Schrijfvaardigheden:
Met meer dan 15 jaar schrijfervaring kan ik echte, helpful content creëren.

+ Groot netwerk van specialisten:
Ik werk al meer dan 12 jaar samen met een uitgebreid netwerk van SEO-specialisten.

Het inhuren van een SEO-specialist biedt dus niet alleen expertise en efficiëntie, maar ook concrete resultaten die je MKB-bedrijf helpen groeien en concurrentievoordeel bieden in de digitale wereld.

Helpful content door Marco Bouman


Vrijblijvende inhoudelijke kennismaking

Hoger in Google komen? Laat je gegevens achter en ik neem vrijblijvend contact met je op. Ik denk met je mee over de mogelijkheden voor jouw website. Geen verplichtingen.


hoe ziet Google er anno 2024 uit?

Als SEO-specialist houd ik nauwlettend de Google updates in de gaten. De laatste jaren heeft Google aanzienlijke updates uitgerold.

Waar het vroeger draaide om linkbuilding, techniek en content, ligt nu steeds meer de nadruk op kwaliteit: Google beloont de beste inhoudelijke content.

Hier een overzicht van de belangrijkste updates van de laatste jaren:


Google Core update 01-03-2024:
Deze update heeft als doel de algoritmen te verfijnen om relevantie en kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren.


Google Core update 02-11-2023:
Deze update richtte zich op het versterken van de kernalgoritmen van Google om gebruikers betere en relevantere zoekresultaten te bieden.


Google Spam update 4-10-2023:
Deze update is gericht op het bestrijden van spammy praktijken en het verbeteren van de kwaliteit van zoekresultaten door het verminderen van spamcontent.


Google Helpful content update 14-09-2023:
Deze update is bedoeld om websites te belonen die waardevolle en nuttige inhoud bieden aan gebruikers, waardoor ze hoger worden gerangschikt in de zoekresultaten.


Binnenkort wordt een nieuwe update verwacht over AI Overview (najaar 2024).
Google AI Overview is een nieuwe feature in Google Search die een samenvatting van zoekresultaten bovenaan in de SERP toont, gegenereerd door Gemini. Het biedt snel informatie over een zoekopdracht door verschillende bronnen te combineren in een overzicht.


In mijn werk als SEO-expert houd ik rekening met deze nieuwe ontwikkelingen.

Let op: Een gloed nieuwe rankingfactor

Goed om te weten dat er sinds 2023-2024 een gloednieuwe rankingfactor is toegevoegd. Het gaat hier om helpful content.

Deze update waardeert hoogwaardige inhoud die een positieve gebruikerservaring biedt en bestraft tegelijkertijd content die niet aan de verwachtingen van bezoekers voldoet! Zo simpel is het.

Maar ja, wat is dan precies helpful content? In de richtlijnen van Google lees je wat ze hieronder verstaan.

Het mag duidelijk zijn dat helpful content absoluut anders is dan de standaard SEO-content die we allemaal zo goed kennen.

Wanneer je een SEO-specialist inhuurt, doe je er verstandig aan om met iemand te gaan werken die ervaring heeft met het maken van helpful content.


Hoe resultaten van het werk van een SEO-specialist eruit kunnen zien:

SEO-specialist inhuren in 2024

Casestudy: 250% organische groei door helpful content!

De eerste 5 maanden van 2024 heb ik een experiment uitgevoerd op mijn eigen website. Ik heb volledig ingezet op kwaliteit door alleen de content aan te passen, zonder wijzigingen in de techniek van mijn website of het plaatsen van nieuwe backlinks.

Ik heb mijn hele website 'helpful' gemaakt. Elk artikel heb ik herschreven of zelfs volledig opnieuw opgebouwd. Dit resulteerde in meer dan 10 nieuwe top 1 posities en een organische groei van 250%. Bekijk deze casestudy voor meer informatie.


wat mijn klanten zeggenEen echte aanrader

Super blij met de diensten van SEO specialist Marco Bouman. Onze samenwerking loopt ondertussen al meer dan 4 jaar! En sindsdien is de website van mijn Bedrijf The Numbers People niet meer uit Google weg te denken.

Kortom een duurzame samenwerking met Marco Bouman is een echte aanrader!!

Bas - The Numbers People


5 sterren review
Het werkt echt!

Onze vorige website werd gesupport door een SEO partij en leverde weinig conversie op en daarom hebben wij contact opgenomen met SEO consultant Marco Bouman. Hij had een helder verhaal en zijn referenties bevestigde de kwaliteit van het geleverde werk en de toegenomen conversie resultaten bij klanten.

Daarom hebben wij hem de opdracht gegeven voor ons aan de slag te gaan. De nieuwe website is opgeleverd en de afgelopen 5 maanden hebben we diverse nieuwe leads en klanten mogen ontvangen via de website. Dus het werkt echt !

Daarom is Marco nu bezig met een andere website van ons bedrijf om daarvoor hetzelfde resultaat te genereren. Marco is enthousiast en weet wat belangrijk is om resultaten te scoren in website conversies. Ik kan zijn bedrijf van harte aanbevelen.’

Richard - Daemen Networking ICT Solutions


5 sterren review
Met enthousiasme naar een perfect resultaat

Onze website admiprofs.nl is door het team van Marco, zoals door hen ook beloofd, omgetoverd in een SEO marketingmachine. Met zijn enthousiasme wist hij dat gevoel op ons over te brengen om gezamenlijk te komen tot een perfect eindresultaat.

We zijn nu goed vindbaar zijn in Google en onze website maakt van van bezoekers klanten.

Wij bevelen Marco en z’n team met veel plezier aan bij mede-ondernemers die serieus willen gaan groeien via internet!

Paul - Administratiekantoor Admiprofs


5 sterren review
Ik raad iedereen Marco en zijn team aan!

Ik heb erg blij dat ik ben samen gaan werken met Marco Bouman. Ik ben begonnen met het marketingstraject en daarna heb ik mijn teksten laten aanpassen en ze hebben het hele SEO verhaal voor mij opgepakt.

Ik krijg nu veel nieuwe klanten binnen en dat zijn ook serieuze klanten.

Daarnaast merk ik dat klanten mijn site veel professioneler vinden en kiezen hierdoor ook sneller voor mijn bedrijf. Hiervoor kreeg ik zelden nieuwe klanten binnen via internet en ben erg blij dat nu wel zo is. Ik zou het zeker iedereen Marco en zijn team aanraden!. Mvg,

Carinda - Elim Instituut


welke SEO-tools gebruik ik als SEO-specialst?

Als SEO-specialist gebruik ik diverse tools om data te verzamelen en te analyseren voor effectieve campagnes. Hier zijn enkele essentiële tools die ik regelmatig gebruik:

 • Google Analytics: Voor gedetailleerde inzichten in websitebezoekers, hun gedrag en conversies.
 • Google Search Console: Geeft inzicht in zoekprestaties, problemen en optimalisatiemogelijkheden.
 • Google Trends: Biedt actuele zoekinteressegegevens wereldwijd en op lokaal niveau.
 • Google Keywordplanner: Helpt bij het vinden van relevante zoekwoorden voor SEO-strategieën.
 • Ubersuggest: Geeft inzicht in zoekvolume en zoekwoordideeën voor SEO-campagnes.
 • Ahrefs: Biedt uitgebreide analyses van SEO-prestaties en backlinkprofielen.
 • MOZ: Alles-in-één SEO-software voor zoekwoordonderzoek, pagina-analyse en meer.
 • SEMrush: Specialiseert zich in zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en SEO-strategieën.
 • SEranking: Controleert zoekmachineposities, backlinks en biedt inzicht in concurrentie.
 • Screaming Frog: Analyseert technische SEO-aspecten zoals URL's, titels en links.

Marco in 7 dagbladen over het gevaar van standaard SEO-content

Marco Bouman - SEO-Specialist in 7 dagbladen
In: AD, Stentor, Tubantia, Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC (04-05-2024)

Het DNA van SEO specialist Marco Bouman


 

Analytisch denk vermogen   -   Creativiteit   -    Oog voor detail
 
Innovatief    -    Flexibel     -     Communicatief     
 
Data driven     -     Hoog sensitief     -     Onderzoeksvaardigheden
 
Inleven in zoekintenties     -     Schrijfvaardigheden
 
Zicht op gebruikservaring     -     Winners mentaliteit     
 

Snel verbanden zien
 


 

Gerelateerde SEO artikelen:

Over SEO-specialist Marco Bouman

SEO -specialist Marco Bouman
Hallo, ik ben Marco. Als SEO-specialist transformeer ik MKB-webshops/sites tot online Google magneet, met als resultaat: meer bezoekers, betere trefwoorden posities en een hogere autoriteit.

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites dit SEO kanaal niet ten volste benutten in hun online marketingstrategie. Mijn werkgebied: Nederland & België

Waarom voor Marco kiezen?

 • Mijn website staat op nr.1 in Google met het zoekwoord 'hoog in Google'
 • Op 04-05-2024 had ik een mooie column in 7 dagbladen over SEO-content (AD, Stentor, Tubantia, Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en PZC)
 • In een experiment behaalde ik in 5 maanden tijd ruim 250% organische groei!
 • Ik heb al meer dan 400 MKB-bedrijven succesvol begeleid met online groeien
 • Ik ben vaste expertblogger o.a. bij frankwatching.com en deondernemer.nl
 • Vrijblijvende inhoudelijke intake: ik kijk vooraf inhoudelijk naar jouw website
 • Ik heb 15 jaar ervaring op het gebied van SEO

Mijn SEO-tarieven:

 • Zoekwoord onderzoek - € 350,-
 • Technische SEO- audit - € 350,-
 • EEAT / SEO-strategie - € 300,-
 • Helpful content bundel (2.000 woorden) - € 650,-
 • Kwalitatief linkbuilden p/maand - € 400,-
 • SEO-monitoring, vanaf - € 125,- per maand
 • SEO-consultancy uurtarief: € 95,-
 • All-in Hoog in Google traject, vanaf -  € 1.450,-

Ik schrijf o.a. voor:

 • Frankwatching.com
 • Deondernemer.nl
 • Onlinemarketing.nl
 • Marketingfacts.nl
 • Emerce.nl

veel gestelde vragen

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie van mijn SEO-inspanningen?
Deze vraag wordt vaak gesteld. SEO is in principe een langetermijnstrategie. Voor snelle resultaten kun je beter adverteren via Google Ads. De tijd om resultaten te zien hangt af van veel factoren zoals de leeftijd van je domein, de concurrentie op zoekwoorden en het maandelijkse zoekvolume.
Welke SEO-activiteiten kunnen we zelf uitvoeren?
Wat jullie zelf kunnen doen hangt vooral af van jullie ervaring. Vaak zijn het maken van helpful content, het uitvoeren van uitgebreid zoekwoordonderzoek, kwalitatieve linkbuilding en technische SEO-scans specialistische taken. Technische aspecten moeten meestal door de webbouwer worden uitgevoerd, en jullie kunnen de content implementeren. Als jullie zelf activiteiten willen uitvoeren, kan ik een op maat gemaakt traject voorstellen dat daar rekening mee houdt.
Hoeveel kost een kwalitatieve backlink?
Linkbuilding is voor veel ondernemers nogal vaag. Vaak wordt gevraagd wat een link kost. Mijn antwoord is meestal: hoe duurder, hoe beter. Het plaatsen van een link op een bedrijvengids of startpagina is meestal goedkoop, maar heeft ook minder impact. Voor hoogwaardige links gaan we actief op zoek en schrijven we echt goede content. Zo'n link kan variëren vanaf ongeveer € 25,- tot soms wel € 750,- of meer.
Wat is het geheim van echte helpful content?
Het geheim van helpful content zit in het perspectief. Het moet antwoorden geven op vragen, zorgen en dilemma's van je online bezoekers en potentiële klanten. Het gaat niet alleen om feiten, maar om echte, menselijke ervaringen. Bij het maken van helpful content betrek ik altijd iemand van de klantenservice of verkoop binnendienst voor extra inzichten.
Wat is het voordeel van SEO ten opzichte van SEA?
Adverteren in Google levert snel resultaat op, maar het kost ook geld. Het grote voordeel van SEO is dat het op de middellange en lange termijn altijd voordeliger is dan betalen per klik. Bovendien vertrouwen bezoekers organische zoekresultaten over het algemeen meer, wat resulteert in een hoger klikpercentage (CTR).
Hoe rapporteer je de voortgang en resultaten van je SEO-werkzaamheden?
Mijn manier van rapporteren hangt af van de omvang van de SEO-activiteiten die nodig zijn. Meestal rapporteer ik maandelijks over veranderingen in zoekwoorden en per kwartaal bied ik een gedetailleerder rapport. Hierin geef ik ook advies om de organische resultaten te verbeteren.
WAAR IK HET VOOR DOE


"we zijn trots op het resultaat"
"een aanrader"
"inspirerend, verdiepend en bovenal concreet"
"deze aanpak werkt!"
"bedankt voor je topbijdrage"
"het is ontzettend leuk om met Marco te werken"
"Marco en je team bedankt!"

Lees alle reviews


 

SEO optimalisatie traject

Vrijblijvende inhoudelijke intake

Na ontvangst van dit ingevulde formulier neem ik per omgaande contact met je op voor een inhoudelijke afstemming (kosteloos). 

Vul onderstaande velden in en ik reageer snel, vaak binnen 1 werkdag :-)

Of, bel: 030-2272323 - mail: marco [at] marcobouman.com - app: 06-29.44.63.72 - LinkedIn

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
Hoog in Google
Traject: € 1.450
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin
Contactformulier

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman