• Persoonlijk & betrokken
 • Creatieve B2C aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

Linkbuilding Uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden aan Marco Bouman in 2024

Auteur: Marco Bouman - Laatste bewerking: 30 juni 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


SEO is sinds de start van Google (1998) niet meer weg te denken uit de online marketing wereld.

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 2 miljard websites die allemaal graag goed gevonden willen worden in Google / zoekmachines.

De meeste MKB bedrijven hebben Google als belangrijk marketingkanaal binnen hun business model.

En een zeer belangrijk onderdeel van SEO is linkbuilding. Met externe linkverwijzen naar je website geef je een signaal van populariteit van je website.

Google geeft in meerdere updates duidelijk gemaakt dat zij kwalitatieve links belangrijk vinden en er daarnaast alles aan doen om lage kwaliteit linkjes (ook spam) te vermijden.

In dit artikel is dan de vraag… kun je zelf linbuilden of is het toch handiger om dit uit te besteden?

In dit artikel gebruik ik het woord ‘website’ voor zowel webshops als websites.

Inhoudsopgave

Op zoek naar een praktische aanpak?
Bekijk dan mijn op maat linkbuilding pakket

Wat is linkbuilding?

Eerst even een definitie:

“Linkbuilding is een onderdeel binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) die gericht is op het verwerven van externe hyperlinks van andere websites naar de eigen website. Het hoofddoel van linkbuilding is opbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid voor de eigen website.”

Iedereen is in meer of mindere mate bekend met de term linkbuilding. Een belangrijkere vraag is: wat is kwalitatief linkbuilding? Want daar draait het echt om anno 2024.

Wat is kwalitatieve linkbuilding?

In de Google Core Update van december 2022 zijn belangrijke richtlijnen door Google gegeven over linkkwaliteit.

Google benadrukt dat hoogwaardige links natuurlijke, relevante en contextueel passende backlinks moeten zijn.

Hieronder belangrijke richtlijnen uit deze Google Core update van 2022:

 • Aantal uitgaande links op een pagina
 • De domeinautoriteit (DA)
 • De pagina-autoriteit (PA)
 • De domeinbeoordeling (DR)
 • De trustflow (TF)
 • De citatiewaarde (CF)
 • Het backlinkprofiel van verwijzende domeinen
 • Het aantal links naar een domein
 • Het aantal organische posities van een website
 • Het organische verkeer op een website
 • De relevantie van een domein

Deze richtlijnen helpen bij het creëren van een kwalitatief backlinkprofiel dat de zoekresultatenpositie kan verbeteren.

Linkbuilding uitbesteden aan Marco Bouman

Vrijblijvende inhoudelijke kennismaking

Hoger in Google komen? Laat je gegevens achter en ik neem vrijblijvend contact met je op. Ik denk met je mee over de mogelijkheden voor jouw website. Geen verplichtingen.

Afwegingen om linkbuilding uit te besteden

Wat is nu wijsheid? Iemand binnen je bedrijf deze activiteiten laten oppakken of het uitbesteden aan een specialist? Hier enkele overwegingen:

Linkbuilding uitbesteden

 • Expertise: Externe specialisten hebben diepgaande kennis en ervaring en vaak een groot netwerk, wat de kwaliteit en effectiviteit van de linkbuilding verhoogt.
 • Tijdsbesparing: Je bespaart tijd die je kunt besteden aan andere belangrijke bedrijfsactiviteiten en kerncompetenties.
 • Up-to-date blijven: Linkbuilding specialisten blijven op de hoogte van de nieuwste SEO-trends en Google-updates, wat je concurrentiepositie verbetert.
 • Netwerkvoordelen: Specialisten hebben vaak bestaande relaties met hoogwaardige websites, wat de kans op waardevolle backlinks vergroot.
 • Consistente resultaten: Een professionele specialist kan een gestage stroom van kwalitatieve backlinks leveren, wat belangrijk is voor duurzame SEO-resultaten.

Zelf linkbuilding doen

 • Kostenbesparing: Je bespaart op de kosten van externe diensten, wat gunstig kan zijn voor kleinere marketingbudgetten. Echter vergeet niet dat je dan investeren moet in opleiding en kennis.
 • Controle: Je hebt volledige controle over de linkbuildingstrategie en de keuze van websites waar je links plaatst.
 • Interne kennisopbouw: Je team ontwikkelt waardevolle SEO-vaardigheden die op lange termijn nuttig kunnen zijn.
 • Directe betrokkenheid: Je bent direct betrokken bij het proces, waardoor je sneller kunt inspelen op veranderingen en trends.
 • Flexibiliteit: Je kunt snel aanpassingen doen in je strategie zonder afhankelijk te zijn van externe partijen.

linkbuilden uitbesteden

Welke linkbuild activiteiten kun je uitbesteden?

Het is goed om eerst te weten wat er allemaal bij linkbuilding komt kijken. Vervolgens kun je besluiten welke activiteiten je wellicht toch zelf op wil pakken.

Hier een overzicht van de belangrijkste activiteiten:

+ Linkbuilding strategie bepalen:
Doelen vaststellen en strategie bepalen, inclusief de verdeling van links op domeinniveau en paginaniveau, om effectieve resultaten te bereiken.

+ Scouten relevante domeinen:
Identificeren van krachtige en relevante domeinen, zowel binnen ons netwerk als via outreach, voor linkplaatsing.

+ Content ceatie:
Kwalitatieve content ontwikkelen voor externe publicatie, gericht op de bezoeker en niet op zoekmachines, met minimaal 500 woorden.

+ Plaatsing:
Links plaatsen, variërend van pure links tot uitgebreide blogartikelen, op de geselecteerde domeinen.

+ Contacten onderhouden:
Beheer van linkverzoeken en relaties met webmasters, nauwgezet bijhouden van plaatsingen en verzoeken in spreadsheets.

+ Rapportage:
Maandelijkse rapportages van trefwoordpositie-mutaties en voortgang sturen naar de klant voor inzicht in de resultaten.

+ Monitoring:
Continu bijhouden en analyseren van de backlinkprofielen en zoekwoordposities om de strategie waar nodig aan te passen.

Deze categorieën bieden een uitgebreide en gestructureerde aanpak voor effectieve en duurzame linkbuilding.

Zo zie je ook dat het lastig is om een paar van deze activiteiten zelf te doen.

Zelf content schrijven?

Wat ik nog wel tegen kom bij klanten is dat ze het liefst zelf de content schrijven, waardoor ik meer tijd heb om me te concenteren op het vinden van passende links.

En wat ik ook wel zie is dat mijn opdrachtgevers bepaalde links zelf realiseren. Bijvoorbeeld de links van samenwerkpartners of leveranciers.


Heb je vragen of hulp nodig? marco [@] marcobouman.com / 030-2272323 / contactformulier


Tijd besparen door linkbuilding uit te besteden

Linkbuilding is een vak apart. Je moet van vele markten thuis zijn, het juiste netwerk hebben, handig zijn met diverse tools, content kunnen maken en rapporteren.

Linkbuilding specialisten doen dit al 10 jaar of langer en daardoor werken ze veel efficiënter dan ondernemers die dit helemaal zelf willen doen.

Wanneer je geen netwerk hebt, wordt het echt heel veel zoekwerk naar de juiste linkjes, terwijl een expert dit al jarenlang doet en dus toegang heeft tot linkbuild netwerken.

Daarnaast draait linkbuilding anno 2024 om kwaliteit. Een specialist weet wat kwaliteit is en wat niet.

Ondernemers die dit zelf proberen te doen hebben deze expertise niet, en ook niet de juiste tools om dit inzicht snel te krijgen.

Als je die tools wilt gebruiken, ben je al snel €250 tot €500 kwijt per maand. Dan heb je nog niet eens de ervaring om deze tools snel in te zetten.

Kortom, linkbuilding zelf doen is mogelijk, maar meestal niet efficiënt. Je bent misschien 40 uur per maand bezig, terwijl een specialist dit in 8 uur kan doen.

Als je je linkbuild activiteiten uitbesteedt, bespaar je echt heel veel tijd en weet je zeker dat het kwalitatief is.
 

"Expertise, Tijdsbesparing, Up-to-date blijven,
Netwerkvoordelen en Consistente resultaten
zijn de voordelen van linkbuilding uitbesteden"

 

Waarom Linkbuilding Uitbesteden aan SEO Specialist Marco?

Marco Bouman is sinds 2007 actief in online marketing, met een speciale focus op linkbuilding. Hij heeft alle ontwikkelingen met Google op de voet gevolgd.

Waar het vroeger ging om zoveel mogelijk linkjes, draait het nu echt om kwaliteit. Autoritaire domeinen, relevante linkjes, een natuurlijke spreiding en het liefst linkjes op domeinen waar veel bezoekers zijn.

Marco heeft veel ervaring en expertise opgebouwd in deze veranderende wereld. Hij beschikt over een groot netwerk en heeft een neusje voor kwaliteit en hij gebruikt een diversiteit aan linkbuilding bronnen, welke dit zijn? Bekijk het artikel 15 linkbuilding tips!

Wanneer je je linkbuilding aan Marco uitbesteedt, krijg je al deze voordelen. Je profiteert van zijn jarenlange ervaring, zijn uitgebreide netwerk en zijn expertise in het herkennen van kwalitatieve linkjes.

Zo weet je zeker dat je linkbuilding effectief en efficiënt wordt uitgevoerd, zonder dat je zelf alle tijd en moeite erin hoeft te steken. Bespaar tijd en verzeker jezelf van kwaliteit door je linkbuilding uit te besteden aan SEO specialist Marco Bouman.

Marco in 7 dagbladen over het gevaar van 'standaard SEO-content'

Ook helpful content

Daarnaast kijkt Marco vaak naar een breder perspectief. Want linkbuilding op een domein waar de content van lage kwaliteit is, heeft niet veel zin.

Sinds de laatste Google updates (2023 / 2024) wordt de kwaliteit van content steeds belangrijk. Google waardeert websites met helpful content beter!

Wat kost linkbuilding?

De kosten van linkbuilding hangen af van een aantal factoren:

+ Concurrentie
Wanneer je website zich bevind in een concurrerend marktsegment dan het verkrijgen van goede links relatief meer tijd kosten

+ Doelstellingen
Daarnaast is de inzet van linkbuilding natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van wat jullie hiermee willen bereiken en op welke termijn.

+ De kracht van links
Een metriek dat gebruikt word om de kracht van een linkje te meten is de DA (Domain authority). Hoe hoger dit kengetal is hoe meer inspanningen en energie nodig zijn om dergelijke links te verkrijgen.

+ Kwaliteit van links
Een hele relevante link valt vaak moeilijker te verkrijgen dan een meer standaard link. Dit geldt ook voor linkjes met een hogere DA (bijvoorbeeld een DA van 40 of meer.

Mijn op maat linkbuildingpakket kost vanaf € 400,- per maand en de minimale periode bedraagt 3 maanden.

Linbuilding uitbesteden?
Bekijk dan hoe ik je kan helpen met mijn linkbuilding pakket

Het resultaat van linkbuilding uitbesteden!

 • Het op den duur stijgen van de domeinautoriteit van de website (waardoor de site sneller hoger in de zoekresultaten verschijnt).
 • Een toenemende betrouwbaarheid: je bedrijfsnaam en andere kenmerken worden steeds bekender op internet.
 • Een voortdurende toename van het aantal organische bezoekers doordat je hoger in Google komt.
 • Door links te verkrijgen van populaire en relevante websites, wordt je merk bekender bij een breder publiek. Dit kan ook leiden tot meer merkgerelateerde zoekopdrachten.
 • ​Naast het verbeteren van zoekmachine rankings, kunnen kwalitatieve backlinks ook direct verkeer naar je website leiden wanneer gebruikers op die links klikken.

Linkbuilder Marco in de media
Marco in de Media: in 7 dagbladen over het gevaar van 'Standaard SEO content'

Wat mijn klanten zeggen:

5 sterren review

Met enthousiasme naar een perfect resultaat


Onze website admiprofs.nl is door het team van Marco, zoals door hen ook beloofd, omgetoverd in een marketingmachine. Met zijn enthousiasme wist hij dat gevoel op ons over te brengen om gezamenlijk te komen tot een perfect eindresultaat.

We zijn nu goed vindbaar zijn in Google en onze website maakt van van bezoekers klanten.

Wij bevelen Marco en z’n team met veel plezier aan bij mede-ondernemers die serieus willen gaan groeien via internet!

Paul - Administratiekantoor Admiprofs


Ik raad iedereen Marco en zijn team aan!

Ik heb erg blij dat ik ben samen gaan werken met Marco Bouman. Ik ben begonnen met het marketingstraject en daarna heb ik mijn teksten laten aanpassen en ze hebben het hele SEO verhaal voor mij opgepakt.

Ik krijg nu veel nieuwe klanten binnen en dat zijn ook serieuze klanten.

Daarnaast merk ik dat klanten mijn site veel professioneler vinden en kiezen hierdoor ook sneller voor mijn bedrijf. Hiervoor kreeg ik zelden nieuwe klanten binnen via internet en ben erg blij dat nu wel zo is. Ik zou het zeker iedereen Marco en zijn team aanraden!. Mvg,

Carinda - Elim Instituut


Het DNA van linkbuilder Marco Bouman
 

Analytisch vermogen     -     Creativiteit     -     Communicatieve vaardigheden
 
Onderzoekvaardigheden     -     SEO-kennis     -     Netwerken
 
Negotiatievaardigheden     -     Strategisch inzicht     -    Doorzettingsvermogen
 
Flexibiliteit     -    robleemoplossend vermogen     -     Hoog sensitief
 
Kritisch denken     -     Resultaatgerichtheid
 

Gerelateerde artikelen

Over Marco Bouman

Linkbuilder MarcoHallo, ik ben Marco. Als SEO&linkbuilding-specialist transformeer ik MKB-webshops/sites tot online Google magneet, met als resultaat: meer bezoekers, betere trefwoorden posities en een hogere autoriteit.

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites dit SEO kanaal niet ten volste benutten in hun online marketingstrategie. Mijn werkgebied: Nederland & België

 

Veel gestelde vragen

Welke garanties kun je geven wat betreft linkbuilding?
Wanneer je linkbuilding aan mij uitbesteedt, garandeer ik mijn volledige inzet en betrokkenheid. Harde garanties over posities of toename in bezoekersaantallen kan ik niet geven, maar op basis van mijn ervaring kan ik wel vrij concrete inschattingen maken. Doordat ik maandelijks rapporteer, zitten we er bovenop en als bijsturen nodig is, dan pak ik dat aan.
Welke tools heb je nodig voor linkbuilding?
Linkbuilders gebruiken verschillende tools om een effectief backlinkprofiel op te bouwen. Ahrefs biedt diepgaande analyses van backlinkprofielen, inclusief domeinautoriteit en ankerteksten, en helpt bij het identificeren van kansen en concurrentieanalyse. Google Search Console geeft gratis inzicht in hoe Google jouw backlinks ziet, inclusief bronnen en linktypen. Samen geven deze tools een compleet beeld van het backlinkprofiel, essentieel voor succesvolle linkbuilding.
Hoe lang duurt het voordat de resultaten van linkbuilding zichtbaar zijn?
In de regel is SEO een midden- tot lange termijn strategie. Als je snel resultaten wilt, kun je beter adverteren in Google. De termijn voor succes hangt af van veel factoren, zoals de leeftijd van het domein, de mate van concurrentie op gewenste zoekwoorden, het zoekvolume van die zoekwoorden, en nog enkele andere factoren. Maar doorgaans zie je binnen drie maanden resultaten.
Wie maakt de benodigde content voor linkbuilding?
Meestal is het zo dat ik zelf de content schrijf voor content-link plaatsingen. Meestal heb ik ook al helpful content geschreven, zodat ik al aardig bekend ben met jullie website. Maar als jullie liever zelf de content schrijven kan dat ook. De tijd die ik daarmee win kan ik besteden aan het vinden en plaatsen van links. Het is dan wel belangrijk dat jullie content voldoet aan een aantal richtlijnen.
Kijk je ook naar de backlinkprofielen van concurrerende websites?
Het in kaart brengen van linkbuild profielen van jullie concurrentie is meestal een vast onderdeel in de onderzoeksfase. Met specifieke linkbuilding tools kunnen we vrij eenvoudig het backlinkprofiel van concurrenten in kaart brengen. Het is vaak wel een tijdrovende klus om dan vervolgens dit back profiel te analyseren.
Welke resultaten kan ik verwachten van linkbuilding uitbesteden?
In de regel is SEO & linkbuilding een midden- tot lange termijn strategie. Als je snel resultaten wilt, kun je beter adverteren in Google. De termijn voor succes hangt af van veel factoren, zoals de leeftijd van het domein, de mate van concurrentie op gewenste zoekwoorden, het zoekvolume van die zoekwoorden, en nog enkele andere factoren. Maar doorgaans zie je binnen drie maanden resultaten.
WAT MIJN KLANTEN ZEGGEN


"ontzettend blij met de stappen die we maken!"
"stop met zoeken"
"ik raad iedereen Marco en zijn team aan"
"ik ben erg tevreden over onze samenwerking"
"professioneel en vakkundig"
"we zijn erg blij met het eindresultaat"
"bijzonder inspirerend en nuttig"

Lees alle reviews


 

Ja, ik ontvang graag een offerte voor het Linkbuilding Pakket

Na ontvangst van dit ingevulde formulier neem ik per omgaande contact met je op, dit is geheel vrijblijvend. 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij MKB-bedrijven (3-50fte).

Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
KvK: 30218791

Vul onderstaande velden in en ik reageer snel, vaak binnen 1 werkdag :-)

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
Hoog in Google
Traject: € 1.450
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin
Contactformulier

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman