• Persoonlijk & betrokken
 • Creatieve B2C aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

SEO Uitbesteden aan een Ervaring SEO Specialist

SEO uitbesteden aan Marco Bouman in 2024

Auteur: Marco Bouman - Laatste bewerking: 21 juni 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


Het grootste online marketingkanaal is Google, bij uitstek. Per seconde vinden er wereldwijd 99.000 zoekopdrachten plaats.

Veel MKB-webwinkels en websites halen vaak wel zo’n 40% van hun omzet via online zoekverkeer.

Je kunt adverteren (SEA) en betalen per klik, maar op de midden- en lange termijn is SEO (organisch verkeer) stukken voordeliger en vaak ook nog kwalitatiever.

Je kunt SEO zelf proberen te doen of uitbesteden aan een SEO-specialist.

Daarover gaat dit artikel: SEO uitbesteden!

In dit artikel gebruik ik het woord ‘website’ voor zowel webshops als websites.

Inhoudsopgave

Afwegingen om SEO uit te besteden

Je wilt aan de slag met SEO, of jouw bedrijf nu beginnend is met SEO of al gevorderd, inzetten op SEO is vaak een kostenefficiënte strategie.

Wat is dan handig? Eigen medewerkers opleiden tot SEO-specialist of het SEO-werk uitbesteden aan een ervaren SEO-specialist… of misschien wel beide?

Hier een paar overwegingen die kunnen helpen om een keuze te maken:

Waarom SEO uitbesteden?
 

1. Snelheid van resultaten:
Een SEO-specialist kan vaak sneller resultaat boeken dankzij ervaring en middelen.

2. Diepgaande kennis van tools:
Externe specialisten hebben vaak toegang tot en kennis van geavanceerde SEO-tools.

3. Ervaring en inzicht:
Professionals hebben jarenlange ervaring en inzicht in verschillende markten en strategieën.

4. Bijblijven met actualiteiten:
SEO-specialisten houden continu de nieuwste trends en algoritme-updates bij.

Focus op kernactiviteiten:
SEO uitbesteden laat bedrijven focussen op hun kernactiviteiten.

Waarom SEO zelf doen?
 

1. Kostenbesparing:
Het zelf uitvoeren van SEO kan op de lange termijn goedkoper zijn dan het inhuren van een externe SEO-specialist.

2. Interne controle:
Door SEO in-house te houden, behoud je volledige controle over de strategie en uitvoering.

3. Directe communicatie:
Gemakkelijkere en directere communicatie binnen het team kan snellere beslissingen en implementaties mogelijk maken.

4. Synergie met andere afdelingen:
Een intern SEO-team kan beter samenwerken en synergieën creëren met andere afdelingen zoals marketing en sales.

5. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen:
Intern SEO-beheer biedt de flexibiliteit om snel aanpassingen door te voeren en strategieën aan te passen.

En natuurlijk is een mix van beiden ook mogelijk, dit is vaak wat er in de praktijk gebeurd.

SEO uitbesteden aan een seo specialist

Welke SEO-activiteiten uitbesteden?

Hieronder de meest voorkomende SEO-activiteiten om hoger in Google te komen. Per activiteit geef ik aan wat handig is: zelf doen, uitbesteden of een middenweg.

 • Zoekwoordenonderzoek - Een zoekwoordenonderzoek is een vrij specialistische taak en vormt maar een klein deel van alle activiteiten. Het is handig om deze activiteit uit te besteden. Uitbesteden advies: 100%
 • Technische SEO-audit - Voor het technisch doorlichten van SEO zijn diverse SEO-tools nodig. Deze aanschaffen is vaak een dure aangelegenheid en je gebruikt deze tools slechts sporadisch. Het is handig om dit uit te besteden. Uitbesteden advies: 100%
 • SEO / E-E-A-T-strategie - Het maken van een E-E-A-T-strategie is in mijn werkwijze het resultaat van een samenwerking tussen mij en mijn opdrachtgever. Uitbesteden advies: 50%
 • Helpful content (voorheen SEO-content) - Het maken van helpful content is vrij complex. Maar om het schaalbaar te maken, is het mogelijk dat ik een voorbeeldbundel maak en dan een duidelijke instructie geef aan eigen medewerkers. Uitbesteden advies: 40%
 • Kwalitatief linkbuilden (periodiek) - Linkbuilding is een zeer specifieke activiteit. Het hebben van een groot gezond netwerk is een groot deel van het succes. Het is mogelijk om sommige linkbuildingsoorten zelf in huis uit te voeren. Uitbesteden advies: 75%
 • SEO-monitoring - Dit kan worden uitbesteed, maar is met de juiste tools ook prima mogelijk om deels door eigen medewerkers te laten doen. Uitbesteden advies: 50%

Op maat / hybride aanpak mogelijk

Per bedrijf ziet een samenwerking er weer anders uit. Veel van mijn opdrachtgevers besteden vrijwel alle SEO-activiteiten aan mij uit, terwijl andere bedrijven ook zelf SEO-werkzaamheden oppakken.

Bovenstaande uitbestedingsadviezen zijn gebaseerd op mijn ervaringen. In mijn aanpak zoek ik altijd naar de beste verdeling en ik houd rekening met wensen om bepaalde SEO-activiteiten zelf te doen.

SEO uitbesteden of zelfdoen? 2024

Wat kun je verwachten als je je SEO uitbesteedt?

Wanneer je SEO uitbesteedt aan ervaren SEO-specialist Marco, dan kun je het volgende verwachten:

+ Scherpe en gedetailleerde rapportages:
Verwacht nauwkeurige en begrijpelijke rapportages die inzicht geven in de voortgang, resultaten en ROI van de SEO-strategieën.

+ Gebruik en ervaring met geavanceerde SEO-tools:
De specialist zal krachtige en geavanceerde SEO-tools inzetten voor analyse, monitoring en optimalisatie van je website.

+ Uitgebreid linkbuilding netwerk:
Profiteer van een uitgebreid netwerk van kwalitatieve backlinks die de autoriteit en zichtbaarheid van je website vergroten.

+ Ervaring en expertise:
Maak gebruik van de jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de specialist om effectieve SEO-strategieën te implementeren die resultaten opleveren.

+ Strategische contentcreatie:
Marco zal helpful content schrijftechnieken toepassen die niet alleen zoekmachinevriendelijk zijn, maar ook waardevol en relevant voor je doelgroep.

+ Continu bijblijven met trends:
SEO-specialist Marco blijft voortdurend op de hoogte van de nieuwste SEO-trends en algoritme-updates om je strategie up-to-date en effectief te houden.


Vrijblijvende inhoudelijke kennismaking

Overweeg je om je SEO uit te besteden? Laat je gegevens achter en ik neem vrijblijvend contact met je op. Ik denk met je mee over de mogelijkheden voor jouw website. Geen verplichtingen.


Waarom SEO-specialist Marco inschakelen?

Dit zijn de redenen waarom je SEO-specialist Marco wilt inschakelen:

 • Ruim 15 jaar SEO-ervaring: In 2007 is Marco als SEO-specialist gestart en hij heeft al meer dan 400 MKB-bedrijven geholpen met online groeien.
 • Expert auteur: Marco schrijft veel over SEO op zijn eigen website en extern: Frankwatching.com, Deondernemer.nl, marketingfacts.nl, onlinemarketing.nl, twinklemagazine.nl, etc.
 • 250% organische groei in 5 maanden: Marco heeft in 2024 een helpful content experiment gedaan. In 5 maanden tijd behaalde hij hiermee 250% groei puur met helpful content.
 • Publicatie in 7 dagbladen: In mei 2024 kreeg Marco een column in 7 Nederlandse dagbladen over het gevaar van standaard SEO-content.

Marco Bouman in 7 dagbladen over SEO content

 • Breed SEO-netwerk: De meeste SEO-activiteiten doet Marco zelf, maar voor specifieke zaken kan hij rekenen op zijn netwerk (sinds 2010).
 • Vrijblijvende inhoudelijke intake: Wanneer je overweegt om je SEO uit te besteden, dan kijk ik vrijblijvend mee en geef aan wat ik concreet voor je kan betekenen. Geen verplichtingen.
 • Mijn werkwijze Persoonlijk & op maat: Ik besteed veel aandacht aan het leggen van een strategisch SEO-fundament voor jouw bedrijf. Een fysieke marketingsessie maakt vaak deel uit van mijn aanpak.
 • Creatieve oplossingen: Mijn aanpak is allesbehalve standaard. Vanuit een creatief oogpunt vind ik altijd unieke SEO-oplossingen.
 • Brede SEO-marketing expertise: Van strategische sessies en contentcreatie tot linkbuilding en transformatieprocessen, ik heb de expertise in huis.
 • Resultaatgericht: Mijn doel is online groei realiseren: meer bezoekers en ook meer aanvragen, leads, prospects, klanten en bestellingen.
 • Passie en betrokkenheid: Als ondernemer spreek ik de taal van de ondernemer en werk ik met passie aan het realiseren van resultaten.
 • Een aanspreekpunt: Je werkt samen met mij, Marco Bouman. Ik zorg voor het gehele traject en de vertaalslag naar de verschillende SEO-activiteiten.
 • Samenwerken: Ik zie mijn klanten als samenwerkingspartners en blijf betrokken bij hun online marketing voor voortdurende groei.

Wil je een keer sparren over SEO? marco [@] marcobouman.com / 030-2272323 / contactformulier


Mijn SEO-tarieven:

 • Zoekwoordenonderzoek - € 350,-
 • Technische SEO-audit - € 350,-
 • E-E-A-T / SEO-strategie - € 300,-
 • Helpful content bundel (2.000 woorden) - € 650,-
 • Kwalitatief linkbuilden p/maand - € 400,-
 • SEO-monitoring, vanaf - € 125,- per maand
 • SEO-consultancy uurtarief: € 95,-
 • All-in Hoog in Google traject, vanaf - € 1.450,-

Case studie: 250% extra SEO-verkeer door helpful content

De eerste 5 maanden van 2024 heb ik een SEO-experiment uitgevoerd op mijn eigen website. Ik heb volledig ingezet op kwaliteit door alleen de content aan te passen, zonder wijzigingen in de techniek van mijn website of het plaatsen van nieuwe backlinks.

Ik heb mijn hele website 'helpful' gemaakt. Elk artikel heb ik herschreven of zelfs volledig opnieuw opgebouwd. Dit resulteerde in meer dan 10 nieuwe top 1-posities en een organische groei van 250%. Bekijk deze casestudy voor meer informatie.

Over SEO-specialist Marco Bouman

Marco Bouman SEO specialistHallo, ik ben Marco. Als SEO-specialist transformeer ik MKB-webshops/sites tot online Google-magneten, met als resultaat: meer bezoekers, betere trefwoordenposities en een hogere autoriteit.

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites dit SEO-kanaal niet ten volste benutten in hun online marketingstrategie. Mijn werkgebied: Nederland & België.

vrijblijvende kennismaking met Marco

Het DNA van Marco Bouman
 

Analytisch denkvermogen - Creativiteit - Oog voor detail
 
Innovatief - Flexibel - Communicatief
 
Data driven - Hoog sensitief - Onderzoeksvaardigheden
 
Inleven in zoekintenties - Schrijfvaardigheden
 
Zicht op gebruikservaring - Winnaarsmentaliteit
 
Snel verbanden zien
 

Wat mijn klanten zeggen

SEO uitbesteden aan SEO-specialist Marco Bouman


soe uitbesteden 5 sterren

Het werkt echt!

Onze vorige website werd gesupport door een SEO-partij en leverde weinig conversie op en daarom hebben wij contact opgenomen met SEO-consultant Marco Bouman. Hij had een helder verhaal en zijn referenties bevestigden de kwaliteit van het geleverde werk en de toegenomen conversieresultaten bij klanten.

Daarom hebben wij onze SEO aan hem uitbesteed. De nieuwe website is opgeleverd en de afgelopen 5 maanden hebben we diverse nieuwe leads en klanten mogen ontvangen via de website. Dus het werkt echt!

Daarom is Marco nu bezig met een andere website van ons bedrijf om daarvoor hetzelfde resultaat te genereren. Marco is enthousiast en weet wat belangrijk is om resultaten te scoren in websiteconversies. Ik kan zijn bedrijf van harte aanbevelen.

Richard - Daemen Networking ICT Solutions


seo uitbesteden 5 sterren

Met enthousiasme naar een perfect resultaat

Onze website admiprofs.nl is door het team van Marco, zoals door hen ook beloofd, omgetoverd in een SEO-marketingmachine. Met zijn enthousiasme wist hij dat gevoel op ons over te brengen om gezamenlijk te komen tot een perfect eindresultaat.

We zijn nu goed vindbaar in Google en onze website maakt van bezoekers klanten.

Wij bevelen Marco en z’n team met veel plezier aan bij mede-ondernemers die serieus willen gaan groeien via internet!

Paul - Administratiekantoor Admiprofs


Gerelateerde artikelen

Sparren over SEO

veel gestelde vragen

Hoe snel kan ik resultaten verwachten als ik SEO uitbesteed?
In de regel is SEO een midden- tot lange termijn strategie. Als je snel resultaten wilt, kun je beter adverteren in Google. De termijn voor succes hangt af van veel factoren, zoals de leeftijd van het domein, de mate van concurrentie op gewenste zoekwoorden, het zoekvolume van die zoekwoorden, en nog enkele andere factoren. Maar doorgaans zie je binnen drie maanden resultaten.
Hoe meet ik het effect van SEO?
Je meet de resultaten van SEO door het volgen van enkele belangrijke metrics, zoals organisch verkeer, zoekwoordposities, conversieratio's en de ROI. Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console om deze gegevens bij te houden. Daarnaast ontvang je van de SEO-specialist gedetailleerde rapportages over de voortgang en resultaten, inclusief verbeteringen in zichtbaarheid en prestaties van je website.
Hoe ziet de samenwerking eruit qua communicatie en afstemming?
Wanneer ik voor een bedrijf aan de slag ga met SEO, zal dit altijd in nauwe afstemming zijn. Sowieso voor aanvang om te bepalen wat ik doe en wat jullie eventueel zelf willen doen. Daarnaast rapporteer ik maandelijks over de ontwikkeling in zoekwoordposities en meestal per kwartaal met meer diepgang en analyses.
Wat gebeurt er als de SEO-strategie niet werkt zoals verwacht?
Als de SEO-strategie niet werkt zoals verwacht, evalueren we eerst de huidige aanpak en analyseren we welke elementen niet effectief zijn. Vervolgens passen we de strategie aan op basis van data-analyse en marktinzichten. Doordat ik per maand rapporteer, kunnen we snel de voortgang zien en indien nodig bijsturen. Omdat ik niet met lange termijn overeenkomsten werk, is het altijd mogelijk om te stoppen of even te pauzeren.
Kan ik mijn bestaande content hergebruiken of moet alles opnieuw worden gemaakt?
Sinds de laatste periode is content belangrijker geworden dan ooit. Niet zomaar content, maar helpful content. Afhankelijk van de kwaliteit van jullie content op de belangrijkste pagina’s waar we op gaan werken, kan het zijn dat we de huidige content aanpassen. Als de huidige content weinig behulpzaam is, dan is het vaak handiger om deze content opnieuw op te bouwen.
Welke garantie kan ik verwachten als ik in zee ga met jou?
Wanneer je de SEO van jouw bedrijf aan mij uitbesteedt, garandeer ik mijn volledige inzet en betrokkenheid. Harde garanties over posities of toename in bezoekersaantallen kan ik niet geven, maar op basis van mijn ervaring kan ik wel vrij concrete inschattingen maken. Doordat ik maandelijks rapporteer, zitten we er bovenop en als bijsturen nodig is, dan pak ik dat aan.
WAAR IK HET VOOR DOE


"we zijn trots op het resultaat"
"een aanrader"
"inspirerend, verdiepend en bovenal concreet"
"deze aanpak werkt!"
"bedankt voor je topbijdrage"
"het is ontzettend leuk om met Marco te werken"
"Marco en je team bedankt!"

Lees alle reviews


 

SEO optimalisatie traject

Vrijblijvende inhoudelijke intake

Na ontvangst van dit ingevulde formulier neem ik per omgaande contact met je op voor een inhoudelijke afstemming (kosteloos). 

Vul onderstaande velden in en ik reageer snel, vaak binnen 1 werkdag :-)

Of, bel: 030-2272323 - mail: marco [at] marcobouman.com - app: 06-29.44.63.72 - LinkedIn

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
Hoog in Google
Traject: € 1.450
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin
Contactformulier

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman