• Persoonlijk & betrokken
 • Creatieve B2C aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

Case: meer klanten door een conversiegerichte website

meer klanten door conversiegerichte website

Auteur: Marco Bouman - laatste bewerking: 11 mei 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


uitgangspunten

Een infrastructuurbedrijf dat gespecialiseerd is in grondzuigen en zandblazen was op zoek naar een partner om hun online marketing naar een hoger niveau te tillen.

Ik had al eerder contact gehad met dit bedrijf en een plan met offerte uitgebracht. Echter kozen ze destijds voor een groot marketingbureau om hun online resultaten te verbeteren.

Een jaar later namen ze toch weer contact met mij op met de vraag of ik hen wilde begeleiden bij het online klanten werven, omdat de samenwerking met het grote bureau niet was geworden wat ze ervan hoopten.

De specifieke vraag was om een volledige strategie voor het werven van nieuwe online klanten te ontwikkelen en hen te begeleiden bij de implementatie ervan.

Ik ben begonnen met een grondige diagnose (mijn online groeitraject).

Zo heb ik de websites van het bedrijf en die van de concurrenten bekeken, een uitgebreide Google Analytics-analyse uitgevoerd en tijdens een creatieve marketingsessie met de directeur en enkele medewerkers de strategie voor het werven van online klanten ontwikkeld, evenals het actieplan.

Belangrijste punten

 • Op dat moment had dit bedrijf twee websites: één voor de zuigtechniek en één voor de blaastechniek. De doelgroepen van beide websites overlapten elkaar aanzienlijk.
 • Het bedrijf richt zich op meerdere doelgroepen, namelijk de zakelijke doelgroep voor grotere projecten (circa 80% van de omzet) en de particuliere doelgroep (voor kleinere klusjes).
 • Op de website stond veel content, waaronder diensten, projecten en nieuws. Echter waren deze pagina's eenzijdig vindbaar en werden ze niet veel bezocht.
 • De websites waren vrij eenvoudig van opzet en werden vooral bezocht door consumenten.
 • Op de website stond alleen het adres van het bedrijf, maar niet waar ze actief waren.
 • De mobiele website was niet goed geoptimaliseerd, terwijl circa de helft van het bezoek via smartphones plaatsvond.
 • Qua positionering waren de websites wat vlak, en het was voor hun bezoekers (potentiële klanten) niet helder wat men precies kon verwachten.

Overzicht van aanpassingen

Website aanpassingen

De eerste stap was om deze twee websites samen te voegen tot één domein, waardoor de marketingkosten bijna werden gehalveerd. In de navigatie werd helder onderscheid gemaakt.

De tweede stap was om de nieuwe website volledig SEO-proof te maken. Ik heb een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uitgevoerd en uiteindelijk meer dan 35 pagina's gemaakt die volledig geoptimaliseerd waren voor SEO, naast de optimalisatie van alle technische SEO-elementen.

Deze "SEO-pagina's" waren allemaal ook gericht op conversie. Zo had de content een dubbele functie: aantrekken van meer verkeer en het overtuigen en verleiden van de bezoekers.

Vooral de eerste alinea's van deze pagina's waren vooral wervend geschreven en onder de "vouw" ging de pagina verder met meer informatieve en praktische inhoud, geschreven met SEO in gedachten.

Deze volledige nieuwe website moest ook verschillende doelgroepen bedienen. Naast eenmalige klussen voor particulieren waren er ook meerdere verschillende B2B-doelgroepen.

Deze doelgroepen werden als een extra (navigatie) laag aan de nieuwe website toegevoegd. Je kon een doelgroep kiezen en alleen de relevante diensten, projecten en andere inhoud waren op maat beschikbaar.

Verder werd alle content gerelateerd aan relevante inhoud. Als je bijvoorbeeld zocht naar een specifieke dienst werden ook direct de bijbehorende projecten en andere inhoud weergegeven.

Verder werd de website visueel helder gemaakt dat dit bedrijf actief is in de Benelux. Ook bevatte iedere pagina in deze nieuwe website een heldere CTA-knop om eenvoudig contact op te nemen of een offerte aan te vragen.

De navigatie werd eenvoudiger gemaakt en nieuwe foto's (gemaakt door een fotograaf) blonken op deze nieuwe website.

En de website werd voorzien van onderscheidende USP's die boven de header (dus altijd zichtbaar) pronkten.

HET RESULTAAT

Doordat het hier ging om de realisatie van een geheel nieuwe website, werden de resultaten binnen enkele dagen goed zichtbaar.

 • Het bouncepercentage daalde van 66% naar 46% (zelfs bij AdWords, zonder de campagne te wijzigen).
 • De gemiddelde duur op de website steeg van 1:32 naar 2:08 minuten.
 • Het conversiepercentage steeg van 1% naar ruim 3%!!!
 • Deze online resultaten waren nog los van het extra verkeer naar de nieuwe website.
 • Door de volledige SEO-optimalisatie van de website en het starten van linkbuilding en een uitgebreidere inzet van Google Ads, verdubbelde het verkeer binnen korte tijd en bestond het grootste deel ervan uit organisch verkeer.
 • En waarbij de marketingkosten zijn gedaald en de hoeveelheid nieuwe klanten jaarlijks is gegroeid.
 • In de daaropvolgende jaren hebben we telkens een stap voorwaarts gezet in online groei.
 • Inmiddels is dit bedrijf aanzienlijk gegroeid en hebben ze een indrukwekkende online aanwezigheid opgebouwd, waarbij ze nu trots op nummer 1 staan in de Benelux.

Gerelateerde cases

Marco Bouman

Marco BoumanHallo, ik ben Marco. Als online groei consultant transformeer ik MKB-webshops/sites tot online marketingmagneet, met als resultaat: meer bezoekers, meer aanvragen, hogere conversies en meer orders!

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites geen acceptabel conversiepercentage weten te behalen!

 

meer klanten door een conversiegerichte website

WAT MIJN KLANTEN ZEGGEN


"ontzettend blij met de stappen die we maken!"
"stop met zoeken"
"ik raad iedereen Marco en zijn team aan"
"ik ben erg tevreden over onze samenwerking"
"professioneel en vakkundig"
"we zijn erg blij met het eindresultaat"
"bijzonder inspirerend en nuttig"

Lees alle reviews


 

Wat kan ik voor je betekenen?

Wil je ook online groeien? of heb je een vraag over online groeien?
Ben je benieuwd of iets anders of beter kan? 
Vul onderstaande gegevens in en ik reageer snel (vrijblijvend), vaak binnen 1 werkdag :-)

Of, bel: 030-2272323 - mail: marco [at] marcobouman.com - app: 06-29.44.63.72 - LinkedIn

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
Hoog in Google
Traject: € 1.450
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin
Contactformulier

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman