• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

On Page SEO - Hoger In Google komen

Hallo, het is fijn dat je hier bent! Ik wens je veel leesplezier met het volgende artikel.
Mijn naam is Marco Bouman, ik ben auteur van dit artikel, laatste bewerking: 23 november 2023

Als online groei consultant help ik MKB-bedrijven met online groeien sinds 2007.
Heb je een vraag? of wil je ook online groeien? laat het me weten.

On page SEO

Als MKB-bedrijf is de kans groot dat je al enige tijd bezig bent met online marketing.

Gewoonweg omdat het in 2023 het meest effectief is om klanten en leads binnen te halen via internet. 

Je weet waarschijnlijk ook dat van alle verkeersbronnen SEO (organisch zoeken) vaak de beste is, zowel in termen van kwantiteit (aantal bezoekers) als kwaliteit (conversiepercentage).

Een belangrijk onderdeel van SEO is onpage SEO, dat zich richt op het optimaliseren van alle elementen binnen je website (content en techniek). Dit artikel gaat specifiek over onpage SEO.

Inhoudsopgave

Wat is on page seo?

On page SEO is het proces van het optimaliseren van verschillende onderdelen van jouw website, inclusief de content, titels, beschrijvingen en URL's.

Dit in tegenstelling tot off page SEO, daarbij gaat het om activiteiten buiten de website / webhop om (linkbuilding).

Door deze elementen te optimaliseren, kun je hoger in de zoekresultaten van zoekmachines terechtkomen en de juiste bezoekers aantrekken.

De on site SEO bestaat uit veel meer onderdelen dan alleen de artikelen op je website.

Zo is het belangrijk om alt-teksten voor afbeeldingen te gebruiken, headings op de juiste manier in te zetten, de URL-structuur duidelijk te maken, en interne links te plaatsen.

On page SEO heeft zowel een directe als indirecte invloed op je ranking in Google.

Zo kan een pakkende titel of beschrijving de bezoeker overhalen om naar jouw website te klikken, terwijl specifieke alt-tags en headers met daarin het zoekwoord zorgen voor een hogere ranking in de zoekresultaten.

Onpage SEO is daarom belangrijk voor zowel bezoekers als zoekmachines.

Door de juiste onpage SEO toe te passen, kun je meer bezoekers trekken en hoger in Google terechtkomen.

Hoe ziet jouw SEO on page eruit?
Wil je meer bezoekers via Google, stuur me dan een berichtje.. ik kijk met je mee en schets de mogelijkheden!

Waarom is on page seo belangrijk?

On page SEO verwijst naar de technieken en strategieën die worden gebruikt om de inhoud en structuur van je website te optimaliseren om beter te ranken in zoekmachines.

Dit omvat elementen zoals titels, meta-beschrijvingen, headers, afbeeldingen, interne links, en meer.

Het is belangrijk omdat zoekmachines zoals Google continu hun algoritmes aanpassen om hun gebruikers de beste zoekresultaten te bieden.

Door het optimaliseren van de on page elementen van je website, maak je het voor zoekmachines gemakkelijker om te begrijpen waar jouw site over gaat en welke informatie het biedt.

Dit kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten en meer verkeer naar je website.

Bovendien kan het ook de gebruikerservaring van je website verbeteren door het gemakkelijker te maken voor bezoekers om te navigeren en de informatie te vinden die ze zoeken.

seo on page optimalisatie

Wat is het verschil tussen on page SEO en off page SEO?

On-page SEO en off-page SEO zijn twee verschillende aspecten van zoekmachineoptimalisatie die samenwerken om je website te optimaliseren voor betere prestaties in zoekmachines.


On-page SEO

Richt zich op de optimalisatie van elementen binnen je eigen website.

Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden in je content, het optimaliseren van meta-tags en title-tags, het creëren van een duidelijke URL-structuur en het gebruik van header-tags om de hiërarchie van je inhoud aan te geven.

On-page SEO zorgt ervoor dat zoekmachines begrijpen waar je website over gaat en helpt bij het rangschikken van je pagina's voor relevante zoekopdrachten.


Off-page SEO

Daarentegen heeft betrekking op activiteiten buiten je website die de zichtbaarheid en autoriteit van je site vergroten.

Dit omvat het opbouwen van hoogwaardige backlinks van andere websites, het deelnemen aan sociale media, online vermeldingen en het creëren van waardevolle content die anderen willen delen.

Off-page SEO versterkt de geloofwaardigheid, autoriteit en populariteit van je website, wat kan bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines.


In het kort, on-page SEO draait om het optimaliseren van je eigen website, terwijl off-page SEO zich richt op het vergroten van je online aanwezigheid buiten je eigen website.

Een evenwichtige aanpak van beide aspecten is essentieel voor een succesvolle SEO-strategie die je website helpt te groeien en meer organisch verkeer te genereren.

on page seo zoekwoorden

9 on page seo content elementen:

Onpage SEO gaat dus vooral over de content van je website.

Hier geef ik je de belangrijkste factoren in je website die SEO proofed gemaakt mogen worden. Een soort on page SEO checklist:

- De titel

De titel van iedere pagina (de zogenaamde H1) vertelt Google waar de inhoud van deze pagina over gaat. Het is goed om het belangrijkste zoekwoord als titel te gebruiken.

- De url

Ook de URL vormt een belangrijk onderdeel in de totale mix van on site SEO. Het is raadzaam om ook hier weer het belangrijkste zoekwoord in te plaatsen en de url zo kort mogelijk te houden.

- De kopjes in je tekst / de h2’s

Wanneer je een pagina opbouwt kun je kopjes meegeven.

Dit is voor de lezer heel fijn zodat hij de pagina makkelijk kan ‘scannen’ maar ook deze kopjes (mits H2) worden door zoekmachines goed gelezen. Ze weten dan nog beter waar de pagina over gaat, meer over H1, H2 en H3.

- De content

Zoekmachines zijn dol op content. Sterker nog zonder tekstuele content kunnen zoekmachines niet echt positioneren. Het is raadzaam om waardevolle teksten te schrijven.

Dus ook met plaatjes, interne linkjes, mooie alinea’s en voor de lezer interessant met ook in de content de juiste zoek woorden en zoekwoord verbasteringen.

- De omvang van je content

Er zijn geen strikte regels, maar wetende dat Zoekmachines content nodig hebben, is het handig om hier aandacht aan te besteden.

Een pagina van minimaal 600 woorden is al aardig, maar hoe langer des te beter :-)

Hoe langer de content is hoe makkelijker het wordt om de verschillende zoekwoorden die horen bij deze pagina in te brengen.

Dit verhoogd de kans op long tail vindbaarheid.

- Interne links

Het gebruiken van interne links (links naar andere content) geeft ook een stuk verhaal af aan de zoekmachines.

Daarnaast is het heel prettig voor bezoekers om gerelateerde content eenvoudig te kunnen vinden.

- Afbeeldingen

Google richt zich voornamelijk op tekstuele content, maar ook afbeeldingen worden gelezen.

Wat is de naam van de afbeelding zoekwoord.jpg die is al heel belangrijk en welke omschrijving en Alt-tag wordt er meegegeven.

Dit wordt ook gelezen door Google en door je afbeeldingen juist in te stellen kunnen ze ook makkelijker gevonden worden via zoeken op afbeeldingen.

- CTA’s / call to actions

Ook deze worden door zoekmachines gezien. De call to action buttons / linkjes naar vaak wat commercielere inhoud.

En ook de bezoeker vind het fijn om een beetje meegenomen te worden.

Eerst redactionele inhoud, daarna een dienst of product dat daar mogelijk bij past.

- Metatags

Dit is ook een zeer belangrijk onderdeel voor zoekmachines. Vooral de title tag.

Het is handig om het belangrijkste zoekwoord helemaal vooraan  te plaatsen.

En wanneer je meta omschrijving structureerd met speciale tekens, vinkjes etc. valt deze extra op en is de kans groot dat het doorklikpercentage toeneemt. 

Dit zijn de belangrijkste SEO on page elementen. Breng ze in op je website en ga daarna zorgen voor goede backlinks en een website die qua techniek voldoet aan de eisen van zoekmachines.

Is jouw on page SEO op orde?
Of kan je wel wat hulp gebruiken??

wat is on page seo?

6 Technische on page seo elementen

Naast SEO content is technische SEO ook een belangrijk onderdeel van on page SEO. Hier een aantal technische SEO elementen:

Bij technische SEO gaat het om het optimaliseren van de technische infrastructuur, de websitearchitectuur en de codering van je website.

Enkele belangrijke aspecten van technische SEO zijn:

- Crawlbaarheid:

Zorg ervoor dat zoekmachines je website gemakkelijk kunnen doorzoeken en indexeren.

Dit omvat het oplossen van eventuele technische problemen die de toegankelijkheid van je website voor zoekmachines kunnen belemmeren.

- Snelheid en laadtijd:

Een snelle website is cruciaal voor zowel zoekmachines als gebruikerservaring.

Optimaliseer de laadtijd van je pagina's door afbeeldingen te comprimeren, onnodige code te verwijderen en caching toe te passen.

- Mobiele optimalisatie:

Geef aandacht aan de mobiele gebruikerservaring, aangezien zoekmachines steeds meer belang hechten aan mobielvriendelijke websites. Zorg ervoor dat je website responsief is en goed wordt weergegeven op verschillende mobiele apparaten.

- URL-structuur:

Gebruik duidelijke en geoptimaliseerde URL's die relevant zijn voor je inhoud. Dit helpt zoekmachines en gebruikers om je pagina's beter te begrijpen en te navigeren.

- Canonical tags:

Canonical tags zijn van cruciaal belang wanneer je duplicatie van inhoud op je website hebt, zoals bij meerdere URL's die naar dezelfde pagina verwijzen.

Ze geven aan welke URL als de voorkeursversie moet worden beschouwd, waardoor je voorkomt dat zoekmachines deze als afzonderlijke pagina's indexeren en de SEO-waarde wordt verdeeld.

- Schema Markup:

Met behulp van schema markup kun je gestructureerde gegevens toevoegen aan je pagina's, wat zoekmachines helpt de context van je inhoud beter te begrijpen.

Dit leidt tot rich snippets in de zoekresultaten, zoals beoordelingen, prijzen, openingstijden, enz. Het verbetert de zichtbaarheid en relevantie van je pagina's voor zoekopdrachten.

Hoewel technische SEO slechts een onderdeel is van het bredere SEO-landschap, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je website technisch geoptimaliseerd is om goede resultaten te behalen in zoekmachines.

Het is een fundament dat de basis legt voor andere SEO-activiteiten, zoals contentoptimalisatie en linkbuilding.

Wil je meer technische SEO elementen raadplegen, bekijk dan mijn artikel over 'technische SEO' (20 elementen bij elkaar).

SEO optimalisatie traject

Wat is het belang van interne links op on page SEO?

Interne links zijn een krachtig hulpmiddel om jouw On-Page SEO inspanningen te versterken en meer bezoekers naar je website te trekken.

Hier is waarom ze zo belangrijk zijn:

Verbeterde navigatie: Interne links creëren een gestructureerde en logische website-navigatie. Ze helpen bezoekers om gemakkelijk door je website te bladeren en relevante informatie te vinden.

Distributie van autoriteit: Interne links sturen autoriteit en waarde van de ene pagina naar de andere. Dit helpt zoekmachines te begrijpen welke pagina's belangrijk zijn en versterkt de positie van die pagina's in zoekresultaten.

Verhoogde pagina diepte: Diepere pagina's van je website krijgen vaak minder externe links. Interne links tillen deze pagina's op en zorgen voor betere online zichtbaarheid.

Betere Indexering: Interne links maken het voor zoekmachines gemakkelijker om je website te indexeren. Ze helpen crawlers om van de ene pagina naar de andere te navigeren.

Verhoogde tijd op site: Door relevante interne links aan te bieden, moedig je bezoekers aan om langer op je website te blijven, wat de kans op conversies vergroot.

Versterking van trefwoordrelevantie: Door trefwoorden te gebruiken in je interne ankerteksten, laat je zoekmachines zien waar je pagina's over gaan en versterk je de relevantie van die trefwoorden.

Verbeterde gebruikerservaring: Goed geplaatste interne links leiden bezoekers naar relevante inhoud waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd.

Cross-promotie van inhoud: Interne links zijn een geweldige manier om oudere of minder bezochte inhoud te promoten door deze te koppelen aan nieuwere of populairdere pagina's.

Vermindering van bouncepercentage: Interne links helpen bezoekers om door te gaan naar andere delen van je website, wat het bouncepercentage kan verlagen.

Flexibiliteit en controle: Je hebt volledige controle over hoe je interne links structureert en waar je ze plaatst, waardoor je je SEO-strategie kunt aanpassen aan je doelen.

Kortom, interne links zijn geen detail dat je kunt negeren.

Ze spelen een essentiële rol bij het verbeteren van je On-Page SEO en het aantrekken van meer organisch verkeer naar je website.

Zorg ervoor dat je ze strategisch en doelgericht gebruikt om de voordelen volledig te benutten.

What is on page SEO?

gerelateerde artikelen 

Jouw hulp bij on page seo instellen

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien of bekijk alvast mijn SEO optimalisatie traject

SEO optimalisatie traject

 

WAAR IK HET VOOR DOE


"we zijn trots op het resultaat"
"een aanrader"
"inspirerend, verdiepend en bovenal concreet"
"deze aanpak werkt!"
"bedankt voor je topbijdrage"
"het is ontzettend leuk om met Marco te werken"
"Marco en je team bedankt!"

Lees alle reviews


 

SEO optimalisatie traject

Ja, ik wil meer informatie ontvangen of direct aanmelden voor dit SEO optimalisatie traject. 

Na ontvangst van dit ingevulde formulier neem ik per omgaande contact met je op, dit is geheel vrijblijvend. 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (3-50fte).

Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
KvK: 30218791

Vul onderstaande velden in en ik reageer snel, vaak binnen 1 werkdag :-)

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
SEO optimalisatie
Traject: € 1.250,-
Linkbuilding Pakket
vanaf € 300,-

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

ONLINE GROEIEN:

Oplossingen:

 

gratis groeiscan
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman