• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

On page SEO

On page SEO

On page SEO

On page SEO. Wat is on page SEO? En vooral wat kan je er mee en wat zijn de voordelen? De meeste MKB websites zijn niet goed of nauwelijks ingericht op SEO. Vaak staat er wel een Google Ads campagne aan en wordt er aan social media gedaan. Maar uit alle Google Analytics profielen die ik beheer zie ik dat organisch verkeer (verkeer door SEO) het meest kwalitatief is. Aan de slag met on page SEO.

Inhoudsopgave

- Wat is on page SEO?
- De belangrijkste on page SEO elementen
- Interessante artikelen over on page SEO
- Jouw hulp bij het opstellen van on page SEO

Wat is on page seo?

De betekenis van on page SEO: SEO staat voor “Search Engine Optimalisation”. On-page SEO betreft alle optimalisatie factoren binnen de inhoud van je website, de content, afbeeldingen, interne links, meta omschrijving, title tag en meer… Dus alles rond de content (de inhoud) van je website kun je SEO proofed maken. 

Het is goed om te weten dat on page SEO onderdeel is van SEO. SEO betreft niet alleen het on page gedeeldte, maar ook je backlink profiel en de website (techniek) zelf. Dus het is goed wanneer je meer organische bezoekers wilt om je niet alleen op de on page SEO te richten (wat wel een heel belangrijk element is) maar ook op de andere factoren die er voor zorgen dat je in de zoekmachines beter gevonden gaat worden. Bovenaan in Google.

De belangrijkste on page SEO elementen:

On page SEO gaat dus over de content van je website. Hier geef ik je de belangrijkste SEO on page factoren in je website die SEO proofed gemaakt mogen worden. Een soort on page SEO checklist:

De titel

De titel van iedere pagina (de zogenaamde H1) vertelt Google waar de inhoud van deze pagina over gaat. Het is goed om het belangrijkste zoekwoord als titel te gebruiken.

De url

Ook de URL vormt een belangrijk onderdeel in de totale mix van on page SEO. Het is raadzaam om ook hier weer het belangrijkste zoekwoord in te plaatsen en de url zo kort mogelijk te houden.

De kopjes in je tekst / de h2’s

Wanneer je een pagina opbouwt kun je kopjes meegeven. Dit is voor de lezer heel fijn zodat hij de pagina makkelijk kan ‘scannen’ maar ook deze kopjes (mits H2) worden door zoekmachines goed gelezen. Ze weten dan nog beter waar de pagina over gaat.

De content

Zoekmachines zijn dol op content. Sterker nog zonder tekstuele content kunnen zoekmachines niet echt positioneren. Het is raadzaam om waardevolle teksten te schrijven. Dus ook met plaatjes, interne linkjes, mooie alinea’s en voor de lezer interessant met ook in de content de juiste zoek woorden en zoekwoord verbasteringen.

De omvang van je content

Er zijn geen strikte regels, maar wetende dat Zoekmachines content nodig hebben, is het handig om hier aandacht aan te besteden. Een pagina van minimaal 400 woorden is al aardig, maar hoe langer des te beter. Hoe langer de content is hoe makkelijker het wordt om de verschillende zoekwoorden die horen bij deze pagina in te brengen. Dit verhoogd de kans op long tail vindbaarheid.

Interne links

Het gebruiken van interne links (links naar andere content) geeft ook een stuk verhaal af aan de zoekmachines. Daarnaast is het heel prettig voor bezoekers om gerelateerde content eenvoudig te kunnen vinden.

Afbeeldingen

Google richt zich voornamelijk op tekstuele content, maar ook afbeeldingen worden gelezen. Wat is de naam van de afbeelding zoekwoord.jpg die is al heel belangrijk en welke omschrijving en H-tag wordt er meegegeven. Dit wordt ook gelezen door Google en door je afbeeldingen juist in te stellen kunnen ze ook makkelijker gevonden worden via zoeken op afbeeldingen.

CTA’s / call to actions

Ook deze worden door zoekmachines gezien. De call to action buttons / linkjes naar vaak wat commercielere inhoud. En ook de bezoeker vind het fijn om een beetje meegenomen te worden. Eerst redactionele inhoud, daarna een dienst of product dat daar mogelijk bij past.

Metatags

Dit is ook een zeer belangrijk onderdeel voor zoekmachines. Vooral de title tag. Het is handig om het belangrijkste zoekwoord helemaal vooraan  te plaatsen. En wanneer je meta omschrijving structureerd met speciale tekens, vinkjes etc. valt deze extra op en is de kans groot dat het doorklikpercentage toeneemt. 

Dit zijn de belangrijkste SEO on page elementen. Breng ze in op je website en ga daarna zorgen voor goede backlinks en een website die qua techniek voldoet aan de eisen van zoekmachines.

Interessante artikelen over SEO on page

- Meer bezoekers via je website
- Effectief linkbuilding
- SEO anno 2021
- SEO marketing

Jouw hulp bij on page seo instellen

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Online marketing wiki 

Gerelateerde wiki items
alt tag
zoek woorden
organic search
meta omschrijving
zoekvolume
title tag
Zoektermen
seo copywriting
seo online marketing
seo schrijven
seo optimaliseren
seo verbeteren
online leads genereren

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman