• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Content en SEO 2023

Hallo, het is fijn dat je hier bent! Ik wens je veel leesplezier met het volgende artikel.
Mijn naam is Marco Bouman, ik ben auteur van dit artikel, laatste bewerking: 14 augustus 2023

Als online groei consultant help ik MKB-bedrijven met online groeien sinds 2007.
Heb je een vraag? of wil je ook online groeien? laat het me weten.

SEO content

Wat is content & SEO? En vooral wat kan je er mee en wat zijn de voordelen? De meeste MKB websites zijn niet goed of nauwelijks goed vindbaar in de zoekmachines.

Vaak staat er wel een Google Ads campagne aan en wordt er aan social media gedaan.

Bovendien zie ik uit alle Google Analytics profielen die ik beheer zie ik dat organisch verkeer (verkeer door SEO) het meest kwalitatief is. 

Inhoudsopgave

Wat is content & SEO?

Content en SEO zijn twee belangrijke aspecten van digitale marketing die samenwerken om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines (SERP's).

Content verwijst naar het geschreven, visuele of audio materiaal dat op je website staat en dat relevant en waardevol moet zijn voor je doelgroep.

Het kan bijvoorbeeld gaan om blogberichten, productbeschrijvingen, video's of afbeeldingen.

Het doel van content is om je publiek te informeren, te vermaken, te verleiden en te inspireren, zodat zij langer op je website blijven en meer geneigd zijn om terug te komen.

SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en heeft betrekking op het optimaliseren van je website en content om beter gevonden te worden door zoekmachines zoals Google.

Dit omvat technische aspecten zoals het optimaliseren van metadata en het gebruik van zoekwoorden, evenals het creëren van hoogwaardige en relevante content die zoekmachines kunnen begrijpen en waarderen.

Door content en SEO samen te integreren, kun je je website zichtbaarder maken voor zoekmachines en ervoor zorgen dat je doelgroep de content vindt waar ze naar op zoek zijn.

Wat is content?

Content verwijst naar alle informatie, materiaal en communicatie die online wordt gedeeld.

Het omvat tekst, afbeeldingen, video's, audio en meer. Content is de bouwsteen van het internet en vormt de kern van websites, blogs, sociale media en andere online platforms.

Het doel van content is om waarde te bieden aan gebruikers door te informeren, vermaken of engageren.

Goed uitgedachte en relevante content kan helpen bij het aantrekken van bezoekers, het opbouwen van merkbekendheid en het bevorderen van interactie.

Of het nu gaat om educatieve artikelen, pakkende video's of inspirerende afbeeldingen, content speelt een essentiële rol bij het creëren van een betekenisvolle online aanwezigheid.

Wat is SEO?

SEO, of Search Engine Optimization, is een cruciaal concept in de wereld van online marketing.

Het draait om het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google.

Door specifieke strategieën en technieken toe te passen, optimaliseer je je website om hoger te verschijnen in zoekresultaten.

Dit vergroot de kans dat mensen je vinden wanneer ze zoeken naar relevante producten, diensten of informatie.

SEO omvat het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van je inhoud en technische aspecten van je website.

Het doel is om meer organisch verkeer aan te trekken, de gebruikerservaring te verbeteren en je online aanwezigheid te versterken.

Wat is content en seo?

De belangrijkste Content SEO elementen:

Content & SEO gaat dus over de content van je website. Hier geef ik je de belangrijkste elementen in je website die SEO proofed gemaakt mogen worden. Het gaat hier om content & seo (laten) schrijven:

De titel

De titel van iedere pagina (dit is de H1) vertelt Google waar de inhoud van deze pagina over gaat. Het is goed om het belangrijkste zoekwoord vooraan in de title tag te plaatsen.

De url

Ook de URL vormt een belangrijk onderdeel in de totale mix. Het is raadzaam om ook hier weer het belangrijkste zoekwoord in te plaatsen en de url zo kort mogelijk te houden. Dus geen overtollige woorden of tekens erin. Kort en bondig.

De content

Zoekmachines houden van op content. Sterker nog zonder tekstuele content kunnen zoekmachines niet echt goed positioneren. Het is raadzaam om waardevolle content te schrijven.

Dus ook met plaatjes, interne linkjes, mooie alinea’s en voor de lezer interessant met ook in de content de juiste zoekwoorden en zoekwoord verbasteringen.

De kopjes in je tekst / de h2’s

Wanneer je een pagina opbouwt kun je alinea’s kopjes meegeven.

Dit is voor de lezer heel fijn zodat hij de pagina makkelijk kan ‘scannen’ maar ook deze kopjes (mits H2) worden door zoekmachines goed gelezen. Zoekmachines weten dan nog beter waar de pagina over gaat.

De omvang van je content

Er zijn geen strikte regels, maar wetende dat Zoekmachines content nodig hebben, is het handig om hier aandacht aan te besteden. Een pagina van minimaal 400 woorden is al aardig, maar hoe langer des te beter.

Hoe langer de content is hoe makkelijker het wordt om de verschillende zoekwoorden die horen bij deze pagina in te brengen. Dit verhoogd de kans op long tail vindbaarheid.

Interne links

Het gebruiken van interne links (links naar andere content) geeft ook een stuk verhaal af aan de zoekmachines. Daarnaast is het heel prettig voor bezoekers om gerelateerde content eenvoudig te kunnen vinden.

Afbeeldingen

Google richt zich voornamelijk op tekstuele content, maar ook afbeeldingen worden gelezen. Wat is de naam van de afbeelding zoekwoord.jpg die is al heel belangrijk en welke omschrijving en alt-tag wordt er meegegeven.

Dit wordt ook gelezen door Google en door je afbeeldingen juist in te stellen kunnen ze ook makkelijker gevonden worden via zoeken op afbeeldingen.

CTA’s / call to actions

Ook deze worden door zoekmachines gezien. De call to action buttons / linkjes naar vaak wat commercielere inhoud.

En ook de bezoeker vind het fijn om een beetje meegenomen te worden. Eerst redactionele inhoud, daarna een dienst of product dat daar mogelijk bij past.

Metatags

Dit is ook een zeer belangrijk onderdeel voor zoekmachines. Vooral de meta titel. Het is handig om het belangrijkste zoekwoord helemaal vooraan  te plaatsen.

En wanneer je metatags structureerd met speciale tekens, vinkjes etc. valt deze extra op en is de kans groot dat het doorklikpercentage toeneemt. 

Dit zijn de belangrijkste elementen. Breng ze in op je website en ga daarna zorgen voor goede backlinks en een website die qua techniek voldoet aan de eisen van zoekmachines.

Het nut van interne links voor SEO content

Interne links zijn een essentieel onderdeel van je SEO-strategie. Ze helpen zoekmachines je website te begrijpen en te indexeren, wat leidt tot verbeterde zichtbaarheid en ranking.

Door relevante interne links in je content op te nemen, creëer je een netwerk van verbanden tussen pagina's op je website.

Dit helpt niet alleen gebruikers om gemakkelijker door je site te navigeren, maar stelt zoekmachines ook in staat om de hiërarchie en belangrijkheid van je pagina's te begrijpen.

Zorg ervoor dat je interne links natuurlijk en relevant zijn voor de inhoud, en dat ze bijdragen aan een logische informatiestroom.

Door effectief gebruik van interne links te maken, kun je de gebruikerservaring verbeteren en tegelijkertijd je SEO-prestaties optimaliseren.

Wat is content en seo?

Tips voor het schrijven van SEO-geoptimaliseerde content

1. Onderzoek Relevant Keywords:
Identificeer relevante zoekwoorden die je doelgroep gebruikt om naar jouw producten of diensten te zoeken. Gebruik tools zoals de Google Zoekwoordplanner om populaire en gerelateerde zoektermen te vinden.

2. Geïntegreerde Keywords:
Plaats je gekozen zoekwoorden op natuurlijke wijze in je content. Verwerk ze in de titel, tussenkopjes en de hoofdtekst, maar vermijd overmatig gebruik (keyword stuffing).

3. Kwalitatieve en Unieke Content:
Schrijf hoogwaardige, unieke content die waarde biedt aan je lezers. Zorg ervoor dat je inhoud beter is dan die van je concurrenten om je te onderscheiden.

4. Leesbaarheid en Structuur:
Maak gebruik van korte alinea's, tussenkopjes en lijsten om je content gemakkelijk leesbaar te maken. Een goede structuur helpt zoekmachines je inhoud te begrijpen en lezers vast te houden.

5. Interne en Externe Links:
Plaats relevante interne links naar andere pagina's op je website en externe links naar betrouwbare bronnen. Dit helpt zowel gebruikers als zoekmachines om context te begrijpen.

6. Mobielvriendelijkheid:
Zorg ervoor dat je content goed wordt weergegeven op mobiele apparaten, aangezien dit van invloed kan zijn op je SEO-ranking.

7. Meta-omschrijving en Titels:
Schrijf boeiende en informatieve meta-omschrijvingen en titels voor je content. Deze verschijnen in zoekresultaten en beïnvloeden klikken.

8. Afbeeldingsoptimalisatie:
Geef afbeeldingen beschrijvende bestandsnamen en gebruik alt-teksten om zoekmachines te vertellen waar de afbeeldingen over gaan.

9. Voeg Multimedia Toe:
Gebruik afbeeldingen, video's en infographics om je content aantrekkelijker te maken en de betrokkenheid van de lezers te vergroten.

10. Hou Je Content Up-to-Date:
Regelmatig bijwerken van je content met nieuwe informatie houdt het relevant en kan de SEO-prestaties verbeteren.

Door deze tips toe te passen, kun je de kwaliteit van je content verhogen en je SEO-resultaten aanzienlijk verbeteren.

Het is een doorlopend proces, dus houd je content fris en relevant voor langdurig succes.

gerelateerde artikelen 

hulp nodig?

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien of bekijk alvast mijn online groei traject:

online groei traject

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

gratis groeiscan
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman