• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Content en SEO 2023

SEO content

Content & SEO

Wat is content & SEO? En vooral wat kan je er mee en wat zijn de voordelen? De meeste MKB websites zijn niet goed of nauwelijks goed vindbaar in de zoekmachines.

Vaak staat er wel een Google Ads campagne aan en wordt er aan social media gedaan. Bovendien zie ik uit alle Google Analytics profielen die ik beheer zie ik dat organisch verkeer (verkeer door SEO) het meest kwalitatief is. 

Inhoudsopgave

- Wat is content & SEO?
- Wat is SEO?
- Wat is content?
- De belangrijkste content SEO elementen

Wat is content & SEO?

Dit zijn twee hele belangrijke elementen om echt beter gevonden te worden in zoekmachines. 

Wat is SEO?

SEO staat voor “Search Engine Optimization”. On-page SEO betreft alle optimalisatie factoren binnen de inhoud van je website, de content, afbeeldingen, interne links, metagegevens en meer… Dus alles rond de content (de inhoud) van je website kun je SEO proofed maken. 

Wat is content?

Content is een Engelse term. De algemene definitie van content is: de ideeën die worden weergegeven in een medium. Dit is nog vrij abstract. Dit medium kan een tekst zijn, maar ook spraak of iets anders dat gecreëerd is, zoals kunst.  

Het is goed om te weten dat Content en SEO een onderdeel is van SEO. SEO betreft niet alleen het on page gedeeldte, maar ook je backlink profiel en de website (techniek) zelf.

Dus het is goed wanneer je meer organische bezoekers wilt om je niet alleen op de on page SEO te richten (wat wel een heel belangrijk element is) maar ook op de andere factoren die er voor zorgen dat je in de zoekmachines beter gevonden gaat worden.

De belangrijkste Content SEO elementen:

Content & SEO gaat dus over de content van je website. Hier geef ik je de belangrijkste elementen in je website die SEO proofed gemaakt mogen worden. Het gaat hier om content & seo (laten) schrijven:

De titel

De titel van iedere pagina (dit is de H1) vertelt Google waar de inhoud van deze pagina over gaat. Het is goed om het belangrijkste zoekwoord vooraan in de title tag te plaatsen.

De url

Ook de URL vormt een belangrijk onderdeel in de totale mix. Het is raadzaam om ook hier weer het belangrijkste zoekwoord in te plaatsen en de url zo kort mogelijk te houden. Dus geen overtollige woorden of tekens erin. Kort en bondig.

De content

Zoekmachines houden van op content. Sterker nog zonder tekstuele content kunnen zoekmachines niet echt goed positioneren. Het is raadzaam om waardevolle content te schrijven.

Dus ook met plaatjes, interne linkjes, mooie alinea’s en voor de lezer interessant met ook in de content de juiste zoekwoorden en zoekwoord verbasteringen.

De kopjes in je tekst / de h2’s

Wanneer je een pagina opbouwt kun je alinea’s kopjes meegeven. Dit is voor de lezer heel fijn zodat hij de pagina makkelijk kan ‘scannen’ maar ook deze kopjes (mits H2) worden door zoekmachines goed gelezen. Zoekmachines weten dan nog beter waar de pagina over gaat.

De omvang van je content

Er zijn geen strikte regels, maar wetende dat Zoekmachines content nodig hebben, is het handig om hier aandacht aan te besteden. Een pagina van minimaal 400 woorden is al aardig, maar hoe langer des te beter.

Hoe langer de content is hoe makkelijker het wordt om de verschillende zoekwoorden die horen bij deze pagina in te brengen. Dit verhoogd de kans op long tail vindbaarheid.

Interne links

Het gebruiken van interne links (links naar andere content) geeft ook een stuk verhaal af aan de zoekmachines. Daarnaast is het heel prettig voor bezoekers om gerelateerde content eenvoudig te kunnen vinden.

Afbeeldingen

Google richt zich voornamelijk op tekstuele content, maar ook afbeeldingen worden gelezen. Wat is de naam van de afbeelding zoekwoord.jpg die is al heel belangrijk en welke omschrijving en H-tag wordt er meegegeven.

Dit wordt ook gelezen door Google en door je afbeeldingen juist in te stellen kunnen ze ook makkelijker gevonden worden via zoeken op afbeeldingen.

CTA’s / call to actions

Ook deze worden door zoekmachines gezien. De call to action buttons / linkjes naar vaak wat commercielere inhoud. En ook de bezoeker vind het fijn om een beetje meegenomen te worden. Eerst redactionele inhoud, daarna een dienst of product dat daar mogelijk bij past.

Metatags

Dit is ook een zeer belangrijk onderdeel voor zoekmachines. Vooral de meta titel. Het is handig om het belangrijkste zoekwoord helemaal vooraan  te plaatsen.

En wanneer je metatags structureerd met speciale tekens, vinkjes etc. valt deze extra op en is de kans groot dat het doorklikpercentage toeneemt. 

Dit zijn de belangrijkste elementen. Breng ze in op je website en ga daarna zorgen voor goede backlinks en een website die qua techniek voldoet aan de eisen van zoekmachines.

gerelateerde artikelen 

- SEO teksten schrijven in 5 stappen
- SEO anno 2023
- SEO marketing

Jouw hulp bij goede content & SEO maken

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Gerelateerde wiki items
wat is seo
click through rate
vindbaarheid google
zoekwoorden onderzoek google
google seo
bovenaan in google
seo webshop
hoe werkt seo
google optimalisatie
search engine optimalisation
301 redirects

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman