• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Deep linking 2023

deeplinken

Deeplinking

Als je met je MKB website beter gevonden wil worden, wordt het tijd om je backlink profiel maar eens te spekken. Hoe meer waardevolle linkjes er naar jouw domein verwijzen hoe populairder je website wordt.

Maar waar dienen die linkjes heen te verwijzen. Voor Google is het belangrijk om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen.

Ruim de helft mag naar de homepagina (voor autoriteit spekken) en de rest kun je het beste laten verwijzen naar dieper liggende pagina’s. 

Inhoudsopgave

- Wat is deeplinking?
- Naar welke pagina linken?
- Gerelateerd artikel 
- Hulp nodig?

Wat is deeplinking?

De betekenis van deeplinking is het plaatsen van hyperlinks op een webpagina waarmee de bezoeker door wordt verwezen naar een specifieke pagina binnen een website.

Deeplinken is als het ware een link aanmaken naar een bestemmingspagina ‘dieper’ in de website. Het is belangrijk dat er op een website deeplinks te vinden.

Dit is namelijk voor websitebezoekers fijn, omdat ze zo sneller de gewenste informatie kunnen vinden. Bezoekers komen namelijk op

Naar welke pagina linken

Als je goed gevonden wilt worden door zoekmachines is het handig om aandacht te besteden aan zoek woorden. Voor goede zoekwoorden maak je pagina’s aan zogenaamde landingspagina’s of bestemmingspagina’s.

Deze pagina’s zijn geschreven op trefwoorden en uitermate geschikt voor deeplinking. Hiermee worden deze pagina’s populairder en zullen ze sneller in de zoekresultaten van zoekmachines stijgen. 

Hier een aantal tips om op te letten om dieper liggende pagina’s optimaal te maken voor deeplinking en te zorgen dat de juiste linkjes hierheen gaan verwijzen. Het plaatsen van deeplinks.

Autoriteit

Lang geleden hanteerde Google ‘pagerank’ om de autoriteit aan te geven, nu doen ze dit alleen nog intern. Een mooi  alternatief hiervoor zijn de DA (domain authority) en de PA-scores van Moz.

Hoe hoger deze waardes voor een landingspagina zijn, hoe groter de impact van een backlink is.

Context

Het is belangrijk dat de meeste backlinks naar je domein worden geplaatst in een juiste / voor jouw website relevante omgeving omringd met relevante content.

Gaat jouw website over houten trappen, dan wil je het liefst ook zo veel mogelijk backlinks van landingspagina’s die hier ook over gaan.

Vertrouwen

De  laatste jaren wordt steeds meer gekeken naar ‘vertrouwen’. Majestic bijvoorbeeld gebruikt hiervoor de kengetallen ‘citation flow’ en ‘trust flow’.

Hoe betrouwbaarder een domein is waar een backlink op komt, des te meer waarde dit toevoegt.   

Leeftijd

We hebben geen hard bewijs, maar we zien dat over het algemeen Google pagina’s met een hogere leeftijd (vanaf 5 jaar en ouder) over het algemeen beter waardeert.

Leeftijd staat natuurlijk nooit op zichzelf: vaak is het zo dat een ouder domein vaak ook een hogere autoriteit heeft opgebouwd. 

Aantal uitgaande links

Daarnaast heeft een link de meeste waarde wanneer er niet al te veel andere uitgaande linkjes op de pagina staan. Hoe meer andere linkjes, des te lager de kracht van deze backlink.

Dit is vaak het geval bij startpagina achtige websites. Soms wel met meer dan honderden verwijzingen op 1 pagina.

gerelateerd artikel 

- Het geheim van effectieve linkbuilding

hulp nodig?

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Gerelateerde wiki items
wat is een backlink
linkbuilding tips
wat is linkbuilding
linkbuilding specialist
domain authority

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman