
De meeste mkb websites lijken best veel op elkaar.
Meestal is het zichtbaar dat ze moeite hebben om zich te onderscheiden van de meest belangrijke online concurrenten.
En dat is een gemiste kans.
Dit artikel gaat over usp betekenis en vooral hoe je met usp marketing (Unique selling points) de conversiekracht van je website kunt verhogen.
Je bezoeker vertellen wie je bent en wat jouw sterke kracht is.
Betekenis usp / wat is een usp??
Een USP, wat is de betekenis van een usp?; Unique Selling Point (in het Nederlands: een uniek verkoopargument) is een eigenschap waarmee jouw website zich kan onderscheiden van vergelijkbare websites.
Er wordt ook wel gesproken van een unique selling proposition, een unique value proposition (UVP) of een unique buying reason (UBR). USP’s worden op je website vaak op een prominente locatie weergegeven zoals in je website header.
USP staat voor Unique Selling Proposition of Unique Selling Point.
Het is een marketingterm die wordt gebruikt om de unieke eigenschappen of voordelen van een product, dienst of merk te benadrukken ten opzichte van de concurrentie.
Een USP kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de prijs, de kwaliteit, het gemak, de service of de innovatie van een product of dienst.
Het is belangrijk dat de USP onderscheidend en relevant is voor de doelgroep.
De USP kan gebruikt worden in marketing- en communicatie-uitingen om potentiële klanten te overtuigen om voor het betreffende product of de betreffende dienst te kiezen.
Het benadrukken van de USP kan bijdragen aan een hogere omzet en een betere concurrentiepositie.
Het kan ook helpen bij het creëren van een sterk merkimago.
Bedrijven kunnen de USP gebruiken als basis voor hun positionering en marketingstrategie.
Door de USP consistent en effectief te communiceren, kunnen bedrijven de aandacht van potentiële klanten trekken en hun loyaliteit winnen.
Hoe kun je USP's bepalen voor jouw bedrijf?
Het bepalen van jouw USP's begint met een grondige analyse van jouw bedrijf, producten of diensten en concurrentie.
Hier zijn een aantal stappen die je kunt nemen om jouw USP's te bepalen:
- Analyseer jouw concurrentie: bekijk wat jouw concurrenten aanbieden en welke behoeften van de klanten zij vervullen. Identificeer hun sterke en zwakke punten.
- Identificeer de behoeften van jouw doelgroep: bepaal wat jouw doelgroep belangrijk vindt, welke behoeften zij hebben en welke problemen zij willen oplossen.
- Onderzoek jouw eigen sterktes: bepaal wat jouw bedrijf of product uniek maakt en welke voordelen dit oplevert voor de klant.
- Maak een lijst van mogelijke USP's: gebruik de resultaten van de bovenstaande stappen om een lijst te maken van mogelijke USP's die je kunt benadrukken.
- Test de USP's: test de mogelijke USP's om te zien welke het meest effectief is. Vraag feedback van klanten en analyseer de resultaten.
Het bepalen van jouw USP's is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een effectieve marketingstrategie die jouw bedrijf laat groeien en zich onderscheidt van de concurrentie.
Hoe plaats je usp’s goed op je website?
Het is niet alleen belangrijk om te weten ‘wat de betekenis van een usp marketing is, maar vooral ook hoe deze te creëren online te kunnen implementeren.
Hier een aantal tips:
- Het is handig om een usp kort en bondig te houden, zodat bezoekers dit snel en eenvoudig kunnen lezen. Liefst circa 25 - 35 tekens per USP, inclusief eventuele spaties
- Het optimale aantal usp’s ligt tussen de 3 en de 5. Meer usp gebruiken maakt het troebel en lastig om te communiceren.
- Een USP moet echt onderscheidend zijn en de intrinsieke waarde van je bedrijf (website / webwinkel) raken.
- Zorg dat USP’s op maat zijn en niet te algemeen als ‘hoge service’ of ‘lage prijs’.
- Wanneer je usp’s plaats op je website is het handig om dit op prominenten locaties te doen zoals:
GERELATEERDE ARTIKELEN
Jouw hulp bij het opstellen usp’s
Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.
Gerelateerde wiki items