• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website

meer bezoekers website

Auteur: Marco Bouman

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld door eigenaren van mkb-websites en -webshops.

'Hoe trek je nu aanzienlijk meer bezoekers naar je website toe?' In dit artikel laat ik zien op welke manieren je meer bezoekers naar je website kan trekken en welke methode het meest effectief lijkt om meer bekendhied te krijgen. En hoe je dit kunt aanpakken. Meer bezoekers op je website is een onderdeel van online leads genereren of online klanten werven.

 • Hoeveel bezoekers heeft jouw website per maand?
 • Welke kanalen worden er ingezet?
 • Wat zou je vinden van een minimale verdubbeling van dit aantal?
Inhoudsopgave

Meer bezoekers – methoden

Wanneer je meer bezoekers naar je website wilt, zijn er tal van mogelijkheden. Ik bespreek hier de meest voorkomende manieren om online bekendheid te krijgen:

 • Adverteren in Google
 • Organische bezoekers door zoekmachineoptimalisatie
 • Meer bezoekers via social media
 • Extra bezoekers door affiliate marketing
 • Bezoekers door nieuwsbrieven en loyaliteitsprogramma’s
 • Meer bezoekers door verwijzend verkeer (links naar je site toe)

Meer kwalitatieve bezoekers naar je website

Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je meer bezoekers genereert, maar ook dat je de juiste bezoekers (kwaliteit) naar je website krijgt. Uit ruim 10 jaar ervaring zie ik dat vooral mensen die zoeken in Google / zoekmachines, vaak het meest kwalitatief zijn. Deze traffic heeft een langere dan gemiddelde sessieduur en bouncen minder. (zie ook bouncepercentage). Dit zijn kwalitatieve bezoekers! vaak met een krachtige koopintentie.

Meer bezoekers via Google Ads

Je zou verwachten dat je bij online adverteren via Google hetzelfde beeld zou zien, maar dit is meestal niet zo. Omdat in principe iedereen via Google kan adverteren, zijn de betaalde posities wat grilliger. De gemiddelde bezoekersduur is bij deze betaalde variant vaak lager (op sommige branches na).

Meer bezoekers via Google zoeken

meer bezoekers via je website trekken

Goed gevonden worden via Google (de organische posities) loont zich vaak het meest. Niet alleen omdat je niet per klik betaalt, maar dus vooral ook omdat deze bezoekers kwalitatiever zijn dan de meeste andere bezoekers. Je website inrichten voor deze groep bezoekers is dus een slimme zet om meer bekendheid te krijgen met je website.

Hoe krijg je meer bezoekers via Google?

Hieronder leg ik in 4 stappen uit hoe je meer traffic op je website kan genereren. Houd er wel rekening mee dat het vooral gaat om de kwaliteit in deze stappen. En weet dat deze manier van bezoekers genereren tijd nodig heeft.

Stap 1: Zorg dat je website SEO-proof is

Google (en de overige zoekmachines) wil(len) de beste sites hoog in de zoekresultaten. Dit zijn snelle websites, die volledig responsive zijn, die qua structuur goed in elkaar zitten, die netjes zijn geprogrammeerd, die veilig (https) zijn, die een natuurlijk backlinkprofiel hebben en nog veel meer. (Dit is een lange lijst en deze lijst is altijd in beweging.) Lees ook on page SEO.

Stap 2: Werk met passende zoekwoorden

Goed gevonden worden in zoekmachines betekent vooral: werken met passende zoekwoorden. Zonder bewuste zoekwoorden (content) sta je niet bovenaan. Het vinden van deze passende zoekwoorden kan via een zoekwoord onderzoek Google: het vinden van passende woorden, met zoekvolume en met haalbare concurrentie. Zo kun je meer traffic naar je website krijgen.

Stap 3: Zorg voor SEO-content

Zoekmachines hebben brandstof nodig, dit is content. Vooral geschreven SEO-content. Wanneer je website veel waardevolle content & seo bevat, geschreven voor de voor jouw domein passende zoekwoorden… dan is aan een belangrijke voorwaarde voldaan. Google houdt van content en beloond je met meer traffic. Maak vooral goede landingspagina's! dit betekent ook het schrijven van zeer goede meta omschrijvingen, dit verhoogt namelijk je click through rate! Lees ook mijn pagina over SEO on page.

Stap 4: Maak je website populair

En dan vooral populair onder zoekmachines. Dé manier om dit te doen, is te zorgen dat er linkverwijzingen naar je website komen (linkbuilding). Hoe meer, hoe beter. Maar dit dient wel op de juiste manier gedaan te worden. Zodat er een mooi natuurlijk backlinkprofiel ontstaat.

Langzaamaan meer bezoekers naar je website

Wanneer deze 4 stappen voor jouw website goed zijn doorlopen… dan zal Google / zullen zoekmachines langzaamaan jouw website beter positioneren in de zoekresultaten. Dan zul je langzaamaan steeds meer bezoekers generreren naar jouw website toe. De bekendheid van je website neemt langzaam toe!

Wil je ook meer bezoekers naar je website?

Dan kan ik je hierbij helpen. Ik heb een SEO-optimalisatietraject ontwikkeld voor MKB bedrijven om deze 4 stappen goed in te richten en hierdoor meer bezoekers naar je website te krijgen. Zie hier mijn SEO-optimalisatietraject

Over Marco 

Hallo, ik ben Marco Bouman, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een grotere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde wiki items

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook betere trefwoordposities en meer bezoekers?

ja, help mij met sEO Optimalisatie

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 975,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman