• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

leads genereren online!

leads genereren

Auteur: Marco Bouman

Een website die gemakkelijk van bezoekers meer leads genereert, doet het werk voor jouw bedrijf!

leads genereren online

› Hoe zit het met jouw manier van b2b / b2c leads genereren?
› Ben je tevreden met de huidige resultaten van leads genereren online? 

Lees hieronder mijn artikel over websiteleads genereren in 5 stappen.

Niet op zoek naar tips? 
Bekijk dan mijn op maat aanpak voor meer bezoekers en voor een hogere conversie, of laat een berichtje achter.

Dit artikel gaat over leads genereren online (zowel sales als marketing leads)!

leads genereren online in 5 stappen!

Vragen die mij vaak worden gesteld:

 • Hoe kan ik meer leads genereren (sales / marketing)?
 • Hoe kan ik website leads genereren?
 • Hoe kan ik  online leads genereren via mijn website?

hoe leads genereren voor jouw bedrijf?

 • Via koude acquisitie?
 • Via evenementen zoals beurzen?
 • Via netwerken / ontbijtsessies?
 • Of gewoon via internet? 

Alle manieren om meer kwalitatieve online sales leads te genereren kunnen goed werken! Mijn ervaring is dat het genereren van website leads (b2b of b2cvaak erg kostenefficiënt is en de inspanningen voor medewerkers in jouw bedrijf beduidend minder zijn. In de ideale situatie dienen de leads zich ‘automatisch’ aan via jullie website. Op lange termijn is dit een gratis manier van leads genereren / online klanten werven

Succesvol online leads genereren is het resultaat van creatieve online marketing!

online leads genereren in 5 succesvolle stappen

leads genereren

Ben jij toe aan een methode om met minder budget / inspanningen meer leads te genereren marketing voor jouw bedrijf? Dan is dit artikel voor jou bestemd. Dit artikel heb ik geschreven voor mkb-organisaties (meestal dienstverleners: lokaal / regionaal / nationaal) die meer website leads willen genereren online (b2b en b2c). Wil je weten waar de kansen liggen voor jouw website / shop?

Het helpen van mkb-bedrijven met het online leadgeneratie (sales en marketing) is een van de leukste activiteiten die ik doe. Het behelst meer dan wat elementen aan de buitenkant aanpassen. Ik luister, voel aan, denk mee en vertaal jullie bedrijf naar online. Een aanpak die werkt!

Kun je ook wel een boost in online leads voor jouw bedrijf gebruiken? 

Dit artikel gaat over leads genereren via je eigen website (zowel b2b en b2c)!

Wil je meer weten over de betekenis van leads genereren?

Inhoudsopgave

hoe kan ik online leads genereren?

Leads genereren via internet: een kleine introductie
Twintig jaar geleden was het werven van meer leads per definitie een fysieke inspanning die op locatie of soms per telefoon plaatsvond. Nu anno 2021 zie je steeds meer de verschuiving naar online leadgeneratie / aanvragen / vragen ofwel het stimuleren van het eerste contact puur via internet.

Voorbeelden van website leads genereren uit mijn koker:

 • Meer b2b leads genereren  voor regionale administratiekantoren (leadwaarde: min. € 2.000,- per jaar)
 • Meer sales leads via internet voor Automatic Guided Vehicles (leadwaarde: min. € 300.000,- per project)
 • Prospects vinden voor de verkoop van gebruikte professionele schaafmachines (leadwaarde: min. € 20.000,- tot wel € 200.000,-)
 • Websiteleads marketing voor regionale ICT-bedrijven (leadwaarde: min. € 4.000,- per jaar)
 • Meer marketing leads genereren b2c voor advocatenkantoren (leadwaarde: min. € 1.000,- tot wel € 10.000,-) per klant (b2c)
 • Meer internationale sales leadgeneratie voor een machineonderdeel in de houtbewerkingsbranche (leadwaarde: min. € 500,- per order) 
 • Kwalitatieve b2b-leads genereren voor vrachtwagenbenodigdheden in de transportsector (leadwaarde min. € 2.000,- per nieuwe klant, oplopend tot wel € 30.000,-)
 • Meer marketing b2b leads genereren marketing voor een bedrijf voor zakelijke telefoniebenodigdheden (leadwaarde: min. € 4.000,- tot wel € 50.000,-)
 • Online sales leads genereren b2b voor een consultancybedrijf (leadwaarde min. € 5.000,- tot wel € 50.000,- per project) 
 • Meer sales leads genereren b2b voor een infrabedrijf (leadwaarde circa € 1.000,- tot € 3.000,-)

Ik heb in mijn ruim 13 jaar ervaring nog geen branche meegemaakt waarbij het online genereren van online leads niet werkt!

Twijfel je of jouw branche zich wel leent voor het genereren van online leads? Laat dan een bericht achter en ik laat zien hoe het werkt. Het is absolut mogelijk om via je website meer online leads te krijgen!


 Stap 1: de ultieme internetmarketingstrategie

leads genereren

Het met succes genereren van website leads (via de eigen website) start met het formuleren van de ultieme online marketing strategie. De fout die vaak gemaakt wordt, is dat deze stap wordt overgeslagen en dat de bedrijfsstrategie ook 1 op 1 geldt voor de online strategie. Zo werkt het meestal niet. Deze stap geeft antwoord op de vraag hoe genereer ik meer online leads?

Op internet geldt namelijk een aantal afwijkende spelregels. Omdat internet zeer transparant is, is het zeer belangrijk om een juiste focus te kiezen. Kiezen wat iedereen aanbiedt in een vol online marketinglandschap, gaat niet werken. De uitkomst van de ultieme internetmarketingstrategie zal elementen moeten bevatten als:

In de strategische marketingsessies die wij met onze opdrachtgevers hebben, nemen we alle van invloed zijnde factoren mee om te komen tot een helder afgebakende 'smart' online marketing strategie. Deze strategie is de blauwdruk voor alle andere te nemen stappen in dit lead generatie proces!

Stap 2: bezoekerskanalen definiËren

Op internet bestaan er vele kanalen voor het genereren van bezoekers naar je websites toe. Het is de kunst om de juiste kwalitatieve kanalen hierbij te selecteren. Eerst een overzicht van de mogelijkheden:

 • Google Ads adverteren
 • Organic search (gevonden worden via zoekmachines / niet betaald / redactioneel) 
 • Affiliate marketing 
 • Persberichten versturen
 • Via social media: LinkedIn, Facebook en Twitter
Kiezen voor de aanpak met de meeste slagingskans

Alle kanalen zijn mooi en ook prima tegelijkertijd te gebruiken voor online leads genereren. Bij Google Ads betaal je per klik en voor het laten maken en optimaliseren van de Google Ads-campagne. Affiliate marketing is vaak erg kwantitatief (veel bezoekers / weinig aanvragen). Social media kunnen erg goed werken, maar dit betekent wel dat er veel tijd ingestoken dient te worden. Ook persberichten, mits met een topverhaal en de juiste doelgroep, kunnen zeer goed werken.

Organische vindbaarheid

Uit mijn ruim 10 jaar ervaring blijkt dat organische vindbaarheid (dus via Google / zoekmachines zonder te betalen per klik = organic search) vaak de beste basis is. Alle andere kanalen kunnen uitstekend dienen ter aanvulling, maar in de praktijk is zichtbaar dat de meeste aanvragen voor mkb-bedrijven komen via het organische kanaal (SEO).

Social media

Social media kunnen erg goed dienen ter aanvulling op de organische vindbaarheid. Vaak zien we wel dat bezoekers die via social media de website bezoeken, minder converteren (aanvragen / bellen / reageren). Social media zijn uitstekend om een stuk branding te verzorgen; daarom werken deze kanalen vaak ook pas echt goed voor grote merken en bekende bedrijven.
 

Stap 3: De basis voor vindbaarheid implementeren

leads genereren

In dit artikel ga ik uit van het genereren van online sales leads via de eigen website met organische vindbaarheid als basis. Alle andere kanalen kunnen er prima bij, maar ik leg nu de focus op het kanaal waarvan wij zien dat dit vaak als beste (basis) werkt.

Trefwoordenclusters

Goed gevonden worden in de zoekmachines (vooral Google) betekent een vertaalslag maken naar jullie aanbod (eventueel al aangescherpt tijdens het opstellen van de online marketing strategie). Maak je website online vindbaar. Belangrijk hierbij is dat er vooral gekeken wordt naar zoek woorden met de volgende aspecten:

 • de kwalitatieve klik met jullie business
 • de concurrentie
 • het zoekvolume 
 • de haalbaarheid om ook echt hoog in Google te kunnen komen
Landingspagina’s

Zodra het helder is wat de beste zoekwoorden voor jullie bedrijf zijn voor marketing leads genereren (rekening houdend met de net genoemde aspecten), moeten er per trefwoordcluster landingspagina’s worden gemaakt. Een landingspagina is een pagina voor Google en voor jullie toekomstige leads. We willen dat deze pagina helemaal voldoet aan het Google van vandaag en tegelijkertijd zo is gemaakt dat jullie toekomstige leads hier zacht op landen, opgewarmd worden, verder gaan kijken in jullie website met als doel: een aanvraag = leadidentificatie!

Lees meer over het opstellen van de ultieme landingspagina.

Stap 4: Conversie in iedere pixel
leads genereren

Conversie is een zeer belangrijk element bij het genereren van websiteleads. Conversie betekent: een actie (een aanvraag, een ingevuld online formulier, een belletje etc.). Iedere bezoeker die zo’n actie onderneemt, is een conversie. Alles in de website moet dus de functie hebben om van bezoekers leads / klanten te maken. De bezoeker snapt waar het over gaat, wordt geïnteresseerd om verder te lezen, om uiteindelijk te converteren.

Online marketingperspectief

Vaak zien we dat het nodig is om een bestaande website opnieuw te maken, om op die manier te zorgen voor het juiste online marketingperspectief. Dit perspectief, ook wel conversie optimalisatie genoemd, bestaat uit heel veel elementen. Onderstaand een aantal zeer belangrijke:

 • Spreek de doelgroep aan
 • Maak duidelijk wat de USP’s zijn
 • Doseer de content 
 • Zorg voor topdesign 
 • Maak duidelijk wat de propositie is (wat is propositie?)
 • Bied ‘over de streep trekkers’ aan
 • Zorg voor de perfecte mimiek 
 • Bouw aan overtuigingskracht 
 • Zorg voor aantrekkelijke navigatie-items 
 • Vertel de bezoeker wat hij moet doen (gebruik call to actions)
 • Richt je op kwalitatieve bezoekers

Bovenstaande aspecten zorgen voor pakkende teksten, een zeer essentieel component om je website / webshop conversiegerichter te maken.

Dit zijn slechts een aantal aspecten die ervoor moeten zorgen dat jullie website zich gaat manifesteren als een top online accountmanager! voor zowel marketing als sales leads.

Stap 5: Optimaliseren, leren en inzicht krijgen

leads genereren

Zodra de (vernieuwde) nieuwe website online staat en de bezoekersstromen zich aanmelden, is het van groot belang om dit proces van online leads genereren te optimaliseren. Sommige landingspagina’s werken prima, andere helemaal niet. Sommige producten / diensten worden heel veel aangevraagd, andere niet. Via diverse SEO- / statistiekensoftware ontstaat een zeer goed beeld van de huidige situatie.

Online kengetallen

In zo’n optimalisatie kijk ik bij onze opdrachtgevers altijd naar commerciële gezondheidskengetallen:

 • Bounce rate (hoeveel bezoekers bekijken maar 1 pagina?)
 • Gemiddelde sessieduur (hoe langer, des te hoger de kans op een conversie)
 • Kengetallen per bestemmingspad (welke pagina’s scoren goed / welke niet?)
 • Gemiddeld conversiepercentage (hoeveel aanvragen per 1.000 bezoekers?)
 • Welke posities worden behaald in Google?
 • Waar komen de leads vandaan? (landen / provincies?)
 • Welke instappaden leveren het meest conversie op?

Zo zijn er tal van onderwerpen die we monitoren om uiteindelijk een beeld te krijgen waar we exact staan en wat nodig is om het morgen nog beter te doen met online leads genereren.

Ik hoop dat dit artikel een goed inzicht heeft gegeven in hoe het proces van meer online leads genereren werkt! dit proces werkt voor sales en marketing leads en voor b2b en b2c leads. Allemaal!

Ben jij klaar voor online leads genereren? Laat een bericht achter en ik laat je met plezier zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw website! (Vrijblijvend, hoor!)

ook meer online leads genereren?

Wanneer je meer leads uit jullie website wilt genereren, dan kan ik je hiermee helpen!  Meestal start ik met een conversie optimalisatie traject (website / webshop succesvoller maken), bij nog weinig bezoekers start ik met een SEO optimalisatie traject.

Conversie optimalisatie traject

Over Marco Bouman

leads genereren

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je graag de mogelijkheden zien.  Wellicht is mijn professionele website aanpak wat voor jou?

 

Gerelateerde artikelen

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 975,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman