• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Online Groei, de 6 ingrediënten 2023

online groeistrategie

Auteur: Marco Bouman

Zoek jij naar een manier om met je bedrijf (website / webshop) online te groeien? Online meer verkopen? Meer online leads ontvangen? Dan ben je nu aardig in de buurt :-)

Online groei realiseren voor mkb-websites en -webshops doe ik sinds 2007 met veel plezier!

Op deze pagina deel ik mijn receptuur voor groeien online gebaseerd op 15 jaar ervaring met het realiseren van groeien voor mkb-bedrijven (websites / webshops).

De manier om dit te stimuleren en dus ook online aankopen stimuleren! Benieuwd naar de kansen voor jouw website / shop?

hoe kun je online groeien?

Inhoudsopgave

1. Internetmarketingstrategie 
2. Integrale conversieaanpak 
3. Effectiviteit & kwantiteit 
4. Creatieve inzet 
5. Optimaliseren 
6. De juiste mindset

1. online groeien door een ultieme internetstrategie

groeien online

Succesvolle groeien online start bij een ultieme online marketingstrategie. Het is vooral belangrijk om bij deze eerste stap aandacht te geven aan de vaak niet direct zichtbare zaken ‘onder’ een website / shop. 

Hoe ziet de concurrentie eruit? Wat is jullie onderscheidende vermogen? Welke ontwikkelingen in de markt spelen er? Wat zijn de redenen voor aankoop (reageer) van klanten? Wie is de gemiddelde klant eigenlijk? Etc. 

De antwoorden van deze en andere vragen vormen het fundament van succesvolle online strategie waaruit alle online marketingelementen gevormd worden. Deze stap resulteert in het fundament onder jouw website / shop!

2. hanteer een Integrale conversieaanpak

Een website (shop) is zo goed als zijn zwakste schakel. Wanneer je online bezoekers wilt transformeren tot klanten, dan is het cruciaal dat iedere pixel klopt.

Niet alleen moet je bijvoorbeeld een mooi design, goede teksten en goede laadsnelheid hebben… maar alle conversie-ingrediënten moeten geïntegreerd zijn voor de beste eerste online indruk en de conversielekken dienen tot een minimum beperkt te zijn.

Er ontstaat een synergetisch effect wanneer ook juist aan de details aandacht is besteed. Hoe meer alle conversieaspecten geïntegreerd zijn, des te krachtiger wordt het geheel. 

3. groei in effectiviteit & kwantiteit

online groei

Conversie optimalisatie gaat puur over de effectiviteit van jouw site / shop: de mate waarin je erin slaagt om van bezoekers klanten te maken. Naast deze ‘kwaliteit’ heb je kwantiteit nodig voor absolute online groei in verkopen en aankopen.

Meestal zijn zoekers op Google (organische bezoekers) het meest effectief. Vaak is dit kanaal ook het grootste kanaal gemeten in volume. 

Wanneer je de kwaliteit (conversie) nu ook inbrengt in de vindbaarheidacties, dan krijg je een stevig geheel. Dan heb je bijvoorbeeld een landingspagina die ook conversiegericht is of een meta omschrijving die ook verleidt etc. Ik noem dit conversie!

4. Online groeien door creatieve inzet

online groei strategie

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Het vinden van de beste weg is niet een kwestie van bedenken. De meest creatieve weg wordt gevonden door juist anders te denken dan gebruikelijk.

Wanneer ik bedrijven help met  groeien, (of online klanten werven & online leads genereren) dan volgt de creatieve stap na het grondig in kaart brengen van het hele plaatje.

Met mijn creativiteit maak ik niet alleen een online marketingplan, maar vooral de creativiteit stop ik ook in het kiezen van de implementatiewegen.

Vaak ben ik in staat om met oplossingen te komen die buiten het normale kader vallen, zelfs door het ontbreken van kennis van een specifieke markt. 

5.  onlne groeien online door optimaliseren 

online groeistrategie

Sinds 2007 heb ik ruim 250 bedrijven begeleid met groeien online. Vaak zie ik dat de eerste slag (een nieuwe website of nieuw transformatieproces) tot mooie groei in aankopen of leads leidt.

Maar wanneer ik op langere termijn kijk, dan zie ik dat vooral door goed te monitoren, te onderzoeken, bij te sturen en te verbeteren, dat hier de meeste groei wordt gerealiseerd.

Want de omgeving van een complete website / webshop verandert voortdurend en er ontstaat een leereffect waarbij wij de markt en jullie klanten en vooral ook hun gedrag steeds beter aanvoelen. 

6. met de juiste mindset

online groei

Er is geen standaardreceptuur voor groei: voor ieder(e) bedrijfstak, bedrijf, site / shop is dit echt anders!

Maar er is wel een generiek punt dat zeer belangrijk is voor groeien online en dat is de juiste mindset. Hier werkt de wet van de aantrekkingskracht: het is dat wat we geloven dat de potentie heeft om werkelijkheid te worden. 

In mijn aanpak besteed ik aandacht aan dit niet-zichtbare ingrediënt van groeien online.

Over Marco Bouman

online groei plan

Hallo, ik ben Marco Bouman, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook groeien met je bedrijf? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien. 

Tot zo! (In het weekend ben ik vrij.)

gerelateerde artikelen

meest gestelde vragen

Wat is online groei?
Online groei verwijst naar het proces van het vergroten van uw online aanwezigheid, het aantrekken van meer bezoekers naar uw website en het stimuleren van meer conversies, zoals leads en verkopen.
Hoe kan ik mijn online groei stimuleren?
Er zijn verschillende manieren om uw online groei te stimuleren, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) advertenties, sociale media marketing, e-mailmarketing, contentmarketing en conversie-optimalisatie.
Hoe meet ik mijn online groei?
U kunt uw online groei meten door middel van analyses van uw websiteverkeer, conversies, ROI en andere KPI's (Key Performance Indicators). Dit kan u helpen om te begrijpen wat werkt en wat niet werkt, zodat u uw strategie kunt aanpassen en optimaliseren.

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman