030 227 23 23

Online Groei, de 6 ingrediënten

online groei

Zoek jij naar een manier om met je bedrijf (website / webshop) online te groeien? Dan ben je nu aardig in de buurt :-)

Online groei realiseren voor mkb-websites en -webshops doe ik al sinds 2007 met veel plezier !

Op deze pagina deel ik mijn receptuur voor online groei gebaseerd op 13 jaar ervaring met het realiseren van online groei voor mkb-bedrijven (websites / webshops).

Inhoudsopgave

1. Internetmarketingstrategie 
2. Integrale conversieaanpak 
3. Effectiviteit & kwantiteit 
4. Creatieve inzet 
5. Optimaliseren 
6. De juiste mindset


online groei scan

Wil jij weten wat de belangrijkste (op maat) online groei kansen zijn voor jouw website / shop?
Laat je website dan nu  scannen door Marco. Tarief: € 59,- , kosteloos tot 1 November 2020.

online groei scan 


 

 

1. Online groei door ultieme internetstrategie

online groeien

Succesvolle online groei start bij een ultieme internetmarketingstrategie. Het is vooral belangrijk om bij deze eerste stap aandacht te geven aan de vaak niet direct zichtbare zaken ‘onder’ een site / shop. 

Hoe ziet de concurrentie eruit? Wat is jullie onderscheidende vermogen? Welke ontwikkelingen in de markt spelen er? Wat zijn de redenen voor aankoop (reageer) van klanten? Wie is de gemiddelde klant eigenlijk? Etc. 

De antwoorden van deze en andere vragen vormen het fundament van succesvolle internetmarketingstrategie waaruit alle online marketingelementen gevormd worden.

2. Online groei door Integrale conversieaanpak

online groei

Een website (shop) is zo goed als zijn zwakste schakel. Wanneer je online bezoekers wilt transformeren tot klanten, dan is het cruciaal dat iedere pixel klopt.

Niet alleen moet je bijvoorbeeld een mooi design, verleidende teksten en goede laadsnelheid hebben… maar alle conversie-ingrediënten moeten geïntegreerd zijn voor de beste eerste online indruk en de conversielekken dienen tot een minimum beperkt te zijn.

Er ontstaat een synergetisch effect wanneer ook juist aan de details aandacht is besteed. Hoe meer alle conversieaspecten geïntegreerd zijn, des te krachtiger wordt het geheel. Bekijk ook ons conversieoptimalisatietraject.

3. Online groei door effectiviteit & kwantiteit

online groei

Conversieoptimalisatie gaat puur over de effectiviteit van jouw site / shop: de mate waarin je erin slaagt om van bezoekers klanten te maken. Naast deze ‘kwaliteit’ heb je kwantiteit nodig voor absolute online groei.

Meestal zijn zoekers op Google (organische bezoekers) het meest effectief. Vaak is dit kanaal ook het grootste kanaal gemeten in volume. 

Wanneer je de kwaliteit (conversie) nu ook inbrengt in de vindbaarheidacties, dan krijg je een stevig geheel. Dan heb je bijvoorbeeld een landingspagina die ook conversiegericht is of een metatag die ook verleidt etc. Wij noemen dit conversie!

4. Online groei door creatieve inzet

online groeien

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Het vinden van de beste weg is niet een kwestie van bedenken. De meest creatieve weg wordt gevonden door juist anders te denken dan gebruikelijk.

Wanneer ik bedrijven help met online groeien, dan volgt de creatieve stap na het grondig in kaart brengen van het hele plaatje. Met mijn creativiteit maak ik niet alleen een marketingplan, maar vooral de creativiteit stop ik ook in het kiezen van de implementatiewegen.

Vaak ben ik in staat om met oplossingen te komen die buiten het normale kader vallen, zelfs door het ontbreken van kennis van een specifieke markt. 

5. Online groei door optimaliseren 

online groeien

Sinds 2007 heb ik ruim 250 bedrijven begeleid met online groei. Vaak zien we dat de eerste slag (een nieuwe website of nieuw transformatieproces) tot online groei leidt.

Maar wanneer ik op langere termijn kijk, dan zie ik dat vooral door goed te monitoren, te onderzoeken, bij te sturen en te verbeteren, dat hier de meeste online groei wordt gerealiseerd.

Want de omgeving van een complete website / webshop verandert voortdurend en er ontstaat een leereffect waarbij wij de markt en jullie klanten en vooral ook hun gedrag steeds beter aanvoelen. 

6. Online groei met de juiste mindset

online groei

Er is geen standaardreceptuur voor online groei: voor ieder(e) bedrijfstak, bedrijf, site / shop is dit anders. 

Maar er is wel een generiek punt dat zeer belangrijk is voor online groei en dat is de juiste mindset. Hier werkt de wet van de aantrekkingskracht: het is dat wat we geloven dat de potentie heeft om werkelijkheid te worden. 

In mijn aanpak besteed ik aandacht aan dit niet-zichtbare ingrediënt van online groeien.

Over Marco Bouman

online groei tips 2019

Hallo, ik ben Marco Bouman, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien. 

Tot zo! (In het weekend ben ik vrij.)

Marcobouman.com 

Marco Bouman
Mijn klanten
Online marketingadvies
Bedrijfsgegevens

wat klanten over mij zeggen:

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Optimalisatie Traject
Conversie
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
Online Groei
Scan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

Bekijk alle referenties

 

   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Online groei consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323

   

 

Copyright © 2020 - Marco Bouman