• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Website Marketing Tips In 2023

online marketing tips
online marketing tips

Auteur: Marco Bouman

Zit er voldoende marketing in jouw website?

 • Heb je het gevoel dat jullie website wel een stuk effectiever kan?
 • Is er al veel geoptimaliseerd, maar blijven de resultaten uit?
 • Komen er voor je gevoel nog te weinig aanvragen / leads uit?
 • Ben jij op zoek naar de ultieme online marketing website strategie?

Lees dan onderstaand artikel met mijn website marketing tips!

De meeste MKB-websites lijken nog altijd veel op een brochure.

Wat teksten, wat plaatjes, maar wat gebeurt er eigenlijk op deze websites?

Zit er website marketing in deze websites? Zorgen deze websites voor aanvragen en / of leads?

Of blijft het bij een statische website? Creëer de ultieme online marketing website strategie!

Ondanks dat website marketing niet nieuw is, is het overgrote deel van MKB-websites in Nederland meer een online folder / visitekaartje dan een echte internet marketing website.

Terwijl je met een beetje inzicht (en wat hulp) al heel snel aardige resultaten kunt boeken...

Zit er voldoende marketing in jouw website?

Als jouw antwoord 'nee' is, dan heb ik hier in dit artikel 10 waardevolle online marketing tips die je kunnen helpen om internetmarketing in je website te krijgen.

Met als resultaat: een internetmarketing website die jouw bedrijf helpt via internet klanten te werven en leads te genereren!

Inhoudsopgave:

Wat is website marketing?

Website marketing is een verzamelnaam voor alle strategieën en technieken die worden gebruikt om een website te promoten en te vermarkten met als doel meer verkeer, conversies en omzet te genereren.

Het omvat een breed scala aan tactieken, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine-adverteren (SEA), contentmarketing, social media marketing, e-mailmarketing, influencer marketing en affiliate marketing.

Het doel van website marketing is om de zichtbaarheid en de relevantie van een website te vergroten voor de doelgroep.

Door het toepassen van effectieve marketingstrategieën en -technieken kunnen bedrijven hun online aanwezigheid vergroten en hun doelgroep bereiken op verschillende kanalen en touchpoints.

Het optimaliseren van de website zelf, bijvoorbeeld door het verbeteren van de user experience (UX) en conversie-optimalisatie, maakt ook deel uit van website marketing.

Website marketing is van cruciaal belang voor bedrijven die online willen groeien en concurrerend willen blijven in hun markt.

Door het toepassen van de juiste strategieën en technieken, kunnen bedrijven hun website en hun merk effectief promoten en hun doelstellingen behalen, zoals het genereren van meer verkeer, leads, conversies en omzet.

10 website marketing tips

Tip 1: Zorg voor een websitescript

Bezoekers (net als jij) zoeken al heel snel via Google naar een dienst / product.

Zodra ze op een website komen, willen ze direct voelen / weten waar ze zijn.

Kan ik hier vinden wat ik zoek? Waar ben ik? Wat hebben ze me te bieden?

Kortom: een keiharde eerste indruk is nodig om de zoekende klant houvast te geven! 

Een succesvolle call to action helpt hierbij. Hoe unieker / meer onderscheidend vermogen, des te beter. Gebruik USP's. 

Tip 2: Content is king
digitale marketing

Wat is je verhaal? Wat heb je te bieden? Wie zitten er achter dit bedrijf? Wat is het onderscheidend vermogen? Waarom moet ik met ze in zee gaan? Wat zeggen andere klanten? Waar zit hun specialisme?

Antwoorden op deze vragen bepalen voor een behoorlijk deel of bezoekers blijven of gaan.

Daarnaast is content in de vorm van SEO-teksten belangrijk om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Iedere pagina is weer een extra mogelijke vindbron.

Tip3: Maak conversiepaden!  

Een online marketing website leidt zijn bezoekers naar de gewenste doelpagina's.

Wat wil je dat je bezoekers gaan doen? Bellen? Een contactformulier invullen?

Een kleine dienst aanschaffen? Een artikel downloaden? Informatie aanvragen? Zich aanmelden voor de nieuwsbrief?

Het bepalen en integreren van deze conversiepaden in je website zet bezoekers aan tot actie, dit is conversie optimalisatie!

Maak het dan ook goed af met goede call to actions.

online marketingConversie optimalisatie aanpak

Tip 4: Verlaag de drempel 

Voor alles wat je vertelt of wat je wilt dat je bezoekers doen, is laagdrempeligheid het toverwoord.

Als je wilt dat ze een contactformulier invullen, maak dit formulier dan zo kort mogelijk.

Als je wilt dat ze überhaupt een formulier invullen, geef dan aan dat het vrijblijvend is.

Hoe laagdrempeliger je website is, hoe makkelijker bezoekers actie gaan ondernemen! 

Onderzoek eens wat het prominent toevoegen van een telefoonnummer doet!

Tip 5: Overtuig en verleid! 

De meeste MKB-sites overtuigen niet! Ze informeren. Je krijgt lappen tekst over een werkwijze, een proces of een ellenlange omschrijving van hoe iets werkt. Maar bezoekers vinden dat maar ten dele interessant.

Wat ze wel interessant vinden, is 'Wat levert het op?', het resultaat van wat je te bieden hebt op de hoogste vorm.

Overtuigen betekent gaten verkopen, niet boren! Dit kan met pakkende teksten. Een belangrijk onderdeel in website marketing.

Tip 6: Zet de bezoeker centraal 

marketing website
Jouw online website (als je het goed doet) gaat niet over jouw bedrijf, maar over de problemen en wensen van jouw bezoeker en wat jij hem te bieden hebt. Dat is een wereld van verschil.

De beste manier om je bezoeker centraal te stellen is om hem aan te spreken en aandacht te besteden aan zijn behoeften / problemen / dilemma's en uiteindelijk jouw oplossing!

Tip 7: Creëer uniekheid 

Waarom zou ik met jouw bedrijf in zee gaan? Wat doen jullie anders dan anderen? Is het de prijs? De service? De ervaring? De mensen die het verschil maken?

Bezoekers zijn altijd intuïtief op zoek naar dat stukje uniekheid, een eerlijk onderscheidend vermogen en een heldere positionering.

Een online marketing website heeft dat en maakt dat zichtbaar! Lees in dit verband ook mijn artikel: De ultieme online marketing strategie!

Tip 8: Wees concreet

Welke dienst of welk product je ook aanbiedt, bezoekers willen heel graag weten wat ze kunnen verwachten.

Je hoeft niet alles tot in den treure uit te werken, maar als jouw aanbod te abstract blijft, blijven aanmeldingen uit.

Het verpakken van diensten als producten / pakketjes werkt daarom erg goed. Je bezoeker weet dan wat hij concreet kan verwachten!

Tip 9: Wees open en transparant

website marketing
Een andere valkuil waar vaak in gestapt wordt, is het niet vertellen wie jullie zijn. Bij interesse willen veel bezoekers weten 'Wie zitten hierachter?'

Toon een foto van medewerkers, een bedrijfspand, een telefoonnummer, een contactformulier, een kvk-nummer (verplicht), je missie of je passie, en ga zo maar door.

Hoe transparanter je online marketing website, des te geloofwaardiger je overkomt.

Tip 10: Doseer

'Content is king' betekent niet dat je je hele website maar vol moet kwakken met teksten. Veel teksten is altijd goed, zolang je bezoekers er niet over struikelen.

Het doseren van content is daarom uiterst belangrijk. Zo kan een rustig ogende online marketing website wel honderden pagina's bevatten.

Doseren heeft ook te maken met de leesbaarheid die je je bezoeker geeft, let daarop eens hoeveel witruimte er is op een pagina.

Website marketing tip 10a: Maak je website vindbaar
Ik geef je een bonustip die gaat over het aantrekken van bezoekers.

Het is zaak om te weten op welke zoek woorden je gevonden wilt worden. Hoeveel volume zit erop? Hoeveel concurrentie zit erop?

Het maken van aparte 'landingspagina's' voor deze trefwoorden zorgt voor kwalitatief bezoek. Lees ook: Kwalitatief bezoek door conversiegerichte SEO-landingspagina's.

Dit artikel is bedoeld om je een indruk te geven wat er zoal mogelijk is om je website te transformeren tot een professionele website. Je zult de eerste niet zijn die meer dan 70% van zijn klanten via zijn website werft.

welke pagina's bevat een marketing website?

Een marketing website kan verschillende elementen bevatten, afhankelijk van de doelstellingen van de website. Over het algemeen zijn er echter een aantal veelvoorkomende elementen die de meeste marketing websites bevatten, zoals:

Homepagina: De homepagina is de belangrijkste pagina van de website en bevat meestal een overzicht van wat de website te bieden heeft en welke acties de bezoekers kunnen uitvoeren.

Product- of dienstenpagina's: Deze pagina's bieden meer gedetailleerde informatie over de producten of diensten die de website aanbiedt.

Over ons pagina: Hierop wordt informatie gegeven over het bedrijf of de organisatie achter de website, zoals de geschiedenis, missie en visie.

Contactpagina: Deze pagina bevat contactinformatie van het bedrijf of de organisatie, zoals het adres, telefoonnummer en e-mailadres, zodat bezoekers gemakkelijk contact kunnen opnemen.

Call-to-action (CTA): CTA's zijn knoppen of links die de bezoeker uitnodigen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het aanvragen van meer informatie, het inschrijven voor een nieuwsbrief of het plaatsen van een bestelling.

Klantbeoordelingen: Het tonen van positieve beoordelingen en recensies van klanten kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid.

Blog: Een blog kan worden gebruikt om relevante en interessante informatie te delen met de bezoekers, waardoor ze meer betrokken raken bij het merk en de website.

Sociale media integratie: Het toevoegen van sociale media links en integratie kan helpen om de website meer zichtbaarheid te geven en het bereik te vergroten.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke marketing website uniek is en dat de inhoud en lay-out moeten worden afgestemd op de specifieke doelstellingen en behoeften van het bedrijf of de organisatie.

wil je ook een marketing website?

Wil je ook online groeien met je bedrijf? Laat mij je hierbij helpen. Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. 

Over Marco Bouman

website marketing

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien. 

Tot zo!

Gerelateerde artikelen:

Veelgestelde vragen

Wat is een marketingwebsite?
Een marketingwebsite is een website die is ontworpen om uw producten of diensten te promoten en uw bedrijf te laten groeien. Het is bedoeld om potentiële klanten aan te trekken, hen te informeren over uw aanbod en hen te overtuigen om actie te ondernemen, zoals het kopen van uw producten of diensten.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn marketingwebsite effectief is?
Om ervoor te zorgen dat uw marketingwebsite effectief is, moet u ervoor zorgen dat deze duidelijk en beknopt communiceert wat u aanbiedt en wat de voordelen zijn voor uw klanten. Het moet ook aantrekkelijk en gemakkelijk te navigeren zijn, snel laden en mobiel responsief zijn.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn marketingwebsite leads genereert?
Om leads te genereren, moet u ervoor zorgen dat uw website duidelijke en opvallende call-to-actions heeft, zoals inschrijvingsformulieren, gratis proefaanbiedingen en speciale aanbiedingen. U moet ook uw inhoud optimaliseren voor conversie door gebruik te maken van aantrekkelijke koppen, voordelen en getuigenissen van klanten.

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier :-)

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 5 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman