• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Website marketing tips voor een marketing website

Online Marketing site tips
marketing websites tips

Auteur: marco bouman

zit er voldoende online website marketing in jouw website?

 • Heb je het gevoel dat jullie website wel een stuk effectiever kan?
 • Is er al veel geoptimaliseerd, maar blijven de resultaten uit?
 • Komen er voor je gevoel nog te weinig aanvragen / leads uit?
 • Ben jij op zoek naar de ultieme online marketing website strategie?

Lees dan onderstaand artikel met website marketing tips voor de creatie van een online marketing website!
Of lees direct meer over mijn online groei model.

de ultieme online marketing website

De meeste mkb-websites lijken nog altijd veel op een brochure. Wat teksten, wat plaatjes, maar wat gebeurt er eigenlijk op deze websites? Zit er website marketing in deze websites? Zorgen deze websites voor aanvragen en / of leads? Of blijft het bij een statische website? Creëer de ultieme online marketing website strategie!

online website marketing tips ANNO 2021

Ondanks dat website marketing niet nieuw is, is het overgrote deel van mkb-websites in Nederland meer een online folder / visitekaartje dan een echte internet marketing website. Terwijl je met een beetje inzicht (en wat hulp) al heel snel aardige resultaten kunt boeken...

zit er voldoende website marketing in jouw website?

Als jouw antwoord 'nee' is, dan heb ik hier in dit artikel 10 waardevolle online marketing website tips die je kunnen helpen om internetmarketing in je website te krijgen. Met als resultaat: een internetmarketing website die jouw bedrijf helpt via internet klanten te werven en leads te genereren!

Inhoudsopgave:

Ja ik wil ook online groeien met mijn bedrijf!

Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op

 

Website marketing tip 1: Zorg voor een websitescript

Bezoekers (net als jij) zoeken al heel snel via Google naar een dienst / product. Zodra ze op een website komen, willen ze direct voelen / weten waar ze zijn. Kan ik hier vinden wat ik zoek? Waar ben ik? Wat hebben ze me te bieden? Kortom: een keiharde eerste indruk is nodig om de zoekende klant houvast te geven! Een succesvolle call to action helpt hierbij. Hoe unieker / meer onderscheidend vermogen, des te beter. Gebruik USP's. En lees hoe je een online marketing funnel kunt maken.

Website marketing tip 2: Content is king
website marketing

Wat is je verhaal? Wat heb je te bieden? Wie zitten er achter dit bedrijf? Wat is het onderscheidend vermogen? Waarom moet ik met ze in zee gaan? Wat zeggen andere klanten? Waar zit hun specialisme? Antwoorden op deze vragen bepalen voor een behoorlijk deel of bezoekers blijven of gaan. Daarnaast is content in de vorm van SEO-teksten belangrijk om beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Iedere pagina is weer een extra mogelijke vindbron.

website marketing tip3: Maak conversiepaden!  

Een online marketing website leidt zijn bezoekers naar de gewenste doelpagina's. Wat wil je dat je bezoekers gaan doen? Bellen? Een contactformulier invullen? Een kleine dienst aanschaffen? Een artikel downloaden? Informatie aanvragen? Zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Het bepalen en integreren van deze conversiepaden in je website zet bezoekers aan tot actie, dit is conversie optimalisatie! Maak het dan ook goed af met goede call to actions.

website marketing Conversie optimalisatie aanpak

Website marketing tip 4: Verlaag de drempel 

Voor alles wat je vertelt of wat je wilt dat je bezoekers doen, is laagdrempeligheid het toverwoord. Als je wilt dat ze een contactformulier invullen, maak dit formulier dan zo kort mogelijk. Als je wilt dat ze überhaupt een formulier invullen, geef dan aan dat het vrijblijvend is. Hoe laagdrempeliger je website is, hoe makkelijker bezoekers actie gaan ondernemen! Onderzoek eens wat het prominent toevoegen van een telefoonnummer doet!

website marketing tip 5: Overtuig en verleid! 

De meeste mkb-sites overtuigen niet! Ze informeren. Je krijgt lappen tekst over een werkwijze, een proces of een ellenlange omschrijving van hoe iets werkt. Maar bezoekers vinden dat maar ten dele interessant. Wat ze wel interessant vinden, is 'Wat levert het op?', het resultaat van wat je te bieden hebt op de hoogste vorm. Overtuigen betekent gaten verkopen, niet boren! Dit kan met pakkende teksten. Een belangrijk onderdeel in online marketing.

Website marketing tip 6: Zet de bezoeker centraal 

marketing website
Jouw online website (als je het goed doet) gaat niet over jouw bedrijf, maar over de problemen en wensen van jouw bezoeker en wat jij hem te bieden hebt. Dat is een wereld van verschil. De beste manier om je bezoeker centraal te stellen is om hem aan te spreken en aandacht te besteden aan zijn behoeften / problemen / dilemma's en uiteindelijk jouw oplossing!

website marketing tip 7: Creëer uniekheid 

Waarom zou ik met jouw bedrijf in zee gaan? Wat doen jullie anders dan anderen? Is het de prijs? De service? De ervaring? De mensen die het verschil maken? Bezoekers zijn altijd intuïtief op zoek naar dat stukje uniekheid, een eerlijk onderscheidend vermogen en een heldere positionering. Een online marketing website heeft dat en maakt dat zichtbaar! Lees in dit verband ook mijn artikel: De ultieme online marketing strategie!

Website marketing tip 8: Wees concreet

Welke dienst of welk product je ook aanbiedt, bezoekers willen heel graag weten wat ze kunnen verwachten. Je hoeft niet alles tot in den treure uit te werken, maar als jouw aanbod te abstract blijft, blijven aanmeldingen uit. Het verpakken van diensten als producten / pakketjes werkt daarom erg goed. Je bezoeker weet dan wat hij concreet kan verwachten!

website marketing tip 9: Wees open en transparant

marketing website
Een andere valkuil waar vaak in gestapt wordt, is het niet vertellen wie jullie zijn. Bij interesse willen veel bezoekers weten 'Wie zitten hierachter?' Toon een foto van medewerkers, een bedrijfspand, een telefoonnummer, een contactformulier, een kvk-nummer (verplicht), je missie of je passie, en ga zo maar door. Hoe transparanter je online marketing website, des te geloofwaardiger je overkomt.

Website marketing tip 10: Doseer

'Content is king' betekent niet dat je je hele website maar vol moet kwakken met teksten. Veel teksten is altijd goed, zolang je bezoekers er niet over struikelen. Het doseren van content is daarom uiterst belangrijk. Zo kan een rustig ogende online marketing website wel honderden pagina's bevatten. Doseren heeft ook te maken met de leesbaarheid die je je bezoeker geeft.

Website marketing tip 10a: Maak je website vindbaar
Ik geef je een bonustip die gaat over het aantrekken van bezoekers.

Het is zaak om te weten op welke zoek woorden je gevonden wilt worden. Hoeveel volume zit erop? Hoeveel concurrentie zit erop? Het maken van aparte 'landingspagina's' voor deze trefwoorden zorgt voor kwalitatief bezoek. Lees ook: Kwalitatief bezoek door conversiegerichte SEO-landingspagina's.

Dit artikel is bedoeld om je een indruk te geven wat er zoal mogelijk is om je website te transformeren tot een professionele website. Je zult de eerste niet zijn die meer dan 70% van zijn klanten via zijn website werft.

ook online groeien

Wil je ook online groeien met je bedrijf? Laat mij je hierbij helpen. Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. 

Over Marco Bouman

marketing website tips 2019

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien. 

Tot zo!

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde wiki items

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 975,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman