• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

content marketing voor online groei!

content marketing
content marketeer

Auteur: Marco Bouman 

content marketing voor Explosieve online groei!

Je wilt meer halen uit je website / webshop, maar wat werkt nu wel en wat werkt nu niet? Bloggen, SEO-en, linkbuilden, extra pagina’s aanmaken…Je hebt waarschijnlijk wat gehoord over content marketing, maar is dat dan een effectieve methode?

Ja, en veel meer dan dat!!! Anno 2021 is dit een steeds effectievere manier van kwalitatieve bezoekers aantrekken en deze bezoekers beter te laten converteren!!!

Met juist opgezette content marketing snijdt namelijk het online mes aan twee kanten: het verhoogt de conversie (online effectiviteit) aanzienlijk en zoekmachines zijn er dol op, zodat je via Google extra stromen organisch verkeer opwekt! Wil jij ook online verder groeien? Lees dan ons artikel over hoe je dit doet met behulp van content marketing! 

Voordat ik in dit artikel een aantal belangrijke ingrediënten betreffende content marketing de revue laat passeren, wil ik eerst ingaan op de vraag: Wat is content marketing eigenlijk?

Wat is ‘content marketing’ eigenlijk?

Er zijn tal van definities te vinden van wat content marketing nu precies is. Zelf leg ik het altijd als volgt uit: content marketing is het creëren, online aanbieden en verspreiden van waardevolle en relevante content (teksten, afbeeldingen, video’s etc.), die zo goed mogelijk aansluit bij wat jouw doelgroep zoekt / waardeert. Waardevolle content zorgt ervoor dat de gemiddelde sessieduur (Google Analytics) stijgt.

Waardevolle content voor jouw publiek!

Content marketing is dus altijd een stuk op maat benadering van jouw bedrijf / webshop naar jouw doelgroep toe. Daarnaast is het belangrijk dat het gaat om waardevolle content, niet de bekende flinterdunne Content & SEO maar unieke content die daadwerkelijk een waardevolle bijdrage levert aan jouw publiek. De tool van de echte content marketeer!

Hoe kun je dan met content marketing explosief online groeien?

Daarover gaat dit artikel en mijn contentmarketing voorbeelden! Ik behandel hier de belangrijkste content marketing succesingrediënten. Ze zijn niet uitputtend, maar geven heel goed aan wat er nodig is om succesvol met content marketing extra online groei te realiseren! Ze maken een belangrijk onderdeel uit van conversie optimalisatie.

De content marketing ingrediënten voor aanzienlijk succes:

 1. Start met een goed zoekwoord onderzoek
 2. Zorg voor een succesvol script.
 3. Schrijf vooral over de inhoud, win aan expertise.
 4. Zet je bezoeker compleet centraal!
 5. Geef voorbeelden en illustraties.
 6. Geef en deel kennis.
 7. Interactief in plaats van agressief.
1. Start met een goede zoekwoordanalyse!

content marketing voorbeelden

Content marketing stoelt niet alleen op SEO (organische vindbaarheid), maar vaak blijkt dat bezoekers die via organisch zoeken binnenkomen het meest kwalitatief zijn. In dit licht is een goed zoekwoorden onderzoek de eerste stap naar succes.

Een goede zoekwoordanalyse vindt niet slechts 1 goed trefwoord, maar juist cirkels van trefwoorden: bij elkaar horende trefwoorden waar ook meervoud / enkelvoud / verbasteringen en synoniemen zijn meegenomen. Zoekmachines anno 2021 snappen dat het hier gaat om dezelfde soort inhoud, waar je al deze termen in een mooi artikel door elkaar heen kunt gebruiken (long tail zoekwoorden).

De trefwoorden voor dit artikel bijvoorbeeld:

content marketing                      2.400

wat is content marketing              260

contentmarketing                          590

content marketeer                         170

content marketing strategie        140

content marketing bureau           110

content marketing plan                  40

Inzetten op de trefwoorden die hierboven worden genoemd, zorgt ervoor dat de landingspagina op meerdere bij elkaar horende trefwoorden goed gevonden kan worden. 

2. Zorg voor een succesvolle content marketing strategie!

Ervan uitgaande dat je content marketing wilt inzetten om je online diensten / producten op een nieuwe manier te promoten, is het belangrijk dat de aanvliegroute van je content (lees: artikel, webpagina etc.) succesvol en uniek is. 

Een succesvolle content marketing strategie gaat volledig over ‘what’s in it for me’ voor jouw doelgroep. Een goed content marketing artikel begint dan met de dilemma’s waar jouw doelgroep mee kampt. 'Jij houdt van exclusieve wijnen, maar welke past nu het best bij jouw smaak?' (voorbeeld exclusieve wijnenshop).

Een richtlijn voor een goede volgorde:

 1. Omschrijf de dilemma’s van je doelgroep.
 2. Maak het nog wat erger / 'bloederiger'.
 3. Geef aan dat het ook anders kan.
 4. Ga los op de inhoud hiervan.
 5. Sluit af met een mooie call to action! 
3. Schrijf vooral over de inhoud, win aan expertise

Jouw doelgroep wil antwoorden op zijn vragen. Die wil exact weten hoe het zit, wat hij moet doen, waar hij terechtkan, waarom dingen zijn zoals ze zijn en wat er voor alternatieven zijn. Jouw klant wil weten hoe het zit, vertel hem dat. Ga vooral in op de inhoud en laat hierdoor zien dat jullie de expertise in huis hebben. Want dat zoekt men, altijd!

Goede content marketing artikelen claimen vaak expertise. Omdat ieder bedrijf zijn eigen invulling geeft aan de inhoud / content marketing, ben jij door het goed kwalitatief opzetten van een content marketing plan al snel expert in jouw online landschap!

4. Zet je bezoeker compleet centraal!

Succesvolle content marketing is volledig toegespitst op de bezoeker van jouw webshop / website. Daarbij is het ook belangrijk dat je je realiseert dat jouw doelgroep op zoek is naar informatie die hem verder helpt. Dus wees in zo’n artikel ook erg voorzichtig met commerciële uitingen (harde Call To Actions’s). Dit is prima om te doen, maar dan aan het einde van de content.

5. Geef voorbeelden en illustraties

content marketing voorbeelden

Bezoekers zijn altijd op zoek naar concrete informatie. Hoe praktischer, des te beter het te begrijpen valt voor je bezoeker wat je precies bedoelt. Zo kan ik een voorbeeld geven van een van onze klanten die zelf helemaal losgegaan was op het schrijven van inhoudelijke artikelen voor zijn website. Hij kreeg veel bezoekers (10.000+ per maand), maar ze waren zo standaard en informatief, dat hij er nauwelijks leads uit haalde. 

Goed opgezette content marketing werkt. Een lekker waardevol geschreven artikel met een pakkende titel van toch zeker wel 1.000 woorden biedt de lezer, maar ook zoekmachines, de mogelijkheid om jullie te leren kennen. Ook zeer zinvol voor de bezoeker en voor Google, om zo’n stuk content marketing aan te kleden met mooie afbeeldingen, illustraties, filmpjes. Hoe meer aandacht erop, des te groter de kans tot succes!

6. Geef en deel kennis

Wat je geeft, krijg je terug: dit gaat hier zeker op. Vroeger (10 jaar geleden) was men zuinig op het geven / delen van kennis. Maar nu is zichtbaar dat het delen van kennis een krachtige manier is om de klik met je doelgroep te verstevigen. Coolblue doet dit door circa 50 tot 100 gebruikersvideo’s per week te delen. Online marketing websites doen dit door slim opgezette content marketing activiteiten te ontplooien. 

7. Interactief in plaats van agressief

Succesvolle toegepaste content marketing voert een online dialoog met jouw bezoekers, dit is pull marketing. De content is interactief en zeker in combinatie met verschillende social media ook praktisch interactief. Het staat als het ware haaks op het traditionele reclamedenken, waar er vooral veel gepusht wordt. Goede content marketing is altijd een onderdeel van een pull-marketingstrategie. 

hoe pak jij nu content marketing op??

Klimmen jullie nu in de pen om waardevolle content te produceren? Of kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Sinds 2007 heb ik ervaring met het vergroten van het organische verkeer via content marketing. 

Over Marco Bouman

content marketing tips voorbeelden

Ik, Marco Bouman, ben online groei consultant. Met veel enthousiasme begeleid ik mkb-bedrijven met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligent kader help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

Gerelateerde artikelen:

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman