• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Content Creatie: meer bezoekers en hogere Conversie!

content creatie

Auteur: Marco Bouman

Content creatie

Hoe staat het met jullie content?

Ben je al gestart met content creatie?

Wanneer je online wilt groeien met je zakelijke website of webwinkel, is content creatie onontbeerlijk. Het is de brandstof voor Google en het is vooral hét middel om de effectiviteit (conversie optimalisatie) van je website of webwinkel te verbeteren. Twee vliegen in één klap! Dat is leuk!

Inhoudsopgave

Wat is content creatie?

De betekenis van Content creatie is de bijdrage van informatie aan vooral digitale media bestemd voor de eindgebruiker’. De meest voorkomende vormen van content creatie zijn: website teksten, blogartikelen, fotografie, videografie, online commentaar en overige digitale media. Lees ook wat is content?

Je weet ongeveer wat je wilt vertellen en aan wie en wat de doelgroep hiermee moet gaan doen. Maar hoe creëer je nu de juiste content die ervoor zorgt dat de lezer aangezet wordt tot actie (conversie) en dat deze content vormen sneller gevonden wordt? Hoe schrijf je een goed artikel? Hierover gaat mijn artikel over content creatie! ofwel goede teksten.

Content creatie is een vast onderdeel van online klanten werven en online leads genereren voor MKB websites, zonder goede content wordt online groeien wel lastig...

In 6 stappen meer waardevolle content om meer bezoekers en een hogere conversie te krijgen!

content creatie

1. De basis: de juiste zoekwoorden

Wanneer je start met content creatie, doe je dit vooral voor je bezoekers! Maar toch ook voor de zoekmachines. En het leuke is: een goed zoek woorden voor jouw domein, rekening houdend met zoekvolume, concurrentie en haalbaaheid">zoekwoordonderzoek biedt heel veel inspiratie over hoe er gezocht wordt. Hier rekening mee houden is rekening houden met je bezoeker en tegelijkertijd ook je content zo creëren dat deze ook geschikt is voor een betere online vindbaarheid, ofwel organic search.

Een goed zoekwoordenonderzoek start met het genereren van zoekwoordideeën, die je vervolgens via diverse tools kunt uitbreiden en kunt toetsen op concurrentie en haalbaarheid. Om zo groepjes (clusters) van zoekwoorden te maken als basis voor content creatie. 

2. Onderscheidend vermogen inbrengen

Dit is een heel belangrijke stap! Want uiteindelijk is het doel van content creatie om de juiste snaar te raken bij de bezoekers van je website / webshop. En het inbrengen van onderscheidend vermogen biedt helderheid naar je bezoekers toe. Ze zien / snappen / voelen wat ze op jullie website / webshop kunnen verwachten. Ze voelen de positionering, ze snappen waar ze zijn!

Het benoemen van onderscheidend vermogen kan best lastig zijn. De meeste ondernemers zijn als het ware ‘blind’ voor hun eigen specifieke kracht. Een handige wijze om onderscheidend vermogen in te brengen, is door het formuleren van onderscheidende USP’s en deze online slim te implementeren op een prominente plaats (bijvoorbeeld in de website header)

3. Creëer waardevolle content

contentcreatie

Waardevolle content is wat anders dan ‘SEO content’. Lees ook: wat is SEO? Waardevolle content vormen zijn geschreven vanuit de conversiegedachte. Waardevolle content gaat dieper in op de dilemma’s van je bezoekers, speelt in op herkenning en geeft uiteindelijk de oplossing voor hun probleem.

Waardevolle content gaat niet over jullie bedrijf / webwinkel, maar gaat over wat jullie bedrijf kan betekenen voor de bezoeker. Voor de problemen en dilemma’s die men heeft. Deze content staat in het klantperspectief en leest heerlijk door. Lees mijn artikel ‘5 tips voor overtuigend marketingmateriaal’.

4. Content verrijken

Goede content creatie bestaat niet alleen uit mooie, waardevolle, op zoekwoorden geschreven content. Het is de bedoeling om deze content te verrijken. Dit kun je goed doen via de volgende manieren:

 • Video bij de content toevoegen
 • Interne linkjes naar andere waardevolle content toevoegen
 • Mooie, veelzeggende afbeeldingen toevoegen
 • Heldere call to actions toevoegen
 • Soms een externe link naar gerelateerde content toevoegen
 • H2-kopjes toevoegen en juiste alt tags
 • Een online inhoudsopgave toevoegen
 • Overige content toevoegen die bijdraagt aan het geheel

5. Content creatie met interactie

Of de content die je creëert nu gaat over je dienst of producten, het is raadzaam om te zorgen dat je de interactie aangaat met je bezoekers. Hiervoor zijn in ieder geval de call to actions erg belangrijk (vertel je bezoeker wat hij kan doen), maar vaak is het ook zeer handig om andere vormen van content te stimuleren.

Veel bezoekers vinden het fijn om snel even te bellen, te chatten via een chatbox of eenvoudig via WhatsApp een berichtje te sturen. Vaak heb je wel een idee welke vormen van interactie goed werken; dit is ook handig om te testen.

6. De juiste vormen kiezen voor content creatie

Er zijn heel veel vormen van content creatie. Wanneer je vooral het doel hebt om meer bezoekers naar je website te genereren, dan kun je content creatie toepassen voor:

Let wel op dat deze content niet alleen qua SEO goed in elkaar zit, maar vooral ook geschreven is vanuit het conversieperspectief.

Voorbeelden van content creatie om vooral de conversie te verhogen:

Effectieve content creatie

Wanneer je deze 6 stappen van content creatie grondig doorloopt, ontstaat er extra waardevolle content die gaat zorgen voor meer bezoekers en een hogere sessieduur.


Meer weten over conversie optimalisatie?

Alle conversie optimalisatie artikelen bij elkaar!


 

Onze aanpak voor content creatie

Ik creëer waardevolle content voor websites en webshops als content creatie bureau. Lees meer over mijn aanpak. Content creatie is een onderdeel van online groeien. Wil je ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik de mogelijkheden zien.  Goed om te weten ik begeleid conctent creatie, maar ik ben geen content creatie bureau!

Over marco bouman

contentcreatie

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Tot zo!

Gerelateerde artikelen 

Gerelateerde wiki items

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 975,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman