• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Content Strategie

Content Strategie 2023

Auteur: Marco Bouman

Wanneer je als MKB-bedrijf meer leads en klanten wilt aantrekken, is content vaak onmisbaar!

Maar ja... Welke content heb je dan nodig? en waar plaats je deze content dan?

Het is dan handig om bij het begin te beginnen.... De content strategie!

Wat is een contentstrategie en hoe maak je een succesvolle voor jouw bedrijf?

Daarover gaat deze pagina.

Inhoudsopgave

Wat is een content strategie?

Een content strategie is een plan dat je helpt bij het creëren en verspreiden van waardevolle en relevante content voor jouw doelgroep.

Als mkb-bedrijf kan een goed doordachte content strategie je helpen om jouw online aanwezigheid te versterken, de betrokkenheid van jouw publiek te vergroten en uiteindelijk meer klanten aan te trekken.

Een effectieve content strategie begint met een grondige analyse van jouw doelgroep, concurrenten en de markt waarin je opereert.

Op basis daarvan kun je bepalen welke soorten content relevant en interessant zijn voor jouw doelgroep, en op welke kanalen je deze content het beste kunt delen.

Het is belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben met jouw content, bijvoorbeeld het vergroten van naamsbekendheid, het genereren van leads of het verhogen van de verkoop.

Ook moet je regelmatig de resultaten van jouw content evalueren en aanpassingen maken waar nodig.

Een contentstrategie vergt planning en consistentie, maar kan uiteindelijk leiden tot een sterke online aanwezigheid en betrokkenheid van jouw doelgroep.

Waarom is een content strategie belangrijk?

Een contentstrategie is erg belangrijk voor MKB-bedrijven die online klanten willen aantrekken.

Het helpt je namelijk om gestructureerd en gericht te werken aan je online aanwezigheid, zodat je beter vindbaar wordt voor potentiële klanten.

Door een strategie te hebben voor de inhoud die je deelt op je website, social media kanalen en andere online platformen, kun je ervoor zorgen dat deze inhoud relevant is voor je doelgroep en bijdraagt aan het behalen van je bedrijfsdoelstellingen.

Een goed doordachte contentstrategie zorgt er ook voor dat je consistent en regelmatig content deelt.

Dit is belangrijk, omdat het tonen van betrouwbaarheid en deskundigheid bijdraagt aan het opbouwen van vertrouwen bij je potentiële klanten.

Het zorgt er ook voor dat je bedrijf top-of-mind blijft bij je doelgroep.

Een contentstrategie kan je dus helpen om je online aanwezigheid te optimaliseren en je doelgroep beter te bereiken.

Het kan ook leiden tot meer leads en klanten, omdat je potentiële klanten aantrekt met relevante en waardevolle inhoud die hen helpt bij het oplossen van hun problemen.

content strategie

Hoe ontwikkel je een succesvolle content strategie?

Hieronder 10 handige tips die helpen bij het ontwikkelen van een succesvolle contentstrategie voor jouw website of webshop:

 • Bepaal je doelgroep en hun behoeften: Wie is je doelgroep en wat zijn hun interesses, uitdagingen en pijnpunten? Wat voor soort informatie zoeken ze en waar zijn ze actief online?
 • Bepaal je doelstellingen: Wat wil je bereiken met je content? Wil je leads genereren, verkoop stimuleren, thought leadership opbouwen, klantenloyaliteit vergroten of iets anders?
 • Breng je content inventory in kaart: Wat voor soort content heb je al? Welke content werkt goed en welke niet? Welke thema's komen terug in je content?
 • Voer een content gap-analyse uit: Waar zitten de gaten in je huidige content? Waar is behoefte aan? Welke onderwerpen kun je nog meer behandelen?
 • Kies je content formats en kanalen: Welke content formats zijn het meest geschikt om je doelgroep te bereiken? Denk aan blogs, video's, podcasts, infographics, whitepapers en meer. Op welke kanalen kun je deze content het beste verspreiden? Denk aan je website, social media, e-mailmarketing, enzovoort.
 • Stel een contentkalender op: Plan je content vooruit en zorg dat je consistent bent in het publiceren van nieuwe content. Denk aan het afstemmen van thema's op seizoenen of actualiteiten.
 • Schrijf je content: Houd je doelgroep en doelstellingen in gedachten en zorg voor waardevolle en relevante content. Denk aan SEO-optimalisatie en het gebruik van storytelling om je boodschap over te brengen.
 • Verspreid je content: Gebruik verschillende kanalen om je content te verspreiden. Zorg voor een goede mix tussen organisch en betaald bereik.
 • Meet je resultaten: Monitor de prestaties van je content en analyseer welke content goed werkt en welke niet. Optimaliseer je content op basis van deze inzichten.
 • Blijf leren en verbeteren: Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen jouw branche en pas je contentstrategie daarop aan. Blijf leren van je successen en mislukkingen en optimaliseer je strategie continu.

OVER MARCO BOUMAN

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Tot zo!

GERELATEERDE ARTIKELEN 

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier :-)

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 5 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman