• Persoonlijk & betrokken
  • Creatieve B2C aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

In 5 Stappen Naar De Ultieme Online Marketing Strategie!

Digitale marketing strategie 2024

Auteur: Marco Bouman - laatste bewerking: 18 mei 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


Veel MKB-bedrijven hebben een website / webshop, hebben vaak flink geïnvesteerd in hun online marketing strategie en toch blijven de resultaten van hun internet marketing strategie uit...

Ondanks dat hun website er erg mooi uitziet of bijvoorbeeld al heel goed gevonden wordt in Google. 

Klinkt dit herkenbaar voor je? 

Dit duidt op het ontbreken van of het voeren van een niet-volledige marketing strategie.

En dan kost je website geld in plaats van dat deze geld oplevert.

Lees hieronder mijn artikel net tips voor het maken van de ultieme internet strategie!

In dit artikel gebruik ik het woord ‘website’ voor zowel webshops als websites.

Inhoudsopgave

Wat is een online marketing strategie?

Als het gaat om online marketing, is een online strategie de sleutel tot succes!

Een online marketing strategie is een plan dat je opstelt om je doelen te bereiken via verschillende online marketingkanalen.

Dit kan onder meer zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine advertenties (SEA), social media marketing en e-mailmarketing omvatten.

Om een effectieve online marketing strategie te ontwikkelen, moet je beginnen met het vaststellen van je doelen.

Wat wil je bereiken met je online aanwezigheid? Wil je meer bezoekers naar je website trekken, meer leads genereren of je merk bekender maken?

Nadat je je doelen hebt bepaald, moet je onderzoeken wie je doelgroep is en welke kanalen zij gebruiken om informatie te vinden en te delen.

Een goede website strategie omvat ook het meten en analyseren van je prestaties.

Door te begrijpen wat werkt en wat niet werkt, kun je je online strategie optimaliseren om je doelen te bereiken.

In het kort, een succesvolle online marketing strategie vereist een grondige planning, een goed begrip van je doelgroep en een bereidheid om je aanpak aan te passen op basis van analyse van je resultaten.


Ben je op zoek naar een praktische aanpak?
Bekijk dan mijn conversie optimalisatie traject


Waarom een online marketing strategie?

Wanneer je wilt dat je met je website leads gaat genereren heb je meer nodig dan alleen een online leaflet.

Je hebt een krachtige online marketing strategie nodig die er in slaagd om jouw bezoekers sneller op te warmen en actie te laten ondernemen. Daarom online marketing strategieën.

Een goede online marketing strategie bestaat meestal uit:

  • Online marketing plan:
  • SEO strategie:
  • Content marketing strategie:
  • Social media marketing strategie:
  • Conversie optimalisatie strategie
  • E-mailmarketing strategie:
  • Google AdWords strategie:
  • Online branding strategie:

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven een internet strategie nodig hebben, waaronder:

- Bereiken van een breder publiek: Online marketing maakt het mogelijk om potentiële klanten te bereiken die anders misschien niet op de hoogte zouden zijn van jouw bedrijf.

- Verhoog de verkoop: Door middel van gerichte marketingcampagnes kunnen bedrijven hun verkoop verhogen door hun producten of diensten aan te bieden aan de juiste doelgroep.

- Verbeter de klantrelaties: Een goede online marketingstrategie kan helpen bij het opbouwen van sterke relaties met klanten door middel van gepersonaliseerde marketingberichten en effectieve klantenservice.

- Verhoog de merkbekendheid: Door middel van online marketingcampagnes kunnen bedrijven hun merkbekendheid vergroten en hun bedrijf op de kaart zetten.

- Analyse en meting: Met online marketing kunnen bedrijven hun resultaten nauwkeurig analyseren en meten, waardoor ze hun campagnes kunnen optimaliseren en hun ROI kunnen verbeteren.

- Concurrentievoordeel: Door het ontwikkelen van een effectieve online marketingstrategie kunnen bedrijven een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van hun concurrenten die mogelijk niet dezelfde strategie hanteren.

website strategie

Uit welke elementen bestaat een goede digitale marketing strategie?

  • Doelstellingen: Het bepalen van duidelijke doelstellingen voor de online marketingstrategie, zoals het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van meer verkeer naar de website, het verhogen van de conversieratio, enz.
  • Doelgroep: Het identificeren van de doelgroep en het begrijpen van hun behoeften, interesses en gedrag op het gebied van online marketing. Bijvoorbeeld door doelgroepsegmentatie.
  • Concurrentieanalyse: Het analyseren van de online marketingactiviteiten van concurrenten om inzicht te krijgen in hun sterke en zwakke punten en om kansen te identificeren.
  • Marketingkanalen: Het bepalen van de marketingkanalen die het meest geschikt zijn om de doelgroep te bereiken, zoals sociale media, zoekmachineoptimalisatie (SEO), e-mailmarketing, contentmarketing, betaalde advertenties en andere digitale marketingkanalen.
  • Budget en planning: Het bepalen van het budget voor de online marketingstrategie en het opstellen van een gedetailleerde planning voor de uitvoering van de online strategie.
  • Metingen en analyse: Het opzetten van meetbare doelen en het gebruik van website analyses om de prestaties van de online marketingstrategie te meten en te verbeteren.
  • Content creatie: Het ontwikkelen van hoogwaardige, relevante en boeiende inhoud (content creatie) voor de online marketingkanalen die zijn gekozen, zoals blogartikelen, sociale media-inhoud, e-mailnieuwsbrieven en andere soorten content.

internet marketing strategie in 5 stappen!

In 5 stappen geef ik in dit artikel praktische handvatten hoe je een ultieme digitale marketing strategie kunt opzetten voor jouw bedrijf.

Ook laat ik zien wat de ongekende mogelijkheden zijn van internet marketing voor jouw bedrijf.

Met als resultaat: meer aanvragen, succesvol leads generen en nieuwe klanten werven met succes! in dit artikel lees je waarom een digitale marketing strategie noodzakelijk is.

Niet op zoek naar tips? Bekijk dan mijn online groei traject voor meer bezoekers en voor een hogere conversie. 


Heb je vragen of hulp nodig? marco [@] marcobouman.com / 030-2272323 / contactformulier


Stap 1: Definieer een onderscheidende online propositie

Website strategie

Meer nieuwe klanten werven via internet is waar het om draait. De website van jouw bedrijf fungeert dan als het ware als online accountmanager of online winkel en zeker niet als online visitekaartje (als je ten minste online succesvol wilt zijn)!

Met een scherpe positionering strategie kweek je een voorkeursgevoel bij je bezoekers! 

Het verschil met offline marketing

De valkuil die hier direct om de hoek komt kijken, is de veelheid van websites die allemaal uit dezelfde vijver willen vissen.

Bij offline marketing heb je vaak een gebied of een bepaalde historie / goodwill die nieuwe klanten aanbrengen. Maar op internet werkt dit vaak anders.

Gevonden worden

Veel potentiële klanten zoeken online, zijn actief op social media of laten zich informeren per e-mail of andere bronnen over het bestaan van jouw bedrijf.

Dan is er nog een ding dat telt: jouw website (shop) moet een verpletterende indruk maken.

Scherp onderscheidend vermogen

Dit onderscheidende vermogen kan deels zitten in de uitstraling (design), maar uiteindelijk gaat het erom wat jouw website / webshop concreet te bieden heeft.

En waarom zouden bezoekers voor jouw bedrijf gaan en niet voor die 10 andere websites die men net heeft bekeken?

  • Wat doen jullie anders?
  • Waarom blinken jullie hierin uit?
  • Wat maakt het verschil tussen overige aanbieders in de markt?

De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor een gezonde online marketing strategie en een heldere positionering.

Het onderscheidend vermogen van jouw website / webshop kan zitten in de doelgroep, dat wat je concreet aanbiedt, de service (en liever niet) in de prijs. 

Het gaat bij het onderscheidende vermogen niet alleen om het onderscheid te vinden en te maken, maar vooral om dit te vertalen naar ‘hapklare brokken’ voor jouw online doelgroep! Zoals helder geformuleerde USP's.

Deze elementen vormen de basis (voorbeeld) van een ultieme internet strategie!

Stap 2: bepaal je ONLINE doelgroep

online strategie
Klinkt als de weg naar Rome, maar deze stap is vaak een stap die wordt vergeten.

Als de basis van je online marketing strategie rammelt, rammelt dit door in de online resultaten van jouw website / webshop.

Doelgroep bepalen

Natuurlijk ken je de doelgroep van jouw bedrijf. Maar wie is de online doelgroep? Vaak is er geen 1 op 1-match tussen klanten en doelgroep. Het is dan verstandig om een doelgroepsegmentatie toe te passen.

Dit weten en hiervan bewust zijn is al een belangrijke stap. Vaak zien we dat de zoekers online niet altijd de kopers, beslissers of gebruikers zijn.

Juiste zoekwoorden vinden

Daarnaast stoelt een ultieme online marketingstrategie ook op het kennen van de zoek woorden waar jouw doelgroep op zoekt.

Dit lijkt makkelijk en voor de hand te liggen, maar dit is in de praktijk vaak veel complexer.

Via Google Analytics kun je makkelijk zien welke zoekwoorden zorgen voor langere websitesessies dan andere, dit zijn vaak de long tail zoekwoorden.

Ook kun je via diverse bronnen in Google achterhalen waar veel volume op zit en concurrentie.

Het uiteindelijk vinden van de juiste trefwoorden en hierop gevonden worden is een zeer belangrijke pilaar van de ultieme digitale marketing strategie voor jouw bedrijf.

Met de beste trefwoorden en trefwoordclusters is het de bedoeling dat je de ultieme SEO-landingspagina's kunt maken! 

Online aanspreken

Een belangrijke wet bij conversie optimalisatie is, dat je erin slaagt om je nieuwe bezoeker zich thuis te laten voelen.

De ‘tone of voice’ die er op je website / webshop wordt gebruikt, bepaalt dus voor een groot deel of bezoekers bouncen (direct weer weg zijn, lees ook: bouncepercentage) of zich thuis gaan voelen en langer blijven (vaak geldt: lange duur = hogere kans op conversie).

Het kennen van je doelgroep, het kennen van je online doelgroep, het ontdekken van de belangrijkste zoektermen en het op de juiste manier aanspreken van de doelgroep van jouw bedrijf is een zeer belangrijk element uit de basis van de ultieme onlline marketing strategie of webshop strategie!

Stap 3: Kies de beste online marketing kanalen

online marketing strategie kanalen

Als MKB-ondernemer is het essentieel om de juiste online marketing kanalen te kiezen om je merk en producten effectief onder de aandacht te brengen bij je doelgroep.

Er zijn verschillende kanalen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen.

Hieronder geef ik je een overzicht van de meest relevante online marketing kanalen voor het MKB, inclusief hun aantrekkelijkheid op het gebied van eenvoudigheid, kosten en te verwachten bereik.

1. Website en SEO (Search Engine Optimization)

Een website vormt het fundament van je online aanwezigheid.

Het opzetten van een website is tegenwoordig relatief eenvoudig, dankzij diverse gebruiksvriendelijke websitebouwers.

SEO is belangrijk om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines.

Het vergt enige technische kennis en consistentie, maar het kan op lange termijn veel organisch verkeer opleveren. Kosten zijn relatief laag in vergelijking met andere kanalen.

2. Sociale media

Sociale media zijn een krachtig instrument om je doelgroep te bereiken en interactie aan te gaan.

Het beheer van sociale media-accounts is over het algemeen eenvoudig en kosteneffectief.

Het te verwachten bereik is afhankelijk van je content en de mate van betrokkenheid van je volgers. Kies de platforms waar je doelgroep actief is en wees consistent met je berichten.

3. Contentmarketing en blogging

Het delen van waardevolle content via blogs, artikelen en video's kan je expertstatus vergroten en vertrouwen opbouwen bij je publiek.

Hoewel het creëren van hoogwaardige content tijdrovend kan zijn, zijn de kosten over het algemeen laag.

De impact van contentmarketing is echter sterk afhankelijk van het delen en verspreiden van je content via verschillende kanalen.

4. E-mailmarketing

E-mailmarketing is een krachtig hulpmiddel om direct te communiceren met je klanten en prospects. Het opbouwen van een e-maillijst vergt tijd en inspanning, maar e-mail is een persoonlijke en effectieve manier om je boodschap over te brengen.

De kosten zijn relatief laag en het bereik is afhankelijk van de grootte en betrokkenheid van je lijst.

5. Betaalde advertenties (SEA - Search Engine Advertising, Social Media Ads)

Met betaalde advertenties kun je snel zichtbaarheid creëren en je doelgroep direct bereiken.

Het opzetten en beheren van advertentiecampagnes vereist enige kennis, maar platforms bieden vaak gebruiksvriendelijke interfaces.

De kosten kunnen variëren, maar je hebt controle over je budget. Het te verwachten bereik is afhankelijk van je investeringen.

Het kiezen van de juiste online marketing kanalen is cruciaal voor het succes van je strategie.

Om de beste keuze te maken, houd je rekening met de volgende criteria:

- Doelstellingen:
Stel duidelijke doelen op die je wilt bereiken met je online marketingactiviteiten, bijvoorbeeld meer verkeer naar je website, hogere conversies of grotere naamsbekendheid.

- Doelgroep:
Ken je doelgroep en ontdek op welke kanalen ze actief zijn. Richt je inspanningen op de platforms waar je doelgroep zich bevindt.

- Budget:
Bepaal je budget en identificeer kanalen die binnen je financiële mogelijkheden vallen. Weeg de kosten af tegen het te verwachten bereik en de resultaten.

- Tijd en middelen:
Beoordeel hoeveel tijd en middelen je kunt investeren in elk kanaal. Sommige kanalen vergen meer inspanning en constante monitoring dan andere.

- Meetbaarheid:
Zorg ervoor dat je de prestaties van elk kanaal kunt meten. Analyseer statistieken en pas je strategie aan waar nodig.

Door deze criteria in overweging te nemen en de aantrekkelijkheid van elk online marketing kanaal te beoordelen, kun je weloverwogen beslissingen nemen en een effectieve online marketing strategie opzetten die aansluit bij de behoeften van je MKB-bedrijf.

Over het algemeen geldt dat een combinatie van meerdere online marketing kanalen het beste werkt.

Stap 4: ontwerp een succesvolle conversie strategie

Online marketing strategie
Als het onderscheidend vermogen echt helder en onderscheidend is en de online doelgroepelementen bekend zijn, dan is het zaak om je website / webshop ‘conversiegericht’ te maken.

Wat niets anders betekent dan het ‘neerzetten’ van een perfecte eerste online indruk, die nieuwe bezoekers makkelijk ‘transformeert’ naar concrete aanvragen, leads en klanten.

Kruip in de huid van je klant!

  • Hoe wil jij aangesproken worden op een website / webshop?
  • Hoe voelt een agressieve call-to-action op de homepage?
  • Hoeveel ben jij bereid te lezen?
  • Kun je direct vinden wat je zoekt?
  • In hoeverre snap jij direct waar een website / webshop over gaat?

Al deze zaken vormen onderdeel van je conversiestrategie.

De gemiddelde MKB-site / -shop ‘scoort’ minder dan 1% conversie (1 op de 100 doelen realiseren).

Met andere woorden: 99% komt op je website, doet niets en gaat weer (met lege handen) weg.

Een vast ondedeel van een goede conversiestrategie is het gebruiken van pakkende teksten. 

Vriendelijke laagdrempeligheid

Een online strategie die heel vaak gevoerd wordt, is zorgen dat je website of webshop uitnodigt (op een vriendelijke manier) om bezoekers actie te laten ondernemen.

Bijvoorbeeld een artikel downloaden, een gratis kennismakingsgesprek, een kleine dienst (introductie) voor een aantrekkelijke prijs etc.

Online laagdrempelige acties die de bezoekers van jouw website / webshop eenvoudiger over de streep trekken.

Ontwikkel conversiepaden

De juiste internet marketing strategie kent een aantal voorgestanste conversiepaden. Een websitescript zorgt ervoor dat er uitgestippelde paden zijn voor de bezoekers van jouw website.

Het bewust bedenken en benoemen van deze paden maakt ze ook meetbaar en beheersbaar. Dit is een belangrijk onderdeel van conversie optimalisatie.

Er bestaan nog veel meer elementen die de online marketing strategie voor jouw website / webshop beter kunnen maken, maar deze elementen geven alvast een idee van de mogelijkheden om concreet te werken met conversiestrategieën / -optimalisatie. 

Vermijd conversie drempels

Los van alles wat je kan doen om de conversie te verhogen is het zaak om mogelijke conversie drempels zo veel mogelijk te dichten.

Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende conversiedrempels:

  • Laadsnelheid: Dit is vaak een potentieel irritatiepunt. Dit verhelpen is ook goed voor organische vindbaarheid: een snelle website positioneert beter.  
  • Te lange teksten: Online lezen is veel vluchtiger. Zijn teksten te lang, dan haakt men sneller af. En je mag best wel wat witruimte gebruiken. 
  • Slordig design: Wanneer je inzet op conversie optimalisatie, wil je niet dat bezoekers afhaken vanwege een inconsistent, slecht geïmplementeerd design. 
  • Te commercieel: Kijk uit met het gebruik van pop-ups en automatische berichten. 
  • Transparantie: Veel bezoekers hechten er waarde aan te weten wie erachter zit. Als deze informatie te summier is, kan dit snel een reden zijn om af te haken. 
  • Actueel: Wanneer je data gebruikt, zorg dan dat je actueel blijft. 
  • Verplichte velden: Conversie verhogen is het makkelijk maken om te reageren. Wanneer formulieren te lang zijn of velden verplicht, creëer je juist een drempel. 

Alleen al het dichten van grote conversie drempels .... is winnen aan conversie optimalisatie kracht!

Waar zitten de conversiedrempels in jullie website (shop)?
Heb je het idee dat de conversie beter kan? stuur me dan een berichtje, dan kijk ik met je mee!

Stap 5: vertaal stap 1 tot en met stap 4 naar iedere pixel

Online strategie website
Lijkt een open deur, maar deze wordt heel vaak niet goed uitgevoerd. Dit zie je in websites / webshops die niet in evenwicht zijn.

Vaak is een van de elementen (bijvoorbeeld SEO) heel goed opgepakt, maar blijven de resultaten uit.

Je kunt nog zo’n goed plan hebben gemaakt, maar wanneer dit plan niet in al zijn facetten ‘levend’ wordt gemaakt, raakt het jouw bezoeker niet of te weinig en gaan de leadrijpe bezoekers jouw website voorbij. 

Evenwicht in je website / webshop

Als stappen 1 tot en met 4 volledig zijn doorlopen, dan heb je de absolute basis voor de ultieme online strategie of webshop strategie model voor jouw bedrijf.

Het vertalen van deze basis naar jouw website (techniek, indeling, teksten, design, conversiepaden, zoek woorden, landingspagina’s, Google Ads-campagne etc.) zorgt uiteindelijk voor HET resultaat.

Een uitstekend webdesign

Een van de belangrijkste pijlers van conversie optimalisatie is het design.

Vaak zijn bij verbetertrajecten aanpassingen of vernieuwingen nodig in het design. Wanneer dit goed gebeurt, spreekt je website / webshop en vormt het de basis voor vertrouwen en betrokkenheid.

Hier zijn 7 ingrediënten voor succesvol webdesign:

  • Less is more
  • Creëer eenheid
  • Wees zuinig met kleuren
  • Consequent toepassen
  • Bouw aan herkenning
  • Versterk je boodschap
  • Zorg voor balans

Deze 7 ingrediënten komen uit mijn artikel over professioneel webdesign.

Overtuig en verleid met wervende webteksten 

Wervende teksten raken online lezers en wekken interesse in wat jouw website of webshop te bieden heeft.

Ze vertellen enthousiast een verhaal en trekken de aandacht, met als doel informeren, amuseren of overtuigen.

Deze kort en krachtig geschreven teksten gebruiken beeldende taal, metaforen, humor en andere literaire technieken om een emotionele reactie uit te lokken.

Het doel is de lezer te inspireren tot actie, bijvoorbeeld het kopen van een product, invullen van een formulier of delen op sociale media.

Het schrijven van deze wervende teksten vereist aandacht voor talloze elementen, zowel klein als groot.

Het gaat dan om de volgende items:

  • H1 / H2 / H3
  • Over ons pagina
  • Homepage
  • Meta tags
  • Bedankpagina
  • Diensten pagina's
  • Product omschrijvingen
  • Blog pagina's 
  • Nieuwsbrieven
  • Slogan en USP's
  • Promotieblokken
  • Call to actions
  • En nog veel meer

Een websiteheader bijvoorbeeld

Om aan te geven wat ik hier bedoel, nemen we de website header (vlak bovenin je site / shop) even als voorbeeld.

Een goede header vertelt het verhaal: logo (snapt men het?), de onderscheidende punten (USP’s), de uitstraling (webdesign), de indeling (vraagt niet alles om heel veel aandacht?).

Een header in evenwicht maakt vaak een keiharde gewenste indruk.

Zo heeft ieder element in jouw website / webshop een functie. Hoe beter de onderliggende online marketingelementen met elkaar in evenwicht zijn / op elkaar afgestemd zijn, des te beter het uiteindelijke resultaat zal zijn van jouw website / webshop.

Hoe ziet jullie online marketing strategie eruit?
Heb je het idee dat er meer in zit? laat dan een berichtje achter, dan kijk ik met je mee!


DESKUNDIGE CONVERSIE AANPAK

Het verbeteren van je conversiepercentage vereist specialistische kennis. Veel bedrijven verliezen tijd door blinde vlekken bij zelfoptimalisatie.

Met mijn 'Conversie Optimalisatie Traject' krijg je een grondige analyse van je website en Google Analytics, een concurrentiescan, en een persoonlijke marketingsessie op locatie. Dit leidt tot een praktisch en creatief en uitgebreid conversieplan.

Met ervaring bij meer dan 350 MKB-bedrijven, zorg ik voor een bewezen verbetering van 20% of meer in je conversiepercentage.

conversie optimalisatie traject


Trends in online marketing strategieën

Ben je op zoek naar manieren om jouw MKB-bedrijf een boost te geven op het gebied van online marketing?

Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends in online marketing strategieën.

Deze trends zijn niet alleen trendy, maar ook uiterst effectief om meer uit je website te halen.

Hier zijn enkele van de meest veelbelovende trends en waarom ze zo succesvol zijn:

1. Conversational marketing 

Conversational marketing draait om één-op-één gesprekken met je klanten, maar dan op een schaal die eerder niet mogelijk was.

Door het gebruik van chatbots en live chat op je website kun je real-time interacties aangaan met bezoekers.

Dit biedt niet alleen directe ondersteuning, maar ook de mogelijkheid om persoonlijke aanbevelingen te doen en vragen te beantwoorden.

Deze directe benadering vergroot de betrokkenheid, verhoogt de klanttevredenheid en kan leiden tot meer conversies.

2. Videocontent en livestreaming 

Videocontent en livestreaming blijven groeien als krachtige marketingtools.

Mensen zijn visueel ingesteld en video's trekken snel de aandacht en communiceren informatie op een boeiende manier.

Het maken van productvideo's, how-to gidsen of het livestreamen van evenementen geeft je bedrijf een menselijk gezicht en vergroot de betrokkenheid van je publiek.

Bovendien worden video's vaak gedeeld op sociale media, wat je bereik verder vergroot.

3. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid 

Steeds meer consumenten hechten waarde aan duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Door deze waarden te integreren in je online marketing strategie, kun je een sterke merkwaarde opbouwen.

Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je transparant bent over je duurzaamheidsinspanningen, maatschappelijke initiatieven ondersteunt of zelfs producten ontwikkelt met een duurzaam karakter.

Deze aanpak spreekt niet alleen het geweten van consumenten aan, maar bouwt ook vertrouwen op en kan de loyaliteit vergroten.

4. Voice search optimalisatie 

Met de opkomst van slimme assistenten zoals Siri, Google Assistant en Amazon Alexa wordt voice search steeds belangrijker.

Mensen stellen zoekopdrachten vaak anders wanneer ze praten dan wanneer ze typen.

Het optimaliseren van je website voor voice search vergroot de kans dat je wordt gevonden via spraakgestuurde zoekopdrachten.

Dit houdt in dat je content moet aanpassen aan meer natuurlijke, gesproken taalpatronen.

5. Beoefen marketing psychologie

Mensen nemen beslissingen op basis van emoties en psychologische triggers. Begrijp de marketingpsychologie achter het online winkelen en pas deze toe om de conversie te verhogen.

Maak gebruik van schaarste ("Nog slechts enkele op voorraad!"), sociale bewijskracht ("Bestseller" of klantrecensies) en de kracht van gratis verzending of kortingen.

Ook de visuele presentatie van jouw website speelt een grote rol. Kies kleuren en afbeeldingen die aansluiten bij de emoties die je wilt opwekken.

Een gestructureerde en intuïtieve website-ervaring zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en tot conversie overgaan.

wat zijn de voordelen van een online marketing strategie?

1. Betere targeting en personalisatie:

Een marketingstrategie maakt het mogelijk om je doelgroep nauwkeurig te targeten en uw boodschap te personaliseren op basis van hun behoeften en interesses.

2. Hogere zichtbaarheid en bereik:

Een online strategie biedt je de mogelijkheid om uw bereik te vergroten en jouw boodschap te verspreiden naar een groter publiek dan traditionele marketingmethoden.

3. Hogere ROI:

Een online marketingstrategie biedt een hogere ROI dan traditionele marketingmethoden omdat het vaak goedkoper is om te implementeren en effectiever is in het genereren van leads en conversies.

4. Meer meetbare resultaten:

Met een online marketingstrategie kunt je de resultaten nauwkeurig meten en analyseren, waardoor je snel kunt aanpassen en optimaliseren om betere resultaten te behalen.

5. Betere klantrelaties:

Een succesvolle online strategie biedt je de mogelijkheid om een ​​sterke relatie op te bouwen met je klanten door middel van e-mailmarketing, sociale media marketing en contentmarketing.

Dit kan leiden tot hogere klantloyaliteit en herhaalaankopen.

Internet marketing strategie

Meten van succes van je internet marketing strategie

Ben je nieuwsgierig naar hoe effectief jouw online marketing inspanningen daadwerkelijk zijn?

Het meten en analyseren van het succes van je online marketing strategie is van cruciaal belang om te begrijpen wat werkt en waar je mogelijk kunt verbeteren.

Gelukkig biedt Google Analytics een schat aan inzichten die je kunnen helpen om dit proces te stroomlijnen.

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke kengetallen en waarom ze van belang zijn:

1. Aantal Bezoekers 

Het aantal bezoekers op je website is een fundamenteel kengetal. Het geeft je een idee van de algemene interesse in je content en aanbod.

Houd er echter rekening mee dat kwantiteit niet altijd gelijk staat aan kwaliteit.

Het is belangrijk om te kijken naar andere metrieken om te begrijpen hoe betrokken deze bezoekers daadwerkelijk zijn.

2. Gemiddelde Sessieduur

De gemiddelde sessieduur meet hoelang bezoekers op je website blijven.

Een langere sessieduur duidt vaak op betrokkenheid en interesse in je content.

Het kan wijzen op de relevantie en kwaliteit van je pagina's.

Als deze tijd kort is, is het de moeite waard om te onderzoeken waarom bezoekers snel vertrekken en eventuele obstakels op te lossen.

3. Conversiepercentage 

Het conversiepercentage is een van de meest cruciale kengetallen.

Het geeft aan hoeveel bezoekers daadwerkelijk overgaan tot de gewenste actie, zoals een aankoop, het invullen van een formulier of het aanvragen van meer informatie.

Een hoog conversiepercentage betekent dat je website effectief is in het overtuigen van bezoekers om actie te ondernemen.

Als dit percentage laag is, is het tijd om je conversiepad en oproepen tot actie te heroverwegen.

4. Engagement rate

De engagement rate meet de interactie van bezoekers met je website.

Het omvat acties zoals likes, shares, reacties en tijd besteed aan pagina's.

Een hogere engagement rate geeft aan dat je inhoud relevant en boeiend is voor je doelgroep.

Het stimuleren van interactie kan de betrokkenheid vergroten en je merk versterken.

5. Bouncepercentage

Het bouncepercentage geeft aan hoeveel bezoekers je website verlaten na het bekijken van slechts één pagina.

Een hoog bouncepercentage kan wijzen op een mismatch tussen verwachtingen en inhoud, trage laadtijden of een onaantrekkelijke lay-out.

Het is belangrijk om te begrijpen waarom bezoekers snel vertrekken om mogelijke pijnpunten aan te pakken.

Het meten en analyseren van deze kengetallen stelt je in staat om inzicht te krijgen in het succes van je online marketing strategie en waar je verbeteringen kunt aanbrengen.

Als MKB-bedrijf is het cruciaal om je online inspanningen te evalueren en aan te passen aan de hand van deze inzichten.

Door regelmatig te monitoren en te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat je het maximale haalt uit je online aanwezigheid en je bedrijf naar nieuwe hoogten stuwt.

Bronnen:
Wikipedia: marketing strategy
Asana: een strategie in 12 dagen

ook een online marketing strategie maken?

De creatie van een succesvolle internet marketing strategie is mijn specialisme.

Wil je betere resultaten uit je online marketing behalen? Laat mij jullie hiermee helpen.

Lees meer over mijn online groei traject. Of laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. 

Over Marco Bouman

Online strategie resultaat

Marco Bouman

Als online groeiconsultant begeleid ik MKB-bedrijven bij het realiseren van online groei: meer klanten, meer aanvragen en meer conversies. Sinds 2007 heb ik al meer dan 500 MKB-bedrijven geholpen bij het bereiken van hun online doelen.

Wil jij ook online groeien met je bedrijf? Neem dan contact met mij op. Dan laat ik je de mogelijkheden zien of bekijk alvast mijn online groeitraject.

conversie optimalisatie traject

Gerelateerde artikelen:

Veel gestelde vragen

Wat is een online marketing strategie?
Een online marketing strategie is een plan voor hoe je jouw online marketingactiviteiten zult uitvoeren om jouw doelstellingen te bereiken. Dit omvat het definiëren van jouw doelgroep, het kiezen van de juiste kanalen, het bepalen van jouw budget en het vaststellen van meetbare doelen.
Hoe meet ik de resultaten van mijn online marketing strategie?
Je kunt de resultaten van jouw online marketing strategie meten door middel van analyses van uw websiteverkeer, conversies, ROI en andere KPI's (Key Performance Indicators). Dit kan je helpen om te begrijpen wat werkt en wat niet werkt, zodat je jouw strategie kunt aanpassen en optimaliseren.
Hoe kan ik mijn online marketing strategie optimaliseren?
Je kunt uw online marketing strategie optimaliseren door regelmatig te analyseren en bij te sturen op basis van de resultaten die je ziet. Dit kan betekenen dat u uw doelgroep, kanalen, content, advertenties en andere aspecten van jouwstrategie aanpast om betere resultaten te behalen.
WAT MIJN KLANTEN ZEGGEN


"ontzettend blij met de stappen die we maken!"
"stop met zoeken"
"ik raad iedereen Marco en zijn team aan"
"ik ben erg tevreden over onze samenwerking"
"professioneel en vakkundig"
"we zijn erg blij met het eindresultaat"
"bijzonder inspirerend en nuttig"

Lees alle reviews


 

Wat kan ik voor je betekenen?

Wil je ook online groeien? of heb je een vraag over online groeien?
Ben je benieuwd of iets anders of beter kan? 
Vul onderstaande gegevens in en ik reageer snel (vrijblijvend), vaak binnen 1 werkdag :-)

Of, bel: 030-2272323 - mail: marco [at] marcobouman.com - app: 06-29.44.63.72 - LinkedIn

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
Hoog in Google
Traject: € 1.450
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin
Contactformulier

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman