• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Online Zichtbaarheid

Online Zichtbaarheid via Google

Auteur: Marco Bouman

Je hebt een mooie website en je wil lekker aan de slag met klanten werven & leads genereren?

Maar weet jouw doelgroep je wel te vinden?

Hoeveel bezoekers krijgt jouw website maandelijks?

Een belangrijk onderdeel bij leads genereren is online zichtbaarheid.

Zorgen dat jouw doelgroep je weet te vinden!

Inhoudsopgave

Wat is online zichtbaarheid?

Online zichtbaarheid voor MKB-organisaties die online leads willen genereren via hun eigen website, betekent dat je website gemakkelijk te vinden en te gebruiken is voor potentiële klanten.

Het gaat erom dat je website hoog in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen zoeken naar jouw producten of diensten en dat ze de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om een weloverwogen beslissing te nemen.

Om je zichtbaarheid online te verbeteren, moet je website geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, een goede gebruikerservaring bieden, waardevolle inhoud bevatten en gemakkelijk te navigeren zijn.

Door te investeren in online advertenties, social media marketing en e-mailmarketing, kun je meer verkeer naar je website genereren en potentiële klanten bereiken.

Het is ook belangrijk om je online reputatie te beheren door positieve beoordelingen te verzamelen en te reageren op feedback van klanten.

Door het meten van je online succes met behulp van webanalyse-tools, kun je inzicht krijgen in het gedrag van je bezoekers en je website optimaliseren om meer leads te genereren.

Het verbeteren van je zichtbaarheid online vergt tijd en moeite, maar kan uiteindelijk leiden tot meer leads en omzet voor je MKB-organisatie.

Waarom is online zichtbaarheid belangrijk?

Zichtbaarheid online is cruciaal voor MKB-organisaties die zowel B2B als B2C klanten willen bereiken.

Een sterke online aanwezigheid kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads en het verhogen van de omzet.

B2B-klanten zijn vaak op zoek naar specifieke producten of diensten en zoeken hiervoor online.

Als je niet goed vindbaar bent, kan je bedrijf moeilijk worden gevonden en loop je potentiële klanten mis.

Bovendien zijn B2B-klanten op zoek naar vertrouwen en betrouwbaarheid.

Een professionele website en een sterke online aanwezigheid kunnen bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid.

B2C-klanten zijn ook op zoek naar producten en diensten op het internet en kijken vaak naar online beoordelingen en aanbevelingen voordat ze een aankoop doen.

Als je online zichtbaarheid sterk is, is de kans groter dat je wordt gevonden en dat klanten eerder voor jou kiezen dan voor je concurrenten.

Kortom, een sterke online zichtbaarheid is belangrijk voor zowel B2B- als B2C-klanten, omdat het kan leiden tot meer leads, meer omzet en het opbouwen van een sterke merkreputatie.

online zichtbaarheid voor MKB

Hoe creëer je online zichtbaarheid?

Er zijn verschillende kanalen waarmee een MKB-website/webshop online zichtbaarheid kan creëren en de aandacht van potentiële klanten kan trekken.

Hieronder staan enkele belangrijke kanalen. Het is geen must om alle kanalen te gebruiken, het geeft alleen een goed beeld van de mogelijkheden:

Content marketing:

Door middel van blogartikelen, whitepapers en e-books, kan waardevolle content worden gecreëerd en gedeeld, waarmee de doelgroep kan worden aangetrokken.

SEO:

Door het optimaliseren van de website/webshop voor zoekmachines, kan deze hoger in Google verschijnen wanneer potentiële klanten zoeken naar producten of diensten.

SEA:

Met betaalde zoekadvertenties kunnen potentiële klanten worden bereikt wanneer ze online zoeken naar gerelateerde producten of diensten.

Kwalitatieve linkbuilding:

Door het verkrijgen van kwalitatieve backlinks naar de website, kan de online autoriteit van de website worden vergroot, wat kan leiden tot een hogere zoekmachine ranking.

En goede linkbuilding zorgt ook direct voor bezoek (referall).

Extern bloggen:

Door te gast bloggen op andere websites of bijdragen te leveren aan andere publicaties, kan de merkbekendheid worden vergroot en kan de website/webshop meer exposure krijgen.

Email marketing:

Met gerichte en gepersonaliseerde e-mails kan de betrokkenheid van potentiële klanten worden vergroot en kunnen leads worden gegenereerd.

Persberichten schrijven:

Door nieuws te verspreiden via persberichten, kan de merkbekendheid worden vergroot en kan de website/webshop meer exposure krijgen.

Google mijn bedrijf:

Door een Google Mijn Bedrijf profiel te maken en deze te optimaliseren, kan de zichtbaarheid van het bedrijf in lokale zoekopdrachten worden vergroot.

Social media:

Door actief te zijn op sociale media en relevante content te delen, kan de betrokkenheid van potentiële klanten worden vergroot en kan de merkbekendheid worden vergroot.

Door gebruik te maken van deze kanalen, kan een MKB-website/webshop haar online zichtbaarheid en bereik vergroten, en daarmee potentiële klanten aantrekken en meer omzet genereren.

GERELATEERD ARTIKELen

Hulp nodig?

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

 

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier :-)

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 5 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman