030 227 23 23

5 tips voor overtuigend marketingmateriaal

overtuigend marketingmateriaal

Door: Marco Bouman

Je hebt de juiste diensten en producten voor je klanten. Maar als je vertelt wat je precies aanbiedt, dan is je verhaal vaak te lang of niet helemaal duidelijk.  

Of je hebt het gevoel te overdreven of te commercieel over te komen als je aangeeft waarom jouw bedrijf beter is dan anderen? 

Overtuigend marketingmateriaal: klassieke valkuilen

Veel ondernemers worstelen met het opstellen van overtuigend marketingmateriaal. We trappen vaak in klassieke valkuilen. Zo zijn we bijvoorbeeld vaak te veel geneigd om vanuit onszelf te communiceren dan vanuit de klant (onze visie, onze organisatie, wij bieden...) en gaan we te snel voorbij aan de behoefte / het probleem dat onze klant heeft. 

OverTuigend marketingmateriaal: focus op resultaat

Een andere klassieke valkuil is dat we in onze communicatie te veel de nadruk leggen op het beschrijven van onze producten of diensten in plaats van het resultaat ervan. Of we zijn geneigd om zo veel mogelijk te willen vertellen, dan zit er altijd wel wat passends bij….
 
Overtuigend marketingmateriaal wordt graag gelezen en zet aan tot actie. Maar hoe kun je nu op een eenvoudige manier overtuigend marketingmateriaal opstellen? Daarover gaat dit artikel. Ontdek de 5 belangrijkste elementen van overtuigend marketingmateriaal.


online groei scan

Wil jij weten wat de belangrijkste (op maat) online groei kansen zijn voor jouw website / shop?
Laat je website dan nu  scannen door Marco. Tarief: € 59,- , kosteloos tot 1 Oktober 2020.

online groei scan 


 

tip 1 marketingmateriaal: verkoop gaten, geen boren!

In veel marketingmateriaal wordt in detail aandacht besteed aan de beschrijving van het aanbod

marketing materiaal website

(boren). Terwijl jullie klanten pas echt geïnteresseerd worden als zij concreet krijgen wat het ze oplevert (gaten). Dit geldt in extra mate voor zakelijke dienstverleners waarbij hun aanbod niet tastbaar is en extra overtuiging nodig is.
 
Natuurlijk is het goed om je potentiële klant te informeren over wat hij kan verwachten. Maar vaak wordt er zoveel informatie gegeven over het proces dat de lezer afhaakt. Terwijl als je je materiaal in balans brengt en vooral toespitst op het resultaat van jouw aanbod, dan houd je zijn interesse vast.  

Tip 2 marketingmateriaal: Raak de gevoelige snaar!

Wat maakt jouw product / dienst nu echt zo bijzonder voor jouw doelgroep? Deze vraag kun je pas echt goed beantwoorden als je precies weet wat jullie klanten nu echt belangrijk vinden. Vat deze concrete behoeften in twee à drie kernwoorden samen en gebruik deze kernwoorden / USP's  in je marketingmateriaal.  

Tip 3 marketingmateriaal: Spreek je doelgroep direct aan

Veel webshops / websites, brochures of advertenties spreken hun doelgroep niet direct aan. Ze praten in algemene termen over 'men' en/of 'mensen'. Hierdoor creëer je een afstand tussen jou en je doelgroep.

Door je doelgroep zo concreet mogelijk aan te spreken ('u als liefhebber van klassieke muziek' of 'u als ondernemer') trek je zijn of haar bijzondere aandacht. Aangesproken mensen voelen zich sneller thuis op je webshop / website en dat heeft een positieve werking. 

Tip 4 marketingmateriaal: houd het kort!

Overtuigend marketingmateriaal heeft uiteindelijk maar 1 doel: dat je doelgroep actie onderneemt (gebruikmaken van een aanbieding, bellen, mailen, aanmelden nieuwsbrief etc.), dus conversie maakt. Weet dat mensen over het algemeen slecht lezen (zeker online), dus vat je verhaal in de essentie en houd het vooral kort. En gebruik verleidende call to actions!

Tip 5 marketingmateriaal: maak het spannend!

Als we naar een gemiddelde webshop / website kijken, dan wordt er vaak zoveel informatie gegeven dat er geen aanleiding meer is om vragen te stellen en / of te reageren. Een ander nadeel van te veel informatie is dat je de lezer de mogelijkheid biedt om sneller af te haken. Terwijl je juist het tegenovergestelde wilt bewerkstelligen.

Zodra je marketingmateriaal (bijvoorbeeld je webshop / website) spannend gehouden wordt, wek je nieuwsgierigheid op en geef je je doelgroep aanleiding om actie te ondernemen.

Marketingmateriaal als element in conversie

 

online marketingmateriaal

 

Goed marketingmateriaal is noodzakelijk om van online bezoekers klanten te maken. In de totale mix van conversie (van bezoekers klanten maken) is marketingmateriaal een belangrijk onderdeel. Samen met alle andere conversie ingrediënten bepalen zij de conversiekracht van jouw webshop / website!

  hoe zit het met jullie MARKETINGMATERIAAL?

  Heb je de indruk dat jullie marketingmateriaal ook wel wat meer werving & overtuiging kan gebruiken? Dan kan ik jullie hiermee helpen. Bekijk mijn aanpak hiervoor.

  Over Marco Bouman

  overtuigend marketingmateriaal online tips

  Ik, Marco Bouman, ben online groeiconsultant. Met veel enthousiasme begeleid ik mkb-bedrijven met online groeien. Mijn online marketingbureau is gespecialiseerd in conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligent kader help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

  Gerelateerde artikelen:

  wat klanten over mij zeggen:

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

  Bekijk alle klantervaringen

  Optimalisatie Traject
  Conversie
  Optimalisatie Traject
  SEO
  Model
  Online Groeien
  Online Groei
  Scan

  MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”
    

  Bekijk alle referenties

     

   

  MARCOBOUMAN.COM

  Marco Bouman
  Online groei consultant voor MKB
  Groenekanseweg 246R
  3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

  Contactformulier

  T: 030-2272323

     

   

  Copyright © 2020 - Marco Bouman