• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Wat is seo?

wat is seo?

Wat is SEO?

Wat is SEO? Wat kun je met SEO? Wat zijn de voordelen van SEO? Op deze pagina leg ik uit wat SEO (= search engine optimalisation) nu precies is en hoe jij je je voordeel er mee kan doen! SEO = dus gratis organisch  verkeer, in tegenstelling tot SEO (search engine advertising).  Want de meeste MKB websites zijn niet of nauwelijks ingericht op SEO. Een kans dus. En bezoekers die via SEO (organisch verkeer) op je website komen zijn vaak de meest kwalitatieve bezoekers van je website. Tijd om SEO in te brengen in je website. Wat is SEO?

Zelf ben ik in 2007 begonnen met een mooi blog. Alle klanten die ik de afgelopen 13 jaar heb ontvangen via mijn website zijn binnengekomen via SEO. Ik heb nog nooit betaald verkeer ingeschakeld. SEO heeft er al 13 jaar voor gezorgd dat de klanten zich via mijn website, via organisch verkeer aandienen. Met vele termen bovenaan in Google.

Inhoudsopgave

- Wat is seo? 
- Waar bestaat seo uit?
- 1. Seo content
- 2. backlinkprofiel
- 3. De website zelf

Wat is SEO? 

De betekenis van SEO. SEO marketing staat voor Search Engine Optimalisation – zoekmachine optimalisatie dus. Online marketeers die zich hiermee bezig houden, proberen het verkeer vanuit zoekmachines zoals Google te maximaliseren, door hoge posities op belangrijke zoektermen te behalen. Hogere posities, meer kwalitatief verkeer naar je website toe! Wat is SEO? Dat is SEO!

Waar bestaat SEO uit?

In een notendop zijn er 3 grote belangrijke factoren waaruit SEO marketing bestaat:

1. SEO content

2. Backlinkprofiel

3. De website zelf

1. SEO content

Het algoritme van zoekmachines zoekt en beoordeeld continue domeinen. Bijna altijd gaat het over geschreven content. Wanneer je met SEO marketing aan de slag wilt is het zeer belangrijk om de SEO copywriting van je website op orde te hebben. Denk aan: de juiste zoekwoorden, de meta omschrijvingen, de interne links, de h-tags, interne links, een pakkende url etc.. Dit zijn de belangrijkste SEO content onderdelen. Zonder aandacht voor SEO content wordt goed gevonden in de zoekmachines heel lastig.

2. backlinkprofiel

Het linkprofiel van een website bestaat uit verwijzende linkjes (backlinks) naar de website toe. Hoe meer en des te kwalitatiever dit profiel is, hoe populairder de website door zoekmachines wordt gevonden. Bij backlinks wordt er oa. gekeken naar: de leeftijd van verwijzende domeinen, de autoriteit van verwijzende domeinen, de opbouw van het profiel (dient zo natuurlijk mogelijk te zijn) en de varieteit van het backlinkprofiel. 

Wanneer er geen of een klein backlinkprofiel is, wordt seo online marketing moeilijk. Linkbuilding is dan het antwoord; het plaatsen van waardevolle backlinks naar jouw websites toe. 

3. de website zelf

Google heeft heel veel factoren in haar algoritme (en die veranderen ook steeds) die een website beoordeeld. Scoort een website laag op deze factoren, dan zullen zoekmachines weinig moeite doen om trefwoorden hoger te positioneren. Een  paar hele belangrijke onderdelen waar zoekmachines naar kijken: 

- snelheid van mobiel, 

- usability van mobiel

- veiligheid (https)

- responsiveness (geschikt voor alle schermresoluties) 

- het gebruik van techniek. ls er hele zware scrips bijvoorbeeld gebruikt worden dan komen de crawlers van de zoekmachines daar niet of moeilijk doorheen.

Deze drie hoofdpunten geven direct antwoord op de vraag ‘wat is SEO’. Wanneer deze drie punten op orde zijn zul je steeds meer organische bezoekers ontvangen. 

Interessante artikelen over wat is seo?

- Meer bezoekers via je website
- Effectief linkbuilding
- SEO anno 2021
- SEO marketing

Jouw hulp bij wat is seo?

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Online marketing wiki 

Gerelateerde wiki items
click through rate
vindbaarheid google
zoekwoorden onderzoek google
google seo
bovenaan in google
content & seo
seo webshop
hoe werkt seo
google optimalisatie
search engine optimalisation
301 redirects

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman