• Persoonlijk & betrokken
  • Creatieve B2C aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

Conversie Optimalisatie Uitbesteden? of Zelf Doen?

Conversie optimalisatie uitbesteden? of zelf doen

Auteur: Marco Bouman - laatste bewerking: 15 mei 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


Kan ik conversie optimalisatie zelf doen? of uitbesteden?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van MKB-ondernemers: is conversie-optimalisatie moeilijk? Moet is conversie optimalisatie uitbesteden? of kan ik het zelf?

Even kort:
conversie-optimalisatie gaat over het omzetten van bezoekers naar online doelen, zoals bijvoorbeeld een bestelling, een boeking, een offerteaanvraag of een aanmelding voor een nieuwsbrief. Dit zijn allemaal online doelen die je kunt nastreven.

Het is goed om te weten dat conversie-optimalisatie verschillende activiteiten omvat waarvoor je diverse eigenschappen nodig hebt.

inhoudsopgave

Welke eigenschappen heb je nodig voor CRO?

1. Analytisch vermogen

Conversie-optimalisatie vindt online plaats. Het is belangrijk om je goed te verdiepen om een goede nulmeting te maken.

Hoe staat je website ervoor voordat je begint met het verhogen van conversies?

Het maakt conversie-optimalisatie makkelijker als je goed bekend bent met je Google Analytics-account (zonder een account heeft conversieoptimalisatie niet veel zin), je wilt het tenslotte meetbaar maken.

De volgende kengetallen zijn dan in ieder geval belangrijk:

Het belangrijkste om later mee te vergelijken is het conversiepercentage voor het totale verkeer van je website.

De formule hiervoor: alle behaalde doelen in periode X / alle bezoekers in periode X.

Daarnaast is het belangrijk welke online doelen je kiest. Kies je alleen harde doelen? (een bestelling of een boeking) of neem je ook zachtere conversies mee (een download of een telefoontje)?

2. Empatisch vermogen

Wanneer je aan de slag wilt met conversie optimalisatie voor jouw website, of de website van het bedrijf waar je werkt... is het belangrijk om je te verplaatsen in de bezoekers / potentiële klanten.

Wanneer ik voor een klant aan de slag ga met conversie optimalisatie, vind ik het juist prettig om geen ervaring te hebben met het product, de dienst of de branche. Dan kan ik hier zuiver naar kijken zonder bedrijfsblindheid.

Wanneer je wel beschikt over deze ervaring, zit daar ook altijd een stuk bedrijfsblindheid bij. Zaken waarvan je denkt dat de markt zo in elkaar zit omdat dit voor jouw bedrijf nu eenmaal zo werkt.

Hoe dan ook, hoe beter je erin slaagt om je te verdiepen in de bezoeker, in zijn problemen en dilemma's en in zijn karakteristieken, hoe zuiverder je met succesvolle verbetervoorstellen kunt komen.

3. Marketing ervaring

Conversie-optimalisatie bestaat grotendeels uit online marketing. Zonder deze ervaring wordt het echt lastig om succesvolle conversie verbetervoorstellen te doen.

Het gaat hier bijvoorbeeld om de volgende marketingaspecten:

Er valt veel te lezen over online marketing, maar uit ervaring weet ik dat er vaak een groot verschil bestaat tussen weten en ervaren hebben.

Wanneer je ruim in deze 3 eigenschappen zit, kun je zelf aan de slag met conversie-optimalisatie. En dan zul je ook een aardig eindje komen.

Uitbesteden of zelf doen? conclusie & overwegingen

Hier zijn een paar overwegingen:

  • Als je over de 3 genoemde eigenschappen beschikt, kun je zelf aan de slag met conversie-optimalisatie.
  • Maar... als dit de eerste keer is dat je zo'n proces doorloopt, dan kost dat behoorlijk wat extra tijd.
  • Wanneer ik zo'n proces doorloop, heb ik vaak met 10-12 uur een conversieverbeterplan klaarliggen van circa 15-25 pagina's.
  • Daarnaast heb ik meer dan 15 jaar ervaring met het schrijven van teksten, marktonderzoek, het formuleren van online strategieën, Google Analytics, het schrijven van landingspagina's, het maken van wireframes, enzovoort.
  • Als je zelf aan de slag gaat, bespaar je geld, maar de vraag is wat het uiteindelijke resultaat van je inspanningen zal zijn: een verhoging van het conversiepercentage?

Dus, is conversie-optimalisatie moeilijk? Ik neig naar 'JA' te antwoorden.

Het is niet onmogelijk om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar als je echt stappen wilt maken in conversieverhoging, zul je met uitbesteden tijd besparen en extra online groei kunnen behalen.

MIJN CONVERSIE-OPTIMALISATIE OPLOSSINGEN en tarieven

Conversie-optimalisatie scan

Met mijn conversie scan breng ik 3 belangrijke conversieverbeterpunten in kaart. Deze oplossing wordt vaak gekozen door bedrijven die zich afvragen of conversie-optimalisatie echt nodig is.
Mijn conversie optimalisatie scan - Tarief: € 125,-

Conversie-optimalisatie traject

Dit traject is het ultieme traject om alle mogelijke verbeterpunten in kaart te brengen. Dit traject bestaat uit: Google Analytics analyse, website analyse, concurrentiescan, fysieke marketingsessie op locatie en een uitgebreid conversieverbeteringsrapport.
Conversie optimalistie traject - Tarief: € 1.450,-

Wervende website teksten bundel

Bijna in ieder conversietraject is het zo dat er een tekort is aan overtuigings- en verleidingskracht. Met mijn wervende website teksten bundel schrijf ik op maat wervende teksten die aanzetten tot conversie. Minimale afname: 2.000 woorden.
Wervende website tektsten bundel - Tarief: € 650,-

Professioneel webdesign

Wat ook vaak aan de orde komt in mijn conversieverbeteringsrapportages is het design. Vaak is het niet nodig om het complete design te veranderen, maar wel om bepaalde accenten aan te brengen. Dit kan door jullie eigen designer gedaan worden, of ik help hierbij.
Professioneel webdesign - Tarief: in overleg

Optimalisatie pakket

Conversie-optimalisatie bestaat niet alleen uit een eenmalige verbeterslag. Vaak komt hier wel een mooie groei uit, maar conversie-optimalisatie is een continu proces. De markt verandert, de concurrentie verandert en jouw bedrijf verandert. In mijn optimalisatie pakket zitten 4 uitgebreide conversierapporten en 2 fysieke conversiesessies per jaar.
Tarief: vanaf € 125,- per maand

Conversie optimalisatie consultancy

Naast bovenstaande redelijk vastomlijnde activiteiten kan ik op tal van andere fronten mijn hulp bieden: creatieve ideeën, maken van wireframes, stukje marktonderzoek, instructies geven over implementatie, etc.
Tarief per uur: € 95,-

DE VOORDELEN VAN HET INHUREN VAN EEN CONVERSIE SPECIALIST

Het inhuren van een conversieoptimalisatiespecialist kan veel voordelen bieden.

+ Expertise & ervaring
Door te kiezen voor een expert profiteer je van hun kennis en ervaring. Zij weten welke strategieën en technieken werken om meer bezoekers in klanten te veranderen.

+ Tijdbesparing
Het uitbesteden van conversieoptimalisatie bespaart je veel tijd. Je hoeft niet zelf uit te zoeken wat de beste aanpak is, waardoor jij je kunt concentreren op andere aspecten van je bedrijf.

+ Rapportages
Een specialist levert gedetailleerde analyses en rapporten, zodat je precies weet welke verbeteringen zijn doorgevoerd en hoe effectief ze zijn. Deze inzichten helpen je bij toekomstige keuzes.

Wil je weten wat conversieverhoging voor jullie bedrijf kan betekenen?

Stuur me dan een berichtje en dan kijk ik met je mee en laat ik zien wat de mogelijkheden zijn. Meestal realiseer ik in de eerste verbeterslag een groei van 20% en soms nog meer.

wat mijn klanten zeggen

5 sterren reviews

Ontzettend blij me de stappen die we maken 

Na tegenvallende resultaten bij een andere partij, waren we op zoek naar iemand die ons echt begreep en met ons onze website tot een succes kon maken. We kwamen bij Marco terecht en hij had meteen al veel ideeën over de invulling. We zijn samen op zoek gegaan naar mogelijkheden en kansen. Een fijne samenwerking waarbij de lijntjes kort zijn. Teksten zijn compleet herschreven, Google ingericht en ook aan de achterkant van de website is er veel werk verricht. Het resultaat mag er dan ook zijn: een compleet nieuwe en conversiegerichte website en aanzienlijk verbeterde resultaten! Geen vraag is te gek, over alles kan er meegedacht worden. 

Wij kunnen Marco dan ook van harte aanbevelen!

Angela - kooiker

5 sterren revieuws

Eenmaal met Marco om tafel waren we meteen om

Wij zaten een beetje in twijfel: nieuwe website of niet. Dit kwam mede door de slechte ervaringen met onze oude websitebouwer. Maar eenmaal met Marco aan tafel waren wij meteen om. De site draait nu een paar weken en het resultaat is nu al duidelijk merkbaar. Waarom in zee gaan met conversiespecialist Marco? Hij verstaat zijn vak, is professioneel en heeft veel energie die hij met veel passie en professionaliteit in je website stopt!

Referentie: Dirk-Jan, Metz verhuur & beheer Ameland

Wil je meer weten over conversieverhoging?

Conversie Optimalisatie Uitbesteden

2 Cases: conversiepercentage verhogen:


20% online groei in 1 dag
Een aantal jaren geleden hielp ik een internationale webshop met online groeien. Qua traffic hadden ze met circa 6.000 bezoekers per dag niet veel te klagen... alleen het conversiepercentage was nog mager. Bekijk deze case!


Conversie verhoging door online marktonderzoek
Soms is het echt handig om alles te weten van je klanten. Dit was ook het geval bij een landelijke typecursus. Dit bedrijf bestond al best een tijd, maar er leefden ook best wel veel vragen. Het inzetten van een marktonderzoek bood een bron aan waardevolle input. Bekijk deze case.


gerelateerde artikelen

conversie optimalisatie specialist Marco Bouman

Marco Bouman conversie optimalisatie specialistHallo, ik ben Marco. Als online groei consultant transformeer ik MKB-webshops/sites tot online marketingmagneet, met als resultaat: meer bezoekers, meer aanvragen, hogere conversies en meer orders!

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites geen acceptabel conversiepercentage weten te behalen!

Ja, ik wil meer conversie

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat zijn de risico's van conversie optimalisatie zelf doen zonder professionele hulp?
Het zelf uitvoeren van conversie optimalisatie brengt verschillende risico's met zich mee. Zonder de juiste expertise kun je verkeerde aannames maken, wat kan leiden tot ineffectieve aanpassingen die je conversieratio zelfs kunnen verlagen. Daarnaast mis je mogelijk belangrijke inzichten uit data-analyse, wat je strategische beslissingen belemmert. Het gebrek aan ervaring kan ook resulteren in een inefficiënte besteding van tijd en middelen, waardoor je uiteindelijk meer geld uitgeeft dan wanneer je een professional had ingehuurd.
Hoe lang duurt het gemiddeld om resultaten te zien bij zelf uitgevoerde conversie optimalisatie?
Het duurt gemiddeld enkele weken tot maanden om resultaten te zien bij zelf uitgevoerde conversie optimalisatie. De tijdsduur hangt af van je kennisniveau, de complexiteit van je website, de hoeveelheid verkeer die je ontvangt en de hoeveelheid wijzigingen die je in een keer doorvoert. Initieel moet je tijd investeren in het analyseren van data, het uitvoeren van testen en het implementeren van verbeteringen. Zelfs met de juiste aanpak kan het tijd kosten voordat je significante verbeteringen in je conversieratio opmerkt. Geduld en consistentie zijn cruciaal in dit proces.
Hoeveel tijd moet ik als ondernemer investeren in conversie optimalisatie als ik het zelf doe?
Als je conversie optimalisatie zelf wilt doen, moet je rekenen op een aanzienlijke tijdsinvestering. Je zult wekelijks minstens 5 tot 10 uur nodig hebben voor analyse, experimenten en implementatie van veranderingen. Dit omvat het bijhouden van de nieuwste trends, het leren gebruiken van analyse- en testtools, en het continu monitoren van de prestaties. Deze tijdsinvestering kan variëren afhankelijk van de omvang van je website en de complexiteit van de optimalisatietaken. Zorg ervoor dat je voldoende tijd reserveert om consistent verbeteringen door te voeren.
WAAR IK HET VOOR DOE


"we zijn trots op het resultaat"
"een aanrader"
"inspirerend, verdiepend en bovenal concreet"
"deze aanpak werkt!"
"bedankt voor je topbijdrage"
"het is ontzettend leuk om met Marco te werken"
"Marco en je team bedankt!"

Lees alle reviews


 

Wat kan ik voor je betekenen?

Wil je ook online groeien? of heb je een vraag over online groeien?
Ben je benieuwd of iets anders of beter kan? 
Vul onderstaande gegevens in en ik reageer snel (vrijblijvend), vaak binnen 1 werkdag :-)

Of, bel: 030-2272323 - mail: marco [at] marcobouman.com - app: 06-29.44.63.72 - LinkedIn

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
Hoog in Google
Traject: € 1.450
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin
Contactformulier

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman