• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

SEO webshop

seo-webshop

Een SEO Webshop

Wat is een SEO webshop en vooral wat brengt het je? De meeste MKB webshops zijn slecht organisch vindbaar (via zoekmachines). Ze zien er vaak mooi uit, met een prachtig design… maar zodra ik ze door de SEO tools haal is het vaak niet best of kan het echt stukken beter!!. En als ik kijk naar het geschatte organisch verkeer, wordt temeer duidelijk dat dit geen SEO webshops zijn. En dat is jammer, zo hoeft het niet te zijn. In deze pagina een aantal waardevolle tips voor een SEO webshop!

Inhoudsopgave

- Wat is een SEO webshop?
- Seo webshop: content
- Seo webshop: backlinkprofiel
- Seo webshop: de webshop zelf

Wat is een SEO webshop?

De betekenis van een SEO webshop: Wat is nu een SEO webshop? SEO staat voor Search Engine Optimalisation, dus de webshop optimaliseren voor organic search (zoekopdrachten in zoekmachines). Een SEO webshop is een webshop waaraan veel aandacht besteed is aan alle belangrijke SEO thema’s, zodat deze webshop eenvoudiger hoger in de zoekmachines komt en eenvoudiger organische bezoekers ontvangt (bezoekers waar je niet voor hoeft te betalen).

In hoofdlijnen zijn er 3 grote belangrijke factoren waaraan een SEO webshop zou  moeten voldoen. Deze behandel ik hieronder:

1. SEO content

2. Backlinkprofiel

3. De webshop zelf

1. SEO webshop: SEO content

Het algoritme van zoekmachines zoekt en beoordeeld voornamelijk content. In 90% van de gevallen hebben we het dan over geschreven content. Wanneer je een SEO webshop wilt is het zeer belangrijk om de SEO content van je webshop op orde te hebben. Denk aan: de juiste zoekwoorden, de meta omschrijvingen, de interne links, de h-tags. Dit zijn de belangrijkste content onderdelen van je webshop. Zonder aandacht voor SEO content wordt organisch gevonden worden lastig.

2. SEO webshop: linkprofiel

Het backlink profiel van een webshop bestaat uit linkjes naar de webshop toe. Hoe meer en des te kwalitatiever deze linkjes zijn, hoe populairder de webshop door zoekmachines gevonden wordt. Bij backlinks wordt er gekeken naar oa.: de leeftijd van verwijzende domeinen, de autoriteit van verwijzende domeinen, de opbouw van het profiel (dient zo natuurlijk mogelijk te zijn) en de varieteit van het backlinkprofiel. Zonder goed backlinkprofiel is goed gevonden worden echt lastig.

3. SEO webshop: de webshop zelf

Zoekmachines hebben heel veel factoren in haar algoritme die een webshop beoordeeld. Scoort een webshop laag, dan zullen zoekmachines weinig moeite doen om je goed te laten positioneren. Een  paar hele belangrijke onderdelen waar zoekmachines in jouw webshop naar kijken: snelheid van mobiel, usability van mobiel, veiligheid (https), responsiveness (geschikt voor alle schermresoluties) en het gebruik van techniek. Als er hele zware scrips bijvoorbeeld gebruikt worden dan komen de crawlers van de zoekmachines daar niet of moeilijk doorheen.

Interessante artikelen over SEO webshops

- Meer bezoekers via je webshop
- Effectief linkbuilding
- SEO marketing

Jouw hulp voor een seo webshop

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Online marketing wiki 

Gerelateerde wiki items
wat is seo
click through rate
vindbaarheid google
zoekwoorden onderzoek google
google seo
bovenaan in google
content & seo
hoe werkt seo
google optimalisatie
search engine optimalisation
301 redirects

Online Groei
Traject
Optimalisatie Traject
SEO
Model
Online Groeien
1e Consult
Gratis!

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 975,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2022 - Marco Bouman