• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

CRO: verhoog de Conversie Rate!

CRO marketing

Auteur: Marco Bouman

 • Heb je het gevoel dat de conversierate van jullie site / shop veel te laag is?
 • Is er al veel geoptimaliseerd, maar blijven de resultaten uit?
 • Daalt de conversierate en krijg je maar niet de vinger op de oorzaken gelegd?

Lees dan onderstaand artikel met 10 gouden CRO tips, versie 2023
Of lees direct meer over onze creatieve op maat aanpak! 

CRO - Conversie Rate optimalisatie tips

De meeste mkb-bedrijven leggen de focus op het vergroten van het aantal sessies op hun webshop / website. Ze versturen meer nieuwsbrieven, doen aan SEO en aan linkbuilding, proberen via Google Ads betere posities te krijgen.

Maar hoe zit het met de effectiviteit? Met CRO valt veel te winnen!

Maar vaak wordt CRO nauwelijks bewust gedaan! En dat is zeker een gemiste kans. Want door effectieve inzet van CRO kun je behoorlijke sprongen maken. En deze werkwijze van vergroting van online effectiviteit is veel minder kostbaar dan het genereren van meer bezoekers!

CRO omvat volgens mij veel meer dan wat A-B-testen en wat kleurtjes van buttons aanpassen. Ik zie dat CRO een stuk meer diepgang heeft.

Wanneer jouw website erin slaagt om vanuit deze diepere laag op de juiste manier naar buiten toe te communiceren, heeft dit direct invloed op de conversieratio. 

CRO is een belanrijk onderdeel in de mix van online klanten werven en online leads genereren.

Durf jij de CRO uitdaging aan?

Wat is CRO marketing eigenlijk?

cro marketing

Even terug naar het begin. Een conversie is een gewenste actie die bezoekers op jullie website / webshop doen. Dit kan zijn:
-    Een (eerste) bestelling
-    Een offerteaanvraag
-    Een telefoontje
-    Een aanmelding op een programma
-    Een inschrijving op een nieuwsbrief
-    Etc.

CRO staat voor Conversie Rate Optimalisatie (vertaald vanuit het Engels). CRO is een belangrijk onderdeel binnen de online marketingmix.

De betekenis is kort gezegd: het verhogen van het conversiepercentage van een website, waardoor dus uit hetzelfde aantal bezoekers meer leads of een ander conversiedoel gehaald worden.

wat is cro marketing?

Conversie rate 

Al deze conversies (doelen) kun je meetbaar maken in Google Analytics. Meestal ligt deze conversie rate bij lead generation rond de 1% en bij shops tussen de 1% en de 5% (afhankelijk van de situatie).

Dit betekent dat circa 95% tot 99% van je bezoekers niets doet op jouw website / webshop en na een vluchtig bezoek je website verlaat (en wellicht nooit meer terugkomt). 

Met CRO jullie website / shop optimaliseren is: de verzameling van acties die ertoe leiden dat bezoekers eerder / sneller gaan converteren.

Jouw website / webshop wordt effectiever en beter in staat om leads te genereren / nieuwe klanten te verwelkomen. Lees ook het artikel hoe maak je van bezoekers klanten.

Deze conversieverhogende acties hebben dus niet direct invloed op het aantal bezoekers dat er op jouw domein komt, maar hebben direct invloed op de effectiviteit van jouw webshop / website.

Bij de meeste mkb-websites / -webshops liggen hier de grote kansen! Een belangrijk onderdeel hierbij zijn pakkende teksten.

Doen jullie al aan CRO?

CRO: Met een eerste indruk de conversie verhogen

In mijn artikel over CRO leg ik met tips de nadruk op de eerste indruk. Wanneer deze eerste indruk goed is (of verbeterd is), is de kans groter dat bezoekers gaan converteren. 

cro website

Als CRO specialist besteed ik daarom minder aandacht aan louter optische zaken, zoals een kleur van een knopje of de locatie van een button.

De CRO tips die ik geef, zitten een laag dieper en raken de identiteit van jouw website / webshop. Gaan ook over jullie onderscheidend vermogen.

Dit artikel is vooral geschreven voor mkb-website- / -webshopeigenaren die de conversie rate van hun website / webshop willen verhogen.  

Wel eens berekend wat 30% CRO verbetering betekent?


Hoe de cro van je site / shop verhogen?

Hieronder drie CRO artikelen over hoe je de CRO van je website / webshop kunt verhogen. 

10 gouden conversie optimalisatie tips
In dit artikel geef ik je 10 gouden tips om met CRO / conversie optimalisatie de effectiviteit van je webshop / website te verhogen, door vooral bewust in te zetten op de eerste indruk die je online maakt!

10 Gouden conversie optimalisatie tips

Hoe maak je van bezoekers klanten?
In dit artikel ga ik dieper in op de verschillende typen conversiepaden die je kunt inzetten om de CRO van je website / webshop te verhogen.

hoe maak je van bezoekers klanten?

De ultieme internet marketing strategie
In dit artikel behandel ik hoe je de beste online strategie kunt opstellen die ten grondslag ligt aan een effectieve CRO aanpak. Zonder goede strategie is CRO lastig goed in te zetten. 

de ultieme online marketing strategie

 

Nog veel meer conversie rate optimalisatie tips

Bovenstaande artikelen tonen eenvoudig aan welke mogelijkheden er zijn om met CRO betere online resultaten te behalen. 

Maar er zijn veel meer invloeden op CRO. Want ook invloeden als concurrentie, breedheid van je focus, leeftijd van je webshop / website (voorlopen of meedoen), de verkeerskanalen etc. bepalen in grote mate hoe jouw website / webshop converteert. 

Wat kun je concreet verwachten?

cro marketing

Sinds 2007 heb ik al meer dan 250 CRO trajecten uitgevoerd. Ik zie dat bij de meeste bedrijven de minimale groei van de conversie rate 30% bedraagt in het eerste jaar.

Bij sommige bedrijven is zelfs meer dan een verdubbeling gerealiseerd. Wil je meer weten over mijn creatieve op maat aanpak

CRO in de praktijk

Sinds de start van mijn conversie rate optimalisatiebureau (2007) richt ik me vooral op conversie verhogen voor mkb-bedrijven. In de praktijk zie ik dan dat vooral een op maat en creatieve aanpak werkt en dat er op middellange termijn (het is zeker geen eenmalige actie) mooie resultaten behaald worden. 

Mooie resultaten bereiken met de conversie rate verbeteren vereist een integrale en creatieve aanpak en periodiek monitoren / bijsturen en verbeteren. Dit is wat ik met veel plezier en creativiteit doe. 

Over Marco Bouman

cro verhogen tips 2019

Ik, Marco Bouman, ben online groei consultant. Met veel enthousiasme begeleid ik mijn klanten met online groeien. Als online groei consultant ben ik gespecialiseerd in conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligente inzet help ik mkb-bedrijven online vooruit. 

Gerelateerde artikelen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman