• Persoonlijk & betrokken
 • Creatieve B2C aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer aanvragen, klanten, boekingen en orders
030 227 23 23

Bedankpagina In 2024, Maak Hem Onweerstaanbaar!

Auteur: Marco Bouman - laatste bewerking: 14 mei 2024

Ik heb deze pagina zorgvuldig samengesteld om je vragen te beantwoorden en je een fijne gebruikservaring te bieden. Vragen of feedback? Laat het me weten.


Bedankpagina

Vele MKB-bedrijven zijn al best even bezig met online marketing.

Niet alleen betaald adverteren en social media, ze besteden ook aandacht aan hun website.

Deze moet vooral mooi zijn, het liefst ook SEO proofed en vaak wordt Google Analytics aangesloten.

Want conversie halen is leuk, maar je wilt het ook meetbaar maken. En oa. daar heb je een bedank pagina voor nodig!

Inhoudsopgave

Wat is een bedankpagina?

Wat is een bedank pagina? Hoe ziet deze eruit eruit?

Een bedank pagina wordt voornamelijk gebruikt om conversies te meten, het is immers de laatste pagina waar je terecht komt nadat je een contactformulier hebt ingevuld, een document hebt gedownload of een ander doel hebt behaald.

Het hanteren van bedankpagina's wordt veel ingezet bij leadgenereatie.

Zo kun  je via Google Analytics inzicht krijgen en bijsturen. En zo'n pagina is voor een bezoeker wel erg netjes. Je weet waar je aan toe bent.

Een paar voorbeelden:

 • Een contcactformulier
 • Een download
 • Een offerte aanvraag formulier
 • Een online bestelling

Wat zijn de voordelen van een bedankpagina?

Het werken met bedank pagina's heeft vele voordelen, zie hieronder:

 • Bevestiging van actie - Een bedankpagina bevestigt aan de bezoeker dat hun actie is gelukt, bijvoorbeeld het succesvol invullen van een formulier of het afronden van een aankoop. Dit kan de bezoeker geruststellen en eventuele twijfel wegnemen.
 • Verhoging van betrokkenheid - Door een gepersonaliseerde thank you page te maken, kan de betrokkenheid van de bezoeker worden verhoogd. Bijvoorbeeld door het aanbieden van gerelateerde content, het delen van social media links of het bieden van kortingscodes voor toekomstige aankopen.
 • Conversie-optimalisatie - Een bedank pagina biedt ook de mogelijkheid om de bezoeker te sturen naar een volgende stap in het conversieproces. Bijvoorbeeld door het aanbieden van gerelateerde producten of diensten of het inschrijven voor een nieuwsbrief.
 • Data-analyse - Door het gebruik van een bedank pagina kunnen bedrijven ook belangrijke data verzamelen over het gedrag van hun bezoekers, zoals hoe vaak een formulier wordt ingevuld of welke pagina's het meest worden bezocht na het bezoeken van de bedankpagina.

bedankpagina optimaliseren

instellen in Google Analytics

Het mooiste is om statische pagina’s te maken, zoals de voorbeelden hierboven: mijndomein.nl/bedankt-offerte.

Deze statische url-en (dynamische kan ook) kun je in het beheer van je Google Analytics account eenvoudig instellen bij ‘doelen’.

Iedere keer dat een bedankpagina wordt geraadpleegd wordt dit bijgehouden.

Zo kun je per landingspagina / product op een gegeven moment het conversiepercentage berekenen. Hoeveel conversies zijn er geweest (bedankpagina bezoeken) gedeeld door het totaal aantal bezoekers

hoe kun je een bedankpagina optimaliseren?

Hier zijn enkele tips voor het optimaliseren van een bedank pagina:

+ Bevestig de conversie:

Zorg ervoor dat de bezoeker weet dat de conversie is voltooid en dat de actie is geslaagd.

Dit kan door middel van een duidelijke boodschap zoals "Bedankt voor uw aankoop" of "Uw inschrijving is voltooid".

+ Bedank de bezoeker:

Geef de bezoeker een warm welkom en bedank hem of haar voor de genomen actie.

Dit geeft een positieve indruk van jouw bedrijf en kan leiden tot betere klantrelaties.

+ Bied relevante informatie:

Geef de bezoeker op de bedank pagina relevante informatie, zoals wat hij of zij kan verwachten na de conversie, bijvoorbeeld wanneer de bestelling wordt verzonden of wanneer hij of zij een antwoord op een aanvraag kan verwachten.

+ Creëer tastbaarheid

Hoogwaardige afbeeldingen van jouw product of dienst geven jouw bedrijf extra waarde. Door meer tastbaarheid te creëren met kwalitatieve afbeeldingen, hechten wij meer waarde aan het aangeschafte product en/of dienst.

We kunnen ons goed voorstellen hoe iets smaakt, ruikt of ons laat voelen. Maak hier gebruik van door jouw klant emotioneel extra waarde te bieden.

+ Voeg social media-knoppen toe:

Voeg social media-knoppen toe aan de bedankpagina, zodat de bezoeker jouw bedrijf kan volgen op social media.

Dit kan helpen bij het opbouwen van een relatie met de bezoeker en het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

+ Maak het persoonlijk

Mensen doen zaken met andere mensen, niet zo zeer met een bedrijf. Door het persoonlijk te mzaken, bouw je een vertrouwensband op.

Laat jouw gezicht zien op de bedankpagina zodat mensen zien met wie zij te maken hebben.

+ Bied gerelateerde aanbiedingen:

Bied de bezoeker gerelateerde aanbiedingen of producten aan op de bedank pagina, bijvoorbeeld door middel van cross-selling of upselling. Dit kan helpen om meer verkopen te genereren.

+ Meet de conversie:

Plaats conversietracking op de bedankpagina om de conversies te meten.

Dit kan helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van de conversiepagina en het optimaliseren van de conversieratio in de toekomst.

Door het optimaliseren van de bedankpagina kan je de conversieratio verhogen en de gebruikerservaring verbeteren.

Het is belangrijk om de bedank pagina regelmatig te testen en te optimaliseren om de beste resultaten te behalen.

+ Maak blij

Jouw klant heeft zojuist iets bij je gekocht, gereserveerd of besteld. Een standaard bedankje straalt niet echt enthousiasme uit.

Reageer oprecht enthousiast dat jouw klant zaken met jou wil doen. Zeker als je wilt dat ze vaker terugkomen.

+ Geef een uitgebreide samenvatting

Vat alles samen voor jouw klant wat er zojuist is gebeurd én wat er staat te gebeuren. 

Dit is nu het momesnt om jouw klant extra goed te informeren. Hoe grondiger jouw informatie is, hoe kleiner de kans dat de bestelling wordt geannuleerd of geretourneerd.

"Een bedankpagina verhoogt de bezoekersloyaliteit
en verbetert het inzicht"
 

een bedankpagina voorbeeld

bedankpagina voorbeeld bol.com

Een voorbeeld van een succesvolle bedankpagina in de online marketing van een bekende Nederlandse online retailer is die van bol.com.

De bedankpagina verschijnt nadat een klant een aankoop heeft gedaan en bevat verschillende elementen die bijdragen aan een positieve klantervaring en aan de verdere marketingdoelstellingen van het bedrijf.

Enkele voorbeelden van elementen die op de bedankpagina van bol.com te vinden zijn:

 • Duidelijke bevestiging van de aankoop: de bedankpagina toont de naam van het product, de prijs en het bestelnummer, wat de klant geruststelt dat de aankoop succesvol is verwerkt.
 • Aanbevelingen van gerelateerde producten: bol.com laat op de bedankpagina aanbevelingen zien van andere producten die mogelijk interessant zijn voor de klant, wat kan leiden tot meer aankopen.
 • Koppeling met social media: op de bedankpagina biedt bol.com de mogelijkheid om de aankoop te delen op sociale media, wat kan leiden tot extra zichtbaarheid en verkeer naar de website.
 • Mogelijkheid om een review achter te laten: bol.com nodigt de klant uit om een review achter te laten van het gekochte product, wat kan bijdragen aan de geloofwaardigheid en reputatie van het bedrijf.
 • Optie om door te winkelen: op de bedankpagina wordt de klant de mogelijkheid geboden om door te winkelen op de website, wat kan leiden tot meer aankopen en een hogere omzet.

Al met al is de bedankpagina van bol.com een goed voorbeeld van een bedankpagina die niet alleen de klant bevestiging geeft van de aankoop, maar ook bijdraagt aan verdere marketingdoelstellingen van het bedrijf.

Bedank-pagina

Hulp aangeboden

Marco Bouman

Hallo, ik ben Marco. Als online groei consultant transformeer ik MKB-webshops/sites tot online marketingmagneet, met als resultaat: meer bezoekers, meer aanvragen, hogere conversies en meer orders!

De afgelopen 20 jaar heb ik hiermee meer dan 400 bedrijven geholpen, en ik blijf me verbazen dat er nog zoveel MKB-websites geen acceptabel conversiepercentage weten te behalen!

Ja, ik wil meer conversie!

Gerelateerde artikelen:

veel gestelde vragen

Waarom is een bedankpagina belangrijk?
Een bedankpagina is belangrijk omdat het de bezoeker bevestiging geeft dat hun actie is gelukt en kan bijdragen aan een positieve gebruikerservaring. Het biedt ook de mogelijkheid om de betrokkenheid van de bezoeker te verhogen, conversie te optimaliseren en belangrijke data te verzamelen.
Wat moet er op een bedankpagina staan?
Een bedankpagina moet een bedankbericht bevatten om de bezoeker te laten weten dat hun actie is gelukt. Het kan ook gerelateerde content aanbieden, zoals links naar populaire blogposts, downloadbare whitepapers of productcatalogi. Het is belangrijk dat de bedankpagina een aantrekkelijke lay-out heeft die overeenkomt met de algehele branding van de website.
Hoe maak ik een bedankpagina?
Het maken van een bedankpagina is vrij eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van de meeste website-ontwerp platforms. De belangrijkste stappen zijn het bepalen van het doel van de bedankpagina, het maken van een aantrekkelijke lay-out, het plaatsen van een bedankbericht en het aanbieden van gerelateerde content. Het is ook belangrijk om de bedankpagina te optimaliseren voor zoekmachines en deze te testen om ervoor te zorgen dat deze correct werkt en begrijpelijk is.
WAAR IK HET VOOR DOE


"we zijn trots op het resultaat"
"een aanrader"
"inspirerend, verdiepend en bovenal concreet"
"deze aanpak werkt!"
"bedankt voor je topbijdrage"
"het is ontzettend leuk om met Marco te werken"
"Marco en je team bedankt!"

Lees alle reviews


 

Wat kan ik voor je betekenen?

Wil je ook online groeien? of heb je een vraag over online groeien?
Ben je benieuwd of iets anders of beter kan? 
Vul onderstaande gegevens in en ik reageer snel, vaak binnen 1 werkdag :-)

Je kunt me ook bellen: 030-2272323 of mailen: marco [at] marcobouman.com

Conversie Optimalisatie
Scan € 125,-
Conversie Optimalisatie
Traject: € 1.450,-
SEO optimalisatie
Traject: € 1.250,-
Helpful Content
Schrijven € 650,-

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

IN DE MEDIA:

de ondernemer

Copyright © 2024 - Marco Bouman