• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Bedankpagina In 2023, Maak Hem Onweerstaanbaar!

Hallo, het is fijn dat je hier bent! Ik wens je veel leesplezier met het volgende artikel.
Mijn naam is Marco Bouman, ik ben auteur van dit artikel, laatste bewerking: 21 november 2023

Als online groei consultant help ik MKB-bedrijven met online groeien sinds 2007.
Heb je een vraag? of wil je ook online groeien? laat het me weten.

Bedankpagina

Vele MKB-bedrijven zijn al best even bezig met online marketing.

Niet alleen betaald adverteren en social media, ze besteden ook aandacht aan hun website.

Deze moet vooral mooi zijn, het liefst ook SEO proofed en vaak wordt Google Analytics aangesloten.

Want conversie halen is leuk, maar je wilt het ook meetbaar maken. En oa. daar heb je een bedank pagina voor nodig!

Inhoudsopgave

Wat is een bedankpagina?

Wat is een bedank pagina? Hoe ziet deze eruit eruit?

Een bedank pagina wordt voornamelijk gebruikt om conversies te meten, het is immers de laatste pagina waar je terecht komt nadat je een contactformulier hebt ingevuld, een document hebt gedownload of een ander doel hebt behaald.

Het hanteren van bedankpagina's wordt veel ingezet bij leadgenereatie.

Zo kun  je via Google Analytics inzicht krijgen en bijsturen. En zo'n pagina is voor een bezoeker wel erg netjes. Je weet waar je aan toe bent.

Een paar voorbeelden:

 • Een contcactformulier
 • Een download
 • Een offerte aanvraag formulier
 • Een online bestelling

Wat zijn de voordelen van een bedankpagina?

Het werken met bedank pagina's heeft vele voordelen, zie hieronder:

 • Bevestiging van actie - Een bedankpagina bevestigt aan de bezoeker dat hun actie is gelukt, bijvoorbeeld het succesvol invullen van een formulier of het afronden van een aankoop. Dit kan de bezoeker geruststellen en eventuele twijfel wegnemen.
 • Verhoging van betrokkenheid - Door een gepersonaliseerde thank you page te maken, kan de betrokkenheid van de bezoeker worden verhoogd. Bijvoorbeeld door het aanbieden van gerelateerde content, het delen van social media links of het bieden van kortingscodes voor toekomstige aankopen.
 • Conversie-optimalisatie - Een bedank pagina biedt ook de mogelijkheid om de bezoeker te sturen naar een volgende stap in het conversieproces. Bijvoorbeeld door het aanbieden van gerelateerde producten of diensten of het inschrijven voor een nieuwsbrief.
 • Data-analyse - Door het gebruik van een bedank pagina kunnen bedrijven ook belangrijke data verzamelen over het gedrag van hun bezoekers, zoals hoe vaak een formulier wordt ingevuld of welke pagina's het meest worden bezocht na het bezoeken van de bedankpagina.

Online groei traject

Een bedank pagina maken

Een succesvolle bedankpagina is essentieel in de wereld van online marketing.

Hier zijn enkele tips om een effectieve bedankpagina te maken die meetbare resultaten oplevert in Google Analytics en tegelijkertijd gebruiksvriendelijk en conversiegericht is:

1. Duidelijke boodschap: Communiceer een heldere boodschap van dankbaarheid en bevestiging aan de bezoeker. Laat weten dat hun actie is gelukt.

2. Meetbare doelen in Google Analytics: Stel conversiedoelen in Google Analytics in om te meten hoeveel bezoekers de gewenste actie hebben voltooid, zoals een aankoop of inschrijving.

3. Verwijs naar de actie: Geef duidelijke instructies over wat de bezoeker vervolgens kan verwachten of doen. Bied bijvoorbeeld links naar relevante content of contactgegevens.

4. Personalisatie: Personaliseer de bedankpagina indien mogelijk, bijvoorbeeld met de naam van de bezoeker als deze werd ingevuld op het formulier.

5. Sociale deelmogelijkheden: Voeg knoppen toe om de content te delen op sociale media en vergroot zo je bereik.

6. Extra aanbod: Bied eventueel een extra aanbod of kortingscode aan om de betrokkenheid te vergroten en toekomstige conversies te stimuleren.

7. Minimaliseer afleiding: Houd het ontwerp schoon en minimaliseer afleidende elementen die de aandacht van de belangrijke boodschap kunnen afleiden.

8. Responsief ontwerp: Zorg ervoor dat de bedankpagina goed wordt weergegeven op verschillende apparaten, zoals mobiel en tablet.

Door deze tips te volgen, zal je een gebruiksvriendelijke bedankpagina creëren die niet alleen meetbare resultaten oplevert in Google Analytics, maar ook de kans vergroot dat bezoekers verdere interactie hebben met je bedrijf en uiteindelijk converteren.

bedankpagina optimaliseren

instellen in Google Analytics

Het mooiste is om statische pagina’s te maken, zoals de voorbeelden hierboven: mijndomein.nl/bedankt-offerte.

Deze statische url-en (dynamische kan ook) kun je in het beheer van je Google Analytics account eenvoudig instellen bij ‘doelen’.

Iedere keer dat een bedankpagina wordt geraadpleegd wordt dit bijgehouden.

Zo kun je per landingspagina / product op een gegeven moment het conversiepercentage berekenen. Hoeveel conversies zijn er geweest (bedankpagina bezoeken) gedeeld door het totaal aantal bezoekers

hoe kun je een bedankpagina optimaliseren?

Hier zijn enkele tips voor het optimaliseren van een bedank pagina:

- Bevestig de conversie:

Zorg ervoor dat de bezoeker weet dat de conversie is voltooid en dat de actie is geslaagd.

Dit kan door middel van een duidelijke boodschap zoals "Bedankt voor uw aankoop" of "Uw inschrijving is voltooid".

- Bedank de bezoeker:

Geef de bezoeker een warm welkom en bedank hem of haar voor de genomen actie.

Dit geeft een positieve indruk van jouw bedrijf en kan leiden tot betere klantrelaties.

- Bied relevante informatie:

Geef de bezoeker op de bedank pagina relevante informatie, zoals wat hij of zij kan verwachten na de conversie, bijvoorbeeld wanneer de bestelling wordt verzonden of wanneer hij of zij een antwoord op een aanvraag kan verwachten.

- Bied gerelateerde aanbiedingen:

Bied de bezoeker gerelateerde aanbiedingen of producten aan op de bedank pagina, bijvoorbeeld door middel van cross-selling of upselling. Dit kan helpen om meer verkopen te genereren.

- Voeg social media-knoppen toe:

Voeg social media-knoppen toe aan de bedankpagina, zodat de bezoeker jouw bedrijf kan volgen op social media.

Dit kan helpen bij het opbouwen van een relatie met de bezoeker en het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

- Meet de conversie:

Plaats conversietracking op de bedankpagina om de conversies te meten.

Dit kan helpen bij het beoordelen van de effectiviteit van de conversiepagina en het optimaliseren van de conversieratio in de toekomst.

Door het optimaliseren van de bedankpagina kan je de conversieratio verhogen en de gebruikerservaring verbeteren.

Het is belangrijk om de bedank pagina regelmatig te testen en te optimaliseren om de beste resultaten te behalen.

een bedankpagina voorbeeld

bedankpagina voorbeeld bol.com

Een voorbeeld van een succesvolle bedankpagina in de online marketing van een bekende Nederlandse online retailer is die van bol.com.

De bedankpagina verschijnt nadat een klant een aankoop heeft gedaan en bevat verschillende elementen die bijdragen aan een positieve klantervaring en aan de verdere marketingdoelstellingen van het bedrijf.

Enkele voorbeelden van elementen die op de bedankpagina van bol.com te vinden zijn:

 • Duidelijke bevestiging van de aankoop: de bedankpagina toont de naam van het product, de prijs en het bestelnummer, wat de klant geruststelt dat de aankoop succesvol is verwerkt.
 • Aanbevelingen van gerelateerde producten: bol.com laat op de bedankpagina aanbevelingen zien van andere producten die mogelijk interessant zijn voor de klant, wat kan leiden tot meer aankopen.
 • Koppeling met social media: op de bedankpagina biedt bol.com de mogelijkheid om de aankoop te delen op sociale media, wat kan leiden tot extra zichtbaarheid en verkeer naar de website.
 • Mogelijkheid om een review achter te laten: bol.com nodigt de klant uit om een review achter te laten van het gekochte product, wat kan bijdragen aan de geloofwaardigheid en reputatie van het bedrijf.
 • Optie om door te winkelen: op de bedankpagina wordt de klant de mogelijkheid geboden om door te winkelen op de website, wat kan leiden tot meer aankopen en een hogere omzet.

Al met al is de bedankpagina van bol.com een goed voorbeeld van een bedankpagina die niet alleen de klant bevestiging geeft van de aankoop, maar ook bijdraagt aan verdere marketingdoelstellingen van het bedrijf.

Bedank-pagina

Hulp aangeboden

Marco BoumanHallo, ik ben Marco, online marketing adviseur. Sinds 2007 help ik met veel plezier MKB-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien of bekijk alvast mijn online groei traject:

online groei traject

Gerelateerde artikelen:

veel gestelde vragen

Waarom is een bedankpagina belangrijk?
Een bedankpagina is belangrijk omdat het de bezoeker bevestiging geeft dat hun actie is gelukt en kan bijdragen aan een positieve gebruikerservaring. Het biedt ook de mogelijkheid om de betrokkenheid van de bezoeker te verhogen, conversie te optimaliseren en belangrijke data te verzamelen.
Wat moet er op een bedankpagina staan?
Een bedankpagina moet een bedankbericht bevatten om de bezoeker te laten weten dat hun actie is gelukt. Het kan ook gerelateerde content aanbieden, zoals links naar populaire blogposts, downloadbare whitepapers of productcatalogi. Het is belangrijk dat de bedankpagina een aantrekkelijke lay-out heeft die overeenkomt met de algehele branding van de website.
Hoe maak ik een bedankpagina?
Het maken van een bedankpagina is vrij eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van de meeste website-ontwerp platforms. De belangrijkste stappen zijn het bepalen van het doel van de bedankpagina, het maken van een aantrekkelijke lay-out, het plaatsen van een bedankbericht en het aanbieden van gerelateerde content. Het is ook belangrijk om de bedankpagina te optimaliseren voor zoekmachines en deze te testen om ervoor te zorgen dat deze correct werkt en begrijpelijk is.
WAAR IK HET VOOR DOE


"we zijn trots op het resultaat"
"een aanrader"
"inspirerend, verdiepend en bovenal concreet"
"deze aanpak werkt!"
"bedankt voor je topbijdrage"
"het is ontzettend leuk om met Marco te werken"
"Marco en je team bedankt!"

Lees alle reviews


 

Wat kan ik voor je betekenen?
 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij MKB-bedrijven (vanaf 5 tot 50 fte).

Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
KvK: 30218791

Vul onderstaande gegevens in en ik reageer snel, vaak binnen 1 werkdag :-)

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
SEO optimalisatie
Traject: € 1.250,-
Linkbuilding Pakket
vanaf € 300,-

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

MARCOBOUMAN.COM

T.a.v. Marco Bouman
Online Groei Consultant voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  Groenekan (Utrecht)
marco [at] marcobouman.com
030-227 23 23
Marco Bouman op Linkedin

KvK: 30218791
Btw: NL001381747B41
Bank: NL84 INGB 0004 7112 53

Online Marketing Stage

ONLINE GROEIEN:

Oplossingen:

 

gratis groeiscan
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman