• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

SEO schrijven 2023

schrijven voor SEO

SEO schjrijven

De meeste mkb bedrijven zijn meestal bezig met betaald adverteren in Google, social meida… en veel mkb bedrijven zijn nog niet / nauwelijks bezig met SEO.

Op deze pagina neem ik je mee in de wereld van SEO (organisch beter gevonden worden) en geef ik het nut aan van schrijven voor SEO en leg ik uit wat dit nu precies is en wat je ermee kan bereiken!

Inhoudsopgave

- Wat is seo schrijven?
- Schrijven voor betere online vindbaarheid
- De belangrijkste elementen
- Gerelateerde artikelen

Wat is SEO schrijven?

Het schrijven voor SEO is een manier van tekstschrijven die de lezer / de bezoeker van je website weten te pakken en waarvan de teksten zo geschreven zijn dat ze een optimaal effect hebben op de vindbaarheid van je website.

De grootste fout die gemaakt wordt is dat er meestal alleen geschreven wordt voor de zoekmachines… het gaat natuurlijk om de zoekmachines, maar ook om de lezer zelf!

De bezoeker mag daarom geïnteresseerd worden, hij herkent zich in wat er geschreven wordt, hij wil er meer over weten en leest door en uiteindelijk wordt hij aangezet om actie te ondernemen.

En Google snapt waar de website over gaat en welke zoek woorden er bij deze website horen

schrijven voor betere online vindbaarheid

'Google' schrijven is een belangrijk element in de totale mix van online vindbaarheid. Meestal zie je op websites wel teksten staan, maar is er onvoldoende rekening gehouden met SEO.

Meta omschrijvingen ontbreken, h tags zijn er niet of verkeerd toegepast en er is vaak nooit met aandacht nagedacht over strategische zoekwoorden.

De belangrijkste elementen:

Het gaat dus over de content van je website. Hier geef ik je de belangrijkste elementen in je website die SEO proofed gemaakt mogen worden.

De pagina titel

De titel van iedere pagina (de zogenaamde H1) vertelt Google waar de inhoud van deze pagina over gaat. Het is goed om het belangrijkste zoekwoord als titel te gebruiken.

De url

Ook de URL vormt een belangrijk onderdeel in de totale mix. Het is raadzaam om ook hier weer het belangrijkste zoekwoord in te plaatsen en de url zo kort mogelijk te houden.

De content

Zoekmachines zijn dol op content. Sterker nog zonder tekstuele content kunnen zoekmachines slecht positioneren. Het is handig om waardevolle content te schrijven.

Dus ook met plaatjes, interne linkjes, mooie alinea’s en voor de lezer interessant met ook in de content de juiste zoekwoorden en zoekwoord verbasteringen.

De kopjes in je tekst / de h2’s

Wanneer je een pagina opbouwt kun je kopjes meegeven. Dit is voor de lezer heel fijn zodat hij de pagina makkelijk kan ‘scannen’ maar ook deze kopjes (mits H2) worden door zoekmachines goed gelezen.

Ze weten dan nog beter waar de pagina over gaat.

Interne links

Het gebruiken van interne links (links naar andere content binnen de website) geeft ook waarde af aan zoekmachines. Daarnaast is het heel prettig voor bezoekers om gerelateerde content eenvoudig te kunnen vinden.

De omvang van je content

Er zijn geen strikte regels, maar wetende dat Zoekmachines content nodig hebben, is het handig om hier aandacht aan te besteden. Een pagina van minimaal 600 woorden is al aardig, maar hoe langer des te beter.

Hoe langer de content is hoe makkelijker het wordt om de verschillende zoekwoorden die horen bij deze pagina in te brengen. 

Afbeeldingen

Google richt zich voornamelijk op tekstuele content, maar ook afbeeldingen worden gelezen. Wat is de naam van de afbeelding zoekwoord.jpg die is al heel belangrijk en welke omschrijving en H-tag wordt er meegegeven.

Dit wordt ook gelezen door zoekmachines en door je afbeeldingen juist in te stellen kunnen ze ook makkelijker gevonden worden via zoeken op afbeeldingen.

CTA’s / call to actions

Ook deze call to action buttons worden door zoekmachines gezien. De buttons / linkjes naar vaak wat commerciëlere inhoud. En ook de bezoeker vind het fijn om een beetje meegenomen te worden.

Eerst redactionele inhoud, daarna een dienst of product dat daar mogelijk bij past.

Metatags

Dit is ook een zeer belangrijk onderdeel voor zoekmachines. Vooral de title tag en meta omschrijving. Het is handig om het belangrijkste zoekwoord helemaal vooraan  te plaatsen.

En wanneer je metatags structureerd met speciale tekens, vinkjes etc. valt deze extra op en is de kans groot dat het click through rate toeneemt. 

Dit zijn de belangrijkste SEO on page elementen. Breng ze in op je website en ga daarna zorgen voor goede backlinks en een website die qua techniek voldoet aan de eisen van zoekmachines.

gerelateerde artikelen

- 5 tips voor overtuigend marketingmateriaal 
- Pakkende teksten om online te verleiden
- Goede SEO teksten schrijven in 5 stappen

Jouw hulp bij SEO schrijven

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.  

Gerelateerde wiki items
alt tag
zoek woorden
organic search
meta omschrijving
zoekvolume
on page seo
title tag
Zoektermen
seo copywriting
seo online marketing
seo optimaliseren
online leads genereren

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman