• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Waar lekt jouw website?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar lekt jouw website?

Wanneer jouw website puur als doel heeft als ‘online visitekaartje’ te functioneren, dan is het hebben van lekken geen probleem. Wanneer jij via je website leads en klanten wilt genereren, dan is het echter handig om online marketinglekken te dichten. Daarover gaat dit artikel. 

Hieronder bespreek ik een aantal veelvoorkomende websitelekken die ik dagelijks tegenkom bij bedrijven die mij inschakelen voor online groeien.  

Positioneringslek

Je zoekt heel concreet naar een dienst… en als je dan op een website komt… moet je 10 pagina’s voorbij om erachter te komen of het bedrijf achter deze website jouw probleem kan oplossen. Dit is een veelvoorkomend lek. Klikken je bezoekers snel weg (bouncen)? Of ontzenuw je dit door juiste positionering?  

Snappen bezoekers direct waar jullie bedrijf voor staat en wat je aanbiedt (op iedere pagina)? Het positioneringslek kan meestal eenvoudig gedicht worden.

Verpakkingslek

Websites die hun aanbod netjes en mooi verpakken… hebben minder last van het verpakkingslek. Zij verkopen geen boren, maar gaten. Zij plaatsen hun diensten in klant-resultaatperspectief: wat de klant eigenlijk wil… op het hoogste niveau.

Deze teksten overtuigen en verleiden zelfs… Dit lek dichten is vooral een kwestie van lekkere, pakkende teksten.  

Structuurlek

Op zich is het niet erg moeilijk om een website in een gangbare (herkenbare) structuur te gieten. Op zo’n wijze dat alles op mobiel, tablet en/of desktop er goed uitziet, maar ook dat de website gewoon goed vindbaar is. Structuur voor optimaal gebruikersgemak. Eenvoudig kunnen vinden wat je nodig hebt. Veel websites lekken op dit punt. Een goede webbouwer laat dit niet gebeuren.  

Conversielek

Een geoptimaliseerde website faciliteert converteren. Niet iedere bezoeker gaat bellen. De een belt, de ander vult een formulier in, weer een ander vraagt een offerte aan, meldt zich aan voor een e-book of zo… Wanneer jouw website hierin niet breed voorziet, lekt hij. Behoorlijk. Dit lek dichten volgt een goede internetstrategie / goede teksten op.

CTA-lek

Een geoptimaliseerde website werkt met passende CTA’s (kort voor: call to actions). Buttons, linkjes, intern, extern, mooi vormgegeven, op de juiste plek, niet overal (circus), maar daar waar het werkt… Een website zonder aandacht voor CTA’s lekt. Mensen klikken minder door... dit heeft invloed op het conversiepercentage.  

Zoekwoordenlek

Wanneer je met je website nog nooit wat met zoekwoorden hebt gedaan, mis je heel veel (kwalitatief) verkeer. Bij geoptimaliseerde websites is aan trefwoordenonderzoek gedaan, worden posities gemeten via de Search Console, is en wordt SEO-content geschreven voor meer bezoekers, is je website in al zijn facetten vrienden met Google en nog veel meer.

Bij de meeste websites is het zo dat deze verkeersbron (organisch / zoeken via internet) de meeste en meest kwalitatieve bezoekers (lange sessieduur, lager bouncepercentage en hogere conversie) oplevert.

Populariteitslek

De meeste mkb-websites hebben een mager backlinkprofiel (links naar de site toe). Soms 10, soms 50 linkjes en dan houdt het op. Voor Google geoptimaliseerde websites laten linkbuilding verzorgen. De website wordt steeds populairder en in combinatie met de juiste content… groeit het verkeer iedere keer lekker door.

Doen jullie aan linkbuilding?

Contentlek

Content is er voor de bezoeker, om overtuigd en geïnformeerd te worden, én voor Google / zoekmachines, om gevonden te worden. Geoptimaliseerde websites besteden hier veel aandacht aan. Op de juiste zoekwoorden is er mooie conversiegerichte content aanwezig. Magere content is overigens een dubbel lek: slecht scoren voor vindbaarheid en conversie!

Identiteitslek

Het is niet alleen belangrijk dat bezoekers zien wat je aanbiedt… maar ook dat bezoekers voelen waarom ze juist bij jouw bedrijf die offerte (of wat dan ook) gaan aanvragen. Dit heeft met kleur bekennen te maken. Een geoptimaliseerde website straalt helderheid en vertrouwen uit en slaagt erin om helder te maken waar hij voor staat.

Dit zijn zo wat veelvoorkomende websitelekken. Ik had nog wel even door kunnen gaan… maar het gaat mij vooral om een stukje bewustwording.

Als bedrijf / ondernemer kies je zelf via welke kanalen je leads en klanten genereert. Kies je voor online… dan is het niet alleen tijd, maar vooral ook erg leuk om van je website een online marketingmachine te maken. En dat begint bij het dichten van dit soort lekken.

Wil jij een website zonder lekker en meer aanvragen, leads en orders realiseren? Dan help ik je daar graag bij. 

Groetjes,
Marco

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! 

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief € 1.450,- 
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman