- “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
- “Het werkt echt”
- “Wij zijn trost op het resultaat”
- “Stop met zoeken”
- “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
- “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
- “Deze aanpak werkt”
Bovenaan in Google
Bovenaan in Google
De vraag die ik vaak gesteld krijg is ‘hoe kom ik bovenaan in Google?’. Want de meeste MKB websites worden meestal nog niet zo goed gevonden. Ze zijn meestal bezig met adverteren in Google en vaak ook met social media, maar nog niet zo veel met hoe je nu bovenaan in Google kunt komen. Dit is SEO. En ondanks dat er online veel informatie over te vinden is, blijft bovenaan in Google een belangrijk verbeterpunt.
- Wat is bovenaan in Google?
- Hoe kom je bovenaan in Google?
- 1. Seo content
- 2. backlinkprofiel
- 3. De website zelf
Wat is Bovenaan in Google?
Wanneer mensen het hebben over bovenaan in Google gaat het erom dat ze hun website bovenaan in Google willen. Bovenaan in Google op de voor hen belangrijke zoektermen zonder betalen per klik. Het is belangrijk om te weten dit verkeer (organic search) vaak het meest kwalitatieve verkeer is. Het bouncepercentage is vaak lager, de gemiddelde sessieduur ligt vaak hoger en het conversiepercentage is hoger dan website breed. Tijd om bovenaan in Google te komen.
De belangrijkste elementen voor bovenaan in Google te komen
In een notendop zijn er 3 grote belangrijke factoren om bovenaan in Google te komen:
1. SEO content
2. Backlink profiel
3. De website zelf
Het algoritme van Google zoekt en beoordeeld continue online content. Bijna altijd gaat het over geschreven content. Wanneer je met bovenaan in Google aan de slag wilt is het zeer belangrijk om de content van je website op zoek woorden goed te optimaliseren. Denk aan: de juiste zoekwoorden, de meta omschrijving, title tags, de interne links, de h-tags. Dit zijn de belangrijkste SEO content onderdelen. Zonder aandacht voor SEO content wordt bovenaan in Google komen echt lastig!
Het backlink profiel van een website bestaat uit verwijzende linkjes naar de website toe. Hoe meer en des te kwalitatiever dit backlinkprofiel is, hoe populairder de website door Google wordt gevonden. Bij backlinks kijkt Google oa. naar:
- de leeftijd van verwijzende domeinen
- de domain authority van verwijzende domeinen
- de opbouw van het profiel (dient zo natuurlijk mogelijk te zijn)
- de variëteit van het backlinkprofiel. Wanneer er geen of een klein backlinkprofiel is, wordt seo online marketing moeilijk.
Google heeft heel veel factoren in haar algoritme die een website beoordeeld. Scoort een website laag, dan zal Google weinig moeite doen om trefwoorden bovenaan in Google te plaatsen. Een paar hele belangrijke onderdelen waar zoekmachines naar kijken: snelheid van mobiel, usability van mobiel, veiligheid (https), responsiveness (geschikt voor alle schermresoluties) en het gebruik van techniek. Als er hele zware scrips bijvoorbeeld gebruikt worden dan komen de crawlers van de zoekmachines daar niet of moeilijk doorheen.
Interessante artikelen over bovenaan in Google
- Effectief linkbuilding
- SEO anno 2021
- SEO marketing
Jouw hulp bij bovenaan in Google
Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien.
Gerelateerde wiki items
wat is seo
click through rate
vindbaarheid google
zoekwoorden onderzoek google
lokale seo
google seo
content & seo
seo webshop
hoe werkt seo
google optimalisatie
search engine optimalisation
301 redirects
klanten werven
lokale vindbaarheid
seo verbeteren
- Conversie optimalisatie
- Online marketing advies
- Online klanten werven
- Pakkende teksten
- Online leads genereren
- Online positioneren
- Online groei realiseren
- Succesvolle webshop
- Ultieme landingspagina
- Groei door USP's
website header, pull marketing, onderscheidend vermogen, conversieratio, click through rate, meta omschrijving, domain authority, on page seo, Alle online marketing wiki items
- Conversie optimalisatie traject
(€ 1.285,-) - Meer converterende bezoekers
(op aanvraag) - Online groeien (op aanvraag)
Op maat online-groei-kansen voor jouw website / webshop.
Vraag nu aan (kosteloos tot 1 maart 2021)
