• Persoonlijk & betrokken
  • Op maat en creatieve aanpak
  • 20 jaar online marketing ervaring
  • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

Bouncepercentage

bouncepercentage

Bouncepercentage

Als eigenaar van een website weet je hoe belangrijk het is om meer kwalitatieve bezoekers naar je website te krijgen. Vooral ook de term ‘kwalitatieve bezoekers’ is hierbij belangrijk. Want je kunt beter 10 bezoekers hebben die goed converteren dan 100 die niet doorklikken en snel je website verlaten. Het is dus zaak om de bouncepercentage te verlagen.

Inhoudsopgave

- Wat is een bouncepercentage?
- 5 tips om het bouncepercentage te verlagen
- Tip 1: zorg voor een goede positionering
- Tip 2: werk met goede CTA's
- Tip 3: zorg voor meer kwalitatief verkeer
- Tip 4: zorg voor heldere USP's
- Tip 5: schrijf overtuigende teksten

Wat is het bouncepercentage?

De meeste mensen die af en toe Google Analytics raadplegen, zijn in meer of mindere mate bekend met de term ‘bouncepercentage’. Het gemiddelde ‘bouncepercentage’ geeft heel goed de kwaliteit van je bezoekers aan. Wanneer een bezoeker niet doorklikt maar wegklikt, is er sprake van 'bouncen'. Hoe kun je nu het gemiddelde bouncepercentage verlagen? En hoe kun je het bouncepercentage berekenen? je kunt ook in Google Analytics eenvouding het bouncepercentage van je landingspagina's zien. of het bouncepercentage van je Google Ads campagne.

5 tips om het bouncepercentage te verlagen

Het bouncepercentage vertelt altijd een verhaal. Een hoge bouncepercentage hoeft niet altijd een probleem te zijn en een lage bouncepercentage leidt niet altijd tot een hoge conversie. Bouncepercentage en sessieduur gaan meestal hand in hand, wanneer het bouncepercentage laag is, is vaak de gemiddelde sessieduur hoger. Hieronder 5 handige tips om de bouncepercentage van je site / shop te verlagen!

Waarom hoog bouncepercentage?

Deze vraag krijg ik regelmatig. Sommige websites hebben een gemiddelde bouncepercentage van meer dan 80%. Waarom is dan het bouncepercentage zo hoog? Dat kan komen door drie dingen: of je trekt de verkeerde bezoeker aan (geen interesse) of de landingspagina bevat alle informatie al (geen reden om door te klikken) of je website is onvoldoende ingericht met waardevolle conten en Call to actions.

1. Zorg voor een goede positionering

Bij veel websites en webshops is het niet direct zichtbaar wat ze doen of verkopen! In veel gevallen wordt hier niet aan gedacht. Je ziet een header met een logo, maar verder geen kenmerken van de betreffende website / online shop. Klanten en bekenden weten het wel, maar voor mkb sites en shops geld dat circa 80% van het verkeer bestaat uit nieuwe bezoekers.

Zorgen voor een  heldere positionering zorgt ervoor dat ook (vooral) nieuwe bezoekers direct weten wat ze kunnen verwachten. Daarnaast biedt een heldere positionering ook informatie over jullie onderscheidende vermogen. Redenen dan genoeg om door te klikken en hiermee je bouncepercentage te verlagen.

2. Zet heldere CTA’s in

Wanneer een bezoeker niet verder klikt in je website (webshop), dan 'bouncet' hij. Daarom is het belangrijk om bezoekers voldoende redenen te geven om op je website te blijven. Het werken met goede CTA’s (Call to Actions) kan hiervoor zorgen.

Het inzetten van succesvolle CTA’s is meer dan alleen even een button gebruiken. Lees mijn artikel over het succesvol inzetten van CTA’s, want hiermee zul je ook het bouncepercentage kunnen verlagen.

3. Trek meer kwalitatief verkeer aan

Wanneer je in Google Analytics kijkt naar de kwaliteit van de belangrijkste verkeersbronnen, dan zul je zien dat hier best verschil in zit. Doorgaans is het bouncepercentage bij ‘direct verkeer’ (mensen die de domeinnaam intoetsen) vaak het laagste. Gevolgd door verkeer uit Google (google organic = nieuw verkeer). Wanneer je inzet op SEO / organisch verkeer zal dus het bouncepercentage gaan dalen!

4. Gebruik duidelijke USP’s

Goed gebruikte USP’s vertellen nieuwe bezoekers direct waar het onderscheidende vermogen van jullie website / webshop ligt. Zeker als ze op een prominente plaats worden aangeboden (zoals in de header).

Zodra nieuwe bezoekers direct een gevoel krijgen bij jullie onderscheidende vermogen, heeft dit invloed op de bouncepercentage. Lees ook het artikel over het formuleren van succesvolle unique selling points.

5. Schrijf wervende teksten

Een belangrijk onderdeel bij wervende teksten is dat ze de bezoeker van je website / webshop direct aanspreken (en wellicht verleiden)! Dit gebeurt op de belangrijkste (bestemmings)pagina’s van jouw website.

Het aanspreken van je bezoekers heeft een dubbele functie. Hij voelt zich sneller thuis en inhoudelijk voelt hij een stuk herkenning in de reden waarom hij jullie website bezoekt. Met mooie overtuigende en aansprekende teksten verlaag je de bouncepercentage.

Interessante artikelen bouncepercentage

- Het inzetten van Call to Actions
- Kleur bekennen met USP’s
10 gouden conversie optimalisatie tips

Jouw hulp bij het verlagen van het bouncepercentage

Hallo, ik ben Marco, online groei consultant. Sinds 2007 help ik met veel plezier mkb-bedrijven bij online groeien: meer bezoekers en een hogere online effectiviteit. Wil jij ook online groeien? Neem dan contact met mij op, dan laat ik je de mogelijkheden zien. 

online marketing wiki 

Gerelateerde wiki items

conversieratio
wat is conversie
conversie berekenen
wat betekent conversie
bouncepercentage
onderscheidend vermogen
conversie betekenis
conversie optimalisatie

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

  • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
  • “Het werkt echt”
  • “Wij zijn trost op het resultaat”
  • “Stop met zoeken”
  • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
  • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
  • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman