• Persoonlijk & betrokken
 • Op maat en creatieve aanpak
 • 20 jaar online marketing ervaring
 • Meer leads, aanvragen, prospects en orders!
030 227 23 23

11 tips om je homepage effectiever te maken

effectieve homepage

Auteur: Marco Bouman

Veel commerciële webshops / websites lukt het onvoldoende om van bezoekers klanten te maken. Veel bezoekers die voor de eerste keer op een website komen, verdwijnen dan direct weer. In Google Analytics wordt dit het 'bounce percentage' genoemd. 

 

Verlaag de bounce rate van je homepage

homepage

Hoe lager de bounce rate is, hoe beter je homepagina jouw potentiële klant weet te raken. Organisaties die met succes meer klanten, omzet en bezoekers willen realiseren, besteden extra aandacht aan resultaatgerichte communicatie. 

Veel webshops / websites bevatten geen resultaatgerichte communicatie, omdat de meeste mensen zich nog niet bewust zijn hoe een potentiële bezoeker het best aangesproken kan worden. Zo wordt er vaak nog vanuit de organisatie geredeneerd en gecommuniceerd. 

Wil jij je webshop / website resultaatgerichter maken? Begin dan met de tekst op je homepage en kijk of het lukt om het bounce percentage te verlagen. Hierover gaat dit artikel.

Homepage Tip 1: Benoem de problemen waar uw potentiële klant mee zit

Door de problemen van je bezoeker expliciet te noemen, herkent je bezoeker zich direct en wordt hij of zij aangezet om verder te lezen. Je mag best een beetje aandikken hier, het gaat erom dat de bezoeker het gevoel krijgt bij de juiste website / webshop te zijn! 

Homepage Tip 2: Benoem de oorzaken van het probleem

Geef een paar essentiële oorzaken waarom je bezoeker met dit probleem zit. Je bouwt dan naast herkenning ook aan begrip en straalt expertise uit over dit aandachtsgebied. 

Homepage Tip 3: Vertel hoe het ook kan

Geef uitleg over hoe je bezoeker van zijn probleem af kan komen. Dit is de eerste introductie naar de oplossing die je te bieden hebt. Vaak starten website teksten hiermee... en hebben ze dus de belangrijkste fasen (van herkenning en begrip) overgeslagen!  

Homepage Tip 4: Communiceer wat je kunt betekenen

Hier heb je de gelegenheid om de unieke oplossingen voor het probleem te vertellen. 

Homepage Tip 5: Zet aan tot actie

Vertel de bezoeker wat hij moet doen om met jou in contact te komen. De bekende call to action

Voorbeeld:
Steeds meer ondernemers zien het nut van marktonderzoek in. Maar zeg nu eerlijk, waarom moet marktonderzoek zo ontzettend duur zijn? Een beetje marktonderzoek loopt al heel snel in de papieren. “Dan maar niet…” is een logische reactie. (1. herkenning kweken)

Marktonderzoek is vaak duur, omdat er gewerkt wordt met overgekwalificeerde veldwerkers. Bovendien weten opdrachtgevers vaak niet precies waar ze nu terechtkunnen. (2. oorzaken benoemen)
 

Maar goed marktonderzoek hoeft niet buitensporig duur te zijn. Marktonderzoek bevat veel tijdsintensief veldwerk dat prima uitgevoerd kan worden door studenten. Onze seniors dragen zorg dat de kwaliteit is gewaarborgd. (3. hoe kan het ook) 

Ons marktonderzoekbureau werkt uitsluitend met enthousiaste en betrokken hbo-studenten. Zij worden begeleid door vakmensen uit de praktijk. Uw marktonderzoek wordt betaalbaar en u helpt studenten aan het opdoen van praktijkervaring. (4. uw concrete aanbod) 

Nieuwsgierig naar onze aanpak en tarieven? Neem dan nu contact met ons op! (5. aanzet tot actie) 

Homepage Tip 6: Spreek de taal van uw doelgroep

Ook al is je product of dienst nog zo technisch of specialistisch, spreek de taal van je doelgroep en vermijd vakjargon. Bezoekers willen oplossingen en geen (of niet al te veel) informatie over het proces naar de oplossing (resultaat). 

Homepage Tip 7: Maak je homepagetekst leesbaar

Het leesgedrag op internet is anders dan in traditionele media. Op internet worden teksten voornamelijk ‘gescand’. Zorg dus voor een heldere indeling en gebruik kopjes en paragrafen en zorg voor bondige zinnen. 

Homepage Tip 8: Content is King

Iedere bezoeker van jouw webshop / website is op zoek naar oplossingen, overtuigingskracht, vertrouwen, uitleg etc. Je mag best energie steken in design, maar weet dat het uiteindelijk draait om de content die je gebruikt. 

Homepage Tip 9: Wees onderscheidend

In het bovenstaande voorbeeld is het belangrijk dat je aangeeft waarom bezoekers juist bij jou moeten komen. Wat is jouw onderscheidende vermogen? Wat heb je concreet extra te bieden? Hoe scherper jouw concrete oplossing, hoe meer waarde je toevoegt voor je bezoeker.   

Homepage Tip 10: Spreek uw bezoeker aan

Veel webshops / websites hebben het vaak nog over ’onze visie’ of ‘ons bedrijf’. Jouw bezoekers zitten hier niet op te wachten. Zij willen herkenning voor dilemma’s waar zij mee geconfronteerd worden en ze willen zich aangesproken voelen. 

Homepage Tip 11: Communiceer de essentie

Een goede homepagetekst is niet langer dan circa 100 woorden verdeeld over 2 à 3 alinea’s (los van de navigatie van uw webshop / website). Overtuigende kopij is zeer essentieel om de conversie van je webshop (site) te verhogen.  

hoe zit het met jullie homepage?

Heb je de indruk dat jullie marketingmateriaal ook wel wat meer werving en overtuiging kan gebruiken? Dan kan ik jullie hiermee helpen, de rol van online groei begeleider past mij goed!

ja, ik wil meer weten!

 

Over marco bouman

Ik, Marco Bouman, ben online groei consultant. Met veel enthousiasme begeleid ik mkb-bedrijven met online groeien. Mijn bedrijf is gespecialiseerd in conversie- & SEO-optimalisatie in de breedste zin des woords. Vanuit een creatief brein en een sociaal intelligent kader help ik mkb-bedrijven online vooruit. Bekijk ook hoe ik een professionele website aanvlieg.

Gerelateerde artikelen:

wat klanten over mij zeggen:
 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

Bekijk alle klantervaringen

Wil je ook de online resultaten van je zakelijke website / webhop laten groeien? of heb je hier een vraag over? Neem dan gewoon vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier en ik kijk met je mee! en geef je advies.

Goed om te weten: mijn aanpak past het best bij mkb-bedrijven (vanaf 3 tot 50 fte).

 

1e Consult
Gratis!
Online Groei
Traject: € 1.450,-
Online marketing
WIKI
Meld
je nu aan

MIJN MKB KLANTEN

 • “Alle online marketing activiteiten op een goede plek”
 • “Het werkt echt”
 • “Wij zijn trost op het resultaat”
 • “Stop met zoeken”
 • “Ik ben erg tevreden over onze samenwerking”
 • “Eenmaal met Marco om tafel waren wij meteen om”
 • “Deze aanpak werkt”

 

 

   
   
   

 

MARCOBOUMAN.COM

Marco Bouman
Conversie Optimalisatie specialist voor MKB
Groenekanseweg 246R
3737 AL  GROENEKAN (UTRECHT)

Contactformulier

T: 030-2272323
   

marketing wiki
 

ONLINE GROEIEN:

Ook betere online resultaten?
-Meer leads
-Meer aanvragen
-Meer orders
-Meer offertes
-Hogere conversies

Bekijk het online groeitraject
Tarief: € 1.450,-
Lees meer

groei traject
 

 

 

 

Copyright © 2023 - Marco Bouman